kaikille jotka ovat reissanneet

buuhuuu

Olen lähtemässä ystäväni kanssa kiertämään maailmaa ensi vuoden syksynä (-09). Olemme reissussa n. 4 kk ja maailmanympäri mennään. Onko kellään kokemuksia pitkistä reissuista? Olisin todella kiitollinen jos antaisitte jotain vinkkejä! :)

6

6415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sama mulla

      On ihan pakko kirjoittaa, että aivan mahtavalta kuulostaa tuo suunnitelma! Itse en ole ollut vastaavalla matkalla, mutta suunnitelmissa on. Mä ajattelin viipyä 3,5 kk, matkustan varmaankin yksin.

      Miten olette saaneet lomat ja kohteet ym. sovittua keskenänne? Ois tietyllä tavalla kivaa, jos ois joku jonka kanssa jakaa kokemus, mutta kaveria tuntuu olevan vaikea löytää. Kukaan ei uskalla sitoutua, selityksiä on monia. Toivottavasti osaatte arvostaa tilannettanne! Toivotan aivan mahtavaa reissua teille! Kirjoitelkaa ihmeessä tänne foorumille kokemuksistanne palattuanne. :)

      • backpacker

        Hieno juttu että sinäkin olet lähdössä reissuun! Itseasiassa muutimme aikataulun,lähdemmekin jo ensi talvena. Aasian ja Osenian olemme yhdessä ystäväni kanssa mutta siitä tiemme erkanevat joten ihan koko reissua emme saaneet sumplittua yhteen. Mutta ehkä hyvä niin,koska 2,5kk saman ihmisen kanssa voi olla joissain tilanteissa hermoja raastavaa.;-) Jos haluat niin kerro ihmeessä tarkemmin suunnitelmistasi! Olisi kiva vaihtaa kokemuksia. Ja varmasti löydät jonkun jonka kanssa reissuun voisit lähteä,tsemppiä sulle! :-)


    • DoNeIt

      Moi,
      Itse kiersin ympäri perheen kanssa 2005, 11 kuukaudessa ja aikasi kuulostaa aika lyhyeltä, joten valinnat ja tehokkuus nousee oleelliseksi. Kaikkea et ehdi näkemään ja tutustu siis huolellisesti paikkoihin ja mitä haluat nähdä, näin säästät huomattavasti kun ei tarvitse joka paikassa käyttää aikaa ja rahaa 0-tilanteesta liikkeelle lähtemiseen. Lonely Planet on hyvä opus netissä tai kirjana voidaksesi luoda kuvan kohteista etukäteen ja tehdä hyviä valintoja.

      Onnea matkalle,

    • Matkaa!

      Suosittelen myös lonely planet mukaan ottoa. Matkailijan raamattu ;)
      Siitä saa hyviä vinkkejä ja vähän arvioitua budjettia. Myös historia osuudet on mielenkiintoisia ja sieltä löytyy joitain paikkoja, mistä ei muuten koskaan kuulisi. Muilta matkailijoilta kuulee paikanpäällä kokemuksia missä kannattaa käydä. Olen tosin samaa mieltä, että 4kk on aika lyhyt aika, joten matkasuunnitelma on hyvä olla suurinpiirtein hallussa jos ei lähde tunne periaatteella. Itselläni oli muutama vuosi sitten maailmanympäri tiketti ja se oli mukavan joustava. Jos tapasin hyviä tyyppejä matkalla ja tuntui, että jossain viihtyisi pidempään, sai lippua siirrettyä toiselle lennolle. Kerran vaihdoin lentoa alle vuorokauden varoitusajalla.
      Missä teillä on pysähdyksiä?

      • buuuhuu

        Meidän pysähdykset ovat Mumbai - Bangkok - Sydney - Auckland - Los Angeles. Ei se aivan maailmanympäri ole, mutta melkein ainakin.. Kiitos noista vinkeistä! Tuo Lonely Planet on hyvä paikka.


      • Muksia
        buuuhuu kirjoitti:

        Meidän pysähdykset ovat Mumbai - Bangkok - Sydney - Auckland - Los Angeles. Ei se aivan maailmanympäri ole, mutta melkein ainakin.. Kiitos noista vinkeistä! Tuo Lonely Planet on hyvä paikka.

        Tässä vielä muutama vinkki.

        Bangkokista on parin tunnin matka Kanchanaburiin, missä sijaitsee munkkien huolehtima tiikeri temppeli. Tuossa yks linkki sinne.
        http://www.tigertemplethailand.com/
        Khao san roadilla on paljon matkanjärjestäjiä myös jotka järkkäilee edullisesti reissuja sinne, jos paikanpäältä haluaa reissun ottaa tai katsastaa ensin tilannetta. Kanchanaburi vaikutti pika näkemältä muutenkin kivalta. Todella rauhallisen oloinen kaupunki. Tosin olin sielä vaan muutaman tunnin, joten en tiedä koko totuutta.

        Sydneystä n. 1000km pohjoiseen sijaitsee Byron Bay. Mukava hipahtava paikka. Arts Factory on hyvä hostelli siellä. Ne järjestää kaikenlaista oheistoimintaa kans. Tosin joulun ja uuden vuoden aikaan se on aika kamala turistirysä kun lomailijat tulee sinne viettämään joululomia.
        http://www.artsfactory.com.au/
        Nettisivujen perusteella tosin näyttää että se kasvanut aika paljon muutamassa vuodessa. Mutta kiva paikka on. Ja jos haluaa itseään kehittää niin ainakin aikaisemmin siellä järjestettiin erilaisia workshoppeja ja excursioita. Byron Bayssa voikäydä myös tandem-riippuliitämässä.

        Aucklandiin ei Uudessa-Seelannissa kannata pitkäksi aikaa jäädä. Etelä saarella on kaunis luonto. Motuekasta esimerkiksi pääsee helposti Abel Tasmanin luonnonpuistaan. Kaunis paikka ja jos ei ole paljoa vaeltanut niin sieltä on hyvä aloittaa. Hyvät leiriytymispaikat ja jos väsähtää, pääsee vesitaksilla takaisin aloitus pisteeseen tai halutessa eteenpäin.
        http://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/national-parks/abel-tasman/

        Jos on enemmän kokemusta niin Milford Sounds on hyvä vaelluspaikka.Siellä järjestetään myös vene/laivaretkiä jos on enemmän rahaa.Itse olin siellä lähes kaiken tuhlanneena...
        http://www.fiordland.org.nz/

        Myös jäätiköille järjestetään kävely/lentoretkiä. Itse kävin Fox glacierilla, mutta kannattaa etukäteen tarkistaa mikä on parhain/puhtain/suurin jäätiköistä. Ovat alkaneet sulaa aika vauhdilla kuulemma.
        http://www.foxguides.co.nz/

        Toivottavasti jotain saatte irti tästä!
        Hauskaa matkaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3227
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1375
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    Aihe