Kauanko hamsterit kestää ku on esim lomalla

hmm..

eli siis suunniteilla olis loma joka kestää viikon...ja mietin sitä et kauan hamsterit kestää olla yksin jos ruokaa on tarpeeksi?, mutta vesi kyllä lämpenee..olen yrittänyt paljon kysyä kavereiltani että voisivat hoitaa hamsuani mutta kukaan ei ole sillon ja he ovat itekkin sillon jossakin lomalla:< se rotu on kääpiöhamsteri. Mihin siis laitan hamsuni kun sitä ei voi ottaa mukaankaan?

12

1659

  Vastaukset

  • olla kylmää, joten "lämpeneminen" ei sinänsä haittaa. Ei kai häkki/duna auringonvalossa kuitenkaan ole?

   Sinuna kysyisin, jos joku voisi tulla 1-2 kertaa matkasi aikana katsomaan hamsteriasi, vaihtamaan veden ja antamaan ruokaa. Jos tämä ei millään onnistuisi, kyllä uskaltaisin jättää viikoksi yksin. Uusi vesi vain juuri ennen lähtöä ja paljon siemensekoitusta ja esim. näkkäriä, kuivattua leipää ja muuta kovaa nakerreltavaa, esim. joku herkkutikku tms. Tuoreruokaa ei kauheasti kannata jättää, kun voi pilaantua.

   Kyllä kääpiöhamsteri selviää viikon yksin. Itse olen jättänyt edellisen hamsterini pari kertaa, eikä ole ollut ongelmaa.


   • Näin... kirjoitti:

    Ei eläintä kyllä kuulu viikoksi jättää yksin :(
    Pari päivää / viikonlopun pärjää yksin mutta ei pidempään. Kyllä jonkun pitää ainakin päivän kahden välein käydä sen kunto tarkistamassa!
    Katso jos täältä löytyisi joku:

    http://www.hamsteriyhdistys.net/foorumi/viewtopic.php?f=4&t=45

    Eikös se ole eläinsuojelulain vastaista *raapii päätään* jättää tarkistamatta eläimen vointi kerran päivässä? Muistelisin näin.


   • Vaikka eihän se oikein ole. 5-4 hamsteria on hieman hankala kuljettaa kuumassa asuntovaunussa. Usein on kyllä kaveri tulee tsekkaamaan pojat joka toinen päivä pientä palkkaa vastaan.


  • Oma hamsterimme on hyvin pärjännyt viikonlopun yksinään, mutta kokonainen viikko vähän arveluttaa. Mieti ensin, mihin olet menossa? mökille, ulkomaille, laivalle... Kun lähdimme viikoksi lappiin laskettelemaan, otimme hamsterimme mukaan. Yövyimme silloin asuntovaunussa.
   Jos päädyt lopputulokseen, ettei hamsteria voi ottaa mukaan, kannattaa etsiä sille hoitaja viikoksi. Ellei kavereista kukaan voi käydä edes pari kertaa hamsteriasi katsomassa, voit viedä hamin johonkin eläinkauppaan hoitoon. Kannattaa käydä lähimmät eläinkaupat läpi ja kysellä onko heillä sellaista palvelua.
   Toisaalta luulen että hamsteri pärjää viikon yksin, jos ruokaa ja juomaa on. Eihän se muutenkaan pääsisi juoksentelemaan jossain eläinkaupassa tai mukana matkassa. Turvallisempaa tietenkin olisi jos joku kävisi edes vilkaisemassa hamsteria joka- jokatoinen päivä.

   • mutta minun mielestäni hamsteri stressaantuu enemmän siitä, että häntä kuljetellaan kuljetuskopissa mennen tullen jonnekin mökille tai eläinkauppaan vieraaseen ympäristöön ja vieraisiin hajuihin. Eläinkaupassakin on usein kova melu jne.

    Te, joiden mielestä hamsteri ei missään nimessä voi olla viikkoa yksin; mitä pelkäätte? Ruoka ei voi mitenkään loppua viikossa, eikä vesi homehdu tai muutenkaan pilaannu, jos häkki ei ole auringonpaisteessa. Mikä ongelmana, siis? Jos hamsteri sattuisi vaikka kuolemaan, niin sitä ei voisi estää kotona ollessaankaan.


   • on monia.. kirjoitti:

    mutta minun mielestäni hamsteri stressaantuu enemmän siitä, että häntä kuljetellaan kuljetuskopissa mennen tullen jonnekin mökille tai eläinkauppaan vieraaseen ympäristöön ja vieraisiin hajuihin. Eläinkaupassakin on usein kova melu jne.

    Te, joiden mielestä hamsteri ei missään nimessä voi olla viikkoa yksin; mitä pelkäätte? Ruoka ei voi mitenkään loppua viikossa, eikä vesi homehdu tai muutenkaan pilaannu, jos häkki ei ole auringonpaisteessa. Mikä ongelmana, siis? Jos hamsteri sattuisi vaikka kuolemaan, niin sitä ei voisi estää kotona ollessaankaan.

    Tuttavalleni kävi juuri jokin aika sitten:
    Hamsu oli ilmeisesti kiipeillyt häkkinsä katossa, pudonnut ja murtanut selkänsä.
    (selän murtuma todettiin eläinlääkärissä samana päivänä) Hamsu lopetettiin sinä päivänä.

    Olisiko sinusta mukavaa maata halvaantuneena viikko ja odottaa apua? Edes juomaan et välttämättä pääsisi.

    Eläimen kunto pitää tarkistaa päivittäin. Parin päivän reissun aikan varmaan pärjää :) Ne ovat meidän, eivät luonnon armoilla.


  • Kyllä hamsteri selviää viikon, mutta itse en pystyisi omia hamstereita jättämään viikoksi yksin. Tulee huono omatunto ja hamsut ovat tottuneet saamaan tuoreruuan joka ilta ja juoksemaan lattialla. Kahden yön reissussa olen ollut mutta pidemmällä reissulla olen vienut hamsut dunissaan kaverille hoitoon. Saavat ainakin jyviä ja tuoreruokaa. En sitten tiedä onko tuo muuttaminen stressannut. Samanlailla ovat käyttäytyneet vieraassa paikassa kuin kotona.

   Yksi tuttu on tosiaan vienyt hamsterinsa eläinkauppaan hoitoon kun on ollut kauemmin poissa.

  • Luulen et kyl ne pärjää just ja just viikon. Kyllä niille kelpaa viikon vanha vesiki, älä siitä huolehi.

  • No suunnilleen viikonlopun. Mut kannattaa hankkii sille joku hoitaja, esim. sukulainen tai kaveri

  • Mul sama ongelma mut pärjääkö hamsteri edes 3 yötä yksin?

   • Eläinsuojelulaki kieltää moisen joten menee eläinrääkkäykseksi


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   191
   6312
  2. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   330
   2963