Lenny meinasi hajota

exergy

Kävi kumma juttu tässä läppärin Lennyssä, mulla oli läppäri duunipaikalla noin kuukauden paikassa missä ei ollut nettiyhteyttä käytössä joten en pystynyt päivittämään Lennya ollenkaan. Eilen toin koneen himaan ja hain päivitykset niin alkoikin kumma kiukuttelu.

Siellä oli ensin muutama "lib.. " jotka liittyivät audioon ja ne kiukuttelivat, jostakin puuttui jokin riippuvuus eikä uudet versiot suostuneet asentumaan päälle eikä vanhat lähteneet suoraan poistamalla veke. No, aikani tuhtailin koneen kanssa ja tilanne paheni sillä nautiluskin rupesi valittamaan kaikenlaista (nautilus, nautilus-data ym.) joten pudotin itseni ajotasolle 1 ja asensin koko hemmetin gnomen uudestaan.

Muuten sain lopulta tilanteen korjattua mutta asensin mitä tahansa niin asennus valitti että /usr/share/gconf/schemas/nautilus-schemaa ei pystynyt lukemaan koska siinä oli jotakin vikaa joten nautiluksen asetuksia ei voinut tallentaakaan.

Rupesin jo miettimään että asennanko Lennyn uudestaan, mulla on juuriosio erillään /home-osiosta joten tietojen katoamisesta ei sinänsä olisi vaaraa ja tuo /usr.. tulisi korjattua. Keksin kuitenkin helpomman ratkaisun, kopioin tuon Nautiluksen scheman Ubuntusta ja KAS! taas pelittää loistavasti.

Tämä on juuri se ominaisuus josta pidän Linuxissa (tai debianissa, ettei M-kar innostu ;D ) korjattavuus on huippuluokkka, voin karsia paketteja kunnes jäljellä on luuranko ja asentaa kaiken takaisin verkon kautta koskettamatta yhtäkään asennuslevyä. Windowsilla vastaava vika olisi mennyt todennäköisesti uudelleen asennukseksi, sehän olisi vastannut about explorerin rekisterivirhettä joka kyllä tappaa windowsin jos ei heti niin lyhyen ajan sisällä.

Nyt taas pelittää hienosti ;D

6

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zxcvbnm

      Kehitysversiot saattavat joskus olla todella sekaisin. Yleensä asia korjaantuu muutamassa päivässä kunnes taas uusi takku tulee.

      • Minä aina meinaan unohtaa että Lenny on kehitysversio, hitsi, johtuu varmaan siitä että Lennyn aikana on tuo Ubuntu Hardy poksahtanut pihalle.

        No, korjaamiseen meni pari tuntia, olen niin hiton hätäinen että mieluummin korjaan pari tuntia kuin odottelen pari päivää.


      • miksuh.
        exergy kirjoitti:

        Minä aina meinaan unohtaa että Lenny on kehitysversio, hitsi, johtuu varmaan siitä että Lennyn aikana on tuo Ubuntu Hardy poksahtanut pihalle.

        No, korjaamiseen meni pari tuntia, olen niin hiton hätäinen että mieluummin korjaan pari tuntia kuin odottelen pari päivää.

        Joo Lenny julkastaan vasta syksyllä, syyskuullehan se alustava arvio on, mutta julkasu tulee taas vasta sitten kun siihen ollaan valmiita.


    • sivusta mutta

      Kun sanot tuossa jotain audio jutuista, niin tuli mielleni, kun minun lennyssä on tällainen vika.
      Skype jonka voi hakea lennyyn ei suostu toimiaan, vaan antaa herjan "Problem with Audio Playback". Osaatko sanoa siitä mitään ?

      • Ongelma on siinä ettei äänilaitteesi ole konfiguroitu oikein (toimiiko mikrofoni ja kaituin/headset muissa ohjelmissa?) tai jokin ohjelma varaa sen. Tässä jotain ohjeen tynkää alkuun

        http://www.skype.com/help/guides/soundsetup_linux.html

        Itse en käytä SKypeä ainakaan tällä hetkellä joten enpä osaa äkkiä nyppiä teräviä ohjeita ;D


    • miksuh.

      Lenny ei ole valmis vielä. reilut 400 RC-bukia on vielä korjaamatta. Eli tommosta tapahtuu välillä. Tosin omalla testikoneellani, jola on Lenny, en tuota bukia ole kyllä huomannut. Eikä ole tommosta korjausta tarvinnut tehdä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      735
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      680
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      68
      627
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe