Thassos kokemuksia ja hintoja

-Mika-

No niin kahdenviikon loma Thassoksella takana ja tässä muutamia kokemuksia paikasta ja vähän ympäristöstäkin. (Thassos 3.6-17.06.08)

Asuimme Thassoksen pääkaupungissa hotelli Evridikissä, pienessä 9 huonetta käsittävässä rivitalo tyyppisessä hotellissa. Sijainniltaan ihan mukavassa paikassa. Kauppa 50m, rantaan 200m, keskustaan 800m. Huoneesta löytyy valmiina pieni keittonurkkaus (liesi) ja astiat, vedenkeitin ja voileipägrilli.

Pääkaupunki on kohtuullisen pieni ja se on nopeasti koluttu läpi, rantakadulta löytyy nälkäisille paljon vaihtoehtoja ja alussa ravintoloiden sisään heittäjät saattavat hieman häiritä. Ruokien hinnat ovat varsin kohtuulliset ja suunnilleen samaa luokkaa kaikissa paikoissa.
Olut 0,5l n 2,5e, litra talon viiniä n.7-8e, alkuruuat 3-5e, pääruuat 4-12e. Melkein joka ravintolassa tulee automaattisesti jälkiruoka joka kuuluu hintaan sekä lasillinen metaxaa tai vaihtoehtoisesti lasi ouzoa.

Ostoskadulla on kyllä kansainvälisiäkin merkkiliikkeitä mutta enimmäkseen turisteille suunnattua rihkamaa. Kalastajat huom. kalastus tarvikkeet ovat edullisia ja pääkaupungista löytyy muutama kunnolinen kalastuskauppa.

Liikkuminen on saarella halpaa, esim. saaren ympäri pääsee paikallisbussilla (satamassa bussiasema) hinta 9,10e, thassos-skala prinos (toinen lauttasatama) 1,8e, thassos-golden beach 1,5e. Auton voi toki vuokrata mutta saari on loppujen lopuksi niin pieni (ympäri n.108km) että on makuasia millä haluaa kiertää. Itse vuokrasimme skootterin 4 päiväksi hinta 10e päivä (grazy bikers) saat pyörän tankki tyhjänä ja palautat tankki tyhjänä, bensa maksaa n.1,2-1,3e litra. Tankillisella pääsee n. 130-150km. Hinta sis. kaikki kilometrit. Huotoasemia löytyy paljon. Liikennettä ei nyt niin mahdottomasti ollut ja liikkuminen oli helppoa. Varovaisuutta kurveissa jotka ovat lähes 180 asteisia.

Saarta voisi sanoa kaksi jakoiseksi, pohjoispuoli on hyvinkin tasaista ja eteläpuoli vuorista ja vaihtelevaa, rantoja löytyy paljon Golden beach on saaren suurin n. 3km pitkä ja palveluja on paljon. Paradise beach kaunis ja hieman hankalamman mäen notkelmassa on kaunis ja lämmin paikka, rannalla yksi ainoa baari jonka hinnat ovat kallimmat kuin muualla saarella. Limenariassa on iso ranta ja rannalla paljon ruokamahdollisuuksia sekä ostoskatuja. Vaeltajille löytyy paljon vaellus reittejä joskin niitä ei ole juurikaan mitenkään merkitty. Saaren korkeimmalle huipulle Ipsariolle 1204m lähtee vaellusreitti Panagian kylästä, vaellus kestää kunnosta riippuen 6-8 tuntia. Huipulle pääsee myös Marieksen kylästä joko maastoautolla tai endurolla.

Mikäli merelle tekee mieli niin Thassoksen vanhassa satamasta löytyy Eros II niminen alus jota voin suositella, saarikierros 30e sis lounaan, uinti ja rantapäivä 25e sis lounaan.

Thassokselta pääsee kätevästi lautalla Keramotiin josta pääsee paikallis busseilla Kavalan kaupunkiin ja Xanthin kaupunkiin. Thassokselta pääseen myös kantosiipialuksella suoraan Kavalaan.
Lautta Thassos-Keramoti 2,5e (n40 min.)
Kantosiipi Thassos-Kavala 10e
Bussi Keramoti-kavala 4,2e (n tunti)
Bussi Keramoti-Xanthi 1,5 3,2e
Lautta Skala Prinos-Kavala 4e (75-80 min)
Paikallis bussit ovat ilmastoituja ja hyväkuntoisia. Useimmat bussiliput ostetaan suoraan linja-autoasemalta tai bussipysäkin vieressä olevalta kioskilta. Helpoiten liikumaan pääsee asemalta asemalle. Asemalla kuulutetaan aina kun bussi on lähdössä (mantere). Keramotista kun matkustaa Kavalaan tai Xanthiin joutuu todennäköisesti kerran vaihtamaan autoa linja-auto asemalla Chrysupolissa.

Kavala on jo ihan kaupungin kokoinen sekä näköinen, vanha linnoitus kaupungin sataman vuorella ja ostoskatuja baarikujineen.

Xanthissa lauantaisin suuret markkinat joilla kannataa käydä jos ei pelkää aivan mahdotonta väen tungosta, markkinat löytyvät vanhan kaupungin viittoja seuraamalla. Meininki on todellakin näkemisen arvoinen, kaupan on aivan kaikkea ja hinnat ovat halpoja.

Niin ja se ilma tietenkin, ensimmäisellä viikolla satoi parina päivänä ja lämmintä n 25 astetta, illat olivat viileämpiä, toinen viikko n 30 astetta ja nahkan sai punaiseksi helposti ja illat huomattavasti lämpöisempiä.

Mukava paikka kaiken kaikkiaan. Aktiiviselle matkailijalle voi tuntua pieneltäkin mutta sitten vain mantereelle ja seikkailemaan.

Toivottovasti jollekin hyötyä tästä meidän kokemuksista saarella.

17

18829

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilo

      oli mukavaa luettavaa, kun ollaan itse menossa sinne ensikertaa Heinäkuussa.

      • Myöskin menossa

        Samoin elokuun puolivälissä olisi tarkoitus mennä Thassokselle. Tarkemmin ottaen Potoksen kylään. Kertokaahan lisää yhtä hyviä matkakertomuksia Thassoksesta ja etenkin eteläosista.


      • LLL
        Myöskin menossa kirjoitti:

        Samoin elokuun puolivälissä olisi tarkoitus mennä Thassokselle. Tarkemmin ottaen Potoksen kylään. Kertokaahan lisää yhtä hyviä matkakertomuksia Thassoksesta ja etenkin eteläosista.

        Kannattaa tosiaan, jos jotain kulkuneuvoa vuokraatte, ajella Potoksesta itäänpäin, Potoksen ja Alikin välillä suurinpiirtein oli ihan hiton hienoja maisemia.


      • 3 krt käynyt
        Myöskin menossa kirjoitti:

        Samoin elokuun puolivälissä olisi tarkoitus mennä Thassokselle. Tarkemmin ottaen Potoksen kylään. Kertokaahan lisää yhtä hyviä matkakertomuksia Thassoksesta ja etenkin eteläosista.

        Kannattaisi olla tyytyväinen jo edelliseen kertomukseen, kun joku jaksaa kirjoittaa noinkin paljon.
        Ilmansuunnista sen verran korjaisin, että ne vuoret ovat idässä ja tasanko lännessä.
        Parhaimmat maisemat ovat mielestäni juuri siellä itäpuolella Panagiasta etelään päin. En muista Alikin ja Potoksen välillä mitään niin ihmeellistä maisemaa olleen tai sitten alkumatkan (Limenas-Potos) maisemat olivat niin mahtavat, että sen päivän loppumatkan maisemat eivät enää tehneet mitään vaikutusta. Aika tarkkaan ne kuitenkin tuli nähtyä, koska polkupyörillä tuli saari kierrettyä kahdessa päivässä.


      • pieni city
        Myöskin menossa kirjoitti:

        Samoin elokuun puolivälissä olisi tarkoitus mennä Thassokselle. Tarkemmin ottaen Potoksen kylään. Kertokaahan lisää yhtä hyviä matkakertomuksia Thassoksesta ja etenkin eteläosista.

        Potos on todella pieni paikka - kannattaa siis varata käteistä rahaa aina tallelokeroon sen varalle, että kylän ainoa pankkiautomaatti ei toimi päivällisaikaan ja pitäisi kiiruusti kipaista Limenariaan automaatille - VISA kelpaa maksuvälineenä yllättävän vähissä paikoissa ja käteisellä pitää siis maksaa useimmiten. Lisäksi elokuussa AMPIAISIA tai mehiläisiä tai mitä ovatkaan, on todella paljon ja ne himoitsevat lihaa. Kannattaa tilata ravintolassa kalaruokaa, jos haluaa syödä rauhassa. Näitä amppareita ei ihan joka ravintolassa ole, mutta joka tapauksessa niihin kannattaa varautua. Eivät ne mitään tee, siis pistä, mutta ärsyttävää voi olla kun pihvillä istuu 6 ampparia herkuttelemassa.

        Jos nämä kaksi pikkuseikkaa unohtaa, niin Thassos ja Potos on aivan mahtava lomapaikka - en ole koskaan tuntenut olevani niin lomalla kuin juuri Potoksessa. Aivan ihana kylä, lasten kanssa sopivan pieni. Vuokratkaa auto ja tehkää saarikierros, kannattaa ehdottomasti! Thassokselle haaveilen takaisin, ehkä juuri Potokseen amppareista huolimatta (ehkei niitä ole alkukesästä?)... :)


      • skooterityttö

        Kiitos hyvistä vinkeista. Olen mieheni kanssa lähdössä saarelle ylihuomena.


    • cmr

      Kiitos Mika Thassoksen tiedoista.
      Jos jaksat vielä vastata,
      oliko teillä tavallinen tai isompi yksiö
      Hotellin plussat ja miinukset.
      Kiitos jo etukäteen.

      • nautiskelija

        Tulin eilen ko.saarelta ja tavattoman kauniita maisemiahan sieltä löytyi. Skootteri tai auto ko.paikassa on kyllä ehdoton, jotta pääsee näkemään muutakin kuin tavernoja ja itseänsä grillaavia turisteja. Olin reissussa viikon ja sinä aikana tuli kierrettyä saarta muutamaan kertaan. Luonto, lämpö ja ruoka olivat matkan parasta antia. Asteita oli reilut 30. Hotellini oli George ja myönteistä oli ainoastaan sijainti. Asuin ns.vanhalla remontoimattomalla puolella, joten en tiedä millaisia uudet remontoidut huoneistot ovat. En juurikaan käy ns.valmismatkoilla, joten en tiedä millaisia 3 tähden hotellit keskimäärin ovat. Joka tap.olen tottunut, että huoneistoissa on kunnon keittiöt kahvinkeittimineen ja astiastoineen. Ko.hotellin keittovarustukseen kuului 2 veistä, 2 kahvikupin aluslautasta, 2 lusikkaa, 2 juomalasia ja VIIDEN LITRAN KATTILA! Mielikuvitukseni ei riittänyt arvaamaan mitä kreikkalainen tuolla varustuksella tekisi!? Useampaan kertaan Kreikassa käyneenä jaksan myös hämmästellä, miten Kreikan maaseutu on jäänyt niin tavattoman kehittymättömäksi. Meininki on samanlaista kuin vuosisadan alussa kuvatuissa mustavalkoisissa SF-filmeissä, joissa naiset kulkivat pitkät hameet ja huivi yllään ja miehet kauluspaidoissaan ja pussihousuissaan. Maaseudulla asutaan edelleen ilman mukavuuksia. Miksi näin, osaako joku vastata? Toinen mitä jaksan hämmästellä, on kreikkalaisten epäkunnioittava suhtautuminen luontoon ja sen suojeluun. Heidän upea luontonsa on täynnä moskaa lehmänraadoista, kotitalous- ja rakennusjätteisiin. Rannoilla turisteja neuvotaan pitämään rannat ja luonto siistinä, kun samanaikaisesti oma kansa suoltaa törkyä ympäristöön. Todella ikävää! Kyllähän suomalaisetkin heittelevät auton ikkunoista jos mitäkin mäyräkoirankuorta, tupakantumppeja ja grillipaperikääröjä, mutta meillä onneksi edes osittain valtion taholta on organisoitu ympäristön siistiminen.

        Joka tap.Thassos on kaunis saari ja tutustumisen arvoinen. Ampiaiset ovat ikäviä, mutta enemmän kiinnostuneita ruoasta kuin ihmisistä. Allergisten kannattaa olla varovaisia ja ottaa lääkitys mukaansa ruokailemaan lähtiessä.

        Niin ja missään Tjäreborgin oppaassa ei mainittu, että ko.saarella ei ole lentokenttää, vaan sinne mennään mantereelta laivalla. Laivamatka on sinänsä todella mukava, mutta mielestäni tiedottamisen arvoinen useastakin syystä. Itse sain tuon tiedon nettiä selailemalla.


      • Niina1976
        nautiskelija kirjoitti:

        Tulin eilen ko.saarelta ja tavattoman kauniita maisemiahan sieltä löytyi. Skootteri tai auto ko.paikassa on kyllä ehdoton, jotta pääsee näkemään muutakin kuin tavernoja ja itseänsä grillaavia turisteja. Olin reissussa viikon ja sinä aikana tuli kierrettyä saarta muutamaan kertaan. Luonto, lämpö ja ruoka olivat matkan parasta antia. Asteita oli reilut 30. Hotellini oli George ja myönteistä oli ainoastaan sijainti. Asuin ns.vanhalla remontoimattomalla puolella, joten en tiedä millaisia uudet remontoidut huoneistot ovat. En juurikaan käy ns.valmismatkoilla, joten en tiedä millaisia 3 tähden hotellit keskimäärin ovat. Joka tap.olen tottunut, että huoneistoissa on kunnon keittiöt kahvinkeittimineen ja astiastoineen. Ko.hotellin keittovarustukseen kuului 2 veistä, 2 kahvikupin aluslautasta, 2 lusikkaa, 2 juomalasia ja VIIDEN LITRAN KATTILA! Mielikuvitukseni ei riittänyt arvaamaan mitä kreikkalainen tuolla varustuksella tekisi!? Useampaan kertaan Kreikassa käyneenä jaksan myös hämmästellä, miten Kreikan maaseutu on jäänyt niin tavattoman kehittymättömäksi. Meininki on samanlaista kuin vuosisadan alussa kuvatuissa mustavalkoisissa SF-filmeissä, joissa naiset kulkivat pitkät hameet ja huivi yllään ja miehet kauluspaidoissaan ja pussihousuissaan. Maaseudulla asutaan edelleen ilman mukavuuksia. Miksi näin, osaako joku vastata? Toinen mitä jaksan hämmästellä, on kreikkalaisten epäkunnioittava suhtautuminen luontoon ja sen suojeluun. Heidän upea luontonsa on täynnä moskaa lehmänraadoista, kotitalous- ja rakennusjätteisiin. Rannoilla turisteja neuvotaan pitämään rannat ja luonto siistinä, kun samanaikaisesti oma kansa suoltaa törkyä ympäristöön. Todella ikävää! Kyllähän suomalaisetkin heittelevät auton ikkunoista jos mitäkin mäyräkoirankuorta, tupakantumppeja ja grillipaperikääröjä, mutta meillä onneksi edes osittain valtion taholta on organisoitu ympäristön siistiminen.

        Joka tap.Thassos on kaunis saari ja tutustumisen arvoinen. Ampiaiset ovat ikäviä, mutta enemmän kiinnostuneita ruoasta kuin ihmisistä. Allergisten kannattaa olla varovaisia ja ottaa lääkitys mukaansa ruokailemaan lähtiessä.

        Niin ja missään Tjäreborgin oppaassa ei mainittu, että ko.saarella ei ole lentokenttää, vaan sinne mennään mantereelta laivalla. Laivamatka on sinänsä todella mukava, mutta mielestäni tiedottamisen arvoinen useastakin syystä. Itse sain tuon tiedon nettiä selailemalla.

        16.9 ja olin jo varannu matkan, kunnes huomasin, että lautalla mennään. Vähä jännittää, kun ekaa kertaa Kreikkaan. Potoksesta haluaisin kokemuksia vielä lisää. Oli kiva lukea teidän kertomuksia, kiitos :)


      • nautiskelija
        Niina1976 kirjoitti:

        16.9 ja olin jo varannu matkan, kunnes huomasin, että lautalla mennään. Vähä jännittää, kun ekaa kertaa Kreikkaan. Potoksesta haluaisin kokemuksia vielä lisää. Oli kiva lukea teidän kertomuksia, kiitos :)

        Kuten edellä mainitsin, lauttamatka on ihan mukava ellei saa huonoa oloa vesilläolosta. Mikäli olet varannut ns.valmismatkan, siirryt lentokentältä matkanjärjestäjäsi linja-autolla satamaan, josta matka jatkuu lautalla Thassokselle. Linja-auto tulee myös lautalle, joten Thassokselle päästyäsi siirryt takaisin samaan linja-autoon, joka vie sinut hotelliisi. Lautalla on kahvio ja wc:t. Voi istuskella joko sisällä tai ihastella maisemia kannella.

        Potos on mukavankokoinen kylä, jossa on ravintoloita ja ostospaikkoja. Kreikan ruoka on mielestäni hyvää, koska siinä on parhaat puolet sekä Kreikan omasta että Turkin keittiöstä. Valitettavasti ravintolat kuitenkin jostain syystä tarjoavat lähes poikkeuksetta ruualla ranskanperunoita "oikeiden perunoiden" sijaan. Tätä hämmästelen, koska kreikkalaiset muuten suosivat tuoreita vihanneksia, lihaa, kalaa ja kanaa.


      • Niina1976
        nautiskelija kirjoitti:

        Kuten edellä mainitsin, lauttamatka on ihan mukava ellei saa huonoa oloa vesilläolosta. Mikäli olet varannut ns.valmismatkan, siirryt lentokentältä matkanjärjestäjäsi linja-autolla satamaan, josta matka jatkuu lautalla Thassokselle. Linja-auto tulee myös lautalle, joten Thassokselle päästyäsi siirryt takaisin samaan linja-autoon, joka vie sinut hotelliisi. Lautalla on kahvio ja wc:t. Voi istuskella joko sisällä tai ihastella maisemia kannella.

        Potos on mukavankokoinen kylä, jossa on ravintoloita ja ostospaikkoja. Kreikan ruoka on mielestäni hyvää, koska siinä on parhaat puolet sekä Kreikan omasta että Turkin keittiöstä. Valitettavasti ravintolat kuitenkin jostain syystä tarjoavat lähes poikkeuksetta ruualla ranskanperunoita "oikeiden perunoiden" sijaan. Tätä hämmästelen, koska kreikkalaiset muuten suosivat tuoreita vihanneksia, lihaa, kalaa ja kanaa.

        Juu valmismatka kyseessä. Varmasti näkee hienoja maisemia. En malta odottaa.


      • -Mika-

        Meillä oli tuo tavallinen huone. Ei mikään luksus, vaan eipä sitä meikäläiset muuhun kaivannut kuin nukkumiseen. Lapsiperheelle uskoisin olevan hieman liian pieni. Plussana hotellissa on sen koko (9 huonetta) mukava piha-alue. Kylän suurin kauppa 50 metriä. Hotellissa ei ole mitään ylimääräisiä mukavuuksia (respa,baari) Hotelli niin sanotusti rivitalo, ei tarvitse rappusia kiipeillä. Pienenä miinuksena oli hieman kovat sängyt ja se ettei astiastosta löytynyt kahta samanlaista välinettä. Naapurilla kuulemma oli. Sijainti ehkä hieman syrjässä jos keskustan hulinaan haluaa, mutta kävellen vartin päässä.


      • cmr
        -Mika- kirjoitti:

        Meillä oli tuo tavallinen huone. Ei mikään luksus, vaan eipä sitä meikäläiset muuhun kaivannut kuin nukkumiseen. Lapsiperheelle uskoisin olevan hieman liian pieni. Plussana hotellissa on sen koko (9 huonetta) mukava piha-alue. Kylän suurin kauppa 50 metriä. Hotellissa ei ole mitään ylimääräisiä mukavuuksia (respa,baari) Hotelli niin sanotusti rivitalo, ei tarvitse rappusia kiipeillä. Pienenä miinuksena oli hieman kovat sängyt ja se ettei astiastosta löytynyt kahta samanlaista välinettä. Naapurilla kuulemma oli. Sijainti ehkä hieman syrjässä jos keskustan hulinaan haluaa, mutta kävellen vartin päässä.

        Kiitos,Mika.
        Just sopiva hotelli meille.
        ensi kesää vaan sitten odotellaan.


      • Alikantes

        Muut tykkäsivät!!?


    • ei_enää_ikinä_

      perseestä koko paikka, itä-euroopan uusnousukkaat pullistelemassa katumaastureillaan. pian on tämankin paikan vedet virtsattu sameaksi.

    • Limanarina

      Viime vuonna olimme Thassoksen Limenariassa. Pienin paikka, missä olen kuunaan käynyt. Toki kaupunki oli kreikkalaisen viehättävä, mutta viikossa tuli koluttua joka kuja.

      Matka Limenariaan oli kammottava. Lentokentällä odotimme minibussissa opasta, joka sanoi menevänsä hetkeksi rupattelemaan toisen oppaan kanssa. Rupattelu kesti lähes puoli tuntia. Seuraavaksi vartin matka satamaan, missä opas ilmoitti, että lautta Thassokselle lähtisi puolentoista tunnin päästä. No, kiertelimme sataman putiikkeja ja ostimme juotavaa. Oppaalta kysyimme, kannattaisiko satamasta ostaa pikku purtavaa vai saako Limenariasta vielä jotain klo 22.30 jälkeen. Juu, saa kyllä, vakuutti opas.

      Lauttamatka meni ihan mukavasti, mutta emme tajunneet, että bussi rytkyttäisi perille vielä reilusti yli tunnin ellei jopa melkein kahta. Perillä olimme klo 23, ja koko Limenaria lähes pimeänä. Ei auki minkäänlaista kauppaa, kuppilaa. Onneksi oli ne vesi- ja limupullot ja lentokoneesta yli jääneet pari myslipatukkaa.

      En olisi ikinä lähtenyt tuonne, jos olisin tiennyt, että lentokentältä kestää NELJÄ tuntia päästä hotellille.

    • PitkänmatikanL

      Minkänäköinen on 180 asteen KURVI? :D Ei ainakaan kovin vaarallinen *rolleyes*

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe