C-520

uusikamera

Ostin Olympus C-520 digikameran ja ajattelin netistä etsiä lisätietoa kun ohjekirjanen ei kerro kaikkea esim eri kuvanlaaduista ja mikä on kameravalikon iESP ja milloin sitä tulisi käyttää. Etsinnästä huolimatta en ole löytänyt yhtään mitään, joten jos tiedät mistä mahdollisesti löytää tietoa niin pistä ihmeessä linkki. Olympuksen omiltakaan sivuilta ei tietoa heru niin tuntuu melkoisen oudolta.

6

416

  Vastaukset

  • kyseessä E-520

   • noup. se on toi c-520, mutta mietin että voisko olla jokuihmemerkki 830 kun niin poaljon samaan näköön ja muutenkin. mutta kameran paketissa lukee siis tuo c-520.


  • Aiheena iESP.
   Joissakin Olympus-kameroissa on tarkennustapojen valikossa mm. pistemittaus, AF-seuranta, ja tuo iESP. Tätä on tullut itsekin käytettyä. Kokemuksen perusteella luulisin, että se on alunperin tarkoitettu automaattiseksi kasvontunnistukseksi, mutta sopii muihinkin tilanteisiin, tai ainakin maisemakuvaukseen.

   - En tiedä, mistä sanoista lyhenne tulee. Käsitykseni mukaan iESP on automaattinen tarkennuspisteen valinta (mistä hyvänsä kuva-alan kohdalta). Erittäin käyttökelpoinen tarkennustapa. Saattaa toimia monessa tilanteessa nopeammin kuin pistemittaus (kuva-alan keskeltä). Mutta en ole perehtynyt siihen, millä logiikalla tarkalleen tämä iESP valitsee kuva-alalta kohteen, tai kontrastisen alueen, jota pitää oikeana tarkennuksen paikaksi. Kiinnostaisi itseänikin saada jotain selitystä tähän. - Ovatko kasvot yleensä kuvissa erityisen loistavia kohtia...?

  • iESP = intelligent Electro-Selective Pattern. Kyseessä lienee "älykäs" kuvaustila jossa kamera valitsee esim. valkotasapainon ja tarkennuksen itse eli tarkentaa useimmiten useisiin kohteisiin (monialuetarkennus). Vastakohta tälle on että kuvaaja valitsee yhden alueen tarkennuksen.
   Sitten on myös muita tarkennusvaihtoehtoja, esim. kasvontunnistus ja seurantatarkennus ym.
   Ei mitään ihmeelistä, perusjuttuja.

   • Kiitoksia. Olin ehtinyt jo arvailla, mistä kaikista sanoista tuo lyhenne tulee, mutta en arvannut oikein. Olin myös unohtanut, että kasvontunnistuksen tarkennustapa oli erikseen. Onkohan vielä niin, että iESP yrittää maksimoida syvyysterävyyden, eli valitsee kaikista tarkennuspisteiden etäisyyksistä eniten syvyysterävyyttä aiheuttavan.


   • Valkotasapainon säätö oli erikseen mahdollista jossain kamerassa, mutta iESP löytyi tarkennustapojen valikosta. Siis tarkennustapa, tuo iESP. Jossakin kamerassa toimi niin, että kamera valitsi automaattisesti yhden ainoan tarkennuspisteen koko kuva-alueelta. Erittäin nopeasti tarkentaen. Ehkä nopeammin kuin pistemittaus.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   76
   7578
  2. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   Kotimaiset julkkisjuorut
   247
   7573
  3. Sanna Marinin hallitus Suomen historian suosituin

   Jopa persuistakin 1/3 pitää Marinin hallitusta hyvänä. Edellinen ennätys on Paavo Lipposen hallituksen ajoilta. Voidaan tehdä johtopäätös: suomalaine
   Maailman menoa
   164
   1901
  4. Martina yritti herätellä vain Stefania.

   Yritti herätellä pari vuotta sitten, kun kävi katsomassa asunto ja otti kuvia sieltä, että tänne me tyttöjen kanssa muutamme. mutta Stefan pyysi tak
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   1215
  5. Kuka on ollut tekemisissä Martinan kanssa

   Oikeassa elämässä? Kommenttia? Millainen on?
   46
   908