Malarialääkitys

tarpeen ?

matkustamme alaikäisten lasten kanssa siem reapiin katsomaan ankgor watia. Uskaltaako
lähteä ilman malarialääkitystä ja jollei,
niin miten paljon aiemmin matkaa se yleensä
pitää aloittaa? Mahdollisimman pieniä sivuvaikutuksia tuottava lääke on kuulemma
melko hintava.

18

5365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tästä kysyä

      ihan omalta lääkäriltänne?

      • --anneli--

        Minua kiinnostaisi kanssa Kambodzassa käyneiden ja enemmän aasiassa reissaineiden mielipide asiasta. Lääkärit kun eivät hekään kaikkea tiedä ja antavat todella erilaisia suosituksia..


      • Koh Changilla
        --anneli-- kirjoitti:

        Minua kiinnostaisi kanssa Kambodzassa käyneiden ja enemmän aasiassa reissaineiden mielipide asiasta. Lääkärit kun eivät hekään kaikkea tiedä ja antavat todella erilaisia suosituksia..

        joka on Thaimaan puolella,lähellä Kambodzhaa.Lääkäri suositteli ottamaan malarialääkityksen,mutta netistä luettuamme sivuvaikutuksista yms emme lääkettä ottaneet.Meilläkin 3 alaikäistä lasta.
        Sääskiä ei paljoa nyt näkynyt,muutama kylläkin pisti.Terveinä ollaan;)


    • Me...

      Otettiin malaria lääkitys ja oltiin samalla alueella johon olette matkalla. Kysyttiin asiaa paikallisiltakin siellä ja sanoivat että malariaa on paljon alueella. Itse suosittelen Malaronea. Lääkitys aloitetaan 1-2 päivää ennen malaria alueelle menoa ja jatketaan 7 päivää malaria alueelta tulon jälkeen.

    • jo tältä matkalta

      otimme Malarone kuurin kaikille. Lääke on sivuvaikutuksiltaan monen lähteen mukaan vähäisin mutta varsin kallis. Nuorimmaisemme on 9 vuotias ja veljensä 13 vuotias. Edellisellä oli matkalla useampi päivä pahoinvointia joka saattaa hvyinkin johtua lääkkeestä; lääkäri lähti siitä, että vaikka painaa alle 40 kg kestää varmaan saman kuurin kun aikuiset. Myös muilla oli satunnaista pahaa oloa jonka vain lääke mielestämme selittää. Eli lähinnä tulee tai meinaa tulla yrjöt välillä.


      Toiset ottavat tuonne matkatessaan kuurin toiset eivät. Matkaopas sanoi ottavansa lääkkeitä hänkin vain epäsäännöllisesti mutta kyllä varsinkin sadekautena. Hyttysiä myös oli tähän aikaan nyt.

      Summa summarum: lääke kannattaa tuonne mennessä maksaa mutta jonkinmoista sivuoiretta voi tulla.
      Meillä vain nuorimman matka kärsi nyt vähän, mutta parempi se vaihtoehto. Ja kuurihan jatkuu nyt vielä suomessa jonkin aikaa.

    • keltä kysyy

      Lääkäreillä on heikosti tietoa siitä, missä ennaltaehkäisevää malarialääkitystä tarvitaan ja missä ei. Vaikka WHO:n mukaan Angkor Wat on malaria-aluetta, niin oman ja monen muun kokemuksen mukaan lääkitystä ei tarvita. Malariaa kantava hyttynen liikkuu hämärissä ja pimeässä metsäisillä seuduilla. Päivällä ja kaupungeissa tartuntariski on pieni. Jos haluaa erityisen varovainen olla, niin mielestäni vaatteilla, hyttysverkolla, hyönteismyrkyllä ja hyttyskarkotteella suojautuminen on huomattavasti parempi vaihtoehto, kuin ehkäisevä lääkitys. Lääkityksen teho ylipäätään on kyseenalainen lähes kaikille lääkkeille resitenttejä kantoja vastaan, jota esiintyy esim. Thaimaan ja Kambodzhan rajalla. Jos malarian erityisen huonolla onnella sattuu saamaan, niin onhan siihen ainakin toistaiseksi hoidot olemassa.

      • on dengue

        Jatkan vielä tuohon edelliseen viestiini, että dengue-kuume on oikeasti paljon suurempi riski kuin malaria. Denguehan voi olla tappava lapsille ja nuorille aikuisille (5% kuolevuus kaikissa tartunnoissa). Varokaa päivällä liikkuvaa isoa raidallista tiikerihyttystä!


      • lekurireissaaja

        kyllä lekurireissaaja otti Malaronen kun kävi Kambodiassa. Kuten Gambiasta voi päätellä, ilman suojaa ei kannata reissata. Voi sairastua. Hyvästä hyttysyojasta huolimatta!


      • elämänleipä
        lekurireissaaja kirjoitti:

        kyllä lekurireissaaja otti Malaronen kun kävi Kambodiassa. Kuten Gambiasta voi päätellä, ilman suojaa ei kannata reissata. Voi sairastua. Hyvästä hyttysyojasta huolimatta!

        Minulta jäi 20kpl Malaronea ja 8 kpl Lariamia Tansanian reissulta, jotka voi myydä pois tosi halvalla. (Voimassa 1.2014 saakka). Alla vielä blogaukseni aiheesta:

        http://elamanleipa.blogit.fi/malarialaakitys-turhaa/


      • js

      • gdsgdsg
        js kirjoitti:

        Jos vielä myymättä, niin laitatko tietoa hinta, osoite yms sähköpostiin [email protected]

        Me otimme Lariam-kuurin vuosi sitten, ei siitä tullut mitään sivuvaikutuksia. Pienelle osalle tulee ja yleensä lieviä.
        Malaria on varsin vittumainen tauti joten itse kyllä ottaisin kuurin. Ei ole tuo Siem Reap tähän aikaan vuodesta malarian kannalta suuri riski kuitenkaan, mutta jos...


      • Dengue
        gdsgdsg kirjoitti:

        Me otimme Lariam-kuurin vuosi sitten, ei siitä tullut mitään sivuvaikutuksia. Pienelle osalle tulee ja yleensä lieviä.
        Malaria on varsin vittumainen tauti joten itse kyllä ottaisin kuurin. Ei ole tuo Siem Reap tähän aikaan vuodesta malarian kannalta suuri riski kuitenkaan, mutta jos...

        Tässä pähkäilen tätä nyt kun Siem Reap:n poiketaan neljäksi yöksi ja jos nuo sivuvaikutukset noilla malarialääkkeillä on varsin moninaiset, eivätkä sovi ja resistentit kannat jo jylläävät. Vanhat konstit vaan vai?


      • CML86
        Dengue kirjoitti:

        Tässä pähkäilen tätä nyt kun Siem Reap:n poiketaan neljäksi yöksi ja jos nuo sivuvaikutukset noilla malarialääkkeillä on varsin moninaiset, eivätkä sovi ja resistentit kannat jo jylläävät. Vanhat konstit vaan vai?

        Itse olin Kambodzhassa syyskuussa 2009. Kävin Phnom Penhissä ja Siem Reapissä. Lääkityksenä oli Lariam ja en saanut mitään sivuvaikutuksia koko kuurin aikana tai sen jälkeen. Mielestäni jos matkaan lähtee ns "riskialueelle" niin ehdottomasti kannattaa ottaa malarialääkitys. Ei se 40e varmasti kaada matkabudjettia ja saa lomailla rauhassa eikä pelätä että pistääkö jokin hyönteinen. Suosittelen lämpimästi ;)


    • Kannitha

      Kävimme juuri joulu-uudenvuoden aikaan Kambodzhassa, josta olen kotoisin. Avopuoliso kävi ennen matkaa lääkärillä kysymässä asiasta ja sieltä tuli vastauksena, että vain Sihanoukvillen alueella tarvitsisimme malarialääkitystä. Koska menimme käymään Siem Riepin ohella Sihanoukvillessa, niin otimme reseptin. En sitten kuitenkaan syönyt lääkitystä, kun olimme Sihanoukvillessa vain päiväretkellä.

      Avopuoliso söi muutamia tabletteja ja hiukan vatsaoireita tuli, mutta se kuuluikin lääkkeen sivuvaikutuksiin. Hän jätti lääkityksen sitten pois, kun totesi, ettei jaksa vatsavaivojen kanssa säätää loman aikana. Panostimme maitohappobakteerikapseleiden nauttimiseen ja mukaan otimme ripulilääkkeet, joista oli kyllä hyötyä! Melkeinpä 70% kärsii Kaakkois-Aasian reissussa ekan viikon aikana jonkinlaisesta vatsataudista. Mekin saimme molemmat omat kokemukset siitä, vaikka varovaisia olimmekin. Tosin se ainoa kerta, jolloin itse sairastin oli, kun kävimme syömässä "hienommassa" ravintolassa.

      • paskinta palvelua

        joko VALIOkin maksaa bonarit lekureille


    • ei tarvitse ei

      Lääkäri ei ole sentinkään pätkää kiinnostunut sinun terveydestä vaan siitä, että saa lääkefirmalta bonareita.

    • klouptrotter

      Lekuri katsoo (lääkefirman sponssaamalta) kartalta juuu lääkitys ehdottoman tärkeää. Kalleimmat pillerit sopivat juuri teidän matkaanne...

      En ole pillereitä syönyt enkä sairastunut. Muuta kuin turistiripuliin. Ei tietysti tarkoita etteikö joku muu voisi saada malariaa noilla seuduilla.

    • Ei tarvetta

      Reissasin joulukuussa 2014 Kambodzhan ja Laosin läpi n. 3 viikkoa Pohjois-Thaimaassa. Hyttysiä en nähnyt kuin muutamia ja nekin juuri auringonlaskun aikaan. Yritin niille paljasta, ei hyttyskarkoitteella käsitelytä kättä tarjota, mutta eivät olleet kiinnostuneita. Suomessa hyttyset imevät minusta kyllä mielellään kaiken minkä irti saavat. En näe mitään tarvetta estolääkitykselle, vaikka sitä Suomessa kovin innokkaasti suositellaankin. Itse ostin varmuuden vuoksi paikan päältä malarian hoitoon Eurartesim 320mg/40mg tabletteja yhteen hoitokertaan 3 tabl 3 päivän ajan hintaan n. 20 euroa. Voin noista luopua, jos joku haluaa ne varuilta ottaa mukaan. Tarjolla myös 9 tabl Malaronen rinnakkaisvalmistetta Rumbabor 250mg/100mg.
      [email protected]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe