Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Yorkshirenterrieri

Millaisia ovat?

Kertokaas vähän kokemuksia, millaisia ovat kotikoirina yleensä?
Turkinhoito, onko työläs ja paakkuuntuuko herkästi.

Olen tätä rotua ajatellut, pieniä koiria on ollut mutta ei tätä rotua.Eli en ole ensimmäistä pikkukoiraa hankkimassa itselleni,nyt vaan olen ollut muutaman vuoden ilman koiraa .

On vaan niin nätin näköinen että tähän rotuun olen nyt tykästynyt;)

Kiitos, jos vähän kerrotte kokemuksia!

4

758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Friidulainen

      Turkinhoito on työläs! Karva on vähän kuin ihmisen hiusta, eli siitä löytyy hyvä vertailukohta: kuinka paljon olkapäille ulottuva tukka tarvitsee hoitoa pysyäkseen hyväkuntoisena? Päivittäinen harjaus on tarpeen sekä säännöllinen pesu. Ja jos näyttelyihin aikoon, niin nyytitys on kovasti suositeltavaa.

      Kannattaa käydä lukemassa yokkiyhdityksen palstaa. Sieltä löytyy paljon tietoa yorkin hoidosta, luonteetsa, jne.
      http://www.yorkshirenterrieri.fi/york_discussion/index.htm

      • Yorkie

        Jos ja kun kyse oli kerran KOTIKOIRAN turkista, niin en näkisi sitä niin suuritöisenä. Yleensä ihmiset pitävät kotiyorkin turkin lyhyenä ja käyttävät sitä trimmaajalla. Näyttelyissä käyvä yorkki on asia erikseen. Sille pitää kasvattaa pitkä, rodulle ominainen turkki, kuten rotumääritelmä sanoo. Siinä riittää käsityötä kyllä, mutta lopputulos on sen vaivan arvoinen!

        Yorkkiyhdistyksen kuvagalleriassa näet kaikenpituista turkkia!

        Rotuna se on ihastuttava ja kietoo kyllä omistajansa pienen tassunsa ympärille :)


      • jassukassu
        Yorkie kirjoitti:

        Jos ja kun kyse oli kerran KOTIKOIRAN turkista, niin en näkisi sitä niin suuritöisenä. Yleensä ihmiset pitävät kotiyorkin turkin lyhyenä ja käyttävät sitä trimmaajalla. Näyttelyissä käyvä yorkki on asia erikseen. Sille pitää kasvattaa pitkä, rodulle ominainen turkki, kuten rotumääritelmä sanoo. Siinä riittää käsityötä kyllä, mutta lopputulos on sen vaivan arvoinen!

        Yorkkiyhdistyksen kuvagalleriassa näet kaikenpituista turkkia!

        Rotuna se on ihastuttava ja kietoo kyllä omistajansa pienen tassunsa ympärille :)

        Meillä asustelee ihan koti oloissa yorkshirenterrieri.Meillä Emma on lyhytkarvainen kun näyttelyitä ei harrasteta, ja muutenkin lyhyt turkkisena helppo hoitosempi.Yorkit ovat rauhallisia sinänsä, mutta kyllä virtaakin löytyy.Emma on välillä huomionkipeä, ja välillä etsii omaa rauhaa.Emma on oppinut temppuja aika hyvin.Koskaa ei ole tullut nähtyä dominoivaa tai aggressiivista yorkkia.Paitsi yorkeissa on sitä vahtimisviettiä aika paljon, hälyttää ihmisten kävellessä ikkunasta ohi ja silloin kuin oveen pimpotetaan.


    • Meillä on tämä yorkk

      Moi

      Meillä asustelee hyvin pieni yorkki tyttönen. Luonteesta voi sanoa että on hyvin terrierimäinen,sypaattinen,iloinen,oppivainen ja täynnä luonetta oleva koiruus. Kotioloissa on rauhallinen paitsi silloin kun ovikello soi tai ikkunasta menee joku ihminen. Ulkona yorkki on kuitenkin energinen teho pakkaus!:))
      Näyttely yorkin turkki on hyvin vaativa hoidettava, mutta jos yorkkia pitää seurakoirana sillä ylensää pidetään lyhyttä turkkia ja niin kannattaakin pitää. Lyhyt turkki on paljon helpompi pitää puhtaana ja harjaaminenkin on helpompaa!

      Meidän neiti ei kyllä koskaan päästäisi ketään pihalemme ilman meidän huomaamatta. Yorkkimme aina ilmoittaa ärhäkällä haukkumisella että tännehän ei ole tulemista, mutta kun sille näyttää että sille oleva muukalainen onkin ystävä se lopettaa haukkumisen ja tulee tervehtimään ystävällisesti vieraita.
      Me harrastamme yorkimme kanssa agilityä ja todella hyvin on pärjännyt!
      Yorkithan ovat oppivaisia ainakin meidän neiti kun osaa (istua,antaa tassua,istua takajaloillaan ja kieriä jne.)

      Tässä oli vähän mielipiteitä ja kokemuksia meidän tytöstä ja yleensäkkin yorkeista.:) Ei kyllä ole ihme että yorkkeja tavataan nykyään koko maailmassa, kun ne ovat niin HELLYYTTÄVIÄ koiruuksia!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe