Avioehto apua ja heti

Siru

Hei!

Teemme parhaillaan avioehtoa. Miehelläni on jo nyt enemmän omaisuutta kuin minulla (sukupolvenvaihdoksessa saatua omaisuutta). Meillä on maatilayritys, jossa olen vain töissä. Minulla ei ole nykyään muita tulonhankkimismuotoja. Eläkkeeni kertyy tästä maatilatyöstä. Tulen kuitenkin perimään myöhemmin omaisuutta. Haluan pitää mieheni erossa tästä omaisuudesta kuten hän haluaa minunkin pysyän omastaan. Lapset perivät sitten meidän molempien omaisuudet.

Miten kuoleman tapauksessa. Minne esim. minun omaisuuteni menee jos satun kuolla kupsahtamaan etukäteen (ei lapsia). Periikö esim. vanhempani minut vai sisareni?

Miten mieheni omaisuus, jos meillä on lapsia? Onko meillä silti asumisoikeus tilalla, lapsethan perivät isänsä. Jos ei ole lapsia - niin miten minun käy?

Haluan pysyä erossa maatilasta, se saa kuulua miehelleni ja myöhemmin lapsillemme, mutta miten tekemäni työ huomioidaan eron sattuessa. Teen pitkiä päiviä (ilman minua miehen on mahdotonta pyörittää tätä yritystä ja ilman minua hän ei pystyisi rahoittamaan elämäänsä) ja meidän tulot on puolitettu tasan. Miten eron sattuessa tämä huomiodaan.

Millainen avioehto kannattaa meidän tilanteessa tehdä?

4

1207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maallikkojuristi

      >> Miten kuoleman tapauksessa. Minne esim. minun omaisuuteni menee jos satun kuolla kupsahtamaan etukäteen (ei lapsia). Periikö esim. vanhempani minut vai sisareni? > Miten mieheni omaisuus, jos meillä on lapsia? Onko meillä silti asumisoikeus tilalla, lapsethan perivät isänsä. Jos ei ole lapsia - niin miten minun käy? > Haluan pysyä erossa maatilasta, se saa kuulua miehelleni ja myöhemmin lapsillemme, mutta miten tekemäni työ huomioidaan eron sattuessa. Teen pitkiä päiviä (ilman minua miehen on mahdotonta pyörittää tätä yritystä ja ilman minua hän ei pystyisi rahoittamaan elämäänsä) ja meidän tulot on puolitettu tasan. Miten eron sattuessa tämä huomiodaan. > Millainen avioehto kannattaa meidän tilanteessa tehdä?

    • työsopimus

      miehesi kanssa. Miehesi maksaa sinulle kuukausipalkkaa, esim. 2000 € kuukaudessa. Hän saa vähentää sen maatalousmenona verotuksessa ja sinulle kertyy kunnon eläke ja saat omaa rahaa, jonka voit vaikka säästää tai sijoittaa.

      Näin meillä päin toimi yksi isäntä ja emäntä. Ja silloin et tee ilmaista työtä taloon.

      • Siru

        Meillä on pieni maatila, lypsyssä vajaa 30 lehmää ja saman verran nuorta karjaa. Mies viljelee paljon ja tekee myös koneurakointia. Eli miehen aika menee usein muissa hommissa, kuin siinä varsinaisessa leipätyössä. Tarkoituksenamme on laajentaa, jopa mahdolliseen robottinavettaan tai sitten laitamme lihakarjaa lisäksi.

        Tulomme ovat pienet tällähetkellä, siitä ei pysy/kannata maksaa toiselle palkkaa. Kukaan täällä ei tee niin. Eri asia isolla tilalla.

        Mieheni ei pysty tekemään kaikkea itse, joten minä tulin tähän avuksi ja jätin oman palkkatyöni hyvää hyvyyttäni (oli palkka noin tuo 2000 e/kk ja sitä on kyllä ikävä).

        Nyt on kiireinen kesä, sillä monenlaista hommaa on pitkin poikin ja päällekkäinkin. En pysty ottamaan takaisin omaa työtäni vaikka haluaisinkin. Sillä tilan pito kaatuu siihen, ettei mies kerkeä tekemään kaikkia näitä hommia. Miks ei sitten ole tyytyväinen ómaan työpanokseeni?

        En vain käsitä miten tuo avioehto tulisi nyt tehdä, mies sen kuitenkin haluaa. Halauaisin ihan oiekan lakimiehen avuksemme. Saimme neuvoja lakimieheltä, joka käski vain täyttää paperit netissä. En usko, että teemme asian oikein tällä tavalla.

        Mienua huolettaa lähinnä tällä hetkellä oma tuleva perintöni (vaikka se kaukana onkin). En halua sen päätyvän miehelleni vaan lapsille. Tuleeko minun sitten heti perinnön saatuani tehdä testamentti lapsille?

        Mieheni haluaa suojata maatilan omakseen tuolla avioehdolla. Nyt päätimme että yhdessä tienattu omaisuus jaetaan eron tullessa keskenämme (mikä on mielestäni oikein, sillä minäkin tässä raadan). (Tietyt prosenttiosuudet tehdystä työstä - miehellä tietysti enemmän).


    • bisnesneuvottelu

      Teet siis työtä miehellesi ja kasvatat hänen varallisuuttaan, mutta hän ei halua sinun hyötyvän siitä. Melko reilua.

      Jos tekisitte avioehtosopimuksen, jossa miehesi omaisus on suljettu avio-oikueden ulkopuolelle, niin sinun työtäsi ei tietenkään huomioida mitenkään. Jos miehesi sattuisi kymmenen vuoden päästä löytämään jonkun nuoren vosun ja heittäisi sinut pihalle, niin saisit lähteä tyhjin käsin.

      Jos haluat työstäsi jotain hyötyä, niin tehkää tosiaan työsopimus ja saadut palkat sijoitat johonkin tilan ulkopuoliseen kohteeseen, jonka sinä omistat. Silloin olet edes piian asemassa vaikka kasvanut pääoma ja tilan arvo olisivatkin pelkästään työnantajasi varallisuutta.

      Jos yrityksen kannattavuus on niin huonossa jamassa että se ei menesty ilman palkatonta työtä, niin sitten pitää hakeutua töihin. Maata voi viljellä harrastuksena, jos kiinnostaa.

      Lähtötilanne on nyt sellainen, että sinun kannattaa palkata sopimusneuvotteluun aika hyvä juristi. Lisäksi sinun kannattaa selvittää pikin matkaa, mitä vaikutuksia sopimuksilla on muuttuvissa tilanteissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9214
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      41
      2709
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2493
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1330
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe