Nännit ruvella

mikä avuksi?

Olen nyt imettänyt pari viikkoista tytärtäni, mutta aina se vaan tekee kipeää. Joissain vaiheessa oli nännit verillä ja niihin ilmestyi "vesikelloja". En osaa paremmin niitä kuvailla..

Ostin pumpun jolla sitten olen aina silloin tällöin pumpannut. Nyt imettäminen sattuu "vain" silloin kun aloitan imettämisen. Koitan saada vauvan suun isoksi auki ja sitten kiinni tissiin, mutta kuitenkin tuntuu että nänni sanoo sopimuksen irti ja varpaat menee kiharalle. Onko tämä vain tälläistä tässä alussa vai onko vielä toivoa paremmasta? Kaikki kun puhuvat siitä että imettäminen on niin mukavaa jne, mutta itse en ainakaan tällä hetkellä koe sitä niin.

Puristan rintani aina sivuilta vauvalle, mutta tuntuu että en voi näinkään istua koko imetyksen aikaa joka saattaa kestää tunnin. Käteni puutuu täysin..

Mitä teen väärin ja onko vinkkejä? Nännini ovat aivan kovat arvista ja niitä "polttaa"..

16

3953

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nännini

      laita aina imetyksen jälkeen bepanthen-voidetta
      tai toinen vielä parempi on lansinoh-nännirasva. Helpottaa nännin parantumista... ja ajan kanssa kipuilu loppuu, kun nännit tottuu imettämiseen.

    • kuin eilisen päivän

      itselläni sama juttu tosin vuosia vuosia sitten. Kun lapsi hamusi nännin suuhunsa alkoi minulla sellanen jalkojen teputtelu ettei pahemmasta väliä. Kipu oli jumalaton. Kait se johtui siitä ettei nännejä ennen oltu imuteltu sellaisella voimalla kun lapsi sen tekee. Hyvä etten suoraa huutoa huutanut se sattui todella, mutta muu ei auttanut kuin jatkaa vaan siihen ihme kyllä tottui ja rasvaa laitoin minäkin. Sairaalassa ollessa jo sain jotain (olin sisällä 9 päivää) rasvaa joka oli todella hyvä.
      Kyllä se siitä, puret vaan hammasta ja homma lähtee etenemään. Tahtoo vaan olla niin että jos imetyskumin kanssa menet pelehtimään voi olla että lapsi ei enää otakkaan rintaa suuhun ilman imetyskumia.

      • ap...

        Bepanthenillä ja nännirasvalla.. Hieman auttavat.. Toivottavasti tosiaan on niin että "kulumalla paranee".. Kipu ei ole enää niin paha kuin alussa oli ja toivonkin että tästä häviäisi vielä kokonaan.. Muussa tapauksessa täytyy sanoa, etten imetystä kovin mukavaksi koe.. Mutta katsotaan josko se tästä!


    • 9285

      Ceridal- merkkistä rasvaa, käytin samaa myös sairaalassa, auttoi todella hyvin kun laitoin jokaisen imetyksen ja suihkun jälkeen. Nännit parani ihan parissa päivässä, mulla oli myös vesirakkuloita , jotka sitten kirveli ja vuoti verta ku puhkesivat

    • kaalinlehtikääreet

      auttavat ja välittömästi. elikkä tee näin. leikkaa kaalinlehdistä (vankoista, mehevistä osista, ei ohuista) sopivan kokoiset noin liivinsuojan kokoiset pyörylät ja tökiniihin esim. haarukalla paljon reikiä jolloin mehu tirisee ulos voit myös raastaa kaalta lehden sisään muodostuvaan kuppiin. tämän helahoidon laitat rintaliivien sisään vasten rintaa, sen jälkeen liivinsuojat ja liivit. viileä kaali laskee heti turvotusta ja se kaalinmehu parantaa vesikellukat ja arpeumat. vaihda haude ainakin kerran päivässä uuteen. Kaalikääreet myös helpottavat maidon eritystä. Itse olen joutunut turvautumaan tähän kikkaan parilla lapsella ja on kyllä auttanut ja paljon. esim. kokkolan synnärillä tämä neuvotaan kaikille äideille. Noin viikon kahden kuurin jälkeen kaalit on saanut unohtaa rinnoilta ja imetys on sujunut tosi kivuitta ja vaivattomasti. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, vaikka voikin kuulostaa alkuunsa epämielyttävästä ja sottaiseltakin. Tästä on muuten tehty tutkimuskin oulunyliopistossa. Jostakin kautta voit saada senkin käsiisi jos kiinnostaa tietää enmmän tutkimustietoa. Tsemppiä ja onnellista vauva aikaa sinulle ja vauvallesi. Kyllä se imetys pikkuhiljalleen alkaa sujua, kunhan saat itsesi kuntoon. Ne kaalet myös ehkäisevät rintatulehdusta...

      • mutta...

        ne ovat jotenkin todella hankalat käyttää. Eivät tahdo pysyä paikallaan ja vauva ei tahdo niitä ottaa suuhun. On niin kovaa sähellystä..


    • ja tissikumit!

      Lampaanvillarasva (saa apteekista, kallista mutta RIITTOISAA, pikkuisen määrän sain sairaalasta mukaan (teelusikallisen) ja kesti yli kuukauden (tai siis jäi jäljelle vaik käytin koko sen ajan kun nännit oli kipeenä). Vähän imetyksen jälkeen nänniin sitä ja helpottaa äkkiä.

      Ja sitten tissikumeja ostamaan! Helpottaa kummasti. Hyvät rintakumit kun löydät vaan niin ei satu enää imetys. Ainakaan minulla ei koskenu :)

    • myös ostamaan rintakumit

      että,nännisi pääsee paranemaan. Kauaa niillä ei kannata imettää ellet halua imettää koko loppu aikaa niillä,koska jos vauva oppii imemään pelkästään niillä niin uuden imuotteen oppiminen on todella hankalaa.
      Laita lansinoh voidetta joka imetyskerta ja ilmakylpyjä rinnoilla! Se auttaa!:)

      Plus imetyksen ei oikeesti kuulu sattua,edes imetyksen alussa. Silloin imuote on väärä.
      Korjaa vauvan imuotetta,niin pitäisi helpottaa. Meillä ainakin helpotti.

    • se tosiaan

      taisi alussa olla. Nopeasti unohtuu nuo alkuvaikeudet. Minä en käyttänyt mitään kumeja tai rasvaa tai mitään, kestin vain. En muista kauanko meni, että kipu lakkasi, mutta nyt sitä ei enää ole. Mielestäni meni ohi noin parissa viikossa tai jotain. Eli on toivoa paremmasta.

    • .........................

      Minulla oli nännit auki ensimmäiset 4 kk.
      Imetys sattui niin, että joskus jopa itkin. Tuon 4 kk jälkeen kaikki mennyt hyvin. Vieläkin imetän, vauva nyt 9,5 kk. Nyt olen jo "nauttinut" imetyksestä, vaikka pikkuhiljaa sitä jo lopettelen. Mutta tuskaa tuo alku oli, siis aivan järkyttävää. Kaikki ihmetteli, miksi vielä imetin, mutta jotenkin vaan kestin sen kaiken ja nyt olen ihan tyytyväinen, etten lopettanut.
      Mutta korvikkeen anataminen on ihan hyvä vaihtoehto sekin, jos et enää kipua siedä. Mutta sinulla on vielä noin pieni vauva, joten koita kestää vielä vähän aikaa!

      Tsemppiä!

    • auttoi!

      Itselllä oli sama tilanne. Nännit oli ihan ruvella ja varpaat kiharalla ja kyyneleet tirahti silmiin kun koski niin, olin vielä sairaalassa ja menin itku silmässä että antakaa edes rintakumi tai jotain, rasva ei auta tarpeeksi enkä yksinkertaisesti tuskaltani pysty imettämään. Sain rintakumin ja sen avulla menin vähän aikaa, välillä imetin ilman ettei oppisi liiaksi kumille, nännit paranikin sitten tosi nopeaa ja jatkoin imetystä ilman kumia ja hyvin meni!
      Ainut huono muisto koko operaatiosta jäi vain vieruspetin tietävältä äidiltä joka mäkätti ettei rintakumilla saisi opettaa imemään, siitä tuli paha mieli. Rintakumi meillä jäi tosiaan pian pois ja ongelma hoitui!

    • juttu täällä

      Sama tilanne täällä, mutta olen luullut että lapsellani olisi väärä imuote ja siksi olen ottanut rintaa ulos suusta ja tarjonnut uudelleen. Olisikohan vaan pitänyt yrittää kestää kipua?

    • KOKEMUSTA LÖYTYY

      JOO, ETTÄ ITSELLÄNI OLI SAMA ONGELMA,ETTÄ VAUVA LÄHESTULKOON PURI NÄNNI IRTI JA KUN EI VOINU OLLENKAAN IMETTÄÄ NIIN ISÄNTÄ HOITI IMETYSVAIHEEN LOPPUUN.

    • lampaanrasvaa vaan

      Oliskos imuote väärä????? Mulla tuli verta nänneistä alkuun ja oli ihan järkyttävän kipeet, mutta meni kyllä viikossa ohi. Lanoliinia laitoin ja parani tosi nopeesti, maksaa vaan sen 22 euroa se isompi tuubi joka kyllä riitti niin että 3. lapsi tulossa ja vielä on tuubi puolillaan. Ostan kyllä nyt joo uuden tilalle ;)

    • Seksyseija98

      Mites olette menetelleet kun nännistä on tullut verimaitoa, mitä pitäisi tehä vai pistänkö mieheni imettämään ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4223
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3824
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2631
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1615
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe