Labbiksen karvanlähto

Hei,
"ongelmana" on labradorinnoutajan karvanlähtö.
Uroslabbiksellani on ollut jo puolisen vuotta melkoisen hurja karvanlähtö. Joka päivä saa olla asuntoa siivoamassa ja koiraa harjaamassa. Mistähän mahtaa johtua? Ehkä puutosoireita jostakin?
Ilmianna
Jaa

8 Vastausta-jos ostat koiran ruuat marketeista, niin niistä ei saa tarpeeksi vitamiineja, joten osta tuotteet aina vain eläinkaupoista!

-älä syötä vain kotiruokaa, vaan myös koiralle tarkoitettua ruokaa

-vaihda ruuan merkkiä, kysy eläinkaupasta

-anna lohiöljyä

-koira voi ola stressaantunut

-jokaiselta koiralta lähtee karvoja, mutta jos älyttömästi, vika on yleensä ravinnossa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Minulla on nyt reilu vuoden ikäinen labradorinnoutaja uros, jolle on syötetty mm. hill's:iä(ihan pentuna), royal caninia ja nyt nutra nugetteja. Kuitenkin laadukkaita, eläinkaupasta ostettuja ruokia kaikki.

Karvaa lähtee kyllä välillä aika runsaasti ja imurointi kuuluu melkeimpä joka toisen päivän ohjelmaan. Minulla on ollut aikaisemminkin labradorinnoutajia ja niistä on kyllä lähtenyt karvaa ihan saman verran, tosin luulenpa että tämä musta väri voi olla osa syy miksi vaalealla parketilla näkyy useasti niitä mustia karvoja.

Kannattaisi harjata turkki kun huomaa siinä olevan irtokarvaa, ja pestä koira esimerkiksi hilse tai helokkiöljy shamppoolla. Muistutan kuitenkin että labradoreilla on sitä veden kylmyydeltä suojaavaa rasvaa turkissaan joten liikapesu aiheuttaa ongelmia turkissa. Joten suositeltavaa olisi pestä koiraa hyvin harvoin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä siis auttoi ihan hurjasti kun vaihdettiin ruoka Eukanubaan. Aikaisemmin sai nutro choisea ja sitä ennen lähinnä kotiruokaa. Karvaa lähti jatkuvasti ihan hulluna, ainainen karvanlähtö.. Nyt on turkku ollut jo vuoden verran tosi hyväss kunnossa, karvaa ei lähde nimeksikään aikaisempaan verrattuna ja usein saa karvainen kaveri kehuja kiiltävästä turkistaan lenkkireissuilla!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Olenkin miettinyt tuota ruuan vaihtoa Eukanubaan. Aiemmin kokeilimme sitä eikä se antanut negatiivista kuvaa. Varmaan hinta on ollut yksi selite siihen, miksi en sitä ole aiemmin ostanut. Käyn paikallisessa eläintarvikeliikkeessä ja kysyn vielä myyjältä neuvoa, toivottavasti tämä ruoka saa karvanlähdön kuriin :) ja kiitoksia sinulle :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Meillä Flattie ja sillä lahtee aina karvaa.Ilmasto, jossa olemme on paivisin 40c ja yöllä nyt 25c. Olemme kokeilleet kaikki eri ruokavaihtoehdot ja vitamiinit, mutta mikaan ei tunnu pysäyttävän karvanlähtöä. Imurointi ja harjaus on tehtävä päivittäin. Olen miettinyt trimmata koiran turkin kesäksi pois kokonaan.
Ilmianna
Jaa
Mun lappiksella oli ajoittan paha iho-ongelma, mikä helpottui talvella. Mun koira oli allerginen kauppamuonalle, piti vain kokeilla, mikä sopii..
Lisäksi annoin kuivattuja leipäpaloja, raakaa kananmunaa, ruokaöljyä ja piimää,välipalaksi,ja raikasta puhdasta vettä oli aina tarjolla. Mutta kaikesta huolimatta iho joskus hilseili ja karvaa lähti paljon. Vaivannäön taatusti palkitsee sun kulta-lappis. Ps. mun lappis meni koirien taivaaseen keväällä, ikävä vieläkin.
Ilmianna
Jaa
Mulla on ollut kaksi lappista. Karvanlähtö on normaalia ja vaihtelee..talvella parempi. Lappis reagoi stressitilainteisiin, ainakin minulla, eroikävän jälkeen turkki saattaa hilseillä ja pää kallellaan...hellyyden paijaamisesta.
Mun memmukalla oli myös ruoka-aine-allergia, eli se voi myös olla syynä epänormaaliin karvanlähtöön.
Harjaamista ja samalla leikkiä, paijaamista.
Ps. Eläinlääkärin arvio on paikallaan!
Ilmianna
Jaa
Kolmevuotiaan, vaalean labbispojan poikkeuksellisen kova karvanlähtö loppui kuin seinään, kun aloin lisätä sen ruokaan pari ruokalusikallista ihan tavallista ruokaöljyä =D

Karvasta tuli vajaassa viikossa liukas ja käden alla vähän öljyisen tuntuinen. Iloisia ollaan molemmat.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Labbiksen karvanlähto

Hei,
"ongelmana" on labradorinnoutajan karvanlähtö.
Uroslabbiksellani on ollut jo puolisen vuotta melkoisen hurja karvanlähtö. Joka päivä saa olla asuntoa siivoamassa ja koiraa harjaamassa. Mistähän mahtaa johtua? Ehkä puutosoireita jostakin?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta