Namibia

innokas matkalainen

Hei!
Olen lähdössä Namibiaan pariksi kuukaudeksi. Paikka on minulle, vähän matkustaneelle, tuntematon, joten kuulisin mielelläni tarinoita ja tietoa Namibiasta. Esim. ruoka, ihmiset, vaatetus, käytännöt, sää, eläimet, paikat missä kannattaa käydä, turvallisuus... Kaikki tiedot, kokemukset ja mielipiteet otetaan kiitollisena vastaan!

2

1857

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käynyt siellä

      Namibiasta sanotaan, että se on afrika for beginners. Eli olosuhteisiin ja yhteiskuntaan on helppo mukautua verrattuna muihin afrikan maihin, jossa kulttuurishokki voi iskeä kovempaa.

      Vaatetus on vapaata. Eli tapana on pukeutua lähinnä mukaviin vaatteisiin. Viileät mutta tarvittaessa auringolta suojaavat vaatteet ovat hyvät. Illat ja yöt voivat suomen kesäaikaan olla kylmiä. Ruokaa saa samanlaista kuin euroopassa, jos pysyy kaupungeissa. Pääkaupungissa muutamia hyviä pihvi- ja riistapaikkoja. Maaseudulla ruokaa voi olla vaikea löytää mutta juomaa (alkoholia/kaljaa) kyllä löytyy.

      Ehdoton käyntikohde on tietenkin Etosha. Paras aika eläinten näkemiseen on kuivan kauden lopulla jolloin eläimet joutuvat kerääntymään juomapisteille ja niitä on helppo seurata ja kuvata. Auton vuokraaminen on mielestäni paras tapa tutustua Namibiaan. Julkisilla kulkeminen aika paljon haasteellisempaa kuin Euroopassa. Toki pääkaupungissa on useita safarien järjestjiä, jotka vievät turisteja puistoihin eläimiä katsomaan, jos ei halua vuokrata autoa.

      Minä kävin kolmen päivän vaelluksella Fish River kanjonilla, joka oli mielestäni myös hieno kokemus.

      Turvallisuudesta: Muista, että eurooppalaisena sinua luullaan hyvin varakkaaksi ja omaisuudellesi olisi ottajia kehitysmaassa. Älä anna tarkkaavaisuutesi lompakon ym suhteen herpaantua. Namibia tuntuu turvalliselta maalta ja sitä se onkin pääasiassa, mutta taskuvarkaita on, sen tiedän kokemuksesta. Pimeällä liikkumista kannattaa tietenkin välttää, ellei liiku suuremmalla porukalla.

    • satunnainen matkailija

      että Namibiassa, kuten niin monessa muussakin Afrikan massa, ajan käsite on hieman toinen kuin meillä. Jos bussi aikataulun mukaan lähtee klo 8, varaudu siihen että se lähtee jotain klo 8-10 välillä... tai jotain sinne päin. Aina odotetaan jotain matkustajaa, lastia tai ties mitä muuta. Kaikki tapahtuu ajallaan, mutta se ajankohta on niin monista asioista riippuvainen, mitä vaan voi sattua. :) Itse matkustin pääkaupungista Windhoekista pohjoiseen paikallisella "bussilla" (minibussi), ja se matka oli ihan ok. Odoteltiin ilmeisesti sitä että bussi on täynnä, ennenkun lähdettiin matkaan. Matkustin siis yksikseni Windhoekista pohjoisnamibiaan, jossa sitten sain matkaseuraa.

      Mutta törmäsin monesti siihen, että paikalliset varoittelivat kovasti meitä valkoisia taskuvarkaista ym. Kyselivät kovasti olenko ekaa kertaa Namibiassa ja pyörittelivät silmiään, kun kuulivat että olen. Uskon että varoittelu oli ihan aiheellista, valkoisen kannattaa ihan oikeasti olla tarkkana omasta turvallisuudestaan. En tietenkään aio peloitella, eihän minullekaan siellä mitään sattunut. Mutta raakojakin ryöstöjä siellä sattuu, joten ethän liiku yksin missään! Ainakaan iltaisin/öisin. Ja AIDS on ongelma sielläkin! Meitä varoiteltiin että vaikka näkisi liikenneonnettomuuden, ei kannata pysähtyä auttamaan. Hirveeltä kuulostaa, mutta voi itse joutua ryöstön uhriksi tai saada vaikka AIDSin.

      Martti Ahtisaaren ja suomalaisten lähetystyöntekijöiden myötä me suomalaiset olemme Namibialaisille tuttua kansaa ja he pitävät meistä. Toisin kuin muista valkoihoisista, esim. buureista, afrikaanereista. Tämä kannattaa muistaa, että kaikki valkoihoiset eivät tosiaankaan ole pidettyjä Namibiassakaan.

      Itse kävin "vain" pohjoisnamibiassa Ambomaalla sekä tein retken Etoshan kansallispuistoon. Lisäksi kävin siis Windhoekissa. Etosha on ehdoton kohde, tosiaankin. Vuokrasimme auton, mutta hyvä vaihtoehto varmasti on järjestetty safarikin. Namibiassa on muuten ihan hyvät tiet, joten sikälikin uskaltaa oman auton vuokrata. Ja en nyt kauheasti osannut päivällä autolla liikkuessamme mitään pelätä. Muuta kuin antilooppeja ja muita tielle hyppiviä eläimiä. Tosin niitäkin näkyi vähän.

      Itse en käynyt, mutta kuulin et Sossusvlein hiekkadyynit ois olleet näkemisen arvoiset. Mut eihän kaikkee yhellä reissulla ehtinyt!

      Pohjoisessahan pitää ehdottomasti muistaa malarialääkitys. Olin liikkeessä kesäkuussa, eikä siellä silloin hirveästi sääskiä näkynyt, mutta jonkin verran kuitenkin.

      Windhoekissa on hyviä retkeilymaja tyyppisiä majoitusvaihtoehtoja reppumatkailijoille. Itse yövyin Chameleon -nimisessä, jota voin ihan suositella. Siellä on dormeja sekä kahden hengen huoneita, molemmat tuli kokeiltua. Kuulin vasta jälkeen päin että sinne dormiin ois voinu tulla sekä miehiä että naisia, luulin että ne ois erikseen sukupuolen mukaan. Ois varmaan pelottanu näin yksin matkaavana naisena, jos oisin sen yön aikana tajunnut.

      No siinäpä jotain juttua. Kyllä siellä Namibiassa kivasti Afrikan makuun pääsee! Ihana maa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2090
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      57
      1783
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1654
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1586
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1545
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1475
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1336
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1301
    9. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      95
      1283
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1193
    Aihe