ruuan hinta

nousee.....

Ruuan hinta nousee koko ajan, vaikuttaako se teidän ostamisiin?

montako lasta teillä on?

kuinka useasti käytte kaupassa?

paljonko menee kerralla rahaa ruokaan n.?

millä kulette kauppaan auto,bussi,kävely
(kuinka pitkä matka)

oletteko jättäneet ostamatta nykään jotain, koska hinta noussut?

riittääkö teidän palkka/palkat hyvin ruokaan?

meillä on 8 lasta eli aika suurperhe :)
kaupassa käydään aika useasti melkein päivittäin koska ostamme aina yhdelle-muutamalle pvälle ruuat
tänään kun kävimme meni meillä rahaa ruokaan
(kuitista katsoin; 112.35e tuli 3 pussia ruokaa)

kävellen tai pyörällä mennään kauppaan lähikauppa s-market löytyy 200m päästä kauppa keskukseen on 400m ...

ostoksien jättämistä ei kyllä oikein pysty koska on elettävä, ehkä katsomme enemmän vaihtoehtoja, ja otamme siitä edullisimman
esim: aikasemmin ollaan ostettu jos ollaan niin valmiita hk:n lihapullia, nyt ostamme atrian koska ne maksatvat noin. 0.35e vähemmän ja niitäkin kun pitää ostaa monta pakettia niin kyllähän se vähän vaikuttaa :)

palkat riittävät meillä itse tienään 2900e kuussa lapsilisät.

mies tienää reilu 3000e (nuo summat siis jäävät käteen joilla maksaa vuokra,laskut,ruoka ym)

meillä pärjätään hyvin vaikka kerrostalossa asutaan ja vuokrakin on kuussa 2300e
laskut ruoka ym.

9

1473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mor

      Ruuan hinta nousee koko ajan, vaikuttaako se teidän ostamisiin? -Eipä paljoa vielä ole vaikuttanut, vaihtoehtoja kyllä tiirailen tarkemmin kuin ennen.

      montako lasta teillä on? -7

      kuinka useasti käytte kaupassa? -Joka toinen päivä suunnilleen. Joskus täytyy kipaista kun jotain tärkeää puuttuu..esim jos leipomisinspis iskee ja vaikka leivinjauhe on päässyt loppumaan.

      paljonko menee kerralla rahaa ruokaan n.? -Jaa-a, ehkä keskimäärin 50€, joskus kyllä enemmänkin jos kuivatavaraa täytyy ostella, jauhoja, sokeria ja muuta sellaista mitä ei ihan joka kauppareissulla osteta.

      millä kulette kauppaan auto,bussi,kävely
      (kuinka pitkä matka) -Kaupppa ihan tuossa nurkalla, yleensä kävellen. Jos on tiedossa, että täytyy paljon ostaa, niin sitten suhautan autolla ettei tarvi niin itseään läkähdyttää kantamiseen.

      oletteko jättäneet ostamatta nykään jotain, koska hinta noussut? -Eipä juuri, vertailua teen enemmän kuten jo mainitsinkin.

      riittääkö teidän palkka/palkat hyvin ruokaan? -Hyvin riittää, jää vielä säästöönkin mukavasti joka kuukausi :o)

    • 4:n äiti

      Meillä on 4 lasta. Pari kertaa viikossa käydään ruokakaupassa. Iso kauppareissu maksaa vähän yli 100 euroa, ja pieni n. 50 euroa.

      kaupassa käydään yleensä autolla (n. 4 km, markettiin) tai polkupyörällä (n. 3 km s-market) tai kävellen (1 km, lähisiwa).

      Muuten ei ole hinnat vaikuttaneet vielä ruokavalintoihin, paitsi kalleimpia lihoja ei osteta kuin ihan poikkeustilanteisiin. Eineksiä ei osteta, koska allergiset lapsemme ei voi niitä syödä.

      Ulkona syödään normaalisti n. 2-4 kertaa kuussa, lähinnä pizzaa, mutta joskus myös hampurilaista. Nyt kesäaikaan kun liikutaan enemmän kodin ulkopuolella, myös syödään enemmän kodin ulkopuolella. Tämä on se, mistä ensimmäisenä tingitään, silloin kun rahat ovat vähissä, kun ollaan tehty jokin isompi hankinta.

      Pääsääntöisesti pärjätään ihan hyvin. Mies tienaa, kohtalaisesti, ja minä "tienaan" vain kotihoidontuen.

    • kokki

      Mitäpä jos ostaisitte ja muuttaisitte 350 neliön omakotitaloon, ehkäpä kahden auton tallilla, saunaosastolla ja kirjastohuoneella? Säästäisitte ainakin noissa vuokrakuluissa...

      • kyllä

        minäkin ajttelin, että perheessä tienataan kuusitonnia puhtaana käteen ja maksetaan 2300 egeä vuokria... Kylläpä saisi aika hyvin lainaa maksettua tuolla määrällä. kukin tyylillään.


      • ap....
        kyllä kirjoitti:

        minäkin ajttelin, että perheessä tienataan kuusitonnia puhtaana käteen ja maksetaan 2300 egeä vuokria... Kylläpä saisi aika hyvin lainaa maksettua tuolla määrällä. kukin tyylillään.

        juu no kukin tyylillään, itse olemme valinneet kerrostalo elämän -vuokralla, eikä kyllä olla miehen kanssa ajateltukaan muuttaa omakotitaloon tai mitään muutakaan :)
        niin sillä kyllä saa mutta kun meillä ei oikein edes ole lainaakaan niin se jää sitten elämiseen sekä veroihin, mutta hyvät työt on mutta kyllä se on raskasta ollut lasten kasvatuksen kanssa mutta nyt sitten saa olla tyytyväinen :)


      • tää oli hyvä
        ap.... kirjoitti:

        juu no kukin tyylillään, itse olemme valinneet kerrostalo elämän -vuokralla, eikä kyllä olla miehen kanssa ajateltukaan muuttaa omakotitaloon tai mitään muutakaan :)
        niin sillä kyllä saa mutta kun meillä ei oikein edes ole lainaakaan niin se jää sitten elämiseen sekä veroihin, mutta hyvät työt on mutta kyllä se on raskasta ollut lasten kasvatuksen kanssa mutta nyt sitten saa olla tyytyväinen :)

        no en oo kyllä ennen kuulut kenenkään olevan tyytyväinen siitä, että ei ole lainaa, vaan jää rahaa elämiseen ja "veroihin"!! Niin no, sillä 2300 eurollaa minkä nyt pistätte vuokraan, niin saisitte kyllä aikamoisen kämpän omaksi ja sittenhän se olisi aikanaan maksettu eikä tarvitsisi sitäkään summaa enää pistää (voisi vaikka laittaa niihin veroihin...). Vuokrarahat _mun_ mielestä menee ihan kankkulan kaivoon, lainaa lyhentäessä jää sentää jotain loppujen lopuksi itselleenkin: se kämppä. mutta edelleen, kukin tyylillään.

        8 lasta kerrostalokämpässä, minkä kokoinen asunto teillä on?


    • menee näin

      Kyllä ruuan hinta vaikuttaa ostotottumuksiin. Jokaista tuotetta vertaillaan ja kaikki ylimääräinen jätetään pois (esim. ei enää juustoa makaronilaatikkoon yms).

      Lapsia on neljä.

      Kaupassa käydään kun on pakko, yleensä pari kertaa viikossa. Matkaa lähikauppaan on 15 kilometriä ja sinne mennään autolla työmatkojen tai lasten harrastusten yhteydessä, jos mahdollista.

      Olemme jättäneet ostamatta kallistuneita tuotteita, kuten maitotuotteita. Palkat eivät riitä hyvin ruokaan (tai saisi ne riittämään ruokaan, mutta sitten ne ei riittäis asumiseen tai työmatkakuluihin tms).

      Mies tienaa 2000 euroa (brutto) ja minä toimin sivutoimisena yrittäjänä lastenhoidon ohessa ja tienaan ehkä noin 800 euroa kuussa (brutto).

    • kaksi enkeliä taivaassa, 12...

      Meillä on 12 lasta.
      Käymme kaupassa n. 3 kertaa viikossa. Kerralla menevän rahan määrä vaihtelee paljon, mutta yleensä n. 350e.
      Mieheni käy töissä, palkka n. 3000e/kk. Ylitöitä tekee joskus runsaasti, ja se nostaa palkkaa reilusti. Lapsilisiä tulee vähän päälle 1500e kuukaudessa.
      Kauppaan on matkaa kymmenisen kilometriä, joka kuljetaan autolla. Ostokset hoidamme yleensä muutaman isomman lapsen kanssa silloin kun isä katsoo pienempiä. Kaksi lasta on täysi-ikäisiä, mutta kotona asustelevat.
      Joskus teki tiukkaa esimerkiksi maidon kanssa, koska toivon kaikkien juovan maitoa muutaman lasillisen päivässä (n. 6 dl) ja kun nykyään maitolitra maksaa sen reilut 80snt, niin 14:n henkilön perheessä se tekee yli 8 litraa PÄIVÄSSÄ.
      Käytimme siis kalsiumtabletteja maidon sijasta. Päädyimme kuitenkin lopulta taas maksamaan maidostakin, koska siihen on niin totuttu.
      Ihan hyvin ollaan pärjätty. Emme kuulu mihinkään ehkäisyä kieltävään uskontoon, mutta lapset ovat tervetulleita. Kaksi meillä adoptoitu, toinen Etiopiasta ja toinen Kiinasta.
      Se on kyllä huomattu moneen kertaan, että pienilläkin muutoksilla normaalissa arjessa voi saada paljon aikaan, ja säästää rahaa!

      • teillä menee

        kuukaudessa ruokaan jos kerralla menee n.350€ ja se kerrottuna viikossa kolmella(=yli 4000€/kk).
        Meillä on 7n hengen perhe ja ruokaan menee n.1000€/kk. Mielestäni syömme ihan hyvin ja puolet maidostakin on laktoositonta(1,80€/litra).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe