Zell am See

kokemuksia?

Hei, oletteko käyneet Zell am Seessä? Kertokaapa, mitä piditte paikasta! Patikoinnin ohella kiinnostaa juna-/bussimatkailu lähiseuduille, olisiko teillä antaa vinkkiä näkemisen arvoisista paikoista?

Salzburgiin näyttäisi pääsevän näppärästi junalla, mutta löytyykö muita, vähemmän tunnettuja kulttuurikohteita muutaman tunnin matkan päästä?

10

3637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aika tylsältä

      edut vaikkapa Sölliin verrattuna?

    • ???

      noin 10 000 eli melko iso paikka verrattuna Sölliin. Järven ympäri kannattaa ehdottomasti kävellä, matkaa kertyy noin 12 km. Järvellä risteilee myös laiva, ja sähkökäyttöisiä veneitä vuokrataan. Olen ollut Zell am Seessä vain viikon ja yritimme tänä vuonna kahta viikkoa, mutta oli loppuun myyty, joten piti tyytyä Sölliin.

      Mutta Zell am Seestä pääsee näppärästi myös katsomaan aivan upeita Krimmlerin vesiputouksia. Samoin kannattaa käydä Schwarowskin tehtaalla, ainakin sinne tehdään kansainvälisiä retkiä. Ikijäällä voi käydä patikoimassa Kaprunissa. Junalla pääsee sitten vaikka minne. Jos olisimme päässeet tänä vuonna Zell am Seehen, olisimme reissanneet junalla, mutta jotenkin olemme laiskoja käyttämään kahta kulkuvälinettä, joten täytynee nyt sitten katsoa missä viitsimme käydä Söllistä käsin.

      Voin kirjoittaa huomenna lisää, kunhan vilkaisen alueen karttaa kotona illalla.

      • ???

        Mainitsin jo aiemmin järven ympäri kävelystä (pyöräilystä, sillä keikalla kannattaa poiketa Prielaun linnassa ja sen kappelissa. Mutta kun menet sinne, nappaa heti alueen kartta, hotelleissa niitä ainakin on jaossa ja tutki sitten sitä karttaa aivan rauhassa. Tekemistä ja menemistä riittää joka makuun. Jos haluaa vain lampsia laiskasti helppoa vaellusreittiä pitkin, onnistuu hyvin, jos haluat jotain muuta löytyy taatusti vaihtoehtoja. Harmi, että emme saaneet matkaa sinne. Pitänee alkaa uuden matkan säästäminen, heti kun olemme tältä tulevalta kotiutuneet.


    • käynyt

      Zellin tienoolla löytyy tekemistä ja näkemistä vaikka miten paljon, ei todellakaan mikään tylsä paikka! Lähiympäristössä liikkuu helpoiten fillareilla, kysy hotellilta, me saimme hyvät fillarit ilmaiseksi käyttöön, mutta keskustaas oli mylös fillarivuokraamo (sekä mountain- että maantiefillareita tarjolla). Ensisijaista on tietenkin patikoiminen Schmittenhöhellä, joka myös varjoliitäjien lähtöpaikkana erittäin suosittu. Myös naapurivuorilla kannattaa patikoida, mm. Maiskogel kiva, ja matkaa voi jatkaa Kitzsteinhornin rinteille. Kaprunin jäätikkö sekä patojärvet ovat molemmat käynnin arvoiset, samoin jokin "klammeista", lähellä mm. Sigmund-Thun-Klamm, jossa syvässä rotkossa vesi kuohuu - hyvät kävelysillat rakennettu rotkon reunoille. Jos ei jaksa kulkea munamankelilla, voi toki vaihtaa paikallisbusseihin, niitä kulkee kiitettävästi pienempiinkin kyliin.

      Matkan varrella Salzburgiin Werfenissä on maailman suurin jääluola, suosittelen ehdottomasti, ennen kuin sekin sulaa! Mutta sinne pitää pukeutua kunnolla, sisällä ollaan reilu tunti ikijään keskellä. Samassa kylässä on upea linna keskiaikaisine esityksineen. Zellistä pääsee myös Grossglocknerille - Itävallan korkeimmalle vuorelle mutkaisine teineen. Ja Salzburg on todella viehättävä kaupunki, siellä kuluu päivä jos toinenkin linnoineen ja museoineen. Muita isompia kaupunkeja ei lähistöllä ole, mutta paljon idyllisiä pikkukaupunkeja kylläkin.

      Kannattaa muuten lukea aiemmat viestit, niissä paljon Zellistäkin!

      • ???

        elokuva Kotkat kuuntelevat. Kannattaa hankkia hyppysiin ja katsoa, maisemia näkyy melko mukavasti siinä elokuvassa.


    • tutustunut

      Olen käynyt 5 kertaa talvella ja kerran kesällä. Jos sinulla on auto käytössä niin se mainittu alppitie Grosslocnerille (hochalpen strasse tai jotain) on aivan henkeäsalpaavan kaunis.

      • Itävallan asukki

        Werfenin linnassa on kuvattu myös yksi Bond leffa...en muista mikä niistä. Se missä Bond laskee vuorelta alas suksilla...


    • mtb20141

      Hyviä maastopyörä vuokraamoja Zell am seessä tai Kaprunissa?????

      • Pomppukeppi

        Kaprunissa hyvä paikka oli Gravity Bike Hire ihan Kaprunin kylän keskustassa.

        http://www.gravitibikehire.com/

        Pieni yksityinen paikka (verrattuna isoon Intersportiin) jossa hyvä palvelu ja monenlaisia maastopyöriä, myös oikeita alamäkipyöriä ja Freeride pyöriä. Kauppaa pitää todella ystävällinen ja täydellistä englantia puhuva kaveri joka osaa neuvoa hyviä reittejä ja antaa mukaan työkalut yms. Myös asiaan kuuluvat kypärät ja muut suojat löytyvät. Hinnat ovat vähän kovemmat (40-50e/vrk) kuin joissain muissa paikoissa ja vain käteinen käy. Plussana vuokraamo oli ainakin käydessämme auki myös sunnuntaina poiketen monista muista paikoista.

        Itse ajoimme Freeride ja alamäkipyörillä Maiskogelin vuorelta alas vuokraamon kaverin suosittelemia reittejä ja oli todella opea kokemus. Hienot maisemat ja sopivan haastavat polut.


    • Kylpylää.rinteitä

      Bad Gastein on Itävallan monipuolinen helmi.
      Kotkat Kuuntelevat kuvauspaikkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      138
      3972
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      120
      1551
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1392
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1366
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1224
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1111
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1108
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1066
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1018
    Aihe