Valjaat puistossa ym

kokematon!

Mulla on nyt 4 kk urospentu ja rokotukset on annettu, eli ajattelin kohtapuolin alkaa käymään koirapuistossa jotta pentuni saisi tottua toisiin koiriin. Ei ole tavannut montaa muuta koiraa paitsi vähän saanut nuuskia toisia (tämä siksi että tuttavapiirissäni ei ole paljon koiria). Pentuni on melko energinen pakkaus ja välillä vaikea saada hallintaan kun innostuu. Siksi ajattelin että pitäisin valjaat pennulla sen ollessa puistossa, silloin on vähän helpompaa hallita pentua ja saa paremman otteen tarpeen vaatiessa. Miten on valjaiden pito koirapuistossa, saako? kannattaako? kokemuksia?

Entä muita vinkkejä näin aloittelijalle? Tiedän että pitää vähitellen opettaa käymään siellä, eli ei ekaa kertaa suuren koiralauman keskelle. Muuten pentu on yksikseen/ihmisten parissa saanut juosta vapaana, muttei muitten koirien kanssa...

7

1527

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fgfg

      Miten on valjaiden pito koirapuistossa, saako? kannattaako? kokemuksia? "

      joo no voihan niitä pitää päällä, itse otan pois mutta minulla onkin jo aikuinen koira,valjaat häiritsevät leikkiessä ainakin minusta,,joten siksi otan pois,pystyy juoksemaan paremmin ilman niitä,,jos jätän sille valjaat se köpöttelee paljon hitaammin,,

    • valjaat

      Valjaat ja pannat pois koirapuistossa koirilta niiden oman turvallisuuden takia.
      Leikkivän koiran hammas tai jalka voi takertua niihin ja silloin saattaa käydä todella huonosti. Ketjupantaan tarttunut hammas menne poikki tai pahimmassa tapauksessa koiralta saattaa mennä niskat nurin tai jalka poikki.

    • jke

      Muista että paras tapa menettää koirasi luottamus itseesi, on tilanne jossa toinen koira pääsee hyökkäämään pentusi kimppuun kun itse olet vieressä.

      Vastaavasti paras tapa parantaa luottamusta koiraasi on tilanne, jossa pystyt estämään vieraan koiran hyökkäyksen pentusi kimppuun.. Mutta en silti suosittele etsimään näitä tilanteita. Luottamus kannattaa hankkia muilla keinoilla.

      Pentusi luottaa sinuun lauman johtajana ja ensisijaisena velvollisuutenasi se pitää sitä, että puolustat koiraasi kaikelta mikä sitä uhkaa. Jos pentu huomaa, ettei sinusta ole siihen, luottamus järkkyy pahasti.


      Erityisen tärkeää on myös koiran ensikokemukset. Ensitapaamisista muiden koirien kanssa kannattaa pyrkiä tekemään sellaisia, että mahdollisimman positiivisia mielikuvia pennulle syntyy. "Lähde pois vielä kun on kivaa" on hyvä neuvo tähänkin :)

    • vakavasti

      Suurin osa puistossa kävijöistä on kivoja koiria (ja ihmisiä!) mutta ole ihan oikeasti tosi varovainen!
      Käy mahdollisuuksien mukaan aamusella ja ei-ruuhka-aikoina: puisto hajuineen on jo tosi jännittävä, paikka tutuksi ennen muita koiria.
      Lähde pois aina, kun koiria alkaa tulla "liikaa" (ehkä 3-4..) sillä toisten koirien pienikin konflikti voi järkyttää pientä pentua, vaikkei se itse joutuisikaan mukaan rytäkkään.
      Valitettavasti on myös koiria, jotka alistavat todella rajusti pieniäkin pentuja, traumoja ja pelkoa voi jäädä aikuisiälle saakka.

      Tarkkaile pennun reippautta ja elekieltä, sekä tietenkin niiden toisten koirien liikehdintää, niskavilloja jne.. Ennakoi!

      Mutta hauskoja puistopäiviä vaan, mukavaa siellä lähes aina on! Ihan pienet vaan kannattaa suojata liian hurjilta kokemuksilta, siksi vuodatus.
      Kivaa jatkoa!

    • _tii_tu

      ...olisi mennä vaikka jollekin pentukurssille koirasi kanssa. Sitä kautta voi tutustua muihin koiraihmisiin ja ehkä myös sellaisiin aikuisiin koiriin, jotka ovat kilttejä pennullesi. Pennulle riittää vaikkapa vain muutama oikein tuttu ja kiva koirakaveri, loppujen lopuksi sähän olet koirasi elämän kiintopiste. Liian monien tai arvaamattomien koirien tapaaminen usein vain hermostuttaa ja ahdistaa niin pentua kuin aikuistakin koiraa. Saatat sillä tavalla jopa menettää koirasi luottamuksen suhun ja sen takaisin saaminen voi olla kovan työn takana. Monesti pennun tutustuttamista muihin koiriin perustellaan sosiaalistamisella, mut siihen riittää sekin että vie pennun vaan katselemaan isoa maailmaa ilman mitään pakkoa päästää muita koiria reviirillenne. Koirapuistot ovat ajatuksena loistava, mut toteutus on suoraan sanottuna hanurista. Toki on mahdollista löytää sieltä samanhenkinen koirakaveri, mut yhtä todennäköistä on, että tapaattekin hyökkäävän koiran. Kivoja ja turvallisia leikkihetkiä pentusi kanssa! :)

    • plipetin

      mun vinkki on se että jätä valjaat.
      Jos pentu on pieni eikä omaa vielä esim. kunnon luoksetuloa tai anna ottaa itseään helposti kiinni...
      kun muita koiria tulee portista niin on helpompi pitää kiinni sen aikaa... ja myös lähteminen helpottuu, ottaa vaan valjaista kiinni jos koira ei meinaa muuten lähteä.

      kannattaa aluksi katsoa onko puistossa kauhean isoja koiria, ja kysyä miten rajuja leikkejä muut harrastavat ja tulevatko pennun kanssa toimeen...

    • Brizis

      Älä käytä valjaita koirapuistossa. Ne ovat vaaralliset, sillä koirien telmiessä voi toisen koiran jalka jäädä valjaisiin kiinni. Koiralla on muutenkin kivempi leikkiä ilman valjaita. ainakin Helsingin koiriksissa on säännöissä kielletty valjaiden tai kaulpantojen päälläpito koirapuistoissa.

      Opeta koirasi tulemaan luoksesi kutsusta, vaikkapa aina koira tullessa luokse kutsusta anna pieni makupala. Koira oppii hyvin nopeasti. Paremmin jo osatessaan voi välillä jättää makupalan pois.

      Minulla oli n. vuosi sitten pari oma kasvattipentua mukana koiriksessa ja oppivat hyvin nopeasti tulemaan luokse vihellyksestä, asiaa voi aina vahvistaa makupalalla.

      T: Pirjo

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      58
      2352
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1980
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      176
      1782
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1747
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1651
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1629
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1534
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe