Avioehto apua ja heti

Siru

Hei!

Teemme parhaillaan avioehtoa. Miehelläni on jo nyt enemmän omaisuutta kuin minulla (sukupolvenvaihdoksessa saatua omaisuutta). Meillä on maatilayritys, jossa olen vain töissä. Minulla ei ole nykyään muita tulonhankkimismuotoja. Eläkkeeni kertyy tästä maatilatyöstä. Tulen kuitenkin perimään myöhemmin omaisuutta. Haluan pitää mieheni erossa tästä omaisuudesta kuten hän haluaa minunkin pysyän omastaan. Lapset perivät sitten meidän molempien omaisuudet.

Miten kuoleman tapauksessa. Minne esim. minun omaisuuteni menee jos satun kuolla kupsahtamaan etukäteen (ei lapsia). Periikö esim. vanhempani minut vai sisareni?

Miten mieheni omaisuus, jos meillä on lapsia? Onko meillä silti asumisoikeus tilalla, lapsethan perivät isänsä. Jos ei ole lapsia - niin miten minun käy?

Haluan pysyä erossa maatilasta, se saa kuulua miehelleni ja myöhemmin lapsillemme, mutta miten tekemäni työ huomioidaan eron sattuessa. Teen pitkiä päiviä (ilman minua miehen on mahdotonta pyörittää tätä yritystä ja ilman minua hän ei pystyisi rahoittamaan elämäänsä) ja meidän tulot on puolitettu tasan. Miten eron sattuessa tämä huomiodaan.

Millainen avioehto kannattaa meidän tilanteessa tehdä?

4

1191

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • maallikkojuristi

   >> Miten kuoleman tapauksessa. Minne esim. minun omaisuuteni menee jos satun kuolla kupsahtamaan etukäteen (ei lapsia). Periikö esim. vanhempani minut vai sisareni? > Miten mieheni omaisuus, jos meillä on lapsia? Onko meillä silti asumisoikeus tilalla, lapsethan perivät isänsä. Jos ei ole lapsia - niin miten minun käy? > Haluan pysyä erossa maatilasta, se saa kuulua miehelleni ja myöhemmin lapsillemme, mutta miten tekemäni työ huomioidaan eron sattuessa. Teen pitkiä päiviä (ilman minua miehen on mahdotonta pyörittää tätä yritystä ja ilman minua hän ei pystyisi rahoittamaan elämäänsä) ja meidän tulot on puolitettu tasan. Miten eron sattuessa tämä huomiodaan. > Millainen avioehto kannattaa meidän tilanteessa tehdä?

  • työsopimus

   miehesi kanssa. Miehesi maksaa sinulle kuukausipalkkaa, esim. 2000 € kuukaudessa. Hän saa vähentää sen maatalousmenona verotuksessa ja sinulle kertyy kunnon eläke ja saat omaa rahaa, jonka voit vaikka säästää tai sijoittaa.

   Näin meillä päin toimi yksi isäntä ja emäntä. Ja silloin et tee ilmaista työtä taloon.

   • Siru

    Meillä on pieni maatila, lypsyssä vajaa 30 lehmää ja saman verran nuorta karjaa. Mies viljelee paljon ja tekee myös koneurakointia. Eli miehen aika menee usein muissa hommissa, kuin siinä varsinaisessa leipätyössä. Tarkoituksenamme on laajentaa, jopa mahdolliseen robottinavettaan tai sitten laitamme lihakarjaa lisäksi.

    Tulomme ovat pienet tällähetkellä, siitä ei pysy/kannata maksaa toiselle palkkaa. Kukaan täällä ei tee niin. Eri asia isolla tilalla.

    Mieheni ei pysty tekemään kaikkea itse, joten minä tulin tähän avuksi ja jätin oman palkkatyöni hyvää hyvyyttäni (oli palkka noin tuo 2000 e/kk ja sitä on kyllä ikävä).

    Nyt on kiireinen kesä, sillä monenlaista hommaa on pitkin poikin ja päällekkäinkin. En pysty ottamaan takaisin omaa työtäni vaikka haluaisinkin. Sillä tilan pito kaatuu siihen, ettei mies kerkeä tekemään kaikkia näitä hommia. Miks ei sitten ole tyytyväinen ómaan työpanokseeni?

    En vain käsitä miten tuo avioehto tulisi nyt tehdä, mies sen kuitenkin haluaa. Halauaisin ihan oiekan lakimiehen avuksemme. Saimme neuvoja lakimieheltä, joka käski vain täyttää paperit netissä. En usko, että teemme asian oikein tällä tavalla.

    Mienua huolettaa lähinnä tällä hetkellä oma tuleva perintöni (vaikka se kaukana onkin). En halua sen päätyvän miehelleni vaan lapsille. Tuleeko minun sitten heti perinnön saatuani tehdä testamentti lapsille?

    Mieheni haluaa suojata maatilan omakseen tuolla avioehdolla. Nyt päätimme että yhdessä tienattu omaisuus jaetaan eron tullessa keskenämme (mikä on mielestäni oikein, sillä minäkin tässä raadan). (Tietyt prosenttiosuudet tehdystä työstä - miehellä tietysti enemmän).


  • bisnesneuvottelu

   Teet siis työtä miehellesi ja kasvatat hänen varallisuuttaan, mutta hän ei halua sinun hyötyvän siitä. Melko reilua.

   Jos tekisitte avioehtosopimuksen, jossa miehesi omaisus on suljettu avio-oikueden ulkopuolelle, niin sinun työtäsi ei tietenkään huomioida mitenkään. Jos miehesi sattuisi kymmenen vuoden päästä löytämään jonkun nuoren vosun ja heittäisi sinut pihalle, niin saisit lähteä tyhjin käsin.

   Jos haluat työstäsi jotain hyötyä, niin tehkää tosiaan työsopimus ja saadut palkat sijoitat johonkin tilan ulkopuoliseen kohteeseen, jonka sinä omistat. Silloin olet edes piian asemassa vaikka kasvanut pääoma ja tilan arvo olisivatkin pelkästään työnantajasi varallisuutta.

   Jos yrityksen kannattavuus on niin huonossa jamassa että se ei menesty ilman palkatonta työtä, niin sitten pitää hakeutua töihin. Maata voi viljellä harrastuksena, jos kiinnostaa.

   Lähtötilanne on nyt sellainen, että sinun kannattaa palkata sopimusneuvotteluun aika hyvä juristi. Lisäksi sinun kannattaa selvittää pikin matkaa, mitä vaikutuksia sopimuksilla on muuttuvissa tilanteissa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   5180
  2. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   27
   1524
  3. Jouluahdistus

   Mitä te sinkut teette Jouluna?
   Sinkut
   104
   1422
  4. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   62
   1348
  5. Se olet todella sinä

   En voisi onnellisempi olla ❤️ Se olet oikeasti sinä joka mulle kirjoitellut ❤️ Mulla ollut ihan kamala ikävä sinua ❤️
   Ikävä
   77
   1185
  6. Voitko nainen kertoa

   Miksi rakkaus sinua kohtaan ei vain lopu vaikka kuinka yrittää :(
   Ikävä
   58
   927
  7. Edellinen alotukseni poistui joten

   Uusiksi sama. Hyvää viikonloppua ystävä ja anteeksi kaikesta.
   Ystävyys
   124
   892
  8. Olet tosi ihana

   Ja rakas.
   Ikävä
   53
   880
  9. Professori ministeri Rantasen turvapaikkakirjeestä: Tyrmistyttävä

   Nyt persut haluaa koko Euroopan hylkäävän laillisuuden ja kansainväliset sopimukset. Kansainvälisen oikeuden emerituspr
   Maailman menoa
   214
   791
  10. Mitä olet hankkinut

   kaivatullesi joululahjaksi?
   Ikävä
   47
   707
  Aihe