koulutuspäällikön työ?

xzv

mitä koulutuspällikkö tekee, kuuluuko myös opetusta työhön, millainen palkka?

17

9571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jurpetus

      Nuorisoasteella koulutuspäällikön tehtäviin usein kuuluu esim. työjärjestysten kirjoittaminen ja sijaisjärjestelyt. Rehtori usein nimittää jonkun koulutuspäälliköksi helpottaakseen omaa työtään.

      Aikuiskoulutuspuolella koulutuspäällikön titteliä käytetään vapaammin. Siellä tavalliselle kouluttajalle saatetaan antaa riesaksi ko. titteli.

      Tilastojen mukaan koulutuspäälliköiden palkat ei ole kovin kummoset. Muistaakseni viimeisessä valtakunnallisessa tilastossa keskipalkka oli noin 3300 euroa/kk.

    • hakee ??

      moista hommaa.....

      Kyselee täältä luotettavuuden lähteiltä tietoja
      mitä hommaan sisältyy

      huh huh

      • oletpa turhantärkeä

        moni kyselee jos kiinnostaa tietyn alan erilaiset hommat


    • kuuluu..

      kai joka asteella. AMKeissa työ kuitenkin on pääasiassa hallinnointia. Aikuiskoulutuskeskuksissa riippuu paljon keskuksen koosta. Meillä (AKK) koulutuspäällikön palkka on n. 3500e/kk alemmalla korkeakoulututkinnolla, normaalit lomat.

      • tuutissa

        alemmalla korkeakoulututkinnolla pääsee koulutuspäälliköksi, 3500euroa? täällä on hyvä jos pääsee siivoojaksi...


      • valikoituu
        tuutissa kirjoitti:

        alemmalla korkeakoulututkinnolla pääsee koulutuspäälliköksi, 3500euroa? täällä on hyvä jos pääsee siivoojaksi...

        Koulutuspäälliköiksi ja osastonjohtajiksi valikoituu useimmiten ne opetustaidoiltaan heikoimmat. Jotain puuhatelua niille reppanoille on heidän aikansa kuluksi keksittävä.


      • Junalähtietelään
        valikoituu kirjoitti:

        Koulutuspäälliköiksi ja osastonjohtajiksi valikoituu useimmiten ne opetustaidoiltaan heikoimmat. Jotain puuhatelua niille reppanoille on heidän aikansa kuluksi keksittävä.

        Tuohan kuulostaa aika lapselliselta. Koulutuspäällikkö valvoo toimialansa opetuksen laatua ja valvoo, että opetussuunnitelmat ovat ajan tasalla, että ne päivitetään yhteistyössä opettajien kanssa, hän toimii usein lähiesimiehenä, rekrytoi osaavaa työvoimaa, johtaa opetusta yhdessä koulutusvastaavien kanssa, raportoi oppilaitoksen johdolle ja hallinnolle, osallistuu osastonsa työntekijöiden kuukausipalavereihin, osallistuu johdon ja oppilashuoltoryhmän palavereihin, laatii työjärjestykset opiskelijoille ja opettajille toimialallaan, usein hoitaa osa-aikaisesti opetustyötä, jotta opettajuus ei uhohtuisi ( eli noin 8 h/viikko), hankkii täydennyskoulutusta VESO- ym. koulutusjuttuihin, jotta opettajat kehittyisivät ja myös opiskelijat, kehittää opetusta ja työmenetelmiä, ottaa vastaan palautetta oppilailta, vanhemmilta, sidosryhmiltä ja opettajilta ja etsii ratkaisumalleja, jotka tyydyttävät kaikkia osapuolia eli toimii junailijana, pystyy myös hoitamaan ikävät tehtävät eli korjaamaan vikaan mennyttä opetustoimintaa (eli laadun valvonta) ja jopa varoittamaan tai irtisanomaan esimiehensä valtuutuksella kelvottoman työntekijän, valvoo, että lakia ja asetuksia noudatetaan oppilaitoksessa omalla toimialallaan, hoitaa hankintoja ja talous/budjettiseurantaa, toimii olkapäänä, jos jotakuta itkettää... Ja jos opettajat ovat lakossa tai työtaistelussa, hänen pitää olla niin ammattitaitoinen, että pystyy lyhyen aikaa (max. 2 - 4 viikkoa) sijaistamaan lakossa olevia opettajia, jos ei onnistu saamaan sijaisia tai rikkureita, eli antamaan etätehtäviä tai yhdistämään ryhmiä lakkotilanteessa, jotta opetus voisi jatkua... Niin ja vielä lisäksi hän on aina positiivinen, elävä esimerkki oppilaitoksen julkisivusta ulkomaailmalle eli sidosryhmille eli on oppilaitoksen käyntikortti. Varmaan ns. diplomaattihenkilö sanan varsinaisessa merkityksessä! Hän vastaan myös osastonsa työturvallisuudesta yhdessä tutkintovastaavien kanssa. Ja vielä kouluttaa itseään elinikäisen oppimismallin mukaan. Ilman koulutuspäällikköä isompi oppilaitos olisi kuin suurorkesteri, jossa ei olisi ensisoittajia (koulutusjohtajat ja koulutuspäälliköt) osastottain ja kapellimestari (rehtori) ei pystyisi huitomaan yhtäaikaa moneen suuntaan ja näin kaikki menisi aika sekaisin. Nostan hattua myös koulutuspäälliköille, sillä he ovat asiakaspalvelijoita sanan varsinaisessa merkityksessä! Joten se palkka ei ole häävi vaatimuksiin nähden.


      • NimetönNimimerkki12345

        Niinpä. Vantaan aikuisopistossa pölvästelee koulutuspäällikkö, joka on toiminut apulaisrehtorina ja johtaa perusopetusta.

        Kokin koulutus pohjalla. Ei päivääkään opetuskokemusta, ei opettajan koulutusta, ei korkeakoulututkintoa.

        Taloushallintoa hän ei osaa. Hän kadotti yli 660 000 euroa, mutta koska on saanut paikkansa poliittisen korruption kautta, asia lakaistiin maton alle.

        Henkilöstöhallintoa hän ei osaa. Hän huutaa, haukkuu, kiusaa, räyhää, on lapsellinen, jättää noudattamatta työturvallisuuslakeja, ei tunne virkaehtosopimuksia, ei tiedä keskeisistä ohjeistuksista, joita on itse ollut laatimassa, vaatii ihan pöhköjä äkillisiä muutoksia opetukseen, ei tiedota, jättää välittämättä tärkeitä tietoja, ei osaa käyttää perustietokoneohjelmia... listaa voisi jatkaa loputtomiin.

        Tätä on jatkunut vuosikausia ja asiasta on valitettu kaikkiin mahdollisiin tahoihin ilman mitään muutosta. Vantaan aikuisopiston johtamisongelma on vain pahentunut ja työntekijät isolta osin vaihtuneet. Uudet ovat muka osaavia ja päteviä, mutta on käynyt ilmi etteivät ole tehneet päivääkään opettajan töitä eikä ole opettajankoulutusta.


    • Ammattiavaihtava

      Koulutuspäällikkö valvoo myös käytettävien opetustyövälineiden laatua ja voi tarkistaa käytettävät opetusmateriaalit, jos epäilee niitä puutteellisiksi. Hän voi pyytää opettajaa näyttämään käytäämäänsä opetusmateriaalia ja vaikuttaa oppikirjojen valintaan. Joissakin oppilaitoksissa liikaa vieläkin käytetään monisteita, vaikka on olemassa Moodle ja esim. ainekohtaiset kotisivut oppimisvälineinä, joita oppilaat voivat myös ryhmätöinä työstää ja linkkejä, samoin oppikirjoja ostatetaan oppilailla turhaa, jos opettaja ei käytä siitä kuin 10% vaan omia iänkuisia monisteitaan, joissa monissa on vanhentunutta tietoa. Koulutuspäällikköä tarvitaan silloin, kun opiskelija epäilee, että häntä on arvioitu väärin. Silloin hän voi tarkistaa käytettävät kokeet ja mahdolliset työkokeet tai näyttökokeet, pyytää niiistä selosteet ja dokumentit opettajilta ja oppilailta sekä mahdollista palaveria yhdessä osapuolien kanssa, ilman että asiaa viedään vielä ylemmäksi, eli koulutuspäällikkö korjaa myös pieniä "palopesäkkeitä". Samoin koulutuspäällikkö puuttuu mahdollisiin kiusaamistapauksiin ja vie asiasta tiedon ylemmäs sekä oppilashuoltoryhmälle ja viranomaisille, jos kyseessä on jotain vakavampaa, esim. henkinen tai fyysinen väkivalta, vahingonteot, varkaudet tai sopimaton käyttäytyminen omalla osastolla, päihteiden käytön ilmeneminen, syrjintä, lunttaaminen kokeissa, jatkuvat poissaolot jne.

    • Metzmeri

      Koulutuspäälliköksi käy rexin suosikki, se voi olla vaikka ammattiopistosta kiitettävästi ja pikkasen kilpailuissa tai muissa luottamustehtävissä meriittejä saanut henkilö, ei tarvitse olla korkeakoulututkintoa, opettajakoulutusta tai opetushallinnon osaamista.Riittää, että on tehnyt muutaman vuoden epäpätevänä pätkätöitä ja on rexin suosikki. Palkkakustannuksissa ammattiopisto säästää 1,5 tuhatta euroa kuukaudessa kun rexin kympiksi palkkaa tällaisen epäpätevän höykyttäjän pilkunviilaajaksi osastolleen ainakin määräaikaisena uranousukkaana. Hän ohittaa kauniilla pärställään pätevät ja kokemusta hankkineet mennen tullen....

      Pätevät opettajat rekisteriin ja epäpätevät pois alalta, kuten hoitoaloillakin!

      • jätänopetusalan

        hyvin kuvailtu meidän koulutuspäälliKÖT. Niitä on monta ja ne on kaikki samanlaisia tappajia (piraijat).
        Kun sillä koulutuksella pääsee sellaisiin liksoihin, siinä ollaan ja pysytään vaikka kuinka sössisi.
        Huomaa ettei ne tajua mitään opettamisesta tai sitten ne tajuaa, mutta reksin lipittäminen on niin paljon tärkeämpää kuin tokullisen opetuksen järjestäminen.

        Ala on mennyt niin sikailuksi, että puisttattaa.


    • Ex-ope

      Koulutuspäällikkönä vastaan osastoni vastuulla olevien opetussuunnitelmien mukaisien koulutuksien toteutumisesta, henkilöstöhallinnosta (Kehityskeskustelut, työaika, palkkaus) sekä mm. budjetin teosta ja seurannasta).

      Opettajakokemusta 20v. Palkka 5145€/kk. Töitä koko rahan edestä...

    • zsdf

      Mitä tarkoittaa: 'Koulutuspäälliköt ovat kokonaistyöajassa ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen C-osion yhteisten määräysten 4 § mukaisesti. Koulutuspäällikön viran kelpoisuus määräytyy asetuksen opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 5. luvun mukaan (A 1998/986). ' Tuota asetusta yritin etsiä.. täytyykö olla kasvatustieteen maisteri tms. ?

      • googlasin

        Asetus http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980986#L5

        OAJ kiteyttää (oaj.fi)

        a) pääsääntö: joko soveltuva korkeakoulututkinto (sote-alalla ylempi kk-tutkinto) tai ellei alalla ole edellä mainittuja tutkintoja, alan korkein tutkinto

        b) kolmen vuoden työkokemus opetustehtävää vastaavalla alalla

        HUOM! Työkokemus ei enää ole millään koulutusalalla sidottu tapahtuvaksi tutkinnon suorittamisen jälkeen.

        c) vähintään 60 op (35 ov) opettajan pedagogisia opintoja, jotka voi suorittaa myös kolmen vuoden kuluessa opettajanvirkaan tai toimeen nimittämisen jälkeen

        d) Jos opetustehtävä edellyttää, voi koulutuksen järjestäjä poiketa edellä luetelluista vaatimuksista ja edellyttää alan korkeinta koulutusta ja viiden vuoden työkokemusta. Pedagogisten opintojen jälkeen kyseinen henkilö on kelpoinen siihen tehtävään ko. oppilaitoksessa. Yleistä kelpoisuutta ei voi näin saada.


    • oppilas26

      PKKY Logistiikan P.Keronen on myös koulutuspäällikkö (ei varmaan ollut muita hakijoita)

    • zsdf

      Kiitos vastauksesta 'googlasin'! Mukavaa päivän jatkoa!

    • riippu-paljon-2462346346

      mistä organisaatiosta kyse?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5165
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3247
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe