Vinkkejä Varsovaan

first time

Lähdemme eka kertaa Puolaan ja Varsovaan. Onko vinkkejä? Julkisen liikenteen liput tulemme varmaankin ostamaan. Onko jokiristeilyjä? Joku Varsova-linkki olisi kiva, googletus ei oikein tuottanut tulosta. Kiitos asiallisista vastauksista.

3

2225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hande_vee

      Hei,

      Kokeileppas täältä aluksi:

      http://www.saunalahti.fi/tapank/varsova.html

      Paikallisliikenteen lippujen hintojen piti nousta ihan näillä näppäimillä, mutta hinnat pysyvät silti euroopan halvimpina. Jotkut remontit sotkee raitsikan sekä bussin kulkua, mutta ne on selkeästi merkitty.

      Jos tarviit muuta, kysy hieman tarkemmin :)

      Tervetuloa Puolaan,

      hande

    • not first time

      Viikon lippu (1-alueen) maksoi 32 zlotia, ja sillä pääsi kulkemaan metrolla, busseilla ja ratikoilla. Kertalippu (ei vaihtoa) oli 2,80 (1 alue). 3 päivän lippu on kai 16. Lippuja on muitakin. Bussit joiden reitti kulkee Kuninkaantietä eivät siitä kulje tietöiden takia, vaan kulkevat siltä osin muita teitä pitkin (en tiedä tuleeko muutosta näinä päivinä).

      Jonkinlaista "jokiristeilyä" (ei niinkään risteily vaan kuljetus) kyllä on, mutta Varsovassa se joki ei ole kovinkaan keskeisessä asemassa. Kai ne yrittää kohottaa sen imagoa ja tehdä siitä keskeisemmin kaupunkiin kuuluvaa. Joen vesi on kuulemma jo puhdistunut, mutta yhä se on pahoin saastunutta, joten kannattaa pitäytyä siitä kaukana ;). Joku ilmainen lautta tosiaan kulkee joka päivä (klo 12.45 - 20.45 ?) ja se lähtee Vanhankaupungin läheltä Bolesc kadun päästä.

      Museoiden tarjontaan kannattaa perehtyä, ja Lazienkin puistossa on Chopinin patsaan luona joka sunnuntai klo 12 ja 16 ilmainen Chopinin pianokonsertti. Kannattaa mennä hyvissä ajoin istumaan penkille jos ei halua seisoa. Puiston kesyt riikinkukot syövät pehmyttä sämpylää ja jyviä - paikalliset syöttivät niitä kädestä. Enpä tiedä sitten miten sallittua se on, mutta eipä se kovin kielletyltä näyttänyt.

      On vähän vaikea kirjoittaa enempää vinkkejä, kun ei tiedä mikä kiinnostaa ja mikä ei. Bussi nro 175 menee lentokentältä keskustaan.

      Varsovan kaupungin sivut:
      e-warsaw.pl/2/index.php

      Aika hyvät sivut:
      www.saunalahti.fi/tapank/varsova.html

      • first time

        Kiitos vinkeistä. Tuolla Tapanin sivuilla oli runsaasti tietoa. Kiitos vinkeistä!

        Varsova oli kiva kaupunki. Kävelimme jalat rakoille. Yhden 24 h julkisten lipun ostimme ja ajelimme raitiovaunulla ristiin rastiin. Se maksoi 9 zl eli noin 3 euroa.

        Joki oli juuri sen näköinen ettei risteillä mieli tehnytkään. Eläintarha oli mukava kohde, samoin Lazienkowskin puisto. Kävimme kulttuuripalatsin näköalatasanteella ja tietysti lukuisilla terasseilla juomassa hyvää ja edullista olutta (1,5-3 e tuoppi).

        Muille matkaaville vinkkinä: etsikää Kulttuuripalatsin idän puoleiselta sivulta halli, jossa on satoja kojuja ja edullisia kenkiä, vaatteita ym. Siellä voi kuljeskella esim sadesäällä rauhassa katselemassa ja tekemässä ostoksia. Halli on matala, puolipyöreäkattoinen ja huomaamaton.

        Kyllä Varsovassa kannattaa käydä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe