Brittien siperia-australia ja nz

Isoisäsi.

Muistakaa sitten kun tänne asti tulette, että suuri osa, ei siis suurin osa, tänne tueista on lähetetty sinne kahleissa ilman paluulippua. Eli ei kannata odottaa paikalisilta monestikaan niin kovin paljon käytöstapoja tai rehelisyyttä tai ystävällisyytä.
Samaa porukkaa kuin jotka karkoitettiin Porvoon leirintäalueelta tässä juuri..samaa euroopan edustan saarien poppoota on täällä sitten vastassa.
Tämä kannattaa etenkin muistaa niiden jotka tulevat tänne tekemään lyhytaikaisia töitä, siniset silmät ja vaaleanpunaiset lasit kannattaa pitää mukana, muttei aktiivikäytössä.

Neljä vuotta aussissa olleena voin sanoa, että voi mennä hyvinkin, mutta pohjoismaalaisten kiltteyttä voidaan toisaalta sumeilematta käyttää myös hyväksi.

Miksi tämän kirjoitan? retorista.

6

502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hevon peet

      Niin, niin rehellisiä ovat finskit: huimana rehoittaa harmaatalous esimerkiksi, valtio 5 miljardin veromenetykset vuosittain, kuntien/kaupunkien päättäjät on lahjottavissa liikemiesten omia etujaan ajaessaan (=tavalliselle tolliaselle valitetaan ainaisesta "tonttipulasta" esimerkiksi). Maassa on riittävästi umpimetsää ja korpea, mutta silti riesana on jatkuva tonttipula, armoton rakennusmaa pula. Käsittämätöntä! Ja ne hinnat!

      Jos et opiskelijana tai kesäduunarina, pätkähommalaisena huolehdi itsellesi kuuluvista oikeuksistasi ja ole niistä täysin selville, ei työkaveri tai kukaan muu sua mitenkään valista jollet älyä kysyä omalta liitoltasi, jos olet tietoinen sellaisen olemassaolosta. Kas sinun on itse kysyttävä heiltä, armon virkailijat eivät pienen duunarin eduista vähääkään välitä ja tietysti sinun on ensin maksettava liitolle korvaus kuukausituloistasi.
      Lähes ilmainen työvoima on ahneille ja kieroille työnantajille tervetullutta tienestiä.
      Valtion valtaisa byrokraattilauma huolehtii nakkivarkauksista todella kiitettävästi, mutta suuria talousrikoksia tekeviä suojellaan. Viimeaikaiset vaalirahoitusjupakat ovat olleet surullista luettavaa tavalliselle äänestäjälle. Suuret summat verotonta tuloa on siirtynyt ehdokkaiden tileille heidän niistä "mitään tietämättä". Laki ei heitä koske, vaikka sellainenkin on säädetty, että vaalikamppanja-avustuksista on tehtävä selvitys. Ei korppi korpin silmää ronki.

      Valtava työttömien lauma jatkaa kituuttamista onnettoman pienillä perustuloilla. Toiset ovat olleet työttöminä vuodesta 1994 lähtien (kurssituksia ja työharjoitteluja lukuunottamatta). Osa pitkäaikais porukasta alkaa olla 60 vuotiaita ja hyödyttömiä nykyistä nk. "työvoimapulaa" paikkaamaan. Ikärasismi on estänyt yli 50 vuotiaiden työllistymisen omille aloilleen.
      Todellisuudessa palkanmaksajista on huutava pula. Pitkäaikaistyöttömien eläkekarttuma pysähtyi täystyöttömyyteen 1990- alussa -kiitos päättäjäherrojen tekemien pölhöyksien. Toimeentuloluukuilla lähitulevaisuudessa piisaa asiakkaita, kun näiden lähes 20 vuotta työttöminä olleiden työ- ja peruseläkkeet eivät kata edes asumiskuluja.
      Peruspäivärahan taso on jämähtänyt 1990 luvun alun tasolle, EU maista Portugali ja Kreikka on verrattavissa sosiaalihuoltonsa tasossa finskilään. Inflaation laukatessa ja ruoan, asumisen kallistuttua huomattavasti, ei perustoimeentuloon ole kaiken kallistumiseta huolimatta tehty mitään tarkastuksia, korotuksia. Pääministerimme (riiuultaan ehdittyään)totesi, ettei köyhistä saa puhua, kun suurimmalla osalla porukasta menee hyvin, puhuttakoon heistä. Yli ½ miljoonaa lisättynä perheenjäsenet = yli 1 miljoona (5,3 miljoonasta) suomalaista elää köyhyysrajan alapuolisilla tuloilla, mutta tämä porukka on nujerrettu merkityksettömäksi ihmisryhmäksi. "Ovat poliittisesti täysin merkityksetön joukko", näin totesi STAKESIN korkea virkamies aikoinaan.

      Aloittajalta kysyisin, että miksi siellä asut, kun sitä voi asua esimerkiksi ihanassa, rehellisten virkamiesten ja työnantajien asuttamassa Suomessa?

      Itse Ausseissa vuosia asuneena ja siellä vuosia työtä tehneenä ymmärrän joidenkin maanmiehieni tuskan eli eikös sitä pomon paikkaa/statusta ole irronnut tai et saa änkytystäsi kuuluviin, kukaan ei tunnusta erinomaisuuttasi, suomalaisuuttasi? Onko persoonallisuuden taso ja varsinkin sosiaalisten taitojen osalta toiskansallisuuksilla parempi kuin meikeläisillä, kun ei pelkkä "huippuosaaminen" aina edistä heti toimitusjohtajan paikalle?

      Olihan valittajia aikoinaankin, joitakin akateemisia esimerkiksi, kun eivät heti päässeet korkeihin virkoihin eivätkä yrittäjyydestä ymmärtäneet höläyksen pöläystä. Eräällekin lakialan henkilölle annettiin sikäläisessä suomalaisessa julkaisussa aukeamakaupalla kirjoitustilaa, että hän sai kritisoida ympärillä olevaa yhteiskuntaa ja korostaa omaa korkeaa koulutusta ja erinomaisuuttaan, jota ei kukaan muu kai noteerannutkaan ja siksi ei päässyt korkeasta koulutuksestaan huolimatta heti esim. valtion varmoille palkkatuloille jne jne. Liekö sosiaaliset taidot olleet liian finskiläisiä tällä kyseisellä henkilöllä: turpa rullalla, puhumaton mulkoilija, huikea omanarvon tunto ja pätemisen tarve, tutisuttava tärkeys...

      Ja vielä: pienessä piskuisessa Finlandiassa asuu erittäin agressiivinen porukka. Henkirikoksia, pahoinpitelyjä tapahtuu paljon suhteutettuna väkimäärään. Ei ole kahleissa tuotu tänne rikollisia geeniperintöineen, kuitenkin kaikenlainen rikollisuus, välinpitämättömyys kukoistaa. Kaverista ei huolehdita, jos se ei minua rahallisesti hyödytä. "Minulle kaikki nyt heti" tuntuu olevan tämän maan kansalaisten arkielämisen motto.

      Ainoa mitä siellä down under kritisioin on home, mitä on kaikkialla siis "kaikkialla", kun oma keuhkosysteemi ei sitä oikein sietänyt, siksi oli lähdettävä aikoinaan sieltä pois. Kiitos näillä leveysasteilla olevan kylmän ilman, se on meikeläisen terveydelle hyvä.

      • henkilöt

        Yhdyn edelliseen kirjoittajan ajatuksiin 110%.
        Kyllä se itsestä riippuu kuinka alkaa viihtymään ja eihän tänne enää kahleissa ketään tuoda joten hys hys... takaisin sinne Suomeen ja äkkiä.


      • Nimetön
        henkilöt kirjoitti:

        Yhdyn edelliseen kirjoittajan ajatuksiin 110%.
        Kyllä se itsestä riippuu kuinka alkaa viihtymään ja eihän tänne enää kahleissa ketään tuoda joten hys hys... takaisin sinne Suomeen ja äkkiä.

        Ottaisitko iloiten rikoksista tuomitun lapsen naapuriksesi, vävypojaksesi?
        Näin on kuulemma käynyt niinkin kaukana kuiin ihaan aastraaliassa asti! Härranjästas!


      • edes käynyt

        Australiassa.
        Mutta tekstisi oli täyttä totta meidän Suomalaisten päättäjistä ja oloista.


      • joka paikassa

        ole - on ollut niin kuivaa viime vuosina.

        Hyvin kuvailit tuota tuppisuista suomalaista paremmuudentuntoa, joka ilmenee tavoilla, joita muunmaalaiset eivät voi käsittää - itse asiassa ne usein tulkitaan vajaaälyisyydeksi tai puhekyvyttömyydeksi, tai ainakin kielitaidottomuudeksi. Suomalainen kun tuppaa töksäyttämään yhden sanan silloinkin, kun pari pitempää lausetta olisi kohteliaampaa ja ymmärrettävämpää. Taidot pitäisi muka osata ansioluettelosta lukea. Puhun itsestänikin tässä - olin aluksi tuollainen. Vuosien varrella on kulmia kolhaistu pois, ja sovellun nyt hiukan paremmin yhteiskuntaan, hyödyllisenä jäsenenä.


    • Veronrakastaja

      Eikös ne ollut lähinä tasoa nakkivarkaita tosiaan nämät karkoitetut aikanaan suuurimmilta osin?
      Toisaalta muistan nähneeni dokumentin kuinka U.K. lähetetti koulukotilapsia tahdonvastaisesti vielä 70-luvulla Australiaan....Sellainen kumppani meillä EU:ssa..... No eipähän kyseiset kaverit aiheuta enää kustannuksia EU-veronmaksajille, aussi sai kaiffareita hoitaan hommia rajaseuduilla.... että toisaalta pitäisikö kiittää U.K.ta "reilusta" kustannussäästöstä koko EU:n hyväksi....
      Kiitos UK!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1770
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      77
      1388
    3. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      193
      1356
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1308
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      163
      1081
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1063
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      912
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      896
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      836
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      804
    Aihe