Helpoin tie kauppatieteiden tohtoriksi?

kale

Mikä on mielestänne helpoin keino hankkia tohtorin arvo kauppatieteissä?

Kuvittelisin, että esimerkiksi rahoituksen alalta olisi suhteellisen ykinkertaista tehdä jonkinlainen empiirinen tutkimus osakemarkkinoista ja kirjoittaa sen pohjalta väikkäri.

Aineistoa yritysten kurssihistorioista löytyy mielin määrin ja sieltä sitten vain pyrkii löytämään jonkinlaisia säännönmukaisuuksia.

Tai sitten vaihtoehtoisesti tutkii esim. jonkin tietyn sijoittajaryhmän käyttäytymistä kyselytutkimuksella.

En tietenkään väitä, että väitöskirjan tekeminen olisi helppoa, mutta uskon, että se olisi suhteellisesti helpompaa jos keskittyy tällaisiin aiheisiin. Osakemarkkinoilla kun ei tunnetusti ole minkäänlaisia todellisia asiantuntijoita ja homma on ainakin pääpiirteissään täysin sattuman kauppaa. Tämän vuoksi uskoisin, että näistä aiheista olisi helppoa saada parisataa sivua "turhaa" tekstiä aikaan.

Mitä mieltä te muut olette? Enkä halua kuulla mitään moralisointia. Ainoastaan järkeviä mielipiteitä siitä missä aita olisi matalin.

13

8095

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viisuri

      Ei tarvitse tehdä sitä 200 sivua turhaa tekstiä.
      Mitä tolkkua on yrittää saada tutkijakoulutuksesta kertova arvosana ellei huvita tutkia? Ei sillä tohtorinpaperilla sutena työelämään ketään revitä, jos sellaista motivaatiota elättelet.

      • kale

        Muilla aloilla tohtorin arvoa ei ehkä arvosteta työelämässä, eikä tohtoreita pidetä soveltuvina käytännön tehtäviin.

        Rahoituksessa tilanne on kuitenkin toinen sillä teoria ja käytäntö ovat hyvin lähellä toisiaan. Tämän vuoksi varsinkin kansainvälisillä työmarkkinoilla arvostetaan rahoituksen tohtoreita hyvinkin paljon.


    • kyselyä...

      Ei taida väitöskirja syntyä ja oikenin onkin.

      Suosittelen tutustumista naapurimaan edustajiin. Muutama vuosi sitten täysin virallisen PhD-tutkinnon (vaikka kauppatieteistä) sai ostettua muutamalla tuhannella dollarilla. Hintaan sisältyi valmennus väitöstilaisuuteen. Hintaa tietenkin vähän nostaa, että tapauksessasi varmaan täytyy toteuttaa tilaisuus englanniksi.

      Eikä täydy tehdä mitään. Ajattele miten helppoa!!!

      • kale

        Kyllä minä olen valmis tekemään paljonkin, mutta en kuitenkaan haluaisi tehdä turhaa työtä.

        Aloitusviestiä kirjoittaessani kyllä jo ounastelinkin, että eihän tällaisesta kysymyksestä voi saada muuta kuin paskaa niskaansa. Kukaan ei selvästikään jaksa pohtia aihetta asiallisesti.


      • Näin on.
        kale kirjoitti:

        Kyllä minä olen valmis tekemään paljonkin, mutta en kuitenkaan haluaisi tehdä turhaa työtä.

        Aloitusviestiä kirjoittaessani kyllä jo ounastelinkin, että eihän tällaisesta kysymyksestä voi saada muuta kuin paskaa niskaansa. Kukaan ei selvästikään jaksa pohtia aihetta asiallisesti.

        Etsipä käsiisi joku laitoksesi proffista ja pyydä häneltä neuvoa. Muista olla sitkeä, vaikka proffa ei jaksaisikaan pohtia aihetta asiallisesti. Saat häneltä säälipisteitä, kun kerrot, että Suomi24-palstallakaan ei suostuttu neuvomaan.


    • Itsekin miettinyt

      Itse ymmärrän täysin tilanteesi, koska ei mitään järkeä kuluttaa ylimääräistä aikaa opiskeluun, jos siitä ei ole mitään hyötyä. Rahoituksen ihmisenä haluat tietysti saada kunnon koron sijoituksellesi, sitähän opiskelukin on...

      En osaa tarkemmin sanoa, mutta olettaisin, että työnantajat arvostavat sellaista väitösaihetta, joka tarjoaa heille selkeää arvoa ja hyötyä. Mikä on toimialasi tai työnantajasi kannalta merkityksellinen ongelma tai haaste markkinoilla? Voisikto tutkia asiaa ja hankkia väitöskirjan avulla tieteellistä tietoa teoriasta sekä empiirisin tutkimuksin?

      Jos löydät konkreettisen ja todellisen ongelman ja pystyt siihen hakemaan ratkaisuja, luulisi markkina-arvosi kasvavan.

      ps. ei kai tohtoriopinnot pelkkään väikkäriin jää, tietääkseni perusopintoja on ainakin 60 op.

    • ilman muuta

      Kauppatieteitä harrastaneena olen todennut että tuotantotalous on se ala jolta kaikkein helpoiten vääntää väitöskirjan.

      Vähän kyselytutkimusta ja sitten esität tulosten perusteella 'uuden' mallin joka poikkeaa aiemmin esitetyistä lähinnä termeiltään.

      Laatu on myös loistava aihe
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Laatu
      Keksi jonkin uuden laatuajattelun, tietysti kiutenkin vain pikkuisen vanhaa muokaten näön vuoksi.

      Erilaiset logistiikan scheduloinnit ja optimoinnit ovat myös mainio tapa saada väitöskirja. Pikkusen näyttelet optimoineesi jotain tuotantoketjua tai mallia ja alan ihmiset ihmiset ovat onnesta märkinä.

      Matemaatikot ja muut teknisiä tieteitä lukevat sen sijaan naureskelevat optimoinnillesi, ja ihmettelevät että voiko tälläisellä roskalla oikeasti muka saada tohtorin arvon.

    • Tietoa on tarjolla

      Sattui silmään tämä vanha kommentti, jolla ei ole mitään tietopohjaa. Kannattaisi hankkia tietoa eikä heittää jotakin "kuvittelisin"-ajatuksia. Tässä on faktaa:

      Ensinnäkin jos mielii opiskelemaan rahoituksen tohtoriksi, on oltava kauppatieteen maisteri (rahoitus, kansantalous), valtiotieteen maisteri (kansantalous) tai filosofian maisteri (matematiikka, tilastomatematiikka ja luonnollisesti taloustiede tai rahoitus tai molemmat, pelkällä matematiikalla ei luonnollisestikaan kansantaloutta ja rahoitusta voi opiskella eikä tutkia) erityisin hyvin ansioin. Kauppakorkeakoulussa on lisäksi parin opiskeluvuoden jälkeen kilpailua siitä, kuka pääsee lukemaan kansantaloutta ja rahoitusta. Automaattisesti sinne eivät pääse kaikki kauppatieteilijät vaan kilpailu on kova. Huippupapereiden jälkeen on osoitettava tietenkin aitoa kiinnostusta ja kyvykkyyttä ja erityisen hyvät suunnitelmat ja ansiot. Hakijat seulotaan tarkan seulan läpi. Lahjakkaista pyrkijöistä valitaan kaikista Suomen yliopistoista pieni erittäin valikoitunut joukko, jotka pääsevät rahoituksen (ja Helsingin yliopistossa kansantaloustieteen tohtoriohjelmaan). Lisäksi tohtorikoulutus kestää monta vuotta ja siinä on erityisen vaativat opinnot. Koulutusohjelmassa (ja samoin kansantalouden) opiskelee siis huippujoukko, ja Suomessa ei voi tehdä tämän alan väitöskirjaa ilman ohjelmaan pääsyä. Se on fakta. Sinne on vaikea päästä eikä tapahdu ilmoituspohjalta. Hakijat tarkastellaan todella kriittisesti.

      Helppo tehdä ja kuvittelisin -jutut ovat ihan puuta heinää ja koko kirjoituksen asenne- ja tietopohja viittaavat siihen, että ei täytä tarvittavia vaatimuksia missään suhteessa, ei siis ole alan ihminen eikä opiskelija, on joko jonkinlainen tyhjänpäiväinen kuvitelma (, jota ei ole, jos on opiskellut ko. tieteitä) tai katkeroituminen esimerkiksi siitä, että ei ole päässyt Kauppakorkeakouluun aikanaan. Kaikenlaista hömppää pitää sitten vastoin asiatietoa täällä yrittää todistella. Ainahan sellainen uppoaa moneen, joten pohja on osin hedelmällinen. Tällaista ei kirjoittaisi, jos olisi opiskellut alaa. Tiedän alalta pari henkilöä, jotka ovat onnistuneet pääsemään ohjelmaan, ja voin sanoa, että ovat erityisen lahjakkaita, ahkeria ja tietävät varsin tarkkaan, että ohjelmasta putoaa, jos ei kykene tekmään opintoja menestyksellisesti ja osoittamaan tieteellistä pätevyttään. Itse en olisi pystynyt koulutukseen enkä olisi päässytkään. Tunnen laajan joukon eri alojen tutkintoja ja ns. tohtoriopintoja. Tohtorintutkinnoilla on todella eroja. Joissakin tiedekunnissa tohtoreita tulee valtavasti ja väitöskirja tehdään tutkimusryhmässä ja tehdään hyvin nopeasti esim. raportinomaisessa muodossa. Tiedekuntia ei voi verrata eikä ole edes tarpeen, sillä toiset alat ovat käytännöllisempiä ja konkreettisempia ja toisilla aloilla on taas erilainen käsitteistö ja lähestymistapa. Myös eri alojen tarpeet ovat erilaisia.

    • Niinsevaanon1

      Kaikilla aloilla on myös ne johtavat ja sitten ne kakkossarjan yliopistot, jos haluat päästä vähän helpommalla, teet väikkärin kakkossarjaan, ei sitä kukaan jälkeenpäin liiemmin kyselle, että minne se oli....mutta toki sinnekin täytyy jotain vääntää, mutta taso on todella kirjavaa. Esim. Jyväskylästä on aiempina vuosina mm. markkinoinnista tullut usein ulos niin luokatonta aineistoa, että hävetää - viime aikoina en ole tarkastellut. Samoin joillain aloilla Lappi tai Itä-Suomen yliopisto varteenotettavia jos haluaa helpommalla päästä . Hesa on ihan kaikessa kovin ja vaikein (oli sitten Aalto, Helsingin yliopisto tai Hankken), ja Turussakin paikon kovaa tasoa. Niin se vaan on.

    • Vedä_käteen

      Tulosta netistä ittelles paprut. Et sinä sitä väikkäriä jaksais oikeesti tehä. Et edes arvosta koko paskaa, kun haluaisit alittaa riman jo aihetta valitessas.

    • etureppu_roikkuu

      Pääseehän nykyänsä professoriksikin ilman akateemisia tutkintoja. Puhumaan mindfulness puuta heinää kuulijoille.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      varmaankin avokätinen sponsori olisi hyvä olla olemassa. Muutoin joutuu erikseen käymään oikeissa töissä ja sellainen on hyvin raskasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe