Hawaii - vinkkejä kaivataan

luau :)

Hei, olemme suuntaamassa loka-/marraskuussa Hawaiille, tarkemmin sanottuna Honoluluun ja haluaisinkin nyt kuulla vinkkejänne
tai omia kokemuksianne Honolulusta ja koko saaresta.
Kannattaako tehdä 'island hopping' jollekin toiselle saarelle; mille ?
Olen kerran nähnyt tv:ssä helikopterilla tehdyn sighseeing kierroksen, onko tästä kellään kokemusta; onko kallista huvia ?
Suunnitelmissa on olla matkalla reilu viikko, josta kahdeksi päiväksi olisi ajatus vuokrata auto ja kiertää saarta jos vain nähtävää löytyy tarpeeksi.

Omat ja puolison kiinnostukset ovat outlet shopping sekä paikallinen kulttuuri :)

11

3955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailija x

      Havaiji on valitettavsti vielä tuntematonta aluetta itselleni, mutta Tripadvisorin sivuilta, etenkin forum-osiosta (keskustelupalsta) olen löytänyt eri matkakohteista todella hyvin tietoa.

      Tässä linkki Oahun saaren keskustelupalstaan. Keskustelujen yläpuolella on "search box", johon voi kirjoittaa hakusanoja, esim "outlets", näin löydätte satojen keskustelujen joukosta outletteja koskevat keskustelut.

      http://www.tripadvisor.com/ShowForum-g29222-Oahu_Hawaii.html

    • humuhumunukunukuapuaa

      Havaijilla ei ole mielestäni niin hyvät ostosamahdollisuudet kuin mantereella. Onhan saarilla vain reilut miljoona asukasta, joten kokonaismarkkinat eivät ole niin kovin suuret. Tietenkin turistejä on paikallisten lisäksi huimasti. Ainakin yksi hyväksi koettu Premiumoutlets ketjunliike löytyy myös Oahulta.

      http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=29

      Jos itse menisin saarille uudestaan niin Oahun lisäksi menisin Mauille. Helikopterilentoja järjestetään todella paljon ja koptereita on jatkuvasti ilmassa ainakin Kauailla, jossa se lienee suosituinta saarilla. Reissu kustantaa n. 200:n taalan kahta puolta per nuppi. Kannattaa valita yhtiö, jolla on sellainen kalusto, että kopterista jotain näkee. Samoin olisi hyvä, että kopterissa olisi videointivehkeet, jolla kuvataan reissu ja joka poltetaan DVD:lle. Siitä saa kivan matkamuiston. Helikopteri yrityksiä löytyy netistä pilvinpimein kun kuuklettaa esim. helicopter kauai

      Luau juhlia järjestetään mm. Mauilla
      http://www.mauihawaiiluau.com

      Yhden kivan tarinan maailmanympärimatkalta ja Havaijilta olen löytänyt netistä, joka alla.

      http://www.travelpod.com/travel-blog-entries/travellerhans/rtw-2007/1168494420/tpod.html

    • Honoluluun!

      Menkää ehdottomasti pois siitä Honolulusta, se on ylimainostettu paikka, ja vastaavia on missä tahansa muualla! Täysin turistikohde. Ehdottomasti kannattaa kiertää se saari, joko auto vuokralle, tai mennä kiertoajelulle, joita järjestetään koko ajan.
      Huippusaari on Maui, jos haluaa oikeaa paratiisimaista tunnelmaa. Siellä kannattaa auto vuokrata ja ehdottomasti ajaa itärannikon Hana Highway.
      Big Hawaii, älkää ohittako! Ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kävelemään oikealle "laavamerelle", jonka lopussa voi ihastella kun sulaa laavaa laskee mereen. Toinen juttu siellä tehtäväksi: Mauna Kea. Maailman suurin vuori, ja sinne pääsee 5 km korkeuteen autolla! Kannattaa mennä auringonlaskun aikaan, ja jäädä tähtien katseluun sen jälkeen. Myöskin asia, jota muualla on vaikea löytää.
      Omasta mielestäni vaatteita voi ostaa missä tahansa, mutta Hawaiilla on ylittämättömät luontokohteet, ei kannata jäädä siihen ainoaan miljoonakaupunkiin siellä.

    • suosittelen Hawaiia

      Olen ollut Hawaiilla kahdesti ja tänä kesänä taas matkalla sinne. Olen käynyt molemmilla kerroilla Oahulla/Honolulussa ja kiertänyt saaren. Toisella kerralla olin Mauin saarella ja toisella kerralla Kauain saarella. Nyt menossa kolmannella kerralla vain Kauaille.

      Hintataso ensinnäkin Hawaiilla on noin 20-30 % kalliimpi kuin mantereella, mikä ei ole mitenkään ihme, kun katsoo saarien sijaintia kartalla. kaikkea ostettavaa löytyy, erityisesti Honolulusta, joka on sikäläisittäin iso kaupunki ja jossa lähes kaikki turistit vierailevat. Luksustuotteita (Vuitton, Prada, Gucci etc.) myyviä liikkeitä on vieri vieressä, koska rikkaat japanilaiset tulevat sinne lyhyille lomilleen shoppailemaan. Ihan kaikkea, mitä tarvitsee löytyy, ja myös paljon sellaista, mitä ei tarvitse. Erityisesti surffaukseen ja kaikenlaiseen merielämään liittyvää on vaikka kuinka paljon. En kyllä ymmärrä, miksi kannattisi mennä Hawaiille shoppailemaan, kun ihan samaa tavaraa saa esim. Kaliforniasta paljonkin halvemmalla.

      Nähtävyydet saarilla ovat vähissä. Ensinnäkin tieverkosto on hyvin suppea; valtatie kiertää saaret ja jokunen pikkutie menee saarien sisäosiin. saaret on nopeasti kierretty ja katsottu. Yksi päivä niiden kiertämiseen riittävää enemmän kuin hyvin. Auton vuokraus jenkkityyliin on vaivatonta ja valinnanvaraa on.

      Surffauksesta ja sellaisesta pitäville kohde on tietenkin unelma, kun valinnanvaraa tässäkin suhteessa on reilusti.

      Yöelämää löytyy Honolulusta, mutta ainakaan Mauilla ja Kauailla ei muualta.

      Siirtyminen saarelta toiselle on hyvin helppoa. Paikalliset lentoyhtiöt, Aloha yms., lentävät suurin piirtein kerran tunnissa ja lento kestää puolisen tuntia ja maksaa muutaman kymmenen euroa.

      Minun on aikani on Hawaiilla kulunut pakollisten nähtävyyksien katsomisessa ja sen jälkeen päivät altaalla aurinkoa ottamassa. Illalla on mukava istua viskilasi kädessä parvekkeella tai muussa mukavassa paikassa ja katsoa sellaista ihmettä, että katsoopa mihin tahansa, ei näy kuin horisontti eikä loppuillasta oikein kuulukaan muuta kuin valtavien, isojen aaltojen lakkaamaton pauhina.

      • alabama1234

        Ite kavin Hawailla jokunen aika sitten ja kaikkein lampimin muisto on koko paivan kestaneelta ratsastusretkelta ,naet luonnon kauneuden kaikessa komeudessaan ja ratsastaa ei tarvitse osata , satulat ovat super isoja ja erittain vankkoja ja meilla oli opas johtajana joka osas selittaa kaikki paikalliset luonnon komeudet!!
        Ala ihmeessa jaa ainoastaan uima-altaalle, pikkuisen seikkailumielta, paikalliset ihmiset honolulun ulkopuolella ovat erittain ystavallisia!


    • surfgirl76

      Olemme olleet kahdesti Havaijilla, viimeksi helmikuussa 2008 (lähinnä surffauksen takia). Suosittelen ehdottomasti viettämään Oahulla ainakin viikon, tosin Waikikilla en viitsisi kovinkaan montaa päivää olla (liian paljon meteliä ja ihmisiä). Valitettavasti Honolulun ulkopuolella ei ole kovinkaan montaa hotellia, itse vietimme 5 päivää Turtle Bayssa Nort Shorella. Yksi vaihtoehto on vuokrata talo esimerkiksi VRBO:n kautta, mutta kannattaa huomioida se, että joissakin paikoissa pitää vuokranantajalla olla "lisenssi", jotta talon saa vuokrata (ainakin Mauilla tietyillä alueilla). Oahu on saarista kaikkein ruuhkaisin, joten iltapäivästä saattaa joutua motarilla jonottamaan aika kauan... Kieltämättä aluksi oli pelottavaa ajaa, kun parhaimmillaan kaistoja yhteen suuntaan on 6, ja autot ohittavat molemmin puolin.

      Kävimme myös Kauailla, joka oli Oahun jälkeen varsin rauhallinen. Paikka oli kauniin vehreä pohjoisessa, kun taas etelä oli väritykseltään enemmän kellertävä / punainen. Ehdottamasti kannattaa ajaa saari ylhäältä alas, ympäri Kauaita ei voi ajaa. Hotelleista sen verran, että se yllätti kuinka paljon lomaosakkeita saarella on (käytännössä melkein kaikki hotellit olivat lomaosakehotelleja) ja se mielestäni näkyi hotellien tasossa. Itse olimme Kapaassa, jonka sijainti oli kätevästi "keskellä" saarta, mutta jos nyt Kauailla menisin, niin en jäisi siihen kohtaan.

      Mauilta jäi päällimäiseksi mieleen kylmyys... Maisemat sinäsä olivat upeat ja kannattaa ehdottomasti käydä Haleakalan huipulla katsomassa kraaterimaisemaa hyvänä päivänä. Meillä ei ollut kovinkaan hyvä tuuri, sillä juuri samaisena päivänä tuli Haleakalan huipulla rakeita, tiet olivat jäisiä ja näkyvyys paikoitellen muutaman metrin. No, olihan sekin kokemus... Jos olisimme olleet muutaman päivän enemmän olisimme ehdottamasti käyneet Hanassa. Vinkkinä vielä sellainen, että jos toisella puolella saarta sataa, niin toisella puolella voi olla kaunis ilma, eli auto kannattaa vuokrata.

      Lensimme saarten väliset lennot Aloha Airlinesilla , mutta kyseinen lentoyhtiö ei enää tee matkustajalentoja (vain rahtilentoja). Nyt siis käytännössä pitää lentää Hawaiian Airlinesilla. Kahuluista pääsee myös Honoluluun laivalla, mutta sen varaan en kyllä laskisi. Ainakin viime helmikuussa se ei kovinkaan montaa kertaa päässyt liikkeelle kovan meren käynnin ja rikkoutumistén vuoksi.

      Kuten edellä mainittiinkiin autoja ja hotelleja kannattaa varata Hotwiren kautta. Itse olimme ainakin tyytyväisiä kyseisen nettisivun kautta saamiimme hotelleihin ja autoihin.

      • Nene

        Havaijin eri saarten välisiä lentoja lentää myös nämä allaolevat yhtiöt Hawaiian Airlines'n lisäksi:

        http://www.pacificwings.com

        http://www.islandair.com/

        Ja sitten tämä alla oleva go!, jonka kuskit tosin saattaa vedellä hirsiä ja lennellä kentän ohi...

        http://www.iflygo.com

        Jos menisin saarille uudestaan niin ottaisin lennot joko suoraan Amerikan mantereelta Mauille ja paluun Honolulusta tai päinvastoin. Tällöin jäisi yksi saarten välinen "turha" lento pois välistä, jos kiertelee useampia saaria. Lentohinnat ovat kuitenkin käytännössä samat kuin, että ne on otettu menopaluu Honoluluun.


    • Lomallelähtijä 18.2.09

      Hei, olen menossa helmikuussa Amsterdamin kautta San Franciscoon ja sieltä Honoluluun. Onko kellään tietoa SF:n kentästä ja miten siellä koneen vaihto onnistuu kun aikaa ei ole kuin reilut kaksi tuntia?

    • matkalainen2011

      Heippa!

      Onkohan tuoreampia kokemuksia Hawaiilta? Olen lähdössä kesän lopussa ja kiinnostaisi kaikki kokemukset. Ouahu ja Kauai olisi mielessä käydä. Ehkä myös Big Island.. Kertokaahan ihmiset vinkkejä ja suosikkipaikkoja!

    • marjaleena901

      Tietäiskös joku onko hawailla joitaki all inclusive hotelleja? Kiitos avusta!

    • hawajifani

      Toivottavasti Hawajille on matkannut porukkaa viimeisen tälle palstalle jättäneen postauksen jälkeenkin, sillä Hawajia voi lämpimästi suositella - ainakin The Big Islandia eli itse Hawajin suurinta saarta. Oahun ollessa varsinainen turistikohde, Big Islandilla löytyy rauhallisempaa menoa ja luontokokemuksia. Matkakokemuksia voi lukea täältä: http://menopaalla.blogspot.fi/2013/01/zip-line-ja-akaka-putoukset.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      294
      3286
    2. 202
      2908
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2504
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      224
      1969
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      15
      1398
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      163
      1252
    Aihe