Kivaa Moskovassa

matkakertomus tulossa...

...lähiaikoina tänne tulee matkakertomus ensimmäiseltä Moskovan reissulta.

Mistä sinä olet löytänyt Moskovan matkakertomuksen? Vai laitanko muualle?

3

1596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otshen...

      Kirjoita vaan tänne äläkä välitä turhakkeiden kommenteista!

      Vaikka muulta näyttää, täällä kyllä visiteeraavat (ehkä nyt ilman rekisteröityä nikkiään, koska välttävät noita suunsoittajia ja provoja)
      oikeat Venäjänmatkaajat ja -harrastajat, joiden kanssa voi vaihtaa kuulumisia ja vertailla kokemuksia.

      Asiallisia matkastooreja toki löytyy jostain muualtakin, itse tykkään Sputnikin jutuista Venäjä-seuran sivuilla.

      Terveisin viimeksi v. -02 Moskovassa käynyt
      (ja sitä ennen 1980-luvulla...)

    • matkakertomus tulossa...

      -kirjoittajan huom. kirjoitusvirheistä ei kannata välittää - en minäkään välitä niistä.

      Mukavia lukuhetkiä ja antakaa palautetta!


      Matkan suunnitteluun oli aikaa vain muutama viikko, sillä etsimme seuramatkaa
      Moskovaan emmekä millään uskoneet että ne hyvät ajat ovat takana päin, kun seuramatkassa kuljettiin. Neva Tour, Turussa järjesti meille junaliput Tolstoi, hotellin aamiaisella ja viisumin. Loput matkan aikana järjestimme itse. Ennakkoluulot olivat suuret ja syvällä, mutta yksi toisensa jälkeen koimme ystävällisyyttä ja avuliaisuutta.

      Junamatka oli elämys: yläpetit ja naapurimaan hyttikaverit pistivät valoverhon alas ja eihän siinä meilläkään muuta kuin nukkumaan. Kuinkas muuten, kun aamulla herättiin virkeinä ja todettiin, että hyvä juttu oli. Leninsky asemalla jännityksen seurauksena kiersimme kolme kertaa aseman ennen kuin löysimme metro-asemalle. (Opastaululle merkitty metroaseman sisäänkäynti oli suljettu, pienenä lohtuna harhailullemme) Sitten oli helpompaa ja selvisimme yhdellä junan vaihdolla hotelliimme asemalle, tosin kävimme kääntymässä varmuuden vuoksi seuraavalla asemalla ja metro pullahti ulos maan alta, ja totesimme, että takanapäin ovat jo kuvissa nähdyt talot ja samalla hotellimme. Huolta noista metroajoista ei ollut kun viimeistäin parin minuutin kuluttua tuli seuraava juna. Heti metroasemalta ulos tultuamme meille tarjottiin taksia ja hotellia. Vastasimme kohteliaasti ”njet” ja jatkoimme matkaa matkalaukkuinemme; pyörät alla matkalaukuissa, kuten nykyaikana on ja toisella kassi ns. kaljakärryssä (ajatuksena oli, että sulautuu paremmin paikallisiin). Nyt sanon, että kukaan ei erotu pukeutumisellaan eikä kasseillaan Moskovassa.


      Metro
      Metro käsittää noin. 175 asemaa (uusia valmistuu jatkuvasti) ja ohitimme/ kävimme ainakin 50 asemalla eli kuljimme joka päivä metrolla Metroasemat ovat todellisia taidehalleja. Yleensä metrossa näki kaikkea mahdollista: isoja paketteja, muovipussissa illallistarpeena kanaa, kukkia ystäville,sukulaisille ja niitä vietiin paljon ja kauniita ja loistavia värejä jne. Ostimme 20 matkan metrolipun ja se maksoi 280 ruplaa eli 7,50. Metrolippua vain käytettiin portilla lukijassa ja näin portti pysyi auki. Kerran yritin mennä väärältä puolelta metroportista niin sain portin reisille ja kyllä oli napakka pysähdys. No, kiersin metrin taaksepäin ja menin sitten oikeasta portista eikä siinä kummemmin käynyt. Samalla lipulla pääsi vaihtamaan metrosta toiseen samaan hintaan, jos ei välillä poistunut ulos. Metro käytävät olivat jossain paikoissa pitkiä. Miliisit partioivat ruuhka-aikoina metroasemilla, ja turvaavat jatkuvan etenemisen jokaiselle. Joskus jopa uloskäynti oli hukassa, mutta sitten saapuminen raittiiseen ulkoilmaan oli sitäkin mukavampaa!

      Kulttuuri,

      Gisella balettia katsoimme Amfi-teatterissa (Bolshoi-teatteri oli remontissa.)
      Kaunista oli katseltavaa, vaikka olen nähnyt aiemminkin saman baletin, aina vain osaa yllättää.
      Gym tavaratalo ja Kiina-taidenäyttely, taiteella oli myös viesti, jota pitää yrittää ymmärtää.


      Nähtävyydet
      Punainentori, Kreml, Tretjakovin galleria, Karl Markxin patsas, Leinin patsas; näistä voi jokainen lukea matkaoppaista.

      Ja vähän muutakin

      Saimme opastusta, jopa pari tuntia meitä opastettiin ja oppaamme tarjosi jäätelöt Kremlin puistossa. Siellä saimme seurata, kuinka vahtisotilaiden asentoa tuli esimies korjaamaan, jalan nosto oli korkealla käännöksissä. Esimies pysähtyi vartiomiehen eteen, suoristi takkia, hihoja ja suoristi hieman vartiomiehen jalkoja kevyesti kengän kärkiä työntämällä (luulen, että näin vartiomies sai pientä liikettä eli puutumista estääkseen), jopa kevyesti pyyhkäisi hikeä uutteralta vartijalta. Sitten jämäkkä poistuminen omalle taka-alalla olevalle paikalleen - tietysti seisomaan.

      Ruokailimme joka päivä ravintolassa kerran, sillä meillä oli hotellissa runsas ja monipuolinen kansainvälinen aamiaispöytä, paikallismakujakin oli kuten smetanaa, rahkaa, ja mitä monipuolisimpia pikkumakeita ja –pullia. Ruuan hinta vaihteli ravintolatason mukaan; söimme paikallisessa siistissä ja paikallisten suosimassa ravintolassa 3 eurolla runsaan ja maittavan päivällisen. Kulttuuri puiston kupeesssa oli iso juuri avattu, nykyaikainen ulkoterassi ja tosi miellyttävä palvelu, ateria juomineen 17 euroa. Koko reissun herkullisin annos oli kananpoikaa ja uuniperuna!! Vieläkin tunnen sen hyvän makumuiston. Yhtenä päivänä ostimme myös suoraan katugrillistä lettuja erilaisilla täytteillä.

      Ja kuinkas sitten lopussa kävikään; huvittelun vuoro tivolissa. Kuuma päivä, ihan rusketustakin tuli. Kaunis ruusupuisto penkkeineen siinä ”ukkopuiston” vieressä. Ukot pelasivat shakkia, korttia, jotain lautapelejä. Seurasimme paikallista huvittelua ja vähän huvittelimme itsekin!
      -----

      Mitäs pidit meidän silmin Moskova?
      ----

      • -pesukarhu-

        tällanen yksityiskohtasempi matkakertomus :) Itse olen ajatellut myös matkustaa junalla Turusta Moskovaan ja sain tekstistäsi lisää intoa!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe