Domikaaninen marras-joulukuussa

tietämätön ....

Haluaisin tietoa teiltä aikaisemmin matkanneet minkälainen ilmasto domikaanisessa on marras-joulukussa? Jossakin luki että voi olla tuulistakin? Onko seudulla hurrikaanivaaraa ja milloin yleisimpiä? (en tiedä asiasta mitään??)

Muutenkin paikasta saa kertoa kokemuksia, että kannattaisiko käydä ja milloin paras matkustusaika?

Kiitos vastaajille. =)

7

4154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eki 44

      olemme olleet 5 kertaa eri paikoissa dominikaanisessa sanoisin marraskuu parhaita aikoja ei niin kuuma mutta kosteus hyvä saunailmasto ,tuulee aika ajoin samoin hetkellisiä trooppisia sateita.
      suosittelen riu -hotelleja joissa allinklusiivi
      vähän kalliimpi mutta lopputulos kaikkein halvin.
      kerron lisää soita. p, 0405866280

      • Higuey

        Olen menossa Punta Canaan 19.02.2009,Carabela Beach Resortiin kahdeksi viikkoa.Onko täällä tuossa hotellissa asuneita?Oliko hyvä ruoka,ranta,henkilökunta?Kaikki tieto kiinnostaisi.Kiitos!


    • Bebeto

      Tervehdys, Dominikaaninen Tasavalta on oikein eläväinen maa, josta löytyy jokaiselle jotakin. Itse asun Sosuassa ja sen pääkadun ravintolat ovat erinomaisia ja siellä on edustettuna makuja monesta maailman kolkasta mukaanlukien Karibialainen keittiö. Sosuan lähialueista kannattaa tutustua Cabareteen ja Puerto Plataan, jonne pääsee helposti joko paikallisbussilla (maantien varteen rohkesti ja peukalo pystyyn, niin bussit pysähtyy). Cabaretessa on myös erinomaisia ruokaravintoloja ja voin suositella myös illallista & myöhempäänkin juhlimista mikäli kiinnostaa. Sieltä pääsee helposti ja turvallisesti pois taksilla n. 20$. Taksiasema on pääkadulla ja sen löytää helposti. Santo Domingo ja Santiago sopivat kaupunkilomista pitäville. Kummastakin on helppo päästä myös rantalomaa vietämään. Samana on lunnostaan tunettu seutu, jossa voi keväämmmällä käydä katsomassa Ryhävalaita. Punta Cana sopii hyvin Golffareille ja auringonpalvojille.

      Pohjoisranniolla matkaaville helppo tapa tutustua Dominikaaniseen on myös ottamalla retket esim. Mel Toursilta, heillä on toimisto sekä Sosuassa, että Cabaretessa. Täältä katsottuna Samana ja Saonan saari kiinnostavat yleensä useita. Mel Toursin kautta pääsee myös päiväretkelle Haitiin tai vaikka harrastamaan koskenlaskua. Cabaretesta löytyy matkanjärjestäjä nimeltä Iguana Mama, heidän retkensä ovat suunnattu nuorekkaille ja/tai hyväkuntoisille luonnosta pitäville. Hyviä retkiä ovat mm. pyöräretket jne.

      Sosuan shoppailu on enemmänkin paikallista hyödykettä (esim. Santo Domingo -kahvi, sikarit. meripihka, Rommi. tai turisteille suunnattua rantalelu tavaraa etc). Jos haluatte kunnolla shoppaamaan, niin päiväreissu joko Santiagoon tai pääkaupunki Santo Domingoon antaa tähän mahdolisuuden myös Pohjoisrannikolta.

      Sää Dominikaanisessa Tasavallassa pysyy ympäri vuoden lähes samana. Eli n. 30 lämmintä ja välillä trooppisia lyhyitä sadekuuroja. Matkanne aikana on myös Hurrikaankausi (tosin lopuillaan), mutta yleensä niistä ei ole haittaa ja eivät ole osuneet Sosuaan. Näistä kyllä tiedotetaan hyvin ja paikalliset seuraavat & ovat varautuneet niihin. Useimmiten hurrikaanit osuvat pääkaupunki Santo Domingoon tai muualle saaren eteläosiin, joten pohjoiseen yllettyään ovat laantuneet sadekuuroiksi.

      Liikenne Dominikaanisessa Tasavallassa saattaa aiheuttaa tottumattomalle päänvaivaa ja sydämentykytystä, mutta eipä täällä useasti näe kolareita tai muita onnettomuuksia. Kadut ovat ihan turvallisia ja minulla ei ole koskaan ollut ongelmia yksin kulkiessani. Toki ei kannata heilutella dollaritukkoja ja muutoinkaan käyttäytyä provosoivasti. Jokaisesta kylästä löytyy varmsti niitä "pahoja poikiakin". Kuitenkin Dominikaanit ovat valtaosin hyvin ystävällisiä ja auttavaisia ja pitävät turisteista & haluavat tutustua.

      Kannattaa ennen lomaa opetella pari sanaa Espanjaa (esim luvut 1-10) ja yksinkertaiset tilaus asiat, sillä läheskään kaikkialla ei puhuta englantia. Pikku vinkkinä myös, jos ottaa jäitä juomiinsa, kannattaa katsoa että jäässä on reikä. Silloin tietää, että ne ovat teollisesti tuotettuja ja puhtaita. Jossain paikoissa hygienia voi ravintoloissa nimenomaan jäiden osalta olla ongelma Suomi-vatsalle.

      Toivottavasti lomanne on onnistunut d:o)

      • päiväretkiä?

        Monet ovat kritisoineet domien huonoa tieverkostoa. Kysyisin siis ystävällisesti sinulta, kun kehoitat tekemään päiväretkiä Haitiin tai etelärannikolle pohjoispuolelta, millä näihin kohteisiin ehtii päivässä? Autolla vai pitääkö lentää?


      • rubita
        päiväretkiä? kirjoitti:

        Monet ovat kritisoineet domien huonoa tieverkostoa. Kysyisin siis ystävällisesti sinulta, kun kehoitat tekemään päiväretkiä Haitiin tai etelärannikolle pohjoispuolelta, millä näihin kohteisiin ehtii päivässä? Autolla vai pitääkö lentää?

        caribe tours ja metro- bussiyhtiöillä pääsee parhaiten..


      • Bebeto
        päiväretkiä? kirjoitti:

        Monet ovat kritisoineet domien huonoa tieverkostoa. Kysyisin siis ystävällisesti sinulta, kun kehoitat tekemään päiväretkiä Haitiin tai etelärannikolle pohjoispuolelta, millä näihin kohteisiin ehtii päivässä? Autolla vai pitääkö lentää?

        Tervehdys,

        tieverkko on parantunut koko ajan ja kyseiset edestakaiset retket onnistuvat kyllä päivässä.

        Bebeto


      • Bebeto
        Bebeto kirjoitti:

        Tervehdys,

        tieverkko on parantunut koko ajan ja kyseiset edestakaiset retket onnistuvat kyllä päivässä.

        Bebeto

        Tervehdys vielä,

        siis selvyyden vuoksi esim. Santo Domingoon ehtii helposti päiväreissulle sekä omalla autolla, että bussilla. Jos haluaa tuhlata, niin toki lentokonekin on vaihtoehto d:o)

        Bebeto


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe