viisumi suomeen egyptiläiselle?!

palmun alla

Salem! :)

Kovasti yritän metsästää faktaa, että miten viisumin haku käytännössä toimii, että sikäläinen pääsisi muutamaksi viikoksi suomeen lomalle.

Tiedän että suurlähetystö vaatii:

1. vapaamuotoinen kutsukirje (allekirjoittaneelta)
2. tosite varatusta lennosta meno-paluu
3. matkavakuutus, joka kattaa 30 000€
4. käyttörahaa min. 20€ per vrk
5. tietysti huolellisesti täytetty viisumihakemus johon liitettynä valokuva.

Olemme pohtineet että löytyykö sieltä lentöyhtiötä jolta voi varata lennot ja maksaa sen jälkeen kunnes viisumi haku on käsitelty. Täällä suomessa ei tietääkseni ole yhtäkään lentoyhtiötä, joka antaa lippuihin maksuaikaa. Tuntuu kohtuuttomalta vaatia, että hakija maksaa 500€? lentolipuista joita ei välttämättä voi edes käyttää. Toisaalta suurlähetystö ei välttämättä tunne käsitettä kohtuuton...

Olen seurannut keskusteluja kyseisestä viisumi aiheesta ja taitaa aihe jakaa mielipiteitä moneen äärilaitaan:) Toiset vakuuttavat viisumin saamisen olevan täysin mahdotonta ja toiset mainostavat saaneensa viisumin todella helposti, joten ei auta muuta kuin katsoa miten käy!

Luen mielelläni myös kokemuksia ja kertomuksia miten muiden on käynyt.

Aurinkoista kesää kaikille!

15

2934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitää...

      aina maksaa ennenkuin voi anoa viisumia. Ostakaa parintonnin liput joita voi sitten tarvittaessa muuttaa. Sitäpaitsi jos egy on normaali työssäkäyvä ihminen, ei kelpaa rantapummi, viisumi kolahtaa.

      • viisumin saamiseen

        vaikuttaa ko. egyptiläisen ammatti/koulutus/tulot/tausta (perhesuhteet, siviilisääty, rikosmerkinnät ..kaikki). Mahdollisista hyvistä sukulaisuussuhteista (arvostetuissa ammateissa, johtoasemassa olevia sukulaisia, jotka voivat soittaa pari puhelua tai laittaa suosituskirjeitä,..) on aina etua viisumin saamisessa, jos jotain vaikeuksia muuten olisikin.


      • maksaa

        Lentoja ei todellakaan tarvi maksaa, vaan riittää, kun on vaikka egyptiläisestä matkatoimistosta vahvistettu lentovaraus. Sellaisen paperin kun panee liitteeksi, niin viisumi ei jää siitä kiinni. Sen jälkeen voi ostaa vaikka ihan eri lennot, kunhan päivämäärät vaan sopivat myönnettyyn viisumiin. Tämä on fakta.


      • paskanjauhaja
        maksaa kirjoitti:

        Lentoja ei todellakaan tarvi maksaa, vaan riittää, kun on vaikka egyptiläisestä matkatoimistosta vahvistettu lentovaraus. Sellaisen paperin kun panee liitteeksi, niin viisumi ei jää siitä kiinni. Sen jälkeen voi ostaa vaikka ihan eri lennot, kunhan päivämäärät vaan sopivat myönnettyyn viisumiin. Tämä on fakta.

        lennot on OSTETTAVA. Mikään varaus ei kelpaa. Tarkista tietosi. Uudet säännöt.


      • väärin
        paskanjauhaja kirjoitti:

        lennot on OSTETTAVA. Mikään varaus ei kelpaa. Tarkista tietosi. Uudet säännöt.

        Itse jauhat täyttä paskaa. Lueppas tosta noi muidenkin kokemukset.


    • xtrax

      Hei!

      Hain viisumin kuubalaiselle (Kuubasta) ja siihen vaadittiin vain lentovaraus. Eli liitteeksi riittää tuloste varauksesta. Lentoliput vaaditaan sitten, kun valmiin viisumin käy hakemassa lähetystöstä. Viisumi myönnetään sille ajalle, joka lentovarauksesta näkyy. Varauksen voi siis vain antaa raueta (jättää lunastamatta) ja ostaa sitten uudet lentoliput, kun viisumiasia on ratkaistu (pieni riski on tietysti siitä, että lentoja ei enää tuolle ajalle saakaan tai että hinnat ovat nousseet). Mutta eipähän tule kuluja, jos viisumia ei myönnetäkään.

    • myös perua

      Varaa sellaiset liput, että ne voi perua, ja rahat saa takaisin, jos viisumia ei myönnettäisikään. Ja maksa Visalla, ei tarvi heti olla rahaa kädessä.

      • todellakin riittää

        nm. kokemusta on.


      • ja sen voi perua
        todellakin riittää kirjoitti:

        nm. kokemusta on.

        egyptairilta haki ystävämme tällaisen tositteen jonka liitti hakemukseen ja se kelpasi. viisumi on haettu tuossa huhtikuun lopulla ja kaverimme pääsi kuin pääsikin suomeen vierailemaan.


    • viisumin hausta

      Vapaamuotoisen kutsukirjeen lisäksi sinun pitää vielä lähettää virallinen kutsu. Saat virallisen kutsulomakkeen maistraatista ja he laittavat leiman siihen. Minun ystäväni egyptistä haki kahden viikon viisumia ja sai sen. Ja hänellä oli lentovaraus valmiina, ja sen jälkeen kun sai ilmoituksen että viisumi myönnettiin hän meni ja maksoi lentoliput. Eli lippuja ei tarvitse maksaa etukäteen. me käytimme thomascook matkayhtiötä ja siellä ainakin sopi hyvin että maksaa vasta myöhemmin. Kannattaa huolellisesti täyttää paperit, koska ovat aika tarkkoja suurlähetystössä. He vaativat ystäväni pankkitili otteet parin vuoden takaa, vaikka hänellä oli 900e matkashekkeinä. se ei riittänyt suurlähetystölle. Mutta jos kaikki paperit on ok, ja ystävälläsi on puhtaat paperit niin varmasti saa viisumin. Toivotan onnea sinulle ja ystävällesi. Jos haluat lisää neuvoja tai kysyä kokemuksiani, niin voin laittaa s-posti osoitteen myöhemmin.

      • palmun alla

        Hei!

        Olisipa kiva vaihtaa kokemuksia! Pystyttäisiinkö vaihtamaan yht.tietoa jos kiinnostusta vielä löytyy :)


    • kiinnostunut-

      Missä vaiheessa olette viisumin suhteen? Onko tullut mitään tietoja? Itsellänikin on egyptiläinen tuttu, jonka niiiin kovasti haluaisin Suomeen käymään :) Ei hän kyllä ihan vielä voi päästä, mutta jos myöhemmin.. Olisi todella mukava kuulla, miten on teillä sujunut :)

    • epäluulo

      Sattuipa silmiini todella ajankohtainen aihe ! Minulla ei ole lomaromanssia vaan nettiromanssi mutta jo vuoden kestänyt. Egyptiläinen mies on tänä aikana yrittänyt kuulemma tulla tänne 2 kertaa mutta ei ole onnistunut siinä . Tarina on niin pitkä etten viitsi sitä tässä alkaa puimaan. Nyt juuri hän kertoi että viisumi olisi kunnossa ja hän olisi siis taas tulossa. Mutta en usko häneen.
      Olen yrittänyt tiedustella jo aikaisemminkin häneen liittyvää viisumia mutta minulle ei anneta tietoja. Olisin vain halunnut saada tähän asiaan selvyyden että kusettaako mies minua vai puhuuko totta. Lentolippua ei hänellä vielä ole ja tuolta aiemmista luin että se pitäisi olla jo silloin kun hakee viisumia, onko näin ? Suurlähetystöstä en siis saa hänen mahdollisesta viisumistaan mitään tietoa, eivät suostu kertomaan. Kai tällainen asia nyt pitäisi kertoa minulle jos hän luokseni on kerran tulossakin !

    • Tietoa on !

      Miten hän olisi sen voinut saada, kun kutsu täytyy olla Suomesta joko työnantajalta joka hänet palkkaa tms joka ottaa KAIKEN vastuun hänestä täällä EUssa, että myös häipyy taalta, kun viisumiaika on loppunut. Vain varakkaat saavat viisumeita EU:hun, jotka pystyvät todistamaan, että heillä on niin vakuuttava työ Egyptissä, että eivät missään tapauksessa aio jäädä tänne loisimaan, eikä kukaan palkkaa sellaista, jolla ei ole työviisumia, joka maksaa n 400€
      Lisäksi tulijalla pitää olla 30€/pvä koko ajaksi, jonka on täällä, esittää raja-asemalla, lentokentällä tullessaan.
      EU:n on toooooosi vaikea siis päästä - köyhien!
      Ehkä hän nyt yrittää sinun kauttasi.
      OLE VAROVAINEN ja epäile toki äläkä ole sinisilmäinen!

    • diiipaa diipaa

      Entä jos sen karvaturrin nostamat KELA tuet otetaan pois vaikka sinun mummosi eläkkeestä. Eikö yhtään hävetä. Etkö yhtään ajattele.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe