Häkki makuuhuoneeseen?

TiiaP

Saan toisen unduni tässä parinviikon sisällä. Ensimmäinen undulaattini nukkui pois 3 viikkoa sitten 8 vuoden iässä. :( Ensin ajattelin, että pitäisi varmaan olla hetken aikaa ilman lemmikkiä, mutta iski paha lintukuume selailtuani papukaijayhdistyksen sivuja ja kirjoja. Nyt on kyllä pakko hankkia uusi tipu :)

Olisi muutama kysymys:
1.Voiko undulaatin häkin sijoittaa makuuhuoneeseen? Mulla ja mun siskolla on yhteinen huone ja molemmilla lievä (ei pahasti) siitepölyallergia. Edellisestä undusta ei tullut yhtään oireita (sen häkki oli olohuoneessa).

2.Haittaako jos häkki sijaitsee tietokoneen lähellä? Meillä ei koskaan kylläkään ole äänet päällä tai mitään koska käytämme konetta vain tiedonhakuun eikä pelikoneena tai musiikinkuunteluun tms.

3.Voiko niin tehdä, että ottaa ensin yhden undun ja totuttaa sen ihmisiin ja myöhemmin hankkisin sille kaverin? Ja se saisi sitten totutella sen kesyn kaverin avulla meihin? Koska jos ottaa kaksi samaan aikaan niin kesyttämiseen menisi niin kauan aikaa.

4.Minkä kokoinen häkki olisi sopiva kahdelle undulle? :) esim. minimikoko?

5.Jos ottaa koiraan ja naaraan niin alkavatko ne heti pesintäpuuhiin jos EI ole pönttöä? Ajattelin, että jos ne yrittää löytää jonkin pesän keinolla millä hyvänsä. Vai olisiko vain parempi ottaa kaksi naarasta tai kaksi koirasta, mikä vaihtoehto olisi paras? :)

6.Jos häkki voi olla makuuhuoneessa ja undu päästetään lentelemään asuntoon, niin löytääkö se takaisin sitten samaan huoneeseen vai pitäisikö sen häkki viedä kokonaan pois huoneesta että pääsisi lentämään suurempiin tiloihin eikä sen tarvitsisi aina suunnistaa takaisin makuuhuoneeseen?

1

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      Olisi muutama kysymys:
      1. Jos on vähääkään taipumusta allergiaan niin en kyllä suosittele lintuhäkkiä makuuhuoneeseen. Tai ainakin kannattaa hommata hyvä ilmansuodatin makuuhuoneeseen niiden lintujen lisäksi ja myös pitää sitä päällä.

      2.Tietokone ei haittaa lintuja normaalisti käytettynä (olettaen että linnut saavat häiriöttä yöunensa), mutta linnut voi haitata tietokonetta. Virtapiirit ei välttämättä pidä lintupölykuorrutuksesta tai laitteen sisuksiin lentelevistä höyheistä tai ruoanmuruista...

      3.Voi tehdä noinkin, mutta kovin kauaa ei yksinäistä kannata pitää, viimeistään kuukauden parin päästä kannattaa se kaveri jo ottaa jos ei ole päivisin joku melkein koko ajan kotona linnun seurana. Kyllä sen pariskunnankin saa kesytettyä, mutta vaatii alussa tietysti vähän enemmän vaivaa.

      4. Minimikoko unduhäkille on MMM:n suositusten mukaan 0,31m2 eli pohjaltaan esim 70 x 50 senttiä oleva häkki. Isompi on tietysti aina parempi, ja kannattaa aina ottaa suurin häkki mikä mahtuu tai mihin on varaa, kumpi nyt ensin tuleekaan vastaan (itse tehden minimikokoisen tehdashäkin hinnalla voi saada isomman lentohäkin). Joku metrin pituinen häkki alkaa mahdollistaa pienen pyrähtelynkin häkissä eikä tarvitse heti potea huonoa omaatuntoa jos vaikka pari päivää linnut jotuvat oleman häkissä lennättämättä. Jos säännölliseen lennätykseen ei ole halua tai mahdollisuutta saa häkillä olla minimissään pituutta jo pari metriä. Häkin korkeudella ei ole linnun tilantarpeen kannalta juurikaan merkitystä kunhan minimi (60 cm) täyttyy eli varo niitä "isoja" häkkejä joissa korkeutta voi olla metri-puolitoista mutta pohjaa ja sitä oikeaa lentotilaa tuskin edes tuon minimin verran. Siivousta iso korkeus tietysti helpottaa jos häkkiin pääsee kokonaan sisälle.

      5. Kyllähän ne undut voivat paritella ja munia ilman pönttöäkin, mutta poikasia tuskin tulee ja usein se pesimävirekin on pienempi ja helpompi kontrolloida ilman pönttöä. Eli ihan oman maun mukaan voit ottaa kaksi poikaa, kaksi tyttöä tai pariskunnan. Hyvin paljon irrallaan olevat voivat tietysti alkaa etsiä pesäkoloa vaikka kirjahyllystä mutta tämänkin kyllä saa estettyä valvonnalla.

      6.Löytää lintu toki häkkinsä toisesta huoneestakin, ei tarvitse häkkiä erikseen kanniskella. Alussa tietysti voi kestää jonkun aikaa ennen kuin lintu oppii suunnistamaan talossa ja voi tarvita pientä paimentelua oikeaan suuntaan, mutta ei undu niin tyhmä ole etteikö moista oppisi. Linnut voi opettaa menemään häkkin käskystä tai tulemaan kepille tai sormelle jolla ne on näppärä tarvittaessa nopeasti nostaa häkkiin. Mitä isompi häkki on ja mitä enemmän lintu saa lennellä irrallaan, sitä vähemmän sillä on tarvetta vastustella häkitystä ja menee omaan koti- ja turvapaikkaansa ihan mielellään ja nikottelematta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1957
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1346
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1213
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe