Aihe

kytkyn vankina

surullinen laskuista

Mitä teen? En huomannut vertailla eri operaattoreiden hintoja ottaessani Soneralta 2vuoden kytkyn. Nyt olet kuitenkin kauhuissani katsoessani puhelinlaskua, joka on moninkertaistunut samalla käytöllä. Ja tästä olen siis jo vähentänyt puhelimen osamaksun. Sonerallahan on paljon kalliimmat minuuttihinnat verrattuna esim. Dna:han ja Saunalahteen. Ja Soneralla tulee vielä puhelunaloitusmaksut kaiken päälle joka puhelusta! Samoin tosin näyttäisi olevan myös mm. Elisan asiakkailla. :/
Onko olemassa jotain tapaa purkaa kytky ennenaikaisesti? Ei huvittaisi maksaa näin paljoa puheluistaan. Soneralla menee vielä alkavien minuuttien mukaan laskutus, niin harmittaa aina hirveästi jos tulee puhuttua esim 2min 1s, kun laskutetaan heti kolmesta minuutista. Edellisessä liittymässäni ei näin ollut, vaan veloitus meni käytön mukaan, OIKEASTI.
Auttakaa, jos tiedätte mitä vain, joka auttaisi!!

23

7915

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • LeenuLii

   Kytkyn ehdoissa yleensä kerrotaan millä siitä pääsee heti eroon. Yleensä on kaksi vaihtoehtoa: "Sosiaalinen suorituseste" tai "Katve".

   Sosiaalinen suorituseste tarkoittaa: Äkillinen ja ennalta-arvaamaton taloudellinen ahdinko, jossa ei pysty suoritumaan liittymän laskuista. Tässä vaiheessa loppupuhelimen joutuu maksamaan kerralla.

   Katveen pitää olla vakava ja sitä ei pystytä parantamaan. Katveen pitää olla kotiosoitteessa ja vieläpä siinä kotiosoitteessa missä liittymän omistaja asui kun sopimus tehtiin. Se että ei ole 3g-verkkoa ei riitä perusteeksi. .. ja loppupuhelin pitää maksaa kerralla

   Toki voit tutkia kuluttajasuojalakia ja yrittää sieltä etsiä jonkun porsaanreiän, kuten vaikkapa kohtuuttomuuden.

   • buaaa

    Voisithan vedota mielenvikaan, ettet ymmärtänyt mihin nimesi pistit:))


  • tein itse niin

   Itselläni oli vähän samanlainen tilanne, mutta avasin huomattavasti edullisemman Dna-liittymän rinnalle, jolla soittelen kaikki puhelut ja laitan viestit. Pidän uutta liittymää vanhassa puhelimessa, niin ei tarvi alkaa rämpläileen sim-korttien kanssa ja kuitenkin kaikki kaverit pystyy soitteleen vanhaan numeroon. Näin joudun maksamaan Elisalle vain puhelimen kk-maksun. Mulla on onneksi vain vuoden kytky, niin se loppuu ihan just. Sen jälkeen aoin vaihtaa vanhan numeroni tälle uudelle operaattorille. Harkitse sinäkin tätä!

  • Kyllästynyt2

   Itselläni aivan sama tilanne. Onneksi kytky loppuu tässä kuussa. Otin itsellene Tele Finlandin Pulina liittymän toiseen kännykkään. yritin itsekkin päästä irti kytkykaupasta, mutta en onnistunut. Opimpahan ettei enää kytkypuhelinta tai mitään muutakaan vastaavaa.

  • Sim-lukitus..

   Eli mikset pura puhelimen sim-lukituksen, jolloin voit käyttää muun operaattorin liittymää. Eli maksat vain alkuperäisen liittymän kuukausimaksut.

   Itse avasin myös 2 vuotta sitten soneran kytkyn, joka aukeaisi virallisesti huomenna 21.7, eli huomenna siihen voi laittaa muiden operaattorien sim-kortteja. Mutta minä poistin lukituksen miltei heti, näin maksoin vain kk-maksut ja minulla oli sim-vapaa puhelin.

   Jos sinulla on nokian puhelin, sim-lukituksen purku hoituu helposti. Jos haluat purkkaa sim-lukituksen vastaa tähän viestiin niin voin antaa ohjeet siihen.

   • alkup.kirjoittaja

    Kerrohan, jos osaat. :) Ei pidä tästä lähtien kyllä ostaa mitään kytkyjä.
    Kiitos jo etukäteen!


   • miimu

    Voisitko sinä "PURKAA" tosiaan auttaa!Vanha puhelimeni oli ostettu huutonetistä ja siinä vaiheessa kun halusin vaihtaa operaattoria kävikin ilmi, että oli slim-lukitus eikä meillä koodia. Nyt ostettiin uusi puhelin, johon siirsin sim-kortin. Tyhmää kysyä,mutta siirtyikö lukitus nyt uuteen puhelimeen. Ilmeisesti? Meillä ei ole tietoa kauanko tuo kytky kestää. Ostaessamme vanhan puhelimen emme olleet edes kuulleet sanaa kytky. Meitä tietämättömiäkin löytyy,valitettavasti:(


   • Teppo

    Elisan kytky N95. Tuli töistä puhelinetu soneralta, mutta ei kunnon puhelinta. Pitäisi saada sim lukitus purettua, että sais soneran kortin N95:seen.


   • 6233

    Tere! Viittiks jeesata kun pitäis saada 6233 sim purettua.Kuinka toimin? Kiitos jo etukäteen...
    T;AI


   • Sama vika
    Teppo kirjoitti:

    Elisan kytky N95. Tuli töistä puhelinetu soneralta, mutta ei kunnon puhelinta. Pitäisi saada sim lukitus purettua, että sais soneran kortin N95:seen.

    hei saitko sinä kytkyn pois minulla oisi sama vika jos sait nii voisitko neuvoa miten saan kytkyn pois


   • tatjanamu

    miten purku hoituu?


   • kiuruvesi

    Voisitko auttaa minua, mulla on soneran kytkypuhelin


   • erkki pelimerkki

    nokia 5230_--------kerro
    jtlaak@kolumbus.fi
    meneekö ihan tolla sim lukituksen poistokortilla mahtuuko oleman--
    laita tarkkaan en osaa näitä


   • fixsus

    annatko ohjeet sim lukituksen poistamiseen . voitto vänskä


   • tomjout

    moi

    pistätkö ohjeen nokian ja elisan välisen sim lukituksen purkuun, jos mahdollista

    terv. tomjout@suomi24.fi


   • pennapori

    elisa toimii mutta DNA ei ostin huutonetistä pari risaa ja kasasin yhden toimivaks. miten niin vanhassa puhelimessa voi olla kytky.


   • junnu6

    sim lukituksen poisto-ohjeet nokia n9


  • jäbätä123

   kokoiset ne sun laskut on sit ollut jos saa kysyä ? ja mikä on se sopimukseen kuuluva hintakokonaisuus ? itse olin elisan vanki 2v ja laskut oli aivan jotain muuta mitä se kytkypakwtin suurus piti olla hyvillä minuuteilla.. vaiks en ees puhunu paljoa ja nykyään kun on halpa liittymä ja elisast päässy eroon ni laskut on ollu reilun kympin kuussa ja puhun yhtä paljon kuin sillo elisal..

  • Kokeile jotain

   Niinpä niin... Taas valitusta operaattorista ilman kunnollisia taustatietoja.

   Oletko ottanut kertaakaan yhteyttä Soneraan tai asioinut "Omilla sivuilla"? Sieltä saa oikeaa tietoa siitä, mitä voit tehdä kytkyllesi.

   Mikä on se sinun suuri laskusi? Etkö ole vaihtanut liittymätyyppiäsi paremmin käyttöösi sopivaan? Minuuttilaskutus siis puhepaketiksi, jolloin pääset eroon aloitusmaksuista ja vajaiden minuttien veloituksesta? Sopimusehtojenkin mukaan voit vaihtaa puhepaketin kokoa kesken sopimuskauden. Esim. Puhe 350:llä minuuttihinta on 5,9c/min ja kuukausimaksu 19,90€ puhelimen osuus. Puhe 200:llä minuuttihinta on n. 8c ja kk-maksu 15,90€ puhelimen osuus. Näihin ei siis tule aloitusmaksuja!

   Nyt tarkkuutta ja omatoimisuutta tähän touhuun.

   • P

    Mulla on kytkypuhelin ja heti kun on 2 vuotta tullut täyteen, haen uuden puhelimen suurinpiirtein samoilla maksuilla, eli about sen 35 egee kuukaudessa, joka sisältää 250 min. puhetta ja 100 textaria. Noi textarit on aina jääny pikkasen vajaiksi tosta sadasta (noin 70 / 100), mutta puhelut on jääny reilusti vajaiksi 250:stä minuutista (noin 100 / 250), mutta en ole kertaakaan valittanut, enkä aiokkaan. Ihan vitun sama!


  • Ex-kytky

   En tiedä onko umpikuurous ja muiden kokemuksista oppiminen huono asia.

   Nuo aiemmin mainitut purkuehdot on varmaa olevat noin.

   Mutta jos ei tajuu, että minuuttihintainen puheluhinnottelu o kallis ja sit se, että ostat 19e/350 minsaa nii se o kallis jos et käytä sitä.

   Se o paras kytkyssä jos maksaa sen laitteen hinnan kerralla ja sit vaan sen palvelut sitä mukaa ku haluaa. Ei kytky o mikää hauta, mutta moni menee hautaan sen kanssa

  • kivemer13

   mä saan perjantaina kytkypuhelimen soneralta ni voiko joku sanoo että kannattaako vai eikö , halusin just soneralta sentakii että se on aikas hyvän näkönen paketti mutta pari juttu mua mietitityttää : joudunko maksaa enemmän kuin 40 euroo kuussa jos en käytä niitä kaikkia esim jos en puhu 20 minn puhelimes tai lähätä nii paljon viestei kuin siihen pakettiin kuuluu taijos oon aika paljon netissä, kauan sais olla netissä puhelimella että ei joutuisi maksaa ylimäärästä ku haluisin vaa maksaa ton 40 euroo kuukaudessa en muuta.

  • Kytkyilijä

   Vain paketin sisältämien kuukausittaisten määrien ylittämistä tekstareista ja puheluista tulee erillinen veloitus. Jos pakettiisin kuuluu 1000 min, 200 sms kuukaudessa ja puhut 500 min ja lähetätä 120 tekstaria, ei sinulta mene muutakuin kytkypaketin kk-maksu. Korjatkaa joku, jos olen väärässä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   252
   19385
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   376
   7162
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   2290