Miten käy englantilaisen jalkapallon?

Wanha futaaja

Kun tarkastelee viimeisissä arvokisoissa menestyneitä joukkueita, niin huomaa niissä joitakin yhtäläisyyksiä. Ensinnäkin pelaajat suurimmaksi osaksi pelaavat oman maansa sarjassa ja ne, jotka eivät pelaa kotimaassaan, kuluttavat viheriötä jossain muussa huippuluokan liigassa. Ja ennenkaikkea ovat niitä tähtipelaajia ulkomaisessa liigassaan.. MM-kultaa viimeksi voittaneen Italian pelaajat tulivat kaikki Serie A:sta. EM-finalisteien Espanjan ja Saksan pelaajat valtaosaltaan kotimaisista liigoistaan ja muutama Valioliigasta, jossa kuuluvat ehdottomiin tähtipelaajiin.

Englannin tilanne on huolestuttava. Ei juuri lainkaan pelaajia ulkomaisissa huippuliigoissa. Joku Beckham poikkeuksena. Ja Valioliigan huippujoukkueissakin on lähinnä ulkomaalaisia tähtiä. Arsenalin Theo Walcot on niitä harvoja nuoria brittipelaajia, jotka ovat päässeet kirkkaisiin valoihin. Ja hänkin vain toistaiseksi vaihtomiehen rooliin. Tykkimiesten avauksessa ei ole englantilaisia ollut enää aikoihin. Eikä Chelsean tai ManUn tilanne ole paljoa parempi. Varsinaisista nuorista (reilusti alle kolmekymppisistä)pelaajista Wayne Rooney on niitä harvoja poikkeuksia, ehkä ainoa ns. maailmanluokan brittipelaaja.

Valioliigan huippujengeihin pyrkii koko Euroopan ja osittain Etelä-Amerikan ja Afrikankin nuoret pelaajat. Siinä kilpailussa harva brittifutaaja pärjää. Niitä suuria lupauksia näyttää löytyvän paljon enemmän esim. Espanjasta ja Ranskasta, kuin Englannista.

Englantilainen jalkapallo on muuttunut pelityyliltään huomattavasti (huippujoukkuiden puolella)ja sen mukana on alkanut tulla menestystä Euroopassakin. Mutta, mikä on sen hinta? Englantilaispelaajia nousee entistä harvemmin maailman eliittiin, maajoukkueen mitalisijoista arvokisoissa on jo kymmeniä vuosia, valmentajat ja pelaajat ovat tuontitavaraa. Miten englantilainen kadunmies voi samaistua mitenkään näihin "Le Gunnerseihein" (= Arsenalin haukkumanimi)ja vastaaviin? Kotikaupungin ja -maankin pelimiehet loistavat poissaolollaan. Ei hyvä.

12

803

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • spiide spede

      1 fakta. aivan hevon paskaa toi puhe, yhtäläisyyksistä, että suurimmaksi osaksi pelaajat pelaavat kotimaassaan jne...
      älä hitossa, ei kait.

      näissä on aina yhtä paljon ja yhtä vähän yhtäläisyyksiä, sillä ole mitään väliä.
      ranska voitti peräkkäiset em/mm- kultamitalit ja pelaajat tulivat mistä sattuivat, varmasti suurin osa aivan muualta kuin ranskasta.

      huonoja maita ole mestaruuksia voittanutkaan. mestaruus menee aina saksa, brasilia, ranska, argentiina, italia jne....näistä maista ainoastaan italialla ja saksalla pelaa eniten oman liigan miehiä ja syykin on selvä.

      tämä juttu oman maan miehistä oli kisastudion "loisteliaita turhanpäiväisiä ajatuksia, joiden realiteettiarvo on yhtä tyhjän kanssa.

      joiden maan pelaajat pelaavat omassa liigassa ja joiden ei ja joiltakin osa pelaa ja osa ei, toisella vähemmän ja toisella enemmän.

      aivan turhanpäiväistä pölinää. jos maalla on omasta takaa huippusarjat, niin aika helvetin todennäköistä on että pelaajat eivät lähde kotimaastaan minnekään.

      mutta argentiinalaiset, brasilialaiset, ruotsalaiset, ranskalaiset ja itse asiassa vähän koko euroopan muut maat yhteensä, näiden pelaajat pelaavat aivan muualla kuin kotimaassa.

      joten se siitä.

      fakta2. ensin sinä kerroit että voitot menevät joukkueille joiden pelaajat pelaavat kotimaan liigoissa ja sitten kirjoitatkin sitä heikkoudeksi, englannin kohdalla.

      EI ENGLANNIN HEIKKOUS OLE, ETTEI PELAAJIA PELAA ULKOMAAN LIIGOISSA, KOSKA KOTIMAASSA PELATAAN EUROOPAN KOVINTA SARJAA. ENGLANNIN HEIKKOUS ON SE, ETTEI NUORIA PÄÄSE TARPEEKSI PELAAMAAN, ULKOMAALAISKIINTIÖTÄ TÄYTYISI HIUKAN SÄÄTÄÄ JA TÄTÄ ONGELMAA EI OLISI NIIN PALJOA.

      joiden kohdalla kerrot että on vahvuus pelata kotimaassa ja englannin kohdalla näet, että heikkous on koska pelaajia ei pelaa muualla eli mitä mieltä siis olet. ota siitä selvää...luoja tietää...

      fakta3.
      mielestäsi wayne rooney ainoa tähtiluoka pelaaja englannissa.
      tuli tuosta väittämästä mieleen, että seuraatko jalkapalloa?
      mitä mieltä olet frank lampardista, joe colesta, john terrystä, rio ferdinandista, owen hargreavesista, steven gerrardista, michael owenista, peter crouchista, jamie carragherista.
      englannin puolustuksessa, keskikentällä ja hyökkäyksessä pelaa pelaajat jotka ovat maailman eliittiä ja kelpaisivat mihin tahansa seuraan, kuten edellinen nimilista kertoi.

      onko todella niin, että wayne rooney on ainoa tähtiluokan pelaaja? :)

      fakta4.

      onko englannin tilanne siis huolestuttava?
      em-karsinnan lopun katastrofia lukuunottamatta kahdet edelliset arvokista ovat menneet hyvin, molemmissa puolivälieriin ja jokainen tietää kuinka putoaminen näissäkin tapahtui, rankkareilla ym....
      englanti on lähes poikkeuksetta päässyt aina arvokisoissa jatkopeleihin jne...se on totta että se mestaruus puuttuu(-66 siitä on aikaa), mutta hyvin ovat kisat lähes poikkeuksetta menneet.
      englannin putoamisesta kelkasta on puhuttu joka vuosikymmenellä.

      mitä on tapahtunut?
      -no ei yhtään mitään. englanti porskutta lähes aina kisoihin ja kisoissa tuskin koskaan jäädään alkulohkoihin.

      joten hyvää kesää ja ollaan huoletta. :)

      • spiidi spede

        kun mainitsit että englanti on alkanut myös pärjäämään euroopassa kiitos ulkomaalaisten.

        niin huhhuh.

        katso hiukan mitä jälkeä arsenal, liverpool ja manu ovat myös euroopassa tehneet......menneinä vuosikymmeninä, englanti menestyi euroopassa myös ennen vuotta 2000 ja sitä rataa.


      • Wanha futaaja

        Totta, että esim. brasseja pelaa oman maansa ulkopuolella paljon. Raha ratkaisee. Samoin on asia monien pikkumaiden kanssa, sehän on luonnollista, etteivät esim. mainitsemasi ruotsalaiset pysy oman maansa sarjassa. Taso ei riitä.

        Mutta siitä taidat näköjään olla SAMAA MIELTÄ, että englantilaispelaajien on vaikea päästä kovassa kilpailussa pelaamaan Valioliigaan. Niinhän minäkin kirjoitin.

        Osa luettelemistasi brittipelaajista ei mielestäni enää täytä kriteeriä "nuori ja lupaava." Sorry vain! Ja kun niitä nuoria ei pääse muihinkaan koviin liigoihin pelaamaan, on ongelma edessä. Eikö?

        Mainitsemasi pelaajakaarti muuten oli Kolmea Leijonaa edustamassa suunnilleen kokonaisuudessaan kaksi vuotta sitten MM-kisoissa. Ja kuinka heille kävi? Minä ainakin olin hyvin pettynyt sekä sijoitukseen, että ennenkaikkea peliesitykseen.

        Totta, että englantilaisseurat ovat menneinä vuosikymmeninäkin pärjänneet. Aina silloin tällöin. Mutta, kyllä esim. ManU pärjää nykyään ihan eri tavalla kuin ennen muinoin. Viimeisen 10 vuoden aikana he vasta oikeasti ovat nousseet Euroopan kovimmalle tasolle. !968 Euroopan cupin voitto heillä on suunnilleen ainoa menestys ennen nykyistä buumia. Samoin Chelsea, jolla ei menneisyydessä menestystä ole kansainvälisesti nimeksikään. Nyt yksi kovimmista jengeistä Euroopassa. Liverpoolilla oli toki 1970-luvulla suuret, ehkä suurimmat, vuotensa. Ja vieläpä pitkälti kotimaisin voimin siihen aikaan. Siksi arvostankin paljon heidän silloisia suorituksiaan.

        Ja lopuksi. Kyllä minä ainakin odotan Englannin tasoiselta futismaalta paljon kovempia saavutuksia maajoukkuetasolla kuin mistä viime aikoina on saatu nauttia. Se, että pääsee jatkoon alkulohkosta ei vielä nosta Kolmea Leijonaa suurten joukkoon. Tai varsinkaan se, ettei edes pääse koko kisoihin. Kyllä jossain mättää edelleen. Mikä muu jalkapallon suurmaa on jäänyt yhtä usein kisakoneesta kokonaan?

        Olen edelleen huolissani brittifutaajien tulevaisuudesta. Kauas on tultu 1960-70 lukujen taitteesta ja suuruuden ajoista. Pieniä välähdyksiä tulee silloin tällöin, mutta niistä on vain vähäinen ilo. Tätä mieltä on muuten suurin osa englantilaista ystävistänikin.

        Mutta, kesä jatkukoon entistä parempana. Eihän tässä henki ole menossa. Kiitos mielenkiintoisesta näkemyksestäsi joka tapauksessa!


      • bborg

        Mainitsemasi maailman eliittipelajista tekivät maaleja valioliigassa näin:
        Wayne Rooney 12 (27 peliä)
        Frank Lampard 10 (24)
        Joe Cole 7 (33)
        Steven Gerrard 11 (34)
        Michael Owen 11 (29)
        Peter Crouch 5 (21)

        Onko myös Mikael Forssel maailman eliittiä?
        9 maalia 30 pelissä, vain kahdesti koko pelin ja pelasi liigassa pelanneessa joukkueessa.

        Ja jos yhtään osaan veikata mielipidettäsi Michael Ballackista, et pidä häntä kovin kummoisena. Teki kuitenkin 7 maalia 18 pelissä


      • futisfani
        bborg kirjoitti:

        Mainitsemasi maailman eliittipelajista tekivät maaleja valioliigassa näin:
        Wayne Rooney 12 (27 peliä)
        Frank Lampard 10 (24)
        Joe Cole 7 (33)
        Steven Gerrard 11 (34)
        Michael Owen 11 (29)
        Peter Crouch 5 (21)

        Onko myös Mikael Forssel maailman eliittiä?
        9 maalia 30 pelissä, vain kahdesti koko pelin ja pelasi liigassa pelanneessa joukkueessa.

        Ja jos yhtään osaan veikata mielipidettäsi Michael Ballackista, et pidä häntä kovin kummoisena. Teki kuitenkin 7 maalia 18 pelissä

        Tarkoittaako se jos ei tee maaleja joka pelissä, että ei ole maailman eliittiä?? osa noista edes ole hyökkääjiä... Sinulle siis ainoastaan parhaat maalintekijät ovat maailman eliittiä vai?


      • Wanha futaaja
        bborg kirjoitti:

        Mainitsemasi maailman eliittipelajista tekivät maaleja valioliigassa näin:
        Wayne Rooney 12 (27 peliä)
        Frank Lampard 10 (24)
        Joe Cole 7 (33)
        Steven Gerrard 11 (34)
        Michael Owen 11 (29)
        Peter Crouch 5 (21)

        Onko myös Mikael Forssel maailman eliittiä?
        9 maalia 30 pelissä, vain kahdesti koko pelin ja pelasi liigassa pelanneessa joukkueessa.

        Ja jos yhtään osaan veikata mielipidettäsi Michael Ballackista, et pidä häntä kovin kummoisena. Teki kuitenkin 7 maalia 18 pelissä

        Selventääkseni vielä alkuperäistä, hiukan sekavaa, kirjoitustani: asia, josta olen huolissani on se missä ovat NUORET englantilaiset tähtipelaajat? Vertailun vuoksi esim. EM-finnalisteilla oli molemmilla puolet jengistä, ylikin, nuoria pelaajia, joilla suurella todennäköisyyllä on parhaat pelivuodet vielä edessä. Ja kuitenkin he olivat jo nyt varsin valmiita huipputasolle, kuten nähtiin.

        Kyllä sekin jotain kertoo, että Miklu Forssell suhteellisen vähäisellä pelimäärällä, ollen usein vielpä vaihtopelaaja, sijoittui noinkin korkealle vertailussa kovimpien brittimaalintekijöiden seassa. Ja Miklu nyt ei viime kauden kunnossaan kuitenkaan ihan ollut ns. maailmanluokan hyökkääjä. Potentiaaliahan hänellä tosin vieläkin on. Eletään toivossa.

        Olen seurannut brittifutista tiiviiisti jo 1960-luvulta lähtien ja pakko minun on vain olla sitä mieltä, että se on kriisissä. Valioliiga tosin on parempi kuin koskaan aikaisemmin huippujoukkueiden suhteen varsinkin. Sarja kuitenkin on epätasainen. Milloin viimeksi mestaruus meni kolmikon ManU, Arsenal, Chelsea ulkopuolelle? Tuskin menee tulevallakaan kaudella. Ja se suurin ongelma pysyy edelleen. Ei löydy huipputason nuoria englantilaispelaajia. Eikä heitä näy muissakaan kovissa liigoissa.


      • Rule Britannia
        Wanha futaaja kirjoitti:

        Totta, että esim. brasseja pelaa oman maansa ulkopuolella paljon. Raha ratkaisee. Samoin on asia monien pikkumaiden kanssa, sehän on luonnollista, etteivät esim. mainitsemasi ruotsalaiset pysy oman maansa sarjassa. Taso ei riitä.

        Mutta siitä taidat näköjään olla SAMAA MIELTÄ, että englantilaispelaajien on vaikea päästä kovassa kilpailussa pelaamaan Valioliigaan. Niinhän minäkin kirjoitin.

        Osa luettelemistasi brittipelaajista ei mielestäni enää täytä kriteeriä "nuori ja lupaava." Sorry vain! Ja kun niitä nuoria ei pääse muihinkaan koviin liigoihin pelaamaan, on ongelma edessä. Eikö?

        Mainitsemasi pelaajakaarti muuten oli Kolmea Leijonaa edustamassa suunnilleen kokonaisuudessaan kaksi vuotta sitten MM-kisoissa. Ja kuinka heille kävi? Minä ainakin olin hyvin pettynyt sekä sijoitukseen, että ennenkaikkea peliesitykseen.

        Totta, että englantilaisseurat ovat menneinä vuosikymmeninäkin pärjänneet. Aina silloin tällöin. Mutta, kyllä esim. ManU pärjää nykyään ihan eri tavalla kuin ennen muinoin. Viimeisen 10 vuoden aikana he vasta oikeasti ovat nousseet Euroopan kovimmalle tasolle. !968 Euroopan cupin voitto heillä on suunnilleen ainoa menestys ennen nykyistä buumia. Samoin Chelsea, jolla ei menneisyydessä menestystä ole kansainvälisesti nimeksikään. Nyt yksi kovimmista jengeistä Euroopassa. Liverpoolilla oli toki 1970-luvulla suuret, ehkä suurimmat, vuotensa. Ja vieläpä pitkälti kotimaisin voimin siihen aikaan. Siksi arvostankin paljon heidän silloisia suorituksiaan.

        Ja lopuksi. Kyllä minä ainakin odotan Englannin tasoiselta futismaalta paljon kovempia saavutuksia maajoukkuetasolla kuin mistä viime aikoina on saatu nauttia. Se, että pääsee jatkoon alkulohkosta ei vielä nosta Kolmea Leijonaa suurten joukkoon. Tai varsinkaan se, ettei edes pääse koko kisoihin. Kyllä jossain mättää edelleen. Mikä muu jalkapallon suurmaa on jäänyt yhtä usein kisakoneesta kokonaan?

        Olen edelleen huolissani brittifutaajien tulevaisuudesta. Kauas on tultu 1960-70 lukujen taitteesta ja suuruuden ajoista. Pieniä välähdyksiä tulee silloin tällöin, mutta niistä on vain vähäinen ilo. Tätä mieltä on muuten suurin osa englantilaista ystävistänikin.

        Mutta, kesä jatkukoon entistä parempana. Eihän tässä henki ole menossa. Kiitos mielenkiintoisesta näkemyksestäsi joka tapauksessa!

        Ei hätää, kolme leijonaa on aina paras, jos ei kentällä niin sen ulkopuolella. Loistopelaajia on vaikka muille jakaa. Vanhaa kunnon "pitkä ja perään" kyllä kaipaisi enemmän, tuli sitten tulosta tai ei, mutta minkäs teet kun kaikenlaiset siirtomaat ovat saastuttaneet futiksen lyhytsyöttöpaskalla. Tärkeintä on kuitenkin kalja ja futis ja sitä on Englannissa.

        Siirtomaissa huligaanit on aidsia sairastavia tuberkuloosipotilaita jotka imppaa liimaa ja ampuu toisiaan automaattiaseilla.


    • pärjää

      Näin on nännit, britat eivät enää pääse edes kisoihin.

    • howard kendall

      jotenkin säälittäviä nämä kirjoitukset ovat, informaatioarvo edelleen roskatasoa.

      no, englantihan aina kerää suurimmat otsikot, ei jalkapallon kehdolta voi muuta odottaa kuin suurimpia tunteita.

      ei ketään kiinnosta, että espanjan ainoa menestys oli -64 ja nyt tuli seuraava mestaruus.

      ei ketään kiinnosta tällaiset maat, vaikka rypevät karsinnoista ja kisoista toiseen, englanti on ainoa joka kiinnostaa ja sen vuoksi kirjoituksien realiteetit katoavat jonnekin kirjoittajan päälaen ja taivaan väliin.

      täällä on kirjoitettu että englanti on surkea jatkuvasti ja ei ole koskaan pelannut hyvin, eikä pärjännyt.

      se on totta, ettei englannilla ole kuin yksi pytty ja sekin vuodelta -66, mutta MITÄ SISÄLTYY TÄMÄN TAAKSE?

      yksi menestyneimpiä joukkueita maailmassa. siitä seuraavassa faktaa. naurakaa vaan faktatiedolle ja ottakaa vertailukohteeksi mikä tahansa maa maailmasta, niin kyllä englanti on pärjännyt voisi sanoa että JATKUVASTI, ainoastaan kirkkain kruunu on jäänyt aina rankkarikisojen taakse, punaisiin kortteihin, hylättyihin maaleihin jne...dramatiikkaa ei ole puuttunut, eikä tule puuttumaan kun englanti pelaa...

      -62 mm-kisat puolivälierissä tappio brasseille
      -66 mm-kisat mestaruus
      -68 em-pronssia
      -70 mm-kisat puolivälierät tappio saksalle
      -72 em kisat puolivälierät tappio saksalle
      -74 mm-kisat ei selviytynyt kisoihin
      -76 em-kisat jäi alkulohkoon
      -78 mm-kisat ei selviytynyt kisoihin
      -80 em-kisat jäi alkulohkoon
      -82 mm-kisat eteni toiseen lohkovaiheeseen putosi jatkosta häviämättä otteluakaan
      -84 em-kisat ei selviytynyt kisoihin
      -86 mm-kisat puolivälierissä tappio argentiinalla tai maradonan kädelle
      -88 em-kisat ei selviytynyt kisoihin
      -90 mm-kisat välierissä rankkareilla tappio saksalle
      -92 em-kisat ei selviytynyt kisoihin
      -94 mm-kisat ei selviytynyt kisoihin
      -96 em-kisat välierissä tappio saksalle rankkareilla
      -98 mm-kisat tappio argentiinalle rankkareilla puolivälierissä.
      -00 em-kisat jäi alkulohkoon
      -02 mm-kisat puolivälierätappio brasseille
      -04 em-kisat puolivälierätappio rankkareilla portugalille
      -06 mm-kisat puolivälierätappio rankkareilla portugalille
      -08 em-kisat ei selviytynyt kisoihin. (tupeksi varman kisapaikan upeasti :) )

      on välieräpaikkoja, on puolivälieriä, on neljännesvälieriä, on toista lohkovaihetta, on sitä ja on tätä, on välillä jääty kisoista ja peräkkäisistä sellaisista, mutta mitä siitä, niin on käynyt muillekin.

      HUOMATKAA!!!!!NYT TULEE RAJUIMMAT FAKTAT ERI VUOSIKYMMENILTÄ.

      -2000 LUVULLA 3 KERTAA PUOLIVÄLIERÄT JA NIISSÄ TAPPIOITA RANKKAREILLA JA YKSI ALKULOHKOON JÄÄNTI.

      -90 LUVULLA KAKSI KERTAA VÄLIERIIN JA KERRAN PUOLIVÄLIERÄT JA TAAS RANKKAREILLA TAPPIOT KAIKISSA.

      -1980 LUVULLA 1 KERRAN PUOLIVÄLIERIIN, 1 KERRAN TOISEEN LOHKOVAIHEESEEN JA PUTOSI JATKOSTA HÄVIÄMÄTTÄ OTTELUAKAAN, 1 KERRAN JÄI ALKULOHKOON.

      -70 LUVULLA 2 KERTAA PUOLIVÄLIERIIN JA 1 KERRAN JÄI ALKULOHKOON.

      -60 LUVULLA 1 KERRAN PUOLIVÄLIERÄT, 1 KERRAN MESTARI, 1 KERRAN EM-PRONSSIA.

      olkaa siis ihmiset realistisia ja katsokaa jokaista vuosikymmentä erikseen.

      olkaa hyvät. :)

      jos joku kehtaa vielä väittää jotain niin HUHHUH!
      ottakaa ja vertailkaa mihin tahansa, niin englanti noilla meriiteillä yksi maailman menestynein joukkue jalkapallossa.

      SE ON FAKTA.

      • howard kendall

        syöttäkää wikipedian sivuille kaikkien suurimpien jalkapallomaiden saavutukset ja vertailkaa englantia niihin niin huomaatte tosiasiat.

        italialla...saksaa....ranskaa...hollantia...espanjaa.....argentiinaa...brasiliaa.....portugalia....

        vertailkaa näitä englantiin... :)

        muistakaa että saksan menestys ei vie englannin menestystä pois.

        jos joku näiden jälkeen sanoo että englanti on surkea, niin silloin voidaan sanoa kaikkia jalkapallon suurmaita surkeaksi.


      • Wanha futaaja
        howard kendall kirjoitti:

        syöttäkää wikipedian sivuille kaikkien suurimpien jalkapallomaiden saavutukset ja vertailkaa englantia niihin niin huomaatte tosiasiat.

        italialla...saksaa....ranskaa...hollantia...espanjaa.....argentiinaa...brasiliaa.....portugalia....

        vertailkaa näitä englantiin... :)

        muistakaa että saksan menestys ei vie englannin menestystä pois.

        jos joku näiden jälkeen sanoo että englanti on surkea, niin silloin voidaan sanoa kaikkia jalkapallon suurmaita surkeaksi.

        Ehkä koko jutun juju alunperin on se, että muistan vielä ajan, jolloin (1960-luvun loppu ja -70 luvun alku)Kolme Leijonaa oli kansainvälisen futiksen huipulla. Jopa ykkösmaa jonkin aikaa. Nyt se ei enää minun kirjoissani kuulu terävimpään kärkeen, jossa sen edelleen mielelläni näkisin.

        Se, että Englannin edesottamukset herättävät tunteita, on totta, mutta sehän on vain positiivista. Kyllä minunkin sydäntäni paljon lähempänä on Kolmen Leijonan joukkue kuin esim. Espanja tai Portugali, mutta tällä hetkellä nämä edellämainitut porukat vain kiistatta ovat Englannin edellä.

        Se mikä on menestymistä ja mikä kenellekin fanille riittää, on makuasia. Eikä makuasioista kannata kiistellä. Ja usein menestys voi olla pienestä kiinni. Mutta, niin se on kaikilla. Ja silti joku saa niitä mitaleita kisoista toiseen. Ja joku toinen ei. Ei se pelkkää tuuriakaan ole.

        Huoleni NUORTEN englantilaispelaajien esiinmarssista on mielestäni kuitenkin aiheellista. Tähän huoleen yhtyy myös moni Englannin Jalkapalloliiton mies. Ehkä nuoria tähtiä kuitenkin saadaan jo ensi kisoihin mukaan. Toivotaan, toivotaan...

        En nyt osaltani jatka ketjua tämän pidemmälle. Sanoin mitä sanoin ja ymmärsi ken ymmärtää halusi. Tunteet ovat suuret, kun jalkapallosta puhutaan. Ja niin kai pitää ollakin?

        Kiitos näkemyksestäsi ja hyvää kesää!


      • howard kendall
        Wanha futaaja kirjoitti:

        Ehkä koko jutun juju alunperin on se, että muistan vielä ajan, jolloin (1960-luvun loppu ja -70 luvun alku)Kolme Leijonaa oli kansainvälisen futiksen huipulla. Jopa ykkösmaa jonkin aikaa. Nyt se ei enää minun kirjoissani kuulu terävimpään kärkeen, jossa sen edelleen mielelläni näkisin.

        Se, että Englannin edesottamukset herättävät tunteita, on totta, mutta sehän on vain positiivista. Kyllä minunkin sydäntäni paljon lähempänä on Kolmen Leijonan joukkue kuin esim. Espanja tai Portugali, mutta tällä hetkellä nämä edellämainitut porukat vain kiistatta ovat Englannin edellä.

        Se mikä on menestymistä ja mikä kenellekin fanille riittää, on makuasia. Eikä makuasioista kannata kiistellä. Ja usein menestys voi olla pienestä kiinni. Mutta, niin se on kaikilla. Ja silti joku saa niitä mitaleita kisoista toiseen. Ja joku toinen ei. Ei se pelkkää tuuriakaan ole.

        Huoleni NUORTEN englantilaispelaajien esiinmarssista on mielestäni kuitenkin aiheellista. Tähän huoleen yhtyy myös moni Englannin Jalkapalloliiton mies. Ehkä nuoria tähtiä kuitenkin saadaan jo ensi kisoihin mukaan. Toivotaan, toivotaan...

        En nyt osaltani jatka ketjua tämän pidemmälle. Sanoin mitä sanoin ja ymmärsi ken ymmärtää halusi. Tunteet ovat suuret, kun jalkapallosta puhutaan. Ja niin kai pitää ollakin?

        Kiitos näkemyksestäsi ja hyvää kesää!

        hauska näistä on tarinoida ja turista terävään sävyyn. :)

        uskoisin että saamme olla huoletta näistä nuoristakin, niistäkin on huolta kannettu jo vuosikymmeniä, mutta aina tuolta on rooneyja ja oweneita tullut ja uskoisin, että näin tulee myös jatkumaan. kyllä se totta on, että näistä keskustellaan englannissa ja pohditaan asiaa, mutta uskon, että kyllä materiaalia tulee riittämään.

        ei näitä menestyksiä tule kuin satunnaisesti kullekin, jos katselee lähes mitä maita tahansa, ainoastaan ehkä saksaa lukuunottamatta, turpaan on tullut JOKAISELLE maalle, on jääty karsintoihin ja on pudottu jo alkulohkoissa ja se mestaruuspytty on tullut kullekin myöskin lähes poikkeuksetta kerran pari kolme jne...

        mutta katsokaa wikipediasta kaikki esim. maailman 10 kärkimaata niin huomaatte, että kaikki muut ovat saaneet aivan kylmästi turpaan ja paljon rankemmin kuin englanti, siellä ei ole kuin muutama joukkue mm. juuri saksa joka ainoaina omaa ehkä vielä paremman saldon kuin englanti.
        sieltä paljastuu karuja juttuja niin ranskalle, italialle, portugalille, espanjalle, hollannille, brasilialle, argentiinalle jne.....

        oikeastaan saksa on takuuvarma menestyjä.
        portugali ja espanja ja monet muut ovat jo oikeastaan surkeita joukkueita, katsoen karsintoja ja kisamenestyksiä.

        kyllä se tosiasia on, että englanti on ainoana maana kohtuuttoman suurennuslasin alla, karsinnoissa ja kisamenestyksissä kun tilastoja katsotaan englanti nousee kyllä aivan kärkeen, sen tosiaan huomaa vasta kun katsoo kaikkien suurmaiden tilastot, englannin ei tarvitse hävetä kenellekään suurmaalle yhtään. ei todellakaan.

        joo hyvät kesän jatkot vaan. keskustellaan toistekin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe