Ekakertalainen

Wienissä

Olen ekaa kertaa menossa Wieniin ja matkalla poikkeuksellisesti yksin. Siksi haluan jo etukäteen varmistaa, että osaan edes lentokentältä hotelliin...

Hotelli on toukokuussa avattu Quartier24 osoitteessa Hofwiesengasse 22. Tämä on ymmärtäääkseni vähän kauempana keskustasta. En saanut ihan selvää, menekö metro/ratikka miten lähelle. Vinkkejä? Wien-kortti käy varmaan myös täällä?

Millainen hintataso on Wienin lentokentällä? Esim. väkevät viinat verrattuna maihin? Mikä hintataso maissa ylipäätään?

Kiitokset etukäteen vastauksista!

4

1949

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ölkj

      Näyttäisi kartan mukaan siltä, että kannattaa mennä Wien Mitte -asemalta (jonne pääset lentokenttäjunalla) S15-junalla Speisingiin (pääteasemana on Hütteldorf). Sitten taidatkin olla jo melko lähellä hotellia. Yleensä Wienissä mistään ei ole pitkä matka joko bussi-, ratikka- tai metropysäkille.

      Hintataso on aika lähellä Suomen luokkaa, eli vaihtelee paikan mukaan.

    • Wieniläinen minäkin

      Toinen vaihtoehto lentokentältä hotelliisi on seuraava:
      joko bussilla tai paikallisjunalla keskustan lähelle Wien Mittelle (bussi lähtee heti lentokentän edestä tulokerroksesta, kyltissä lukee Wien Mitte/Landstrasse, paikallisjuna Nro 7 lähtee lentokentän pohjakerroksesta, seuraa junan merkillä varustettuja kylttejä lentokentän tulokerroksessa), molemmat ajavat Wien Mittelle n. 25 min. Liput voit ostaa bussiin kuskilta, junaan joko automaatista tai kuskilta. Sieltä vaihdat U4-metrolinjaan (vihreä linja), joka on merkitty vihreillä U4-kylteillä. Lähdet Hütteldorfin suuntaan, ajat vajaat 15 min. pysäkille Hietzing, sieltä vaihdat ratikkaan 60 (Hietzing on linjan 60 päätepysäkki, joten voit lähteä vain oikeaan suuntaan) ja ajat n. 10 min ja olet Hofwiesengassella (pysäkki Hofwiesengasse). Hotelliisi taitaa kartan mukaan olla matkaa pysäkiltä vajaa 100 m. Jos tulet lentokentältä bussilla, on uusi lippu ostettava Wienin julkisiin kulkuvälineisiin (mm. Wien Mitteltä automaatista tai palvelutiskiltä), mutta junalipulla pääset perille hotelliisi asti. Wien-kortti käy kaikissa Wienin alueen julkisissa kulkuvälineissä.
      Hintataso on kyllä edullisempaa kuin Suomessa, mutta lentokentällä en ostaisi mitään, vaan mm. väkevien juomien ostaminen kannattaa hoitaa tavallisissa ruokakaupoissa ja pakata pullot sitten matkalaukkuun, sillä käsimatkatavaroina ei mitään yli 1 dl:n pakkauksia enää saa mukanaan kuljettaa. Vinkkinä vielä, että ainoastaan Spar- ja Interspar-ruokakaupat hyväksyvät luottokortit maksuvälineinä, muissa on maksettava käteisellä. Yleinen Itävallan-tuliainen on Sacher-kakku, joka Sacher-kaupasta keskustan Kärntner Strassilta ostettuna maksaa n. EUR 27,- ("normaali" koko, mutta lentokentällä sitten EUR 10,- enemmän. Myös Milka-suklaat ovat hyvä tuliainen, normaaleissa kaupoissa huomattavasti edullisempia kuin lentokentällä. Keskustan lähellä on erittäin hyvä ostoskatu Marihilfer Strasse, jossa paikalliset käyvät ostoksilla. Keskustan butiikit ovat erittäin tasokkaita ja merkkihenkisiä, joten sieltä ei ihan kaikkea niin laajassa mittakaavassa löydy kuin Mariahilferiltä. Ja jos shoppailukuume oikein iskee, käy Wienin eteläpuolella sijaitsevassa SCS (Shopping city Süd)-ostoskeskuksessa. Se on yksi Euroopan laajimpia ostosalueita ja siellä on todella hyvä shopping mall. Sinne pääsee joko oopperalta lähtevältä Badener Bahnilla (yksi paikallisjuna), pysäkki on Vösendorf-SCS. Näitä junia menee joka 10-15 min. välein, lippu on ostettava automaatista junasta. Wien-kortilla pääsisit yhden pysäkin päähän SCS:stä, joten voit myös ottaa riskin, että tällä vikalla välillä ei tarkastajaa tule... ja todennäköisesti ei tulekaan! Toinen mahdollisuus on mennä SCS-shoppailuparatiisiin Ikean bussilla, joka lähtee oopperan edestä muistaakseni parin tunnin välein. Ikea on ostoskeskuskessa myöskin, joten kävelymatkaa ei tule. Bussilippu maksoi muistaakseni jotain pari euroa. Taksilla matka maksaa n. EUR 20,-. Hyvää matkaa!

      • vinkeistä

        Ne olivat oikein hyviä ja sellaisia, mitä en edes osannut kysyä!


    • kokemassa ollut

      Wien yllätti minut positiivisesti. Kaupunki ei ole jähmettynyt historiansa muisteluihin. Keskustassa kaikki ovat mukavasti kävelymatkan etäisyydellä ja museot yhdellä tiiviillä alueella. Kaupungissa paljon kaikenkokoisia puistoja. Ulkonasyöminen hieman meitä halvempaa ja ruuan laatu hyvää. Esim. päivän lippu julkisiin 5,70 e.
      Vaateshoppailijalle hyvä kaupunki - kaikentyyppistä löytyy ja kokovalikoima laaja.
      Kuten Itävallassa yleensäkin palvelu oli hyvää.
      Ikean bussin ikkunat ovat valitettavasti rasteroitu niin että ulos ei paljon näe, joten emme valinneet tätä kulkumuotoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2058
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1962
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      149
      1563
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe