Hyväksiluku avoimessa suoritetuista opinnoista?

todellakinepätietoinen

Hei! Nyt kävi niin että en saanut kuolutuspaikkaa yliopistosta. Olen siis harkinnu avointa yliopistoa sekä Alkiota.

On vähän epäselvyyksiä: jos suoritan avoimessa opintoja (esim. maantiedettä), ja pääsen vuoden 2009 syksynä yliopistoon (maantiedettä lukemaan), hyväksiluetaanko avoimessa suoritetut opintoni siellä? Olen ihan pihalla, auttakaa ;D

3

1126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväksilukuna

      Kun olet suorittanut ns. väyläopinnot, saat suorittamasi opinnot hyväksilukuna. Eroja on yliopistokohtaisesti, mutta ainakin seuraavat sisältyvät:
      englannin, ruotsin ja äidinkielen suullinen ja kirjallinen taito, pääaineen perus- ja aineopinnot (esim. maantiede), toisen aineen perusopinnot (esim. biologia), tilastotieteen perusteet tai vastaava. Katso hakemasi yliopiston kotisivuilta avoimen yliopiston kohdalta.

      Avoimen yliopiston väylä on kandidaatin oppimäärä, joten pääaineen syventävät opinnot sekä toisen aineen perusopinnot ovat enää maisterin opinnoissa.

      • Manalainen

        "Avoimen yliopiston väylä on kandidaatin oppimäärä, joten pääaineen syventävät opinnot sekä toisen aineen perusopinnot ovat enää maisterin opinnoissa."

        Saisikos tähän vähän selvennystä? Eikös kandin koko tutkinto ole 180 opintopistettä? Käsittääkseni avoimessa yliopistossa ei pysty suorittamaan tätä kokonaan - siksi haetaan tutkinnonsuoritusoikeutta väylän kautta.

        Näin kerrotaan Helsingin yliopiston sivuilla avoimen yliopiston opiskelijalle:

        "Vähimmäisvaatimuksena on, että hakija on suorittanut hakukohteena olevan aineen perus- ja aineopinnot (35 ov / 60 op) vähintään hyvin tiedoin (3/5) sekä toisen aineen perusopinnot (15 ov / 25 op). Valinnan perusteena olevien opintojen tulee vastata sisällöltään ja tasoltaan hakukohteen opintoja ja ne eivät saa olla yli 10 vuotta vanhempia."

        Eli kun tuo yhteensä 85 op on täynnä, voi jo hakea väylän kautta sisään ja suorittaa loput yliopistossa. Mutta osaako joku sanoa, miten suuren osan kaiken kaikkiaan pystyy tuosta kandin 180 op:sta suorittaa avoimen kautta?


    • hyväksilukija

      Olen itse suoritellut opintoja avoimessa ja saanut ne hyväksytettyä osaksi opintojani.

      Sinun kannattaa vertailla opinto-oppaan ja avoimen yo:n tarjoamien opintojen vastaavuutta. Aina parempi, mikäli pystyt käymään opinnot sen yliopiston avoimella puolella, johon olet hakemassa. Esim. Oulun mantsan perusteet ovat 30 op, kun Turussa ne ovat vain 25 op. Saattaisi siis olla, että Turussa suoritettuja opintoja et saisi hyväksytettyä suoraan Oulussa.

      Näitä kannattaa kysellä tiedekunnan kansliasta. Joka tapauksessa avoimen opinnoista on varmasti hyötyä hakiessasi ja mikäli jaksat käydä kaksi approa (ei mikään paha rasti), saat melko varmasti toisen hyväksytettyä sivuaineena. Tuokin kannattaa valita niin, että se tukee ja liittyy hakemaasi alaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1280
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      66
      822
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      698
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe