Aihe

automaattilootan öljynvaihto

eli 5-vaihteinen (2,4 bensa, ajettu 66tkm) loota kyseessä...
Vaihteisto toimii niinkuin pitääkin (ensimmäinen automaatti minulla). Erään asiantuntijan mukaan, öljyt kannattaa vaihtaa ennen, kuin 100tkm on mittarissa tai sitten ei ollenkaan... (joissakin merkeissä syntyy ongelmat öljynvaihdon jälkeen). Mitenkähän on Toyotan kanssa?

19

3555

  Vastaukset

  • toimii määräaikaishuolto-ohjelman mukaisesti.

   • Vähemmistö ei vaihda ollenkaan.


  • Mittarissa oli 60tkm kun auton ostin ja heti meni lootaöljyt vaihtoon. Jatkossa ne vaihtuu 40tkm välein.

  • Toyotan automaatit kestää liki ikuisesti mutta niihi pitää vaihtaa ohjelman mukaan öljyt. Unohda tuollaisen pelleneuvot.
   Avensis I -sarjassa oli vaihtoväli 45tkm ja nykyään taitaa olla 75tkm eli kohta itelläkin öljyt menossa vaihtoon.
   Öljynvaihto automaattiin on vähän kuin öljynvaihto koneeseen, eli halvinta ja helpointa koneremonttia.

   • kuten monesti mekaanikot sanovat "voivat mennä huonoksi kun vaihtaa öljyt"..

    tämä siksi kun nämä kaiken osaavat "mekaanikot" laittavat väärän tyyppisen öljyt sisään. ei se laatikko voi toimia jos siellä on väärä viskoosiset öljyt sisällä kuin ne mitkä sinne on tarkoitettu.


   • No, jos noin on, niin seuraavassa huollossa itsellekin eteen tulee... Siis turhaan huolehdin (?).

    Olisi vielä kiinnostavaa tietää, muuttuuko askin käyttäytyminen uusien liukasteiden myötä...

    (Aika kömpelösti muuten tietoa omistajan oppaassa näistä 2,4-malleista...).


  • Itellä samanlainen pirssi, ajettu nyt 223tkm. Öljyt vaihteistoon vaihdettu 90tkm kohdilla, sen jälkeen ajettu nyt 133 tkm samoilla öljyillä. Laatikko toimii moitteetta, mutta arvelin silti vaihtaa öljyt 2tkm päästä seuraavassa huollossa. Automaattivaihteistoöljyjä paljon eri tyyppisiä joten viisainta lienee käyttää Toyotan omaa öljyä niin välttyy vaikeuksilta. Suodattimen vaihto sanomattakin selvää. Ohjekirjassa mainitaan automaattilaatikon öljynvaihdosta; Toyota ei pidä öljynvaihtoa tarpeellisena ellei autolla vedetä jatkuvasti raskasta perävaunua.

  • Skoda Octaviasta hajosi jako laatillo auto oli 4x4 elikkä siitä tuli pelkkä etuvetomalli. Jakolaatikkoa ei kukaan lähde korjaamaan tai sitä ei kannattanut korjata vaan tehtaalta uusi vaihteisto kustanti töineen 4800 euroa....kiitos ja hyvää matkaa.

   • sun viestillä on selkeä yhteys!
    maltoit odottaa 5,5v kommenttisi kirjoittamista...


  • Monesti automaattilaatikoiden turbiinit hajoavat n. 200tkm kohdalla. Perusautoilijat heräävät öljyjenvaihtoon 100-150tkm jälkeen ja mitä pienemmäksi tämä laatikon hajoamisen ja öljynvaihdon erotus jää, sitä todennäkisemmin tämä hajoaminen laitetaan öljyjenvaihdon syyksi myös merkkikorjaamoilla.
   Mutta 60tkm ajettuun voi kyllä jo suositella öljyjen vaihtoa, mutta kyllä sillä vielä pitkälle pääsee nykyisilläkin öljyillä!

   • Kyllä se öljynvaihto, jos vanha on riittävän huonoa, nopeuttaa automaatilaatikon rikkoutumista.

    Itse en vaihtaisi enää 200tkm ajettuja öljyjä uusiin, vaan varautuisin vaihdelaatikkon vaihtoon. Enintään 60tkm on järkevä öljynvaihtoväli vaihdelaatikkoihin, joissa samaa öljyä käytetään myös hydrauliöljynä (sisältää perinteiset automaatit). Tuo 200tkm vaan on valmistajan mielästä jo enemmän kuin riittävä kilometrimäärä autolle, joten vaihteistoöljyä ei suositella vaihdettavaksi.


  • Niin ei ehkä kannata 200tkm ajetussa toivoa öljyjen vaihdon pelastavan mitään, mutta ei ne uudet hyvät öljyt vaihteistoa riko. Hyvällä tuurilla voi jopa parantaa jotain ominaisuuksia.

   • Tuntuu kuitenkin tekevän vaan hyvää tuo 60 tkm:n välein öljynvaihto. Laatikko pelittää edelleen 360 tkm:n öljynvaihdon jälkeen hyvin ja seuraava , 420 tkm:n vaihto on edessä n. 1,5 vuoden kuluttua. Vanha Aisin autom. jaksaa vielä hyvin vetää asuntovaunua. Ylämäkeen kiihdyttäessä kuumilla öljyillä tuntuu ehkä hieman kuluneisuutta turbiinissa, sillä moottori kyllä kiihtyy ripeästi, mutta vauhti vain verkkaisesti. Saas nähdä, miten pitkään laatikko vielä jaksaa rullata.


   • Mitenhän avensikseen tapahtuu automaattiöljyn vaihto? Entisessä volvo s60 oli huuhtelemalla..


   • MaKe907 kirjoitti:

    Mitenhän avensikseen tapahtuu automaattiöljyn vaihto? Entisessä volvo s60 oli huuhtelemalla..

    Volvo S60 mallissa oli Aisinin laatikko. Eiköhän Avensiksessa liene saman valmistajan aski. Mikä mahtanee olla portaattoman laatikon valmistaja Avensikseen ja pitäisiköhän siihenkin vaihtaa öljyt?


  • eli siis itselläni ajettu Corolla vuosimallia 2000 automaatti miten ne laatikkoöljyt aikaisempi Crysler meni täysin hajalle vaihdon jälkeen

   • siis ajettu 130000


   • Tojon automaateissa laatikonöljynvaihto on ollut osa huolto-ohjelmaa.


   • 242343 kirjoitti:

    Tojon automaateissa laatikonöljynvaihto on ollut osa huolto-ohjelmaa.

    Miten Nissanin Qashqaissa CVT-laatikossa?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   335
   14015
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   325
   11987
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   194
   4996
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   21
   1998
  5. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   59
   1610