Jakosta

TTMH

Omistaako kukaan harmaapapukaijaa? Haluaisin tietää niiden hinnasta, hoidosta ja siitä, että sopivatko ne ensimmäisiksi linnuiksi. Joten kaikki jotka ovat omistaneet tai omistavat Jakon niin vastailkaa vaan!

3

729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      Meillä on kaksi jakoa. Vähän hankala tähän on kuitenkaan mitään "kaikki papukaijoista" -romaania ruveta kirjoittamaan. Kannattaa siis ensin ottaa selville mahdollisimman paljon yleistietoa isoista papukaijoista ja jakoista ja sitten vähän vähemmän laajoihin kysymyksiin kyllä vastailen mielelläni.

      Perusjuttuja jakoista ja isoista pappareista löytyy esim näistä, kannattaa lukea myös foorumin keskusteluja:
      http://www.papukaijayhdistys.fi/web/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=53
      http://www.papukaijayhdistys.fi/web/index.php?option=com_content&task=view&id=84&Itemid=88
      http://www.papukaijayhdistys.fi/web/index.php?option=com_content&task=view&id=82&Itemid=88
      http://www.papukaijayhdistys.fi/web/index.php?option=com_content&task=view&id=80&Itemid=88

      Jakot maksavat nykyään keskimäärin ehkä noin 1000-1500e, iästä, alkuperästä käsittelystä yms riippuen. Lisäksi tietysti saa hyvinkin toisen mokoman varata häkkiin ja muihin varusteisiin.

      Isoja papukaijoja ylipäätään ei mitenkään varauksetta voi suositella ensimmäiseksi linnuksi, mutta ei se mahdotontakaan ole jos asiaan tutustutaan todella huolella etukäteen, opiskellaan ja selvitetään asioita ja harkitaan asia vielä moneen kertaan kaikilta kanteilta ennen hankintaa. Tärkeintä on että tietää edes suunnilleen mihin päänsä on oikein pistämässä ja mitä se ison papukaijan kanssa eläminen on. Kannattaa ehdottomasti jutella jakonomistajien kanssa ja käydä tutustumassa lintuihin elävänä omissa kodeissaan.

      Ylipäätään papukaijat ovat lemmikkeinä älykkäitä, rakkaita ja äärimmäisen raivostuttavia. Eivät todellakaan sovi kaikille. Jako sinänsä ei ole sen vaikeampi tai helpompi kuin muutkaan saman kokoluokan papparit, mutta niillä on vähän omanlaisensa luonne joka ei välttämättä ihan kaikkien ihmistyyppien kanssa natsaa yhteen vaikka nämä esim amatsonin kanssa tulisivat toimeen hienosti. Ja sekin pitää muistaa että ihan yksilöllisiä eroja noissakin löytyy paljon.

      • TTMH

        Nyt kun sinä tiedät enemmän näistä linnuista niin lukemasi perusteella ajattelin, että ehkä minulle sopisi enemmän jokin pieni lintulaji... Pitäisin enemmän niistä linnuista jotka voisivat olla yksin (Huomiota kyllä riittäisi). Sattuisitkos sinä tai joku muu tietämään onko sellaisia pieniä lajeja jotka voisivat olla yksin ja sopisivat ensimmäiseksi linnuksi? Olen kyllä katsonut niitä netistä, mutta kaikki pienet linnut tuntuvat tarvitsevan seuralaisen.


      • -M-
        TTMH kirjoitti:

        Nyt kun sinä tiedät enemmän näistä linnuista niin lukemasi perusteella ajattelin, että ehkä minulle sopisi enemmän jokin pieni lintulaji... Pitäisin enemmän niistä linnuista jotka voisivat olla yksin (Huomiota kyllä riittäisi). Sattuisitkos sinä tai joku muu tietämään onko sellaisia pieniä lajeja jotka voisivat olla yksin ja sopisivat ensimmäiseksi linnuksi? Olen kyllä katsonut niitä netistä, mutta kaikki pienet linnut tuntuvat tarvitsevan seuralaisen.

        Sekä isot että pienet papukaijat tarvitsevat seuralaisen jos ketään ei ole kotosalla suurinta osaa päivästä, ei se ole koosta kiinni vaan siitä että useimmat papukaijat kuitenkin ovat parvi- tai vähintäänkin parieläjiä luonnossa ja kaipaavat sitä seuraa ja kontaktia toisiin olentoihin. Kyllähän niin isommat kuin pienemmätkin linnut toki oppivat olemaan yksinään sen työpäivän ajan (niin kuin laumaeläin koirakin) ja voivat elellä ihan tyytyväisinä yksinkin, mutta sitten illat onkin sen kanssa kiinni jo varsin tehokkaasti, ja sopii kysyä itseltään onko pitkä yksinolo eettisesti oikein luonteeltaan hyvin seuralliselle ja sosiaaliselle eläimelle?

        Aloittelijalle sopiva mutta kuitenkin undulaattia isompi laji on vaikkapa neitokakadu tai kauluskaija. Mutta miksi niitä lintuja ylipäätään pitäisi olla vain yksi kappale? Kahdesta on seuraa toisilleen silloin kun itse ei ehdi seurustelemaan ja jos vaan itse aktiivisesti lintujen kanssa touhuaa niin ihan yhtä lailla kaksi lintua ihmisen kanssa kaveeraa kuin yksikin. Minimihäkkiinkin yleensä voi majoittaa ainakin kaksi lintua niin ettei sen tilastakaan pitäisi olla kiinni.

        Yksinään pitkiä päiviä hyvällä omallatunnolla pidettäviä lintuja tavallisimmista lajeista on oikeastaan vain kanarialintu, ja sekin on kyllä yleensä eloisampi kavereiden kanssa. Jos nyt ihan välttämättä vain yksi lintu on saatava niin kyllä se neitokakadun tai undulaatinkin kanssa onnistuu siinä kuin jakonkin. Toki linnuissakin on yksilöitä jotka jopa viihtyvät yksin paremmin kuin toisten lintujen seurassa, mutta sellaiseen törmääminen on aika sattuman kauppaa.

        Ja jos itse työskentelee kotona tai ei ole
        työelämässsä lainkaan ja linnulla on seuraa suurimman osan päivästä ei yksi lintu ole ongelma, harvalla vain tähän on mahdollisuutta.

        Eli itse aina kyllä suosittelen sitä kahta tai useampaa lintua, oli laji lähes mikä tahansa, mutta en kyllä teilaa niitäkään jotka papukaijaa yksinään pitävät, tilanteesta riippuen sekin voi siis toimia ihan OK.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe