Varoittava kokemukseni

steinerkoulun kokenut

Olen itse käynyt Steiner-koulun (9 vuotta) ja olen miettinyt sitä, siihen verrattuna natsismi on todellakin "hyvä" asia. Sana aivopesu kuulostaa melkeimpä lievältä valinnalta. Ja vaikka näin kovaa kritiikkiä kirjoitankin on joka sana tarkoin harkittu ja totta. Steinerista löytyy opettajia jotka ovat tervejärkisiä ja viisaasti hiljenevät pedagogiasta ja keskittyvät opettamaansa aineeseen. Toiset opettajat, joilla pedagogia on "noussut päähän" ovat oikeita fanaattisia oman "uskontonsa" tyrkyttäjiä jota voi verrata mainitsemaani aivopesuun. Itselläni kävi tuuri, luokanvalvoja oli uusi ja luokka villi (kovapäinenkin olen), joten pysyin järjissäni ja tähän kirjoitan enkä kirmaa jossain niityllä hulluna... Eli todella olen katkera vuosista jotka jouduin kuuntelemaan tuota soopaa ja aikaa tuhlaamaan ja säälin kaikkia jotka saman laitoksen uhrilistalle joutuvat. Sivullinen ei asiasta mitään tiedä eikä hänelle totuutta edes kerrota, ensimmäisen luokan aloittava ekaluokkalainen taas uskoo kaiken mitä puhutaan koulussa... Ideologia on lähes fanaattinen uskonto siis.

11

1483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oma poikani

      kävi Steineriä muutaman vuoden. Ihme juttuja häneltä alkoi tulla, varsinkaan kun kumpikaan vanhemmista ei ollut minkään sortin uskovaisia.

      Poika alkoi oireilla ja sai viimein sanotuksi, että haluaa vaihtaa koulua. Miksi? "No mä en oikein opi siellä mitään."

      Vaikka esim. vanhempaintilaisuuksissa steinerilaisuutta ei varsinaisesti esitellä, se on kuitenkin kohtuullisen suuressa osassa koulun opetusohjelmaa.

      Mutta joo, hyviäkin opettajia siellä on. Lienevät niitä, jotka eivät ole kiinnostuneita Steinerin opeista eivätkä oikein niihin osaa työympäristössään kiinnittää huomiota.

    • stadilainen

      seillä natsien keskitysleireillä olisivat kuitenkin mieluummin olleet vaikka steinerkoululaisia...

      • .................

        Niin valitettavasti Hitlerin ja Steinerin opit roduista olivat ikävän samankaltaiset. Valkoinen rotu muiden yläpuolella, ja Juutalaisilla ei ole paikkaa tässä maailmassa. Steinerin juurirotuteoria on aikansa tuote, sillä steinerilaiset yrittävät asiaa perustella. Kysympä vain, että eikö mies, joka väitti olevansa selvännäköinen voinut kehittää hieman vähemmän rasistista maailmankatsomusta?


      • kuinka monessa...
        ................. kirjoitti:

        Niin valitettavasti Hitlerin ja Steinerin opit roduista olivat ikävän samankaltaiset. Valkoinen rotu muiden yläpuolella, ja Juutalaisilla ei ole paikkaa tässä maailmassa. Steinerin juurirotuteoria on aikansa tuote, sillä steinerilaiset yrittävät asiaa perustella. Kysympä vain, että eikö mies, joka väitti olevansa selvännäköinen voinut kehittää hieman vähemmän rasistista maailmankatsomusta?

        steinerkoulussa tämä rasismi kukoistaa edelleen?


      • Steinerfaija
        ................. kirjoitti:

        Niin valitettavasti Hitlerin ja Steinerin opit roduista olivat ikävän samankaltaiset. Valkoinen rotu muiden yläpuolella, ja Juutalaisilla ei ole paikkaa tässä maailmassa. Steinerin juurirotuteoria on aikansa tuote, sillä steinerilaiset yrittävät asiaa perustella. Kysympä vain, että eikö mies, joka väitti olevansa selvännäköinen voinut kehittää hieman vähemmän rasistista maailmankatsomusta?

        Äläs nyt. Olihan kaveri selvänäköinen, kun näki millaiseksi maailma menee... Äijähän delas jo 1925, vuotta ennen kuin natsit pääsivät Reichstagiin.

        Ei siinä toisaalta paljon selvänäköisyyttä tarvittu, että sen ajan Saksassa tajus mihin ollaan menossa.

        Natsipuolue mm. poltti Steinerin Gotheanumin ja valtaan päästyään kielsi steinerkoulut, ettei sitä vissiinkään voi ihan suoralta kädeltä samaan porukkaan lukea Hitleriä ja Steineria...


    • RavenAngel

      olen ollut pienestä pitäen mukana steinerissa ja en ole kokenut minkäänlaista aivopesua...

      Olen aina ihmetellyt kaikkia negatiivisia juttuja, mitä Steinerista tulee vastaan, mutta kaipa omalle kohdalleni on sitten sattunut harvinaislaatuisen fiksuja opettajia...

      Tai sitten en ole paljon kuunnellut tunneilla... xD

      Osanottoni. Minulle jäi pahemmat traumat ylä-aste ajasta, jonka vietin peruskoulussa iah vain kokeilun vuoksi!

    • steinerin käynyt 3 vuotta s...

      Näillä uskonnollisilla tarinoilla niinkun uskonnolla yleensä ei ole muuta tarkoitusta kuin esim steinerkoulussa luoda sitä ilmapiiriä ja henkeä. Steinerkoulussahan on se ero peruskouluun, että siellä ollaan joustavia, ihmisläheisempiä ja mennään enemmän sen mukaan mitä kukakin haluaa oppia. Ite oon ollu peruskoulussa 2 vuotta ja steinerissä muut vuodet ja musta steinerkoulussa opitaan samat asiat senkin takia, että oppiminen lähtee omasta halusta ja että koulussa on mukavaa, tosin tämä johtaa helposti siihen ettei useat oppilaat opiskele koska eivät oikeasti haluakkaan oppia epähyödyllisiä asioita ja tämän ja monen muun asian takia mun luokkakavereilla ja niillä tai niillä ketä tunnen nyt on hyvä elämä ja pärjäävät opiskeluissa, eikä heillä ole päässään mitään höpöjuttuja tai muita vahingoittavia asioita mitä ois jääni tästä andronimi tai mikä se on opista tai muustakaa. Elikkä se on tää opestus tapa, joka ei ole niin pakkoahertamista kuin peruskoulussa. Sillä pakkoahertaamisella kun ei opi sen enempää. Tää on niin laaja asia että ennyt kaikkea tähän ruvennut kirjoittamaan kun en oo miettiny tätä juttua ennen kuin tulin tänne foorumille ja luin näitä kaiken maailman harhakuvitelmia. Väsyttää ja en jaksa enempää kirjoittaa, mutta kysykää. Tääkun on niin laaja asia selitettäväks ja kun mä en oo mikään paras esittämään sitä kirjoitelmassa , mutta ei mun tarvikkaan:)

      • steinerfaija

        Ei näistä hössötyksistä kannata välittää. Antaa niitten väitellä ja kirjoittaa, jotka sen hallitsevat ;o)

        Aika pieni osa ihmisistä ensinnäkään lukee näitä juttuja ja vielä pienempi osa on niin harhautuneita kuin nämä steinerkoulun mollaajat. Taitavat vaan olla kateellisia ;o)

        Ei muuta kuin petsi tanaan, kaikki steinerkoululaisille kateelliset. Täältä pesee ;o)


      • kärsii

        "..ja musta steinerkoulussa opitaan samat asiat..."

        Ei steinerkoulussa jonka minä kävin, koska opettajat olivat epäpäteviä, eivät osanneet asiaansa eikä opettaa, ei opettettu asioita joita kuuluisi (joita esim. peruskoulussa). Tunneilla usein tehtiin aivan muuta kuin opiskeltiin. Ei ollut pahemmin läksyjäkään.
        Opettajat olivat vastuuntunnottomia joka asioissa.
        Ihan uskomattomia.
        Kaikenlaisia järkyttäviä asioita.


    • eräs isä

      Kyllä minullekin aikoinaan peruskoulun uskonnon opettaja pakkosyötti omaa maailmankuvaansa, ja jos oppi olisi perille mennyt ties mikä kiihkofanaatikko tällä hetkellä olisin.
      Pointtini tässä kirjoituksessa on se että olipa koulu mikä tahansa opetuksen taso ja ns "aivopesu" efekti riippuu aika lailla siellä työskentelevistä henkilöistä. Sairaita yksilöitä pääsee opettamaan valitettavasti molempiin kouluihin, eikä se ole mikään syy mollata pelkästään steinerkouluja vaan sama krittiikki pitää tällöin kohdistaa myös peruskouluihin.

    • paska koulu

      Olen juuri samaa mieltä kuin mitä alkuperäinen kirjoittaja kirjoitti. Kaikki ihan totta.

      Steiner koulu on omaa uskontoaan, jota aivopestään oppilaisiin.
      Uskontoa, joka on haitaksi oppilaille, erilaisia uskomuksia, joita opettajat sokeasti noudattavat ja näin oppilaat saavat kärsiä, ei vain kouluaikana, vaan he saavat traumaattisia kokemuksia, joista saavat kärsiä loppu elämänsä ajan.
      Esim. se että opettajat eivät koskaan puuttuneet koulukiusaukseen, sanallista/fyysistä kiusausta/väkivaltaa. Usein myös opettajat kiusasivat oppilaita siinä mukana.
      Kaikenlaisia järkyttäviä, traumaattisia kokemuksia, joista myös minä ex- steinerkoulun oppilaana vielä vuosien päästä kärsin.

      Minäkin säälin lapsia, jotka siihen kouluun joutuvat. Raukkoja. :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe