Zell am See

kokemuksia?

Hei, oletteko käyneet Zell am Seessä? Kertokaapa, mitä piditte paikasta! Patikoinnin ohella kiinnostaa juna-/bussimatkailu lähiseuduille, olisiko teillä antaa vinkkiä näkemisen arvoisista paikoista?

Salzburgiin näyttäisi pääsevän näppärästi junalla, mutta löytyykö muita, vähemmän tunnettuja kulttuurikohteita muutaman tunnin matkan päästä?

10

3434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aika tylsältä

      edut vaikkapa Sölliin verrattuna?

    • ???

      noin 10 000 eli melko iso paikka verrattuna Sölliin. Järven ympäri kannattaa ehdottomasti kävellä, matkaa kertyy noin 12 km. Järvellä risteilee myös laiva, ja sähkökäyttöisiä veneitä vuokrataan. Olen ollut Zell am Seessä vain viikon ja yritimme tänä vuonna kahta viikkoa, mutta oli loppuun myyty, joten piti tyytyä Sölliin.

      Mutta Zell am Seestä pääsee näppärästi myös katsomaan aivan upeita Krimmlerin vesiputouksia. Samoin kannattaa käydä Schwarowskin tehtaalla, ainakin sinne tehdään kansainvälisiä retkiä. Ikijäällä voi käydä patikoimassa Kaprunissa. Junalla pääsee sitten vaikka minne. Jos olisimme päässeet tänä vuonna Zell am Seehen, olisimme reissanneet junalla, mutta jotenkin olemme laiskoja käyttämään kahta kulkuvälinettä, joten täytynee nyt sitten katsoa missä viitsimme käydä Söllistä käsin.

      Voin kirjoittaa huomenna lisää, kunhan vilkaisen alueen karttaa kotona illalla.

      • ???

        Mainitsin jo aiemmin järven ympäri kävelystä (pyöräilystä, sillä keikalla kannattaa poiketa Prielaun linnassa ja sen kappelissa. Mutta kun menet sinne, nappaa heti alueen kartta, hotelleissa niitä ainakin on jaossa ja tutki sitten sitä karttaa aivan rauhassa. Tekemistä ja menemistä riittää joka makuun. Jos haluaa vain lampsia laiskasti helppoa vaellusreittiä pitkin, onnistuu hyvin, jos haluat jotain muuta löytyy taatusti vaihtoehtoja. Harmi, että emme saaneet matkaa sinne. Pitänee alkaa uuden matkan säästäminen, heti kun olemme tältä tulevalta kotiutuneet.


    • käynyt

      Zellin tienoolla löytyy tekemistä ja näkemistä vaikka miten paljon, ei todellakaan mikään tylsä paikka! Lähiympäristössä liikkuu helpoiten fillareilla, kysy hotellilta, me saimme hyvät fillarit ilmaiseksi käyttöön, mutta keskustaas oli mylös fillarivuokraamo (sekä mountain- että maantiefillareita tarjolla). Ensisijaista on tietenkin patikoiminen Schmittenhöhellä, joka myös varjoliitäjien lähtöpaikkana erittäin suosittu. Myös naapurivuorilla kannattaa patikoida, mm. Maiskogel kiva, ja matkaa voi jatkaa Kitzsteinhornin rinteille. Kaprunin jäätikkö sekä patojärvet ovat molemmat käynnin arvoiset, samoin jokin "klammeista", lähellä mm. Sigmund-Thun-Klamm, jossa syvässä rotkossa vesi kuohuu - hyvät kävelysillat rakennettu rotkon reunoille. Jos ei jaksa kulkea munamankelilla, voi toki vaihtaa paikallisbusseihin, niitä kulkee kiitettävästi pienempiinkin kyliin.

      Matkan varrella Salzburgiin Werfenissä on maailman suurin jääluola, suosittelen ehdottomasti, ennen kuin sekin sulaa! Mutta sinne pitää pukeutua kunnolla, sisällä ollaan reilu tunti ikijään keskellä. Samassa kylässä on upea linna keskiaikaisine esityksineen. Zellistä pääsee myös Grossglocknerille - Itävallan korkeimmalle vuorelle mutkaisine teineen. Ja Salzburg on todella viehättävä kaupunki, siellä kuluu päivä jos toinenkin linnoineen ja museoineen. Muita isompia kaupunkeja ei lähistöllä ole, mutta paljon idyllisiä pikkukaupunkeja kylläkin.

      Kannattaa muuten lukea aiemmat viestit, niissä paljon Zellistäkin!

      • ???

        elokuva Kotkat kuuntelevat. Kannattaa hankkia hyppysiin ja katsoa, maisemia näkyy melko mukavasti siinä elokuvassa.


    • tutustunut

      Olen käynyt 5 kertaa talvella ja kerran kesällä. Jos sinulla on auto käytössä niin se mainittu alppitie Grosslocnerille (hochalpen strasse tai jotain) on aivan henkeäsalpaavan kaunis.

      • Itävallan asukki

        Werfenin linnassa on kuvattu myös yksi Bond leffa...en muista mikä niistä. Se missä Bond laskee vuorelta alas suksilla...


    • mtb20141

      Hyviä maastopyörä vuokraamoja Zell am seessä tai Kaprunissa?????

      • Pomppukeppi

        Kaprunissa hyvä paikka oli Gravity Bike Hire ihan Kaprunin kylän keskustassa.

        http://www.gravitibikehire.com/

        Pieni yksityinen paikka (verrattuna isoon Intersportiin) jossa hyvä palvelu ja monenlaisia maastopyöriä, myös oikeita alamäkipyöriä ja Freeride pyöriä. Kauppaa pitää todella ystävällinen ja täydellistä englantia puhuva kaveri joka osaa neuvoa hyviä reittejä ja antaa mukaan työkalut yms. Myös asiaan kuuluvat kypärät ja muut suojat löytyvät. Hinnat ovat vähän kovemmat (40-50e/vrk) kuin joissain muissa paikoissa ja vain käteinen käy. Plussana vuokraamo oli ainakin käydessämme auki myös sunnuntaina poiketen monista muista paikoista.

        Itse ajoimme Freeride ja alamäkipyörillä Maiskogelin vuorelta alas vuokraamon kaverin suosittelemia reittejä ja oli todella opea kokemus. Hienot maisemat ja sopivan haastavat polut.


    • Kylpylää.rinteitä

      Bad Gastein on Itävallan monipuolinen helmi.
      Kotkat Kuuntelevat kuvauspaikkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe