Venäjä ja doping?

Juusto

Onkohan tästä keskusteltu? Venäjän ja Hollannin välinen ottelu, en kiellä, hieno peli. Enemmän voittoa hakenut ja ansainnut voitti, hieno taktiikka hienosti toimineelta valmentajalta jne.

Mutta miten? Pelaajat yhtä lukuunottamatta oman maansa sarjassa ts. doping-seulan melko uloittumattomissa suljetun ympäristön suojissa. Ja muutoinkaan ei fudiksen doping -seula tai FIFAn suhtautuminen dopingiin ole 2000-lukua.

Minä vaan haluan kysyä: eikö kenelläkään muulla herää epäilys pelkästä hapankaalin avulla saavutetusta kestävyydestä? Nuoret pelaajat jaksoivat hirveällä juoksulla loppuun saakka vailla näkyvempiä jalkojen kramppauksia tai kunnon pettämistä, 120 minuuttia. Miksi aiheesta ei keskustella? Toki kaksi pelaajaa per joukkue testattaneen jokaisen pelin jälkeen, mutta mitkä ovat mahdolliset seuraamukset?

Minä toivon Venäjän joukkueelle kaikkea hyvää, mutta samalla toivon hartaasti ettei pelaajien aamupuuroa ole korvattu villihevosten käpyrauhasmuhennoksilla eikä synteettisemmillä piristeillä. Kungingaspallo puhtaaksi, hienompaa lajia ei ole eikä tule.

Onko kommentteja tai parempaa tietoa?

9

395

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • miksi?

   kaikella kunnioituksella, mutta hyväntahtoisesta kysymyksestäsi paistaa kaikesta huolimatta läpi ennakkoluulo ja epäily, ihan tyypilliseen suomalaiseen tapaan. Jos tähän joku lisää vielä kommentin mafiarahoista ja muusta vastaavasta niin...kyse on vain ja ainoastaan paremmasta/nuoremmasta/nälkäisestä joukkueesta, jolla on tahto voittaa.

   • Juusto

    Olet oikeassa, siitä varmana ennakkoluulo paistaa. Mutta et voi kieltää, että paremmasta joukkueesta huolimatta tuo peli antoi aihetta näitä olettamuksia mietiskellä. En tarkoita mafia-rahoja enkä muutakaan ulkopallollista asioita, vaan tuo suljetun sarjan sekä "Venäjän omanlaisensa menon" (jossa siis itse valvotaan pitkälti itseä ja maa on monessa suhteessa kovin "epäavoin") mahdollistama pumpata mahdollisesti pelaajat aivan epäinhimillisiin suorituksiin.

    Mutta jos suurin osa kansasta on valmiita uskomaan, että tässä oli kyseessä puhdas ja kaunis paremman joukkueen voitto, olen erittäin innokas liittymään tuohon ajatukseen. Peli oli hieno, ja toki on aina mahtavaa kun "pieni" voittaa "suuren"...


  • urho-yrjänä

   Kun Venäjä taitaa olla vieläpä kisojen duracelljengi joka ravaa jokaisen pelin kuin viimeistä päivää, kisojen työteliäin joukkue. Ja silti ei jalka painanut sitten tippaakaan edes puolivälierän jatkoajan lopussakaan?

   Tuli tosiaan mieleen että millä keinoilla porukan kunto on saatu tuollaiseksi? Jos pelkällä kaurapuurolla niin nostan hatun korkealle ilmaan mutta epäilyttää perkeleesti.

   IMHO.

   • meillä suomalaisilla

    ei oo hirveesti varaa höpöttää muiden maiden douppauksista. Ollaan varmaan väkilukuun suhteutettuna eniten dopingista kiinni jäänyt maa. Ja turha inistä että "kaikki käyttää, kaikki käyttää", turha itkee, kun eivät jää kiinni.


   • Hyvä Imho

    Tul vaan mieleen et ookko nähny sen yhen leffan missä ne seikkaili Egyptin pyramiideissä ku siel oli se yks Imhoteppi, se hirvee monsteri tai jotain. Vai mistä toi sun nimimerkkis tulee?


   • kahvipannu
    Hyvä Imho kirjoitti:

    Tul vaan mieleen et ookko nähny sen yhen leffan missä ne seikkaili Egyptin pyramiideissä ku siel oli se yks Imhoteppi, se hirvee monsteri tai jotain. Vai mistä toi sun nimimerkkis tulee?

    http://en.wiktionary.org/wiki/IMHO


    Siis henk.koht. mielipide.


   • kahvipannu
    meillä suomalaisilla kirjoitti:

    ei oo hirveesti varaa höpöttää muiden maiden douppauksista. Ollaan varmaan väkilukuun suhteutettuna eniten dopingista kiinni jäänyt maa. Ja turha inistä että "kaikki käyttää, kaikki käyttää", turha itkee, kun eivät jää kiinni.

    Tietänet maan jolla oli mm. Suomen hiihtomaajoukkueen kanssa yhteinen dopingohjelma? Ja maa oli? Niinpä niin.. Venäjä.

    Kyrön johdolla ne sähläsivät ja peittelivät testeissä näkyvällä ainetta jota ei testattu mömmömhiihdossa silloin. Tyhmyyttä suorastaan! Siellä muut sivakoi epon voimalla kuten suomalaisetkin mutta suomalaiset olivat ainoita jotka peittelivät epoa hemohes:llä. Riemuidiootit!


  • huumeiden käyttö

   ja muu haistelu on aivan yleistä ja sallittua, nimetkin viittaa johonkin liimaan kuten tämä Liister Roy joka vahingossa liimahuuruissaan kaatui pallon eteen ja pallo pomppasi kuin pomppasikin Venäjän maaliin!

  • Anonyymi

   kiellettyjen dobing aineiden löydökset urheilijoilla voimakkaassa laskussa, johtuuko tämä siitä kun venäjä suljettiin kansainvälisistä kilpailuista ukrainaan hyökkäämisen seurauksena.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Purra vaatii koko itärajaa kiinni, vihervasemmisto haukkoo henkeään

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000010018060.html Upeaa, isänmaallista toimintaa Riikka Purralta. 70 vuotta vanhat ja
   Maailman menoa
   404
   2560
  2. Koska olet viimeksi nähnyt

   ihastuksesi? Siis ihan ollut samassa paikassa, ei mitään vilaukselta nopeasti ☺️ Ja kerro myös oletko mies vai nainen?
   Ikävä
   101
   1791
  3. Suomen varapääministeri Riikka Purra ei tajua olevansa Venäjän hyödyllinen idiootti.

   Vai tajuaako? Purran blogiteksti, jossa haukutaan niin "ääliöliberaalit" kuin "trollaava lehdistö" on juuri sellaista k
   Maailman menoa
   493
   1586
  4. Pinja Sanaksenaho rehellisenä Selviytyjät viidakko-oloista: "Pieni shokki, että herranjumala ei..."

   Ohhoh! Tubettaja Pinja Sanaksenaho joutui lähtemään Selviytyjät Suomi -kisasta, kun hänet äänestettiin ulos heimoneuvost
   Tv-sarjat
   10
   1260
  5. Venäjä lopettanut rajalle ihmisten tuomisen, Suomi sulkemassa silti rajansa

   Venäjä on lopettanut toistaiseksi "turvapaikanhakijoiden" kuskaamisen Raja Joosepin avonaiselle Itärajan asemalle. Syynä
   Maailman menoa
   140
   1249
  6. Sä oot mun toinen puolikas

   Missä oot? Tuu jo..
   Ikävä
   52
   1167
  7. Ilmalämpöpumpun virrankulutus vrk:ssa,

   -pakkasta n.12 astetta -sisäyksikkö säädetty 22 asteeseen (ilp) -omakotitalo öljylämmityksellä ,patterit termostaatilla
   Koti ja rakentaminen
   49
   1104
  8. Ei tämä alun perin näin pitänyt mennä

   Emme voi olla enää edes kavereita.
   Ikävä
   38
   877
  9. Tankkausasema

   Haapajärveltä epäillysti 23.-24.11. välisenä yönä varastettu tankkausasema on löytynyt ja palautettu omistajalleen. Asia
   Oulainen
   12
   852
  10. Miten ois horoskooppiketju?

   Ei ole hetkeen ollu!! Mikä on sinun skooppi? Entä ikävöimäsi?
   Ikävä
   59
   836
  Aihe