Puhuupas se paljon:)

papupata porisemaan

Meillä on käänteinen ongelma..Lapseni 2v puhuu vaikeita lauserakennelmia ja nappaa vieraskielisiä sanoja kerta kuulemalta. Olemme molemmat vanhemmat verbaalisia ja myös kovia puhumaan. Ensin en kiinnittänyt tähän mitään huomiota , mutta ympäristössämme asuu useampi samanikäinen tai vanhempi lapsi , joka ei puhu kuin yksittäisiä sanoja. Neuvola ruokkii tätä stressiä laittamalla esim. kaksikielisten perheiden lapset tai motoriikassa kehittyneet turhankin varhaiseen seurantaan..Muutama äiti on jo ruvennut välttelemään seuraamme hiekkiksellä , vertailemaan ääneen omaa ja lastamme ja jankuttamaan lapselleen "puhus nyt". Lapseni hakeutuu nykyään isompien seuraan 5v , ala-asteikäiset tai aikuiset. Alussa yritin vähätellä ja sensuroida lastani. Nyt sitten annan hänen hakeutua isompien seuraan. Surullinen tilanne. Useimmat lapset kuitenkin oppivat , vain omaan tahtiinsa. Vertailu on ihan turhaa.

8

1941

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joo...

      Muistan kerran neuvola käynnillä, oli pikkuruinen likka joka siinä puuhasteli leikki hellan ja kippojen kanssa:

      "Päivää saisiko teille olla puuroa"
      "Ahaa, olisiko toivoita millaista puuroa"

      Se oli hauskaa kuunneltavaa, koska tuo lapsi ei varmaan ollut kuin joku pari vuotias (en nyt muista, mutta kysyin silloin äidiltään) Hän tuumasi, että lapsi on alkanut puhumaan jo tosi aikaisin ja nykyisin ei ole juuri lainkaan hiljaa.

      Ja ihan terveeltä tuo lapsi ainakin vaikutti.

      Joten:
      Kukin ajallaan ja tavallaan.

    • tuo niin

      erikoiselta näin näppituntumalta kuulosta. Kyllä usein tyttölapset puhuvat jo kaksivuotiaana pitkiäkin lauseita. Ja vieraskieliset sanathan on sanoja siinä missä kotimaisetkin. Meidän tyttö laski saksaksi viiteen jo reilusti alle kaksivuotiaana, kun hoidossa oli isompi tyttö opettanut. Eikä mulle tullut mieleenkään, että tyttö olisi jotenkin poikkeava - lapsethan matkivat ja oppivat etenkin loruja ja lauluja ulkoa uskomattomia määriä.

      En tiedä, mistä päin olet kotoisin, jos siellä tuollaista taivastellaan, mutta ei meillä päin ainakaan. Meidän neiti lauloi 2v neuvolassa Lasten liikennelaulun kokonaan ja lähes oikein, johon neuvolan täti kehaisi, että onpas hienoa, mutta ei se siitä sen suurempaa numeroa nostanut eikä muutenkaan siitä, että puhui hyvin selkeästi ja ymmärrettävästi ja selosti esimerkiksi aamulla tehtyjä asioita monisanaisilla lauseilla.

      Kyllä mun ystäväpiirissä on ainakin yleisempää, että kaksivuotias puhuu muutaman sanan - tai pidempiä - lauseita, kun se että puhuu vain yksittäisiä sanoja.

      • ----- zzzz

        Et tainnut ymmärtää koko alkuperäisen keskustelun avaajan pointtia.


    • mun tuttavani lapsi

      1,5v ja puhuu tosi paljon. Ei kyllä oo ongelmia tietääkseni sen suhteen et puhuu paljon. Huvittaa joskus kun lauserakennekki on ihan oikea, vaikka pikkulapsi kyseessä. Matkii kaikkea mitä kuulee ja myös nukkumaan mennessä höpöttää yöt pitkät kuulemaansa ennen kun nukahtaa. Toiset kehittyy puheessa nopeammin, toiset taas motoriikassa.

    • itsellä kaksi puheliasta lasta

      Mutta kyllähän kaksivuotias voi olla jo hyväkin puhumaan ja lauseitakin tulee ihan hyvin. Ei ainakaan minusta ole yllättävää. Tosin tiedän lapsen,joka ensimmäisen kerran puhui nelivuotiaana :) Mutta puhuikin sitten täysin virheettömästi. Kaipa ei ollut ennen asiaa ja ihan normaalisti on mennyt hänellä.

      Ehkei tosiaan kannata sinunkaan vertailla, lapsi voi sen tajuta, eikä se ole hyvä ollenkaan.

      • osaavat jo

        puhua, koska äidinkielemme on helppo. Kaksikielisyys taas yleensä viivästyttää puheen kehitystä.

        Jos lapsi on pantu johonkin seurantaan, se voi johtua kaksikielisyydestä tai sitten lapsen kehitys on toisella alueella, esim motoriikassa, viivästynyttä. Itse en kyllä katso, että tässä mitään erityisseurantaa tarvittaisiin.


      • REX myös
        osaavat jo kirjoitti:

        puhua, koska äidinkielemme on helppo. Kaksikielisyys taas yleensä viivästyttää puheen kehitystä.

        Jos lapsi on pantu johonkin seurantaan, se voi johtua kaksikielisyydestä tai sitten lapsen kehitys on toisella alueella, esim motoriikassa, viivästynyttä. Itse en kyllä katso, että tässä mitään erityisseurantaa tarvittaisiin.

        Ongelman olevan korvamerkittynä oman lapsen kohdalla. Vaan siinä paineessa , jonka kehitysviiveinen lapsi aiheuttaa..Meillä on myös törmätty tähän. Puhukaa , lukekaa satuja. Jos vanhempi vain olla mällöttää kyllä sen huomaa myös lapsesta:)


      • Suppis1056
        REX myös kirjoitti:

        Ongelman olevan korvamerkittynä oman lapsen kohdalla. Vaan siinä paineessa , jonka kehitysviiveinen lapsi aiheuttaa..Meillä on myös törmätty tähän. Puhukaa , lukekaa satuja. Jos vanhempi vain olla mällöttää kyllä sen huomaa myös lapsesta:)

        No meillä kanssa pikkumies on alkanut puhua täysin 1v. ja 4kk, sanoja tuli ties miten pienestä saakka. On sitä jotkut ihmetelleet, mutta lähinnä naureskelleet, kun varsinkin autosanasto on niin hallussa. Aina on halunnut paljon lukea kirjoja, vaikka onkin vilkas ja on 10kk saakka "juossut". Nyt ikää 2v. 8kk. ja ainut huono asia, joka tästä on seurannut on ollut se, että kun poika on ikäisekseen myös pitkä, niin häntä pidetään ikäistään vanhempana. Kurjuus piilee siinä, että tunne-elämältään ja sosiaalisilta taidoiltaan, kärsivällisyydeltään yms. on kuitenkin niin omanikäisensä, että esim. hoidossa sitten päivitellään "et miten se nyt tuolla tavalla" kun joku ei sujukaan:(. Vaikkei edes vielä pitäisi.

        Mutta todellakin kaikki ajallaan... Meillä harjoitellaan kärsivällisyyttä:).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe