Samojedin luonne?

Dinju

Elikkäs millanen samojedin luonne on? Se on tietenkin ihan yksilökohtasta, mutta ois kiva saada tietää ihan omistajilta omia kokemuksia. Koirakirjoissa yms. kerrotaan vaan iloinen, pirteä jne.
Haluaisin tietää mm. kuinka miellyttämishaluinen koira samojedi on. Voiko sitä vaikka opettaa ilman että on aina makupaloja tarjolla, vai riittääkö pelkkä kehu? Entä agressiivisuus? Voitko vaikka ottaa koiran nenän edestä sen herkkupalan ilman murinaa. Terrieristä ei ainakaan selviä ilman reikiä kädessä, jos siltä meinaa viedä jotain.

16

7203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nassukka

      Meillä on kohta 9kk sammari ja tällä kaverilla ei ainakaan ole miellyttämisen halua nimeksikään. Hirmuisen nopeasti oppii nami palkalla ja tottahan koulutuksessa sitten vähitellen jää ne namit vähemmälle jokatapauksessa. Kuvailisin meidän vaavia muuten sanoilla eloisa, iloinen, avoin, utelias...
      Tuo koiran nenän edestä/suusta tavaroitten / luun tms. ottaminen on sitten taas mielestäni ihan täysin koulutus ja johtajuus asia. Mielestäni rotuun katsomatta, jos johtajuus on kunnossa, niin koiralta voi ottaa suusta mitä vaan! Tätäkin tietysti pitää hiukan reenata.. Meillä on jokaisen koiran kohdalla tehty ihan pennusta lähtien sitä, että pennulta otetaan tavara/luu/lelu suusta/vierestä. Katsellaan sitä hetki omassa kädessä ja ihallaan ääneen "ompa sulla hieno luu.." ja annetaan takasin koiralle "ole hyvä". Jos tavara on sellainen mitä koiralla ei saisi olla, torun ja yksin kertaisesti otan tavaran pois mutta tällöin yleensä annan myöskin perään tilalle jonkun luvallisen luun/lelun.. Ja tottakai koira aina kehutaan kun se luovuttaa "omaisuuttaan" ihmiselle!

      • niso

        tietääkö kukaan mistä etelä-suomesta saisi sammarin?


      • niso
        niso kirjoitti:

        tietääkö kukaan mistä etelä-suomesta saisi sammarin?

        pennun siis


      • nvdfsoiur
        niso kirjoitti:

        pennun siis

        Ei niitä kyllä niin vain saa! Samy.fi ja sieltä katot pentulistan ja otat yhteyttä kasvattajaan. Mutta toivottavasti olet harkinnut nyt loppuun asti pentuhankinnan.


      • öri öö
        nvdfsoiur kirjoitti:

        Ei niitä kyllä niin vain saa! Samy.fi ja sieltä katot pentulistan ja otat yhteyttä kasvattajaan. Mutta toivottavasti olet harkinnut nyt loppuun asti pentuhankinnan.

        tessa söi luuta onnessaa


    • touhottaja pentuna

      Minulla on ollut sammareita kaksikymmentä vuotta.
      Kaikki ovat olleet helposti koulutettavia makupaloilla. Väillä kehut, välillä makupalat.
      Samojedi on aktiivinen koira. Voidakseen hyvin ja ollakseen tasapinoinen vaatii säännölliset lenkkeilyt ja aktivitettia. Touhuaa mukana kaikessa. Pihatöissä, marjametsässä, kalalla... Aikuisena rauhoittuu, makoilee tyytyväisenä pihassa lenkkeilyn välit.
      Agressiivisuutta ihmistä kohtaan ei saa esiintyä. Urokset rähjäävät joskus toisille uroskoirille. Kaikki koirat rähisevät luista ja makupaloista. Koiralle pitää pienestä alkaen opettaa, että makupalat annetaan pois kun käsky käy. Sammari vaihtaa sen mielellään johonkin muuhun herkkuun.
      Yleisesti ottaen samojedi on erittäin sosiaalinen ja ystävällinen koira. Jääräpääkin, välillä pitää puijata ja narrata. Kovat ja tiukat koulutukset eivät sovi samojedille.
      Itselläni sammarit juoksentelevat metsälenkeillä aina irti.
      Talvella vetoharjoituksia. Se on samojedin ominta toimintaa

      • kasvattaja

        Aikuisena rauhoittuu?Meillä sammari 12v,eikä tietoakaan rauhoittumisesta!Mamma on edelleenkin kuin pentu konsanaan,riehuu,leikkii,pomppii ym.Ehkä meillä vain on sitten ikuinen "lapsi."Niin,ja toinen on 10v,samanmoinen.Ihania mussukoita.Piti vaan ottaa vahti taloon ettei kukaan varasta sammareita.Rosvoja jos tulee,sammari näyttää taskulampulla valoa ja hyppää itsekkin kyytiin.Kaikkien kaveri...


      • 3:s tulossa 2 viikon päästä
        kasvattaja kirjoitti:

        Aikuisena rauhoittuu?Meillä sammari 12v,eikä tietoakaan rauhoittumisesta!Mamma on edelleenkin kuin pentu konsanaan,riehuu,leikkii,pomppii ym.Ehkä meillä vain on sitten ikuinen "lapsi."Niin,ja toinen on 10v,samanmoinen.Ihania mussukoita.Piti vaan ottaa vahti taloon ettei kukaan varasta sammareita.Rosvoja jos tulee,sammari näyttää taskulampulla valoa ja hyppää itsekkin kyytiin.Kaikkien kaveri...

        Kyllä kaksi edellistä sammariani on ollut juuri samanlaisia leikkijöitä, koko ikänsä. Tuo vahdin hankintakin olisi varmaan hyvä juttu, koska kumpikin on ollut todella kaikkien kaveri.


    • Hanne

      Hei

      Etsin ihan muuta juttua ja törmäsin viestiisi. Olen samojedien jalostusneuvoja ja rotujärjestön toimihenkilö.
      Samojedi ei ole missään olosuhteissa aggresiivinen ihmisille. Jos se murisee kun otat siltä ruuan pois nokan alta, on kyse väärin rakentuneesta johtajuusasemasta. Tällöin on menty on todella pahasti hakoteille. Samojedi ei tavoittele aktiivisesti paikkaa perheen päänä, vaan on tyytyväinen sille suotuun asemaan alempana hierarkiassa, eli sopii hyvin myös aloittelijalle. Samojedi on varsin helppo saada tekemään mitä tahansa ruuan avulla. Yleensä ne ovat varsin persoja herkuille. Motivaatio totteluun onkin sitten toinen juttu jos namia ei ole luvassa tai jotain kiinnostavampaa on näköpiirissä. Kaikkein helpoin koulutettava samojedi ei ole, mutta ihan hyvin sekin oppii kun kärsivällisyyttä löytyy. Lähinnä kurittomia samojedeja löytyy kun tapaa liian lepsun omistajan ja tällöinkin samojedi on vain vaarattomasti hilluva onnellinen karvapallo, jonka rajana on taivas ;-)

      • sammariton

        AIvan ihana rotu sammari on!!! Meilä on ollu kolme sammaria (tällä hetkellä puolivuotta ilman,saa nähdä kauanko kestää =)) Kuulosti niin kovin tutulta tuo luun ottaminen koiralta,itsekin kävin nappaamassa luun monesti just samoilla sanoilla =) Tällä hetkellä meillä on kaksi muun rotuista koiraa ja en osaa ollenkaan ajatella,mitä ne tulee tykkäämään mistäkin vastaantulevasta nelijalkaisesta. (narttu)Sammarin kanssa se on päivän selvää,kaikki on kavereita! Opettamisesta voisin heittää pienen esimerkin.Viimeisimmälle opetin sivulle tuloa yhteensä noin kolme tuntia ja se oppikin sen "ihan" mukavasti ja saman homman opetin vanhempieni saksanpaimenkoiralle 15 minuutissa ;} Mutta kyllähän näillä roduilla valtava ero on. Varmasti sammarikin oppii tosi kuuliaiseksi jos vaan osaa kunnolla opettaa,mutta tässä ihan tavan tallaajan höpinöitä ;) Mutta kaikenkaikkiaan ihanempaa iloista ja omalaatuista pakkausta saa etsiä... pieni koirakuume takaraivossa kolkuttaa...
        Ihan on ikävä niitä hetkiä kun kadulla lapset huutelee perään -äiti kato,JÄÄKALHU! =) =)


    • Mari P.

      Meillä sammari on todella miellyttämishaluinen. Ottaa kontaktia ilman sen kummempia pyyntöjä, joten on ollut helppo koulutettava.
      Koulutuksen alkuvaiheessa annettiin tietenkin paljon nameja, mutta nykyään toimii pelkillä kehuilla. Palkitseminenkin on aina koirakohtaista, toinen pitää kehuista, toinen nameista. Joillekin leikki on paras palkinto.
      Itsepäinenkin sammari toki osaa olla, mutta ei vaikea.

      Agressiivinen samojedi ei edes saisi olla. Meillä koira tietää kuka on johtaja ja siirtyy kyllä pois tieltä halutessani. Tai luovuttaa lelun, kun pyydän.

    • joku muu

      ovat ihania pirteita ja meian koira jos se loytaa jonkun villasukan tai hanskan se ei meenaa paasta millaan irti mutta se on pentu ja se on viella villi tykkaavat lapsista yli kaiken ja eivat ole mitenkaan agressiivisia muita ihmisia tai koiria vastaan

    • Sara !

      Hei hieno oli tuo ensimmäinen kommentti muita en kyllä kerennytkään lukea mutta sinullakin muka ''koira tietävällä'' on paljon vielä opittavaa. Se on koiran kiusoittelua jos alkaa repiä koiralta lelua/namipalaa suusta! Niin voi tehdä kyllä jos siihen on jokin syy vaikka jos koirasi pitää uutta sukkaasi suussa, mutta vain ''ihailtavaksi'' tai koiran ''opettamiseksi'' niin ei saa tehdä.

    • Hei! Tämä ei nyt välttämättä liity tähän , mutta haluasin kuulla mielipiteenne : Äidilläni on kissa-allergia. Luuletteko että hän saisi allergisia oireita sammarista? Luin jostakin että samojedit olisivat jollakin tasolla allergia koira.Pitääkö se paikkansa? Tahtoisin niin oman koiran , mutten halua minkään sortin snautseria/ mitään muutakaan sen kaltaista villakoiraa. Lähteekö sammarista hirveästi karvoja? kertokaa omia kokemuksianne!

      • samoblondi

        Hei, karvoja lähtee tosi paljon etenkin keväisin. Karva on pehmeää joka ei tunkeudu tekstiilien sisään esim autonpenkkiin. Veljeni oli erittäin allerginen kaikille muille koirille paitsi samojedillemme.


    • Samoyed

      Itse en ole kuullut samojedin olevan koira, joka ei tuottaisi allergiaoireita. Jos äitisi on allerginen kissoille, ei tarkoita, että olisi myös koirille. Mieheni on kissa-allergikko, mutta koirista ei tule mitään oireita. Suosittelin testaamaan ensin allergisoiko koirankarva äitiäsi ennen kuin hankitte oman koiran.

      P.S. Samojedista lähtee PALJON karvaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2753
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2520
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2111
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1439
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe