Keskoslapsenne nyt??

nikita23

Millä rv ja minkä kokoisia teidän keskos vaavit olivat syntyessään?? Mitä heille kuuluu nykyään? ovatko minkä ikäisiä nyt, paljonko painavat/pituutta, miten kehittyneet??

Kovin paljon kiinnostaa kuulla kuulumisia, koska oma tyttöni nyt 5vuotias, syntyi rv34 istukan vajaa toiminnan takia alipainoisena keskosena 1300g. Kehittynyt normaalisti, hiukan hitaasti jotkin asiat tuli perässä mutta nyt saavuttanut samanikäiset lapset kehityksellään.. R ja L vikaa vieläkin puheessa, infektioastma häiritsi tytöä 3-vuotiaaksi, nyt siitäkin päästy. painoa tällä hetkellä 13,8kg ja pituutta 105cm, eli siro pieni tyttö vieläkin. Muuten terveenä pysynyt eikä mitään takapakkia ole menty missään vaiheessa :)

14

3501

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • wilma60

   Minun "kirppuni" syntyi rv 29 ja painoa 900 gr. Ikää on nyt pian 9v ja mitat; 122 cm ja 20 kg. Muistona keskosuudesta astma ja melko lievä cp-vamma. Liikuntavammansa takia kuuluu pidennetyn oppivelvollisuuden piiriin mutta ainakin toistaiseksi selvinnyt hienosti avustajan avulla yleisopetuksessa ikätoverien joukossa. Pää toimii kuin partaveitsi.

  • tyttö----

   syntyi rv 36 1685 g ja 41.5 cm. istukan toimintahäiriö ja ilm. jotain muuta. nyt 10 kk kohta täyttää, seisoo ja kävelee tukea vasten, on iloinen, utelias, vauvakielellä juttelee. refluksitauti on ainoa mikävaivaa (oksentelee koska mahaportti väljä). neurologista ongelmaa ei ole todettu, mutta jotain sattaa olla: heiluttelee päätään määrätyllä tavalla, joka voisi olla merkki ticseistä (pakkoliikkeistä, jotka liittyisivät johonkin neurobiologiseen vammaan). toivottavasti mitään ei olisi.
   pikkuinen on tyttö kooltaan: reilut 7 kg nyt. siro, kaunis pieni aurinkomme

  • mammali

   kaikki ihan "normaaleja" 13 - 3 vuotiaita vaikeista aluistaan huolimatta :)

  • syntyi

   Ennenaikaisesti siis raskausviikolla, 25 oli 870g ja 35cm.
   Syytä ennenaikaisuuteen ei löytynyt.
   Poika nyt 18 vuotta, pärjännyt normaalisti niin koulussa kun muutoinkin elämässä.
   Silmävamma jäi. mutta ei menoa haittaa, normaali kokoinen ja erikois mainintana se että kengän koko on 49,5.
   Eli kyllä niistä pikkuisistakin vielä "isoja" tulee.

   • syntyi

    rv 26 6 ja painoi 1130 g ja pituutta oli 34 cm.

    Nyt poika on 17 vuotias, 174/67, kengänkoko 45 ja kehittynyt sekä pärjäillyt koulussa normaalisti. On nyt lukiossa.

    Mitään vaurioita tai sairauksia ei todettu eikä myöskään keskosuudesta jäänyt. Syy ennenaikaisuuteen ei selvinnyt.


  • aikoinaan

   syntyi tyttö rv 27 0 paino 960g ja pituus n.35cm.
   Nyt reipas 5-vuotias painoa n.15 kg ja pituus 112cm.
   Mitään ongelmia ei keskosuus ole aiheuttanut eikä kukaan , joka ei keskosuudesta tiedä voisi minkään perusteella sitä arvata.

  • 10/2006

   rv 35 5 paino oli 2430G ja 45cm pipo oli 35cm
   keskosuudesta ei ole mitään merkkejä eikä muutenkaan todettu mitään vikaa. Otti ikäisensä kiinni puolessa vuodessa ja nyt on tulossa 2v niin osaa kävellä puhua joitain sanoja ja näyttää hyvin mitä haluaa. pituus oli 86cm 1,5v neuvolassa ja painoa oli jo n.12kg

  • syntyi rv 28

   painon syntyessään 1200 g ja täyttää tässä kuussa kymmenen vuotta! tytöllä oli pulmicort lääkitys puolivuotiaaksi saakka, sekä verenpaineongelmiin lääkitys. Teholla sai kaksi aivoverenvuotoa, joista toipui.
   nyt ei huomaa mistään, että oli joskus ihan kiikunkaakun elämän ja kuoleman rajalla.
   jonkun verran on sählä, siis ei jaksa keskittyä. Muuten terve, iloinen, reipas ja aurinkoinen tyttö :)

   • edelliseen

    Tyttö syntyi, koska istukka irtosi. oli ns eteisistukka ja hätäsektiolla hänet pelastettiin tähän maailmaan. vieläkin, kun muistelen tätä kaikkea, silmät kyyneltyy. niin onnekkaita ollaan molemmat, kun saadaan täällä maailmassa olla!


  • Äiti_88_

   Meidän poika syntyi Rv 34 1. Painoa oli 2900g & pituutta 48cm, pipo 33cm. Nyt poika painaa 6kg ja 56cm, ikää nyt 2,5kk. Kehittyy normaalisti. Ikinä ei rinnalle oppinut, ja maitokin multa loppui pojan ollessa 2vk.
   Lapsivedet meni 33 5.
   Maailman suloisin punatukkainen poika on

   • Äiti_88_

    Että sairaallassa oltiin vain 5 päivää pojan synnyttyä :)


  • mievaan:)

   meidän neitsykkä syntyi rv 35 3, painoa oli 2420 g ja pituutta 46 cm. nyt on 4,5 v. reipas pimatsu, joka puhuu jatkuvasti :DD muutoin normaali ;DD neiti on pitkä, 115 cm ja painaa n. 21 kg.

   • pmjj

    Meidän tyttö syntyi viikolla 35, painoa n. 1,9kg. Pienuus johtui istukan toimintahäiriöstä. Oli kolme viikkoa sairaalassa vahvistumassa. Nyt vajaat 3v, puhuu paljon ja muutenkin kehittynyt normaalisti. Sai 1v silmälasit karsastuksen vuoksi. Muuten ei huomaa, että on pienenä syntynyt, ikäisekseen pitkä tyttö:)


   • äippä
    pmjj kirjoitti:

    Meidän tyttö syntyi viikolla 35, painoa n. 1,9kg. Pienuus johtui istukan toimintahäiriöstä. Oli kolme viikkoa sairaalassa vahvistumassa. Nyt vajaat 3v, puhuu paljon ja muutenkin kehittynyt normaalisti. Sai 1v silmälasit karsastuksen vuoksi. Muuten ei huomaa, että on pienenä syntynyt, ikäisekseen pitkä tyttö:)

    napanuora kaulanympärillä 1360g ja 40cm pituutta.nyt7vuotias reipas kiekkomiehen alku..infegtio astmaa podetaan. pituus nyt 128cm paino25kg.sairaalassa oltiin 6viikkoa.josta 4vrkta ensin hengityskoneessa.tissi suuhun ekakerran kuukauden ikäisenä..työvoittona 10 kk.ta tissillä..keskosuus ei näy meillä muulloin kuin flunssa aikana,henkeä ahdistaa siihenkin auttaa piippu.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   376
   3883
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   347
   3449
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   167
   2423
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   2025
  5. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   151
   1349
  6. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   1211
  7. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   115
   1203
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   930
  9. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   386
   882
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   246
   868
  Aihe