parhaat sukellus ja kalastuspaikat

Filippiineillä

Suunnitelmissa on lähteä ensi talvena kuukaudeksi reppumatkalle Filippiineille. Anakin sukeltamassa olisi tarkoitus käydä. Missäpäin maata on parhaat sukellusmahdollisuudet ja mikä on sukellusretkien hintataso? Oon kuullut, että jossainpäin maata vaikuttaa joku suomalainenkin sukellusopas. Myös kalassa olisi kiva käydä jos löytyy sopiva palveluntarjoaja siihen tarkoitukseen. Onko kokemuksia?

8

1893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Steffo

      Kalastuksesta en tiedä, mutta sukellusta löytyy joka puolelta. Mikä paikka on sitten "paras" on makuasia. Itse olen sukeltanut vain Sabangissa ja Moalboalissa, mutt paljon puhutaan esim Apo Reefistä, Malapasquasta ja Coron Bayn hylyistä. Sabangissa oli huhtikuussa kuulemma yksi suomalainen sukellusopas nimeltä Petri.

    • Steffo

      Tuli mieleen että Moalboalissa,Cebulla oli myös mahdollisuus kalatusretkiin. Sukellukset maksavat about 30 USD kerta, alennusta varmaan saa jos ottaa useamman sukelluksen paketin. Moalboalissa on ruotsalainen sukelluskeskus.

    • Hei!

      Olen menossa filippiineille 22.12.2008-15.1.2009. Aion mennä Palawan-saarelle sukeltamaan. Paikkana siellä on El Nido tai Coron.. En ole vielä päättänyt.

      Mun perhe jää Manilan liepeille, mutta mä menen viikoksi tuonne ihan yksin. El Nidossa ja ja Coronilla on useita Dive Centereitä. Suomalaisista en tiedä, mutta Filippiineillä pärjää hyvin englanninkielellä. NouProblemo! :D

      Otas yhteyttä, jos reissuseura kiinnostaa! Manilasta menee lentskari El Nidoon suoraan ja pääsee sinne lautallakin jos ei matka-ajalla ole väliä.

      -Snoukkaboy

    • Balicasag

      Parhaita paikkoja on satoja ja joka paikassa paasee noin paasaantoisesti kalastamaan. Itse olen kaynyt useita kertoja Puerto Galerassa, joka koostuu muutamasta pienemmasta hotellialueesta. PGssa riittaa hyvin sukellusnahtavaa aktiivisesti viikoksi ja vahan vahemman aktiivisesti pariksi viikoksi. Siella paasee myos kalastamaan ja parhaassa tapauksessa saat koukkuun Blue Marlinin. PG sijaitsee Negros oxidental saaren pohjoisosassa ja sinne on Manilasta 2-3 tunnin automatka tunti veneessa. Itse olen majaillut Sabaginssa ja White Beach nimissa paikoissa. Sabang on enemman yoelmaan keskittynyt ja kaikki parhaat sukelluskohteet ovat 5-15 min venematkan paassa. Sabangin ranta on huonossa kunnossa, eika missan nimessa uimakelpoinen, joten haluaa kunnon rannan kannattaa suunnata White Beachille. Sielta veneella sukellusmestoille on sabang 10min.

      Olen lisaksi kaynyt Palawanilla, Coronissa ja El Nidossa. Ehdottomasti parhaat sukelluskohteet tahan asti. Nakyvyys yli 20 metria, todella rikas ja koskematon ymparisto. Huonopuoli on se, etta sukellusresortit ovat yksittaisia, sinne tanne sijoittuneita resortteja. Yoelama ja ravintolan vaihto on hieman haastellista, mutta jos hakee huippukohdetta sukeltamiseen niin voi suositella.

      Boholin ymparistosta loytyy myos paljon nahtavaa ja hyvat sukellus vedet. Boholilla on myos yoelamaa ja jos valitsee hotellin sopivasti, niin ravintoloitakin loytyy. Boholille on tulossa, jos ei viela ole auki,kansainvalinen lentokentta ja siella kay vuosittain 2-6 miljoonaa lahinna Aasialaista turistia.

      Dumaquettes, Negros Oriental on myos hyva sukelluskohde, mutta jalleen kerran yoelo puuttuu. Api island on lyhyen venematka paassa ja sen ymparistossa riittaa vedenalaista nahtavaa.

      Puerto Galeeraa lukuunottamatta matka taittuu mukavimmin lentaen Manilasta. Lentoaika vaihtelee tunnista puoleentoista.

      • erittäin..

        ..selventävästä vastauksesta! Täytyy tuolta pohjalta ruveta suunnittelemaan matkaa.
        Olisi vielä mielenkiintoista kuulla, että oletko käynyt kalassa tuolla Puerto Galerassa? Jos olet niin minkälaisia kokemuksia?
        Puerto Galeran seudulta jos haluaa jatkaa esim. Palawanille tai Cebuun niin ilmeisesti täytyy palata taas välillä Manilaan vai kuinka?
        Hienoa, että jaksoit kirjoittaa noin pitkän ja selventävän vastauksen!


      • Balicasag
        erittäin.. kirjoitti:

        ..selventävästä vastauksesta! Täytyy tuolta pohjalta ruveta suunnittelemaan matkaa.
        Olisi vielä mielenkiintoista kuulla, että oletko käynyt kalassa tuolla Puerto Galerassa? Jos olet niin minkälaisia kokemuksia?
        Puerto Galeran seudulta jos haluaa jatkaa esim. Palawanille tai Cebuun niin ilmeisesti täytyy palata taas välillä Manilaan vai kuinka?
        Hienoa, että jaksoit kirjoittaa noin pitkän ja selventävän vastauksen!

        Kalassa en ole kaynyt, mutta minulla on jonkin verran tuttuja paikallisia dive mastereita ja heidan perheensa / sakulaiset ovat kalastajia. Sukellusten valissa veneessa keikkuessa yleensa on puhuttu kalastuksesta ja naisista. Kalaan siella paasee siten, etta vuokraa paikallisen kalastajan veneen ja ajelee syvemmille vesille, maksaa jotain 30-60 Euroa. Nain sukeltajan nakovinkkelista Puerto Galerassa veden alla on kylla elamaa, isoa ja pienta kalaa.

        Kalastusvalineista sen verran, etta jos haluaa suorittaa perinteista vapakalastusta, niin kannattaa varata omat valineet matkaan. Kalastajat nimittain noilla nurkilla kasittaakseni kalastelee lahinna pelkilla siimoilla tai verkoilla.

        Puerto Galerasta (Calaban) suoraan Cebuun paasy on kai mahdotonta tai ainakin vaatinee paljon bussimatkustusta (Chipney) ja veneilya, rohkeutta, paljon aikaa, hyvat hermot ja vahan onneakin. Valimatka on pitka ja ainakaan kasitaakseni suoraa lauttayhteytta ei ole.

        Helpoin tie Cebuun ja muille saarille on lentaen Manilasta( Philippine Airlines, Cebu Air, Seair, Asian Sprit, jne), mutta jos haluat kokeilla onnea ja kerata kokemuksia, paaset sinne myos esim. reittia Manila - Sorsogon - Tagloban - Ormoc - Cebu ja reitilla kaytten Chipney / Ferry. En lahtisi itse kokeilemaan, mutta entinen tyttoystava kylla kulki tuota reittia ja muistaakseni aikaa Manila - Tagloban valiin kului noin vuorokausi. Cebusta paasee helposti lautoilla ymparilla oleville saarille, kuten Leyte tai Bohol.

        Saaolosuhteet kanattaa myos pitaa mielessa ja seurailla Taifuunien liikkeitta. Itse olen ollut jumissa yleisesti ottaen vahan joka puolella Filippiineita saan takia. Jos joku saaherra pattaa, etta alueella on Signal number 3, niin sen jelkeen ei liiku veneet eika lenna koneet. Sitten on vaan odoteltava jotain 1 - 5 viiden paivan valilla.

        Toinen asia joka kannattaa pitaa mielessa on raha. Suurten keskuksien ulkopuolella automaatteja on harvakseltaan ja usein nekin rikki tai yhteydet poikki. Useimmat hotellit hyvaksyy luottokortit, mutta silti kannattaa varata kateista matkaan. Esim. Puerto Galerassa ei ole automaattia.

        Kolmas on yleinen turvallisuus. www.formin.fi loytyy matkustiedotteita, mutta on yleensa samaa jorinaa ja konservatiivisesti luettuna noiden mukaan joka puolella Filippineita on vaarallista. Sanoisin, etta Manilan yoelamassa joudut ehka eniten vaaralle alttiiksi, mutta muuallakin kannattaa pitaa simmut auki. Valta yksin matkustamista, jata korut ja muut arvotavarat kotiin ja pysy pois Mindanaon lansi / lounaisosista (Zamboanga), siella on nimittain sota kaynnissa.


      • Salamat po vaan

        Batangas on Luzonin saarella eli ei tarvitse ottaa venetta Puerto Galeraan, sielta loytyy monta reserttia lahes pelkastaan sukellusta varten. Toki Puerto Galerakin on hyva mesta jossa on muutakin tekemista kuin dyykkausta


      • Sabang
        erittäin.. kirjoitti:

        ..selventävästä vastauksesta! Täytyy tuolta pohjalta ruveta suunnittelemaan matkaa.
        Olisi vielä mielenkiintoista kuulla, että oletko käynyt kalassa tuolla Puerto Galerassa? Jos olet niin minkälaisia kokemuksia?
        Puerto Galeran seudulta jos haluaa jatkaa esim. Palawanille tai Cebuun niin ilmeisesti täytyy palata taas välillä Manilaan vai kuinka?
        Hienoa, että jaksoit kirjoittaa noin pitkän ja selventävän vastauksen!

        Puerto Galerasta palaamalla Batangasin puolelle sieltä pääsee laivalla Palawanille. Puerto Galerasta jatkamalla tietä pitkín Jeepneyllä Calapaniin ja sieltä bussilla eteenpäin
        Roxasiin.Pääsee Boracaylle veneellä.Josta pitäisi päästä jatkamaan Cebuun laivalla mahdollisesti kylläkin Caticlanin kautta. Batangasin puolella tulee tietenkin kysymykseen Mabini jossa on myös sukkellus/kalastus mahdollisuuksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe