Sloveniaan ensi keväänä

Vierailija

Hei kaikki Sloveniassa käyneet!!

Olemme varanneet omatoimimatkan ensi kevääksi maalis-huhtikuun vaihteessa. Lento Ljubljanaan sunnuntai-iltana. Sieltä tarkoitus mennä junalla tai bussilla Blediin saman illan aikana. Onko tietoa miten kyseiset kulkuneuvot liikennöivät ja miten usein ? Apartment Bledistä varattu 5 yöksi ja 2 yötä Ljubljanassa. Tarkoitus olisi Bledistä käsin matkailla jun / bussi lähikaupungeissa. Millaisia päiväretkiä suosittelisitte ? Tarkoitus olisi nähdä mahd. kauniita maisemia ja vuoristoja.
Kiitos jo etukäteen jos joku Slovenian matkaaja jaksaisi vastata.

6

2302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eu01

      Bledin ympäristössä on jopa 2 rautatieasemaa.

      Toinen niistä on lähellä järveä, mutta sieltä lähtevät junat eivät kulje Ljubljanaan vaan suuntavat Italiaa, Adrian merta ja Kroatiaa kohti. Sen aseman nimi on Bled Jezero (Bled-järvi), järviseudun luoteis-osassa. Aseman aikataulut: http://reiseauskunft.bahn.de/bin/bhftafel.exe/en - kirjoita vain Bled ja valitse sopivin vaihtoehto.
      Junat Jeseniceen (klo 5:13, 7:13, 9:23 jne.) vievät teidät Itävaltaa kohti (Jesenice on raja-asema, sieltä useitä yhteyksiä Villachiin ja eteenpäin). Junat toiseen suuntaan (Sezana 6:28, Nova Gorica 8:34 tai 11:30) vievät Bohinj-järveen (joka on Blediäkin kauniimpi) ja sitten pitkän tunnelin kautta (upea, maalaukseellinen rata korkeassa vuoristossa) mennään Nova Goricaan. Kolmensadan metrin kävelymatka ja ilman rajamuodollisuuksia ollan Italian Gorizassa. Jos samalla junalla jatketaan eteenpäin, niin Sezanasta voi jatkaa Triesteen (Italia) tai toisella junalla Postojnaan (kuuluiset luolat). Tai pienen mutkan kautta (Divaca) rannikkoon (Slovenian Koper tai Kroatian Pula).

      Toinen asema on kauempana, Lesce Bled, järvestä itään. Jkv. vilkkaampi, sieltä lähtee kansainvälisiä junia mm. Saksaan, Itävaltaan, Kroatiaan, Serbiaan.

      Ljubljanaan päin kannattanee käyttää linja-autoja, reilun tunnin matka, lähdöt noin tunnin välein, aikataulut löytyy tästä: http://www.ap-ljubljana.si/eng/index1.php

      • Vierailija

        Kiitos paljon vastauksestasi. Tämän pohjalta on nyt helpompi suunnitella päiväreissuja. Kaikki matkakokemukset ovat edelleen tervetulleita.


      • Anna-Anna
        Vierailija kirjoitti:

        Kiitos paljon vastauksestasi. Tämän pohjalta on nyt helpompi suunnitella päiväreissuja. Kaikki matkakokemukset ovat edelleen tervetulleita.

        Olette valinneet hienon matkakohteen ja kauniitten maisemien ja vuoristojen suhteen ette varmaan tule pettymään.

        Olemme olleet Bledissä kolme kertaa. Kiertäkää Bled-järvi, se on kiva iltakävely. Vintgarin kosken patikointi on helppo ja vähän erikoinen nähtävyys. Bohinj-järvi on todella ihana, rauhallisempi kuin Bled ja sen länsipäässä näkemisen arvoinen Savican putous. Postojnan ja Skocjan tippukiviluolat ovat mahtavia, Vrsicin solatien ajaminen elämys, Sava-joen maisemat upeita ja Franjan partisaanisairaala erikoinen nähtävyys. Nämä ehkä niitä omien matkojemme parhaita, mutta on Sloveniassa paljon muutakin nähtävää.

        Olemme olleet automatkalla, eli en osaa sanoa yhtään noista liikenneyhteyksistä, edellinen vastaus näytti hyvältä. Jos sinua kiinnostaa katsoa muutamia kuvia mainitsemistani paikoista ja lukea omista kokemuksistamme, tervetuloa lukemaan viimevuotista matkapäiväkirjaamme osoitteessa

        http://www.Istrialle.vuodatus.net

        Se on pitkä matka, mutta selaa Slovenian kohdalle, sieltä löytyy. Antoisaa matkaa!


    • niskis

      Tuohon aikaan vuodesta vuoristossa on vielä talvi, alempana hyvällä tuurilla keväistä. Vietimme viime keväänä vappuviikon Bledissä, ja sää vaihteli kesäisen lämpimästä sateisen koleaan, kaikkia mukana olleita vaatteita joutui käyttämään (shortsit, villapaidat, sadeasut jne). Ihan uteliaisuuttani, minä majoitukset olette varanneet Bledistä ja paljonko maksoi?

      • Vierailija

        Hyvä tietää tuo sääkin, että vaihteleva. Viime pääsiäisenä olimme BB:ssa ja sinne tuli ns. takatalvi. Olimme varustautuneet kevätvaatteilla mutta kylmähän siellä oli , kaupat kiinni eikä lisää vaatetta saanut ostettua. Ed. keväänä olimme myös samassa paikassa ja silloin tosi lämmintä näin Suomen kevääseen verrattuna.
        Varasimme Bledea apartmentilta parvekkeellisen huoneiston 2:lle. 10 min kävelymatkan päässä järveltä. Kuvissa paikka näytti siistiltä ja minusta myös kohtuuhintainen, pyöreästi 50 ekeä/ yö kahdelta.


    • doBer dan

      Moi,

      Ljubljanasta lähti muistaakseni busseja Blediin tunnin välein.

      Bledissä kannattaa ainakin vuokrata pyörät ja polkea Vintgar rotkolle.

      Lisäksi Bled järven ympäri menee hieno kävelyreitti. Sillä retkellä voi vaikka pulahtaa järveen uimaan. Saaressa kannattaa käydä myös.

      Lapset tykkäävät varmasti myös kesäkelkkaradasta kupeessa olevalla pikkuvuorella. Sopii myös aikuisille. Hieman lyhyt rata vaan, Mariborissa oli pidempi.

      Kahdesta Slovenian tippukiviluolasta kannattaa poiketa Skocjan luolassa. Ja eipä Bledistä ole pitkä matka Venetsiaankaan.

      Kannattaa kokeilla myös koskenlaskua. Ainakin Bled Rafting järjestää noita, hakevat pääkallopaikalle ja tuovat takaisin ja homma on kaikinpuolin hyvin järjestetty. Suosittelen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe