Pukeutuminen Roomassa

boboli

Olen lähdössä Roomaan elokuun alussa ja haluaisin hieman tietää miten Roomaan kannattaa pukeutua, kun luin jostain lehdestä että shortseja ei erityisemmin näy katukuvassa....

miten roomalaiset itse pukeutuvat kaupungille???
kaikkia vinkkejä pukeutumiseen....

millaisia ovat julkiset käymälät???

-KIITOS-

17

8006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei rakkuloita jalkan

      Shortseja näkee turisteilla, ei paikallisilla ainakaan naisilla, miehillä saattaa olla siistejä "prässishortseja".
      Tuskin kukaan Helsingin Aleksillakaan shortseilla kulkee, ainakaan jollain adidasvirityksillä.
      Ihan tavalliset siistit vaatteet, elokuussahan siellä on kuin pätsissä, jolloin vilpoisat mekot ovat mainio valinta ja hyvät shandaalit jalkaan tai jotkut sirot lenkkarit. Roomattaret ovat kovin muotitietoisia ja sipsuttelevat korkkareilla aika luontevasti missä vain. Mutta turistin tulee käveltyä kilometritolkulla, siis järki käteen siinäkin asiassa. Kunnon kengät ovat asia johon kannattaa panostaa erityisesti.

      • tai lätsä

        Kuten edellinen, lisäisin vielä että vilpoiset väljät housut, kiristämättömät hengittävät vaatteet tekevät tutkimusmatkasta antoisan helteessäkin, aurinkohattu ja vesipullo matkaan.


    • marikki

      Kannattaa varautua todella lämpimiin oloihin ja siihen että illalla saattaa viilentyä yllättävänkin paljon. Hyvät kengät, joilla on mukava kävellä on kullanarvoiset. Yleisiä wc-tiloja on aika harvassa ja niissä on harvoin paperia, joten kannattaa varautua ottamaan muutama paperinpalanen ja kosteita kertakäyttöpyyhkeitä mukaan. Rooma on muuten aivan ihastuttava kaupunki! Antoisaa matkaa!

    • rennosti

      juuri palasimme kotiin ja kovin kuumissa oloissa vietimme viikon (35 astetta), elokuussa on samaa tiedossa...
      Ota mukaan ohuimmat vaatteet mitä löydät, niillä on mukavaa kulkea ja ei tarvi niin kamalasti hikoilla museoissa ym...
      Vinkki - kastele päätäsi juomapisteillä, niitä on siellä täällä ja se viilentää kivasti, itse emme juoneet sitä vettä vaikka monet niin tekivätkin.

      Shortseilla ei pääse kaikkiin paikkoihin joten polven mittaiset kesähousut / mekko on hyvät ja yleiset turisteilla.

      Kaikkein paras on se että voit olla ihan oma itsesi ihan missä kuteissa vaan, sinne sekaan mahtuu ja hukkuu eikä kukaan jää tuijottamaan...
      esim. Vatikaanissa käy parhaimmillaan 35000 kävijää päivässä !!!

      Paikalliset neidot ja rouvat ovat tyylikäs näky,
      miehet tummissa housuissa ja valkoisissa kauluspaidoissaan....

      • pukeutumisesta

        kuuma on niinkuin tässä todettiin.Hyvät jalkineet millä jaksat kävellä kadut ovat epätasaista kiveä. Korko kengillä kävely hankalaa. Varvastossuja näky yllättävän monella ilmeisesti turisteja.Pietarin kirkkoon ei naiset pääse hiattomassa paidassa eikä shortseissa - miehet pääsi shortseissa.Suosittelen väljät kevyet vaatteet.
        Muuten ruokapaikkoihin normaali siisti vaateus.


    • Rooman rouva

      kuuluvat italialaisten mielestä ranta-asuihin ja vapaa-ajanviettoon luonnossa. Kaupungille pukuedutaan asiallisisemmin. Mielestäni roomalaiset pukeutuvat melko yksinkertaisiin asuihin paitsi jotkut virastoherrat. Via Corsolla, Espanjalaisteen rappujen lähettyvillä olevilla kaduilla sekä Via Venetolla ja Piazza Bareberinilla saattaa kyllä nähdä korkokantakenkiin, kapeaan hameeseen ja aurinkolaseihin varustautuneita hienostorouvia tai neitejä.

      Vesiposteja löytyy kaikkialta Roomassa ja niissä on maailman parasta vettä joten sitä voi aivan huoletta juoda tai täyttää vesipullonsa sillä vedellä. Siinä on mukava myös huuhtoa kätensä, naamansa ja vaikka jalkansa helteisellä säällä. Siitä voi juoda niin että panee sormensa reikään ja silloin nousee vesisuihku ylöspäin pienemmästä reiästä. Kätevää.

      Terminillä on hyvä vessa jossa voi käydä suihkussakin. Foro Romanolla on kaksi erittäin siistiä ja ihan ilmaista vessaa joissa on vesapaperiakin ja käseinpesualtaat. Niitä ei monikaan turisti löydä sillä ne sijaitsee sen verran sivussa. Itse olen käyttänyt Foro Romanoa läpikulkutienä Colosseolta Trastevereen. Foro Romanolle on sisäänkäynti myös Campidoglion ja Palatinon väliseltä asuinalueelta, via de Foro Romano kadulta, via di San Teodoron päästä.

      http://www.fonisol.com/rome/images/rome-map.gif

      Siinä heti metsikön reunassa kun laskeutuu kadulta Foro Romanolla ovat ne kaksi vessaa. Joku sanoi että Foro Romanolle on nykyään sisäänpääsymaksu, en sitten tiedä, pitäisi kai käydä ottamassa selvää asiasta.

      Olen itse huomannut ettei Roomassa tarvitse käydä vessassa kovinkaan usein. Sitä tulee käveltyä ja hikoiltua sen verran ettei tule tarvetta.

      Useimmilla metroasemilla on yleiset vessat.

      Ja vielä lopuksi. Katolilaisiin kirkkoihin saa mennä sisään vain jos on tarpeeksi pitkä hame, mieluiten polveen saakka tai polvet peittävä, tai pitkät housut. Olkapäät ei saa olla paljaat eikä liian avonainen kaula-aukko jotta rinnat näkyvät.
      Kirkot ovat Roomamssa todella näkemisen arvoisia. Kirkkoja on yli 900 sataa toinen toistaan erilaisenpaa ja kauniinpaa. Sitä paitsi siäänpääsy on ilmainen.

      • hygienia

        juuri siksi en suosittele juomista kun kaikki työntää likaisen ja hikisen kätensä siihen reikään mistä jotkut juo....
        mieti kun 1000 ihmistä päivässä sormeilee sitä vesi suutinta, aika hyvät bakteerit siinä on juotavana,
        tai hinkkaat ensin kätesi metron kaiteessa ja sitten työnnät sen vesisuihkuun ja juot sitä vettä, nam nam....


    • roomassanyt

      Siistit vaatteet puuvillaa tai viskoosia ,paikallisialla naisilla on sandaalit jalassa ja usein lättänäpohjat. Korkokenkiä on harvoilla. En ole juurikaan nähnyt. Roomasta saa halvalla paikallisten tekemiä vaatteita, Chopin on eräs hyvä kauppa. Paikallisia designereita on vaikka kuinka paljon....Kannattaa ostaa, tyylikkäitä luomuksia. Minulla on Roomassa tavalliset vaatteet mutta aika lailla italialaisten tyylisesti pukeudun koska ovat luulleet minua monesti italialaiseksi.

      Polven alapuolelle ylettyviä kesähousuja, puseroita, valkoisia väljiä ja ohuita pitkiä housuja....nyt on alennusmyynnitkin...jos ei siis ole kannttaa ostaa täältä muttei mitään turistija halpahalli krääsää...veden juon pullosta, en käytä noita vesiposteja. Muistan kuinka 80-luvulla näissä maissa ei saanut juoda vesijohtovettä ollenkaan ...Cavourin lähistöllä: raput vain alas, sieltä löytyy paikallisia suunnittelijoita myös..

    • Käynyt

      Miehille suorat housut ja kauluspaita aluspaidalla sekä kengät, ei lenkkareita. Shinot menettelee, mutta farkut kuuluvat vain nuorisolle. Kauluspaita on aina pitkähihainen, mutta hihat ovat kuumalla kääritty.

    • Roomassatalsittu

      Ja ihan siis normi kuteissa Roomassa ollaan kuumuudessa kuten muuallakin turistina.bisnes pukeutuminen on erikseen!
      Ei siellä juuri ketään kiinnosta milaisissa kuteissa turistit kulkee, jokainen saa olla oma itsensä ja niin kuin parhaiten viihtyy asiaalisesti pukeutuen.

      • Käynyt

        Jos haluat näyttää tyhmältä amerikkalaiselta tai venäläiseltä turistilta ja saada sen mukaisen palvelun, niin siitä vain. Kuljet varmaan Suomessakin tuulipuvussa kaupungilla?


      • athsrtjsryj

        Tämän "Käynyt" nimimerkin jutut voikin jättää ihan omaan arvoonsa. "Kuljet varmaan Suomessakin tuulipuvussa kaupungilla" paljastaa aika tarkkaan millä agendalla tässä ollaan liikkeellä.
        Kivahan se on koittaa päteä keskustelupalstalla. Oikeita neuvojakin tässä ketjussa on kuitenkin tullut.


      • Käynyt
        athsrtjsryj kirjoitti:

        Tämän "Käynyt" nimimerkin jutut voikin jättää ihan omaan arvoonsa. "Kuljet varmaan Suomessakin tuulipuvussa kaupungilla" paljastaa aika tarkkaan millä agendalla tässä ollaan liikkeellä.
        Kivahan se on koittaa päteä keskustelupalstalla. Oikeita neuvojakin tässä ketjussa on kuitenkin tullut.

        Niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan. Jos oikeasti liikut shortseissa tai farkuissa kaupungilla, niin Roomassa saat sitten palvelun, joka kuuluu shortseissa tai farkuissa liikkuvalle. Jotkut suomalaiset eivät oikeasti ymmärrä, miten Länsi-Euroopassa pukeudutaan.

        Ongelma muodostuu Suomessa jo kouluissa. Pikkulasten pukeutuminen on oma lukunsa, mutta se että lukiossa hyväksytään farkut ja t-paita, ei ole eurooppalaista pukeutumiskulttuuria. Kun katsot roomalaisten miesten pukeutumista, vain nuorilla on farkkuja. Missään Euroopassa ei käytetä shortseja kaupungilla.

        Vain perus duunareilla on Roomassa lyhythihaista kauluspaitoja. Kaikki miehet kulkevat pitkähihaisissa paidoissa, joiden hihat on tarvittaessa kääritty. Jos haluat huonon kohtelun, pistät shortsit ja t-paidan. Sitten ei kannata myöskään valittaa.

        Tunnettu matkailubloggari Mark Wolters teki jokin aika sitten YouTube videon amerikkalaisille, miten ei kannata pukeutua Euroopassa. Minusta tuntuu, että siinä olisi aika paljon oppimista joillakin suomalaisillakin!


    • Käynyt

      Tässä on mielestäni hyvä, tosin amerikkalainen esitys miesten pukeutumisesta. Tätä voi soveltaa kaupunkilomalle Roomaan, eikä näytä ihan tyhmältä, epäasiallisesti pukeutuneelta turistilta. Pikeepaita kuuluu enemmän rantakohteisiin kuin Roomaan.

      • Käynyt

        Ja sitten se äskeisestä pudonnut linkki.

        http://www.realmenrealstyle.com/hot-weather-dressing/

        Kirjoittaja on muotiblogisti, jonka kirjoituksista monella suomalaisella miehellä on oppimista. Hän todistaa myös, etteivät kaikki amerikkalaiset miehet pukeudu huonosti.


    • vinkitkehiin

      Silkkikankaisilla vaatteilla ei tule niin kuuma kuin muilla vaatteilla. Metro on saunamaisen kuuma kesällä. Terminin vessaa ei voi missään tapauksessa suositella ainakaan siisteille ihmisille, koska terminin luona asuu paljon kodittomia ihmisiä jotka käyvät myös niissä vessoissa ja välillä etsivät pulloja/ruokaa terminin roskiksista. Tulevat päivin ja öin asemalle hengailemaan ja kerjäämään. Paras tapa on käyttää hotellin vessaa jota siivotaan päivittäin. Kodittomilta voi tarttua tautia esim. tuberkuloosi ja tarttumisriski on olemassa jos on samoissa tiloissa kuten ne yleiset vessat, en menisi niihin enkä todellakaan suositelle Rooman yleisiä vessoja.

    • Anonyymi

      Mites onko näissä pikku kuppiloissa ja ravintoloissa vessoja?Mistä Vatikaanin museokierroksella löytää vessan? Entä miten helposti vessa löytyy Colosseum/Forum Romanum?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3513
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1415
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1202
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      177
      1129
    Aihe