pulssin seurantalaite

********

Katsoin dokumenttia monikkoperheistä ja yhden monikkoperheen keskosina syntyneillä lapsilla oli laite joka hälytti jos pulssi tai hengitys hidastui/pysähtyi. Mistä tuollaisia laitteita mahtaa saada? Onko niitä edes suomessa saatavilla? Siinä sanottiin että keskosilla suurempi riski "unohtaa hengittää" ja saada kätkytkuolema tavallaan... ja aina kun koje hälytti, pieni taputus pepulle ja hieronta sai vauvan taas hengittämään normaalisti.

4

918

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kotona tarvita

   No ei niitä kotona hysteeriset äidit tarvitse. Jos tarvitaan, niin siihen on erityinen syy ja sen saa sairaalasta.

   Se on happisaturaatiomittalaite. Eikä sitä vaan keskosilla käytetä, vaan myös esim. sairaalan osastoilla jos vauva/taapero on esim. hengenahdistusten takia sairaalassa, tällöin niitä käytetään öisin.

   Järkeä peliin.

   • kysyin koska...

    Tällainen laite olisi pelastanut ystäväni lapsen. Eipä sellaisesta haittaakaan ole.

    Ja tuossa dokumentissa niitä kyllä tarvittiin kotona!


   • Miljanmamma
    kysyin koska... kirjoitti:

    Tällainen laite olisi pelastanut ystäväni lapsen. Eipä sellaisesta haittaakaan ole.

    Ja tuossa dokumentissa niitä kyllä tarvittiin kotona!

    Meillä keskostyttö rv26 0 ja hänen päästyä kotiin 4kk sairaalassa olon jälkeen hommasimme hänelle Angel Care-merkkisen sensorimmatto/itkuhälyyttimen. En kyllä tiedä onko näitä Suomessa olemassa (asuimme silloin Saksassa). Matto laitetaan patjan alle ja se hälyyttää jos vauva ei hengitä 30sekuntiin.
    Meille tämä toi turvallisuutta, eikä kyllä hälyyttänyt kuin kerran kun vauva oli oli kierinyt sängynnurkkaan niin ettei ollut maton päällä :)


  • keskoskaksoset

   Ainakin Oys:sta antavat lainaan laitteen, jos on TODELLINEN tarve. Me emme laitetta tarvinneet, mutta ystäväni oli saanut tämän pienen sänkyyn lakanan alle laitettavan levyn lainaan, kun sai kaksi pitään apneoinnista kärsinyttä vauvaansa kotiin. Lääkärit eivät olleet laitetta hänelle suostelleet, mutta kun äiti oli tietysti hieman neuroottinen ottamaan vauvoja kotiin, kun päällä edelleen vahvat lääkitykset apneoiden estämiseksi, joten oli sen vaatimalla vaatinut. Laitehan ei estä kätkytkuolemaa, vaan antaa ainoastaan varoituksen apneakohtauksesta, joka siis eri asia kuin kätkytkuolema.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   3439
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   205
   2587
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   56
   1239
  4. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   302
   1004
  5. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   58
   927
  6. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   36
   809
  7. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   61
   782
  8. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   69
   780
  Aihe