Asensin tossa Sunin VirtualBox:iin Fedoran 9:n. No ensimmäiseksi piti sitten hakea näytön asetukset kohdalleen eli ei kun tutkimaan saisiko resoluutiota muutettua. Eipä ollut kuin yksi vaihtoehto, joten haeskelemaan ajuria linuksille Nvidia quadro 1600 M ja linuksille. No valmistajan saitille etsimään ja löytyihän se sieltä. Seuraavaksi sitten latailemaan se koneeseen ja lueskelemaan ohjeita. Ei muuta kuin asennusohjeiden mukaan toimimaan. Vähän monimutkaiselta homma näytti. Kun piti ensin etsiä toinen ohje millä saa muutettua boottaamaan suoraan tekstitilaan, kun ei saa X:n ollessa käynnissä asennella.
No boottauksen jälkeen tietenkin unohtui, että ne ajurit olikin vahingossa tallennettu kansioon ei root käyttäjänä, joten takaisin graafiseen tilaan ja roottina tekemään kansio ja tallentelemaan.
Tekstitilasta graafiseen tilaan boottauksessa joutui tutustumaan Vi:hin, jolla piti harjoitella vähän konfigurointia.
Tekstitilassa sitten ajuria asentelemaan. Alku näytti vähän aikaa lupaavalta, mutta sitten aloikin tulla varoituksia ja erroreita. Rupesi ehdottelemaan, että kernelistä pitäisi sorsat asennella koneeseen. Ei muuta kuin googlaamaan miten sorsia asennellaan.
Samassa googlatessa löytyikin Livna ja ei kun kokeilemaan sitä ja asentelemaan ajuria, olisi vähän yksinkertaisempi juttu pari komentoa ja siinä. Alku näytti taas lupaavalta, kunnes käynnistin koneen. Alkoi bootatessa tulla virheilmoituksia ja jotaa oli pielessä.
Aika monimutkaista hässäkkää toi linuksien kanssa leikkiminen. Ei ole mikään ihme ettei se oikein tahdo levitä kotikäyttöön. Windowsin käyttö on paljon yksinkertaisempaa. Ei tarvitse ihmetellä ajurien, eikä minkään muunkaan softan kanssa, jos softasta on tietylle windows-versiolle olemassa oma versio, se yleensä asentuu aina. Samaa ei voi sanoa Linuxin ollessa kyseessä. Linuxin kanssa aika äkkiä joutuu monimutkaiseen säätämiseen ja jopa pitäisi kernelistä lähdekoodeja asennella.
Mielummin pysyisin windows-maailmassa, on vain pakko muutaman ilmaissoftan takia ruveta linuxia säätelemään.
Täytyy varmaan kohta ruveta koodailemaan, jotta saa näytönohjaimen ajurin toimimaan :)
Miksi ihmeessä linux-maailmassa on ruvettu tekemään päällekkäin useaa eri linuxia, kuin yhdellä olisi tultu toimeen, olisi sama kehittäjämäärä saanut paljon enemmän aikaiseksi jos olisivat pistäneet paukut yhteen linuxiin ja tehneet siitä mahdollisimman helppokäyttöisen ja päivittäneet sitä eteen päin.
EI OLE IHME ETTEI LINUX YLEISTY JESSUS MIKÄ AJURIHÄSSÄKKÄ
56
5302
Vastaukset
- Linuxin kanssa syvälle uponnut
Vielä sen verran kokemuksia linux-maailmasta on kertynyt, kun aikanaan rakentelin töissä kehitysympäristöä linuxin päälle. Asentelin ohjeiden mukaan kaikki paketit ja osa softasta piti käännellä lähdekoodeista, mikä sinänsä oli vähän naurettavaa puuhaa. No sitten käynnistelemään sovelluksia. Jokunen epämääräinen virheilmoitus, jotka eivät kertoneet yhtään mitään, eikä softat toimineet.
Sitten pyytelin apuun talon linuxasiantuntijaa, joka ylläpiti linuxpalvelimia. Hän onnistui jäljittämään, että jossain asennuspaketissa ainakin oli mukana joku väärä versio jostain toisesta softapalikasta, teki paljon hommia ennen kuin löysi tämän ongelman. Sen jälkeen yritti ei toiminut ja taas vaihtoi jotakin versiota jostain softasta ja taas yritti. Edelleenkään ei pelannut. Jonkun aikaa säädettyään totesi, että asennetaanpas koko roska uudestaan puhtaalta pöydältä. Eli softat uudestaan linuxin päälle. Ei edelleenkään toiminut. Ei osannut sanoa missä vika. Seuraava vaihtoehto mitä ehdotti, oli että koko linuxi asennetaan uudestaan ja softapalikat siihen.
Jotenkin jäi vähän sellainen olo linuxvirittelyistä, että on palikkaleikkien painajainen koko juttu. - parempi...
...että pysyisit tiukasti Windowsissa? Sieltähän sinun palkkasikin juoksee.
Uskomatonta soopaa!- asennushässäkän ihmettelijä
Kun säätelee sekä Windowsia, että Linuxia voi niitä verrata ja huomaa molempien hyvät ja huonot puolet.
Tällä hetkellä Microsoft-maailmassa on paljon töitä tarjolla ja hyviä liksoja. Mikrosoftilla on niin paljon erilaisia tuotteita yrityksille, että myyvät helposti paljon muutakin kuin käyttöjärjestelmiä ja niiden räätälöinnit ym. takaa töitä. Ne osaa bisneksen ja siinä on myös jaettavaa muillekin tekijöille.
Pistin tuon otsikon huutamalla koska a) sinäkin teit niin ja b) luettuani tekstisi minun todellakin teki mieli huutaa ;D
"Asensin tossa Sunin VirtualBox:iin Fedoran 9:n"
Alkoi hyvin.
"haeskelemaan ajuria linuksille Nvidia quadro 1600 M"
Päättyi huonosti.
Virtualbox käyttää oletuksena vesa-korttia 8MB RAMilla, Guest Additioneilla saadaan käyttöön parempilaatuinen ajuri jolla mm. kokoruutuajo on mahdollista.
Sinä et siis hae näytönohjaimen ajuria mistään sourceforgesta tai yhtään mistään muualtakaan koska Virtualboxin mukana tai vähintään erikseen ladattavana saat "Guest Additions" lisälevyimagen jossa tarvittava näytönohjaimen ajuri kuten myös client-host-hiirituki on.
Guest Additions -levyimage mountataan linux-clientiin jonka jälkeen ajetaan rootin oikeuksin skripti joka asentaa client-näytönohjaimen ja muut ajurit.
Tämä on myös syy miksei 3D ole virtuaalikoneissa käytössä, kaiken tehon irtiottaminen vaatisi erikoistoimenpiteitä ja ilmeisesti natiivin ajurin näytönohjaimelle mikä on vasta suunnitteilla. Virtuaalikoneessa käytetään siis virtuaalikoneen omia ajureita näytönohjaimessa.
Suosittelen lukemaan ohjeet tarkemmin vaikkapa tästä linkistä
http://www.virtualbox.org/download/1.6.2/UserManual.pdf
Täytyy sanoa että tässä kyseisessä tapauksessa asentaja itse teki asennuksesta "monimutkaista hässäkkää" tai paremminkin ajoi itsensä umpikujaan sillä et mitenkään olisi saanut mitään näytönohjaimen ajuria toimimaan virtuaalikoneessa.
"Täytyy varmaan kohta ruveta koodailemaan, jotta saa näytönohjaimen ajurin toimimaan"
Ei tarvi, etsit vain sen "Guest Additions" cd-imagen ja liität sen ja lopuksi ajat rootin oikeuksin asennusskriptin.
Ei tosiaan ole ihme ettei linux ole yleistynyt...- kovalla tohinalla
Minkä ihmeen takia sinä tuollaista harrastat? No huvinsa kullakin.Onhan näitä Linuxeja jotka pelaa ihan "out-of-the-box" eikä mitään ihmeellistä säätöä tarvi tehdä,siis jos ei halua mutta voi kyllä "säätää" mielin määrin jos tuntee sellaista tarvetta.
- yhdessä asiassa
monet versiot ehkä pelottavat ja hämäävät
wintoys käyttäjiä.
Jopa yksi linux riittäisi minkä käyttäjät muokkaisit
mieleisekseen tai olisivat muokkaamatta.
Vaan kuinkas kävisi tietoturvalle???Se on totta että monet jakeluversiot sekoittavat windowsihmisten päätä, sekoittihan se joskus omaanikin ;D
Mutta yhdestä tuollaisesta sanoisinko "skeleton" jakelusta en ole samaa mieltä. Jos oikeasti mietit jakeluiden variaatoita niin skeletonista muokkaaminen olisi TODELLA työlästä. Mikäli skeleton-linux olisi "liian iso" olisi sen asentaminen ja säätäminen heikompaan masiinaan hankalla, jos skeleton-linux taas olisi liian pieni niin työpöytäympäristön rakentelu mieleisillä herkuilla olisi liian raskasta, ainakin siis aloittelijoiden kohdalla. Miten esim. tekisit vaikkapa Ubuntusta 200Mt minijakelun joka toimisi oikeasti tai toisinpäin. Kokeneelta käyttäjältä tämä onnistuu mutta ei aloittelijalta. Niiden omien "moduleiden" valitseminen rakenteluvaiheessa ei olisi yhtään helpompaa kuin nykyään.
Parempi mun mielestä niin päin että on monia jakeluita joilla on omat suuntauksensa ts. mausteensa, käyttäjän tehtäväksi jää selvittää mikä olisi hänelle sopivimman oloinen ja siitä sorvaaminen on helpompaa kun jo lähtökohta on lähellä sitä mihin pyritään.
Olisi vain parempi kertoa aloittelijalle että tämä kertoo mitä haluaa tehdä ja tarjota vaihtoehtoja joista hän sitten voisi aloittaa jollakin sopivantuntuisella vaihtoehdolla. Uuteen käyttöjärjestelmään siirtyminen vaatii jokatapauksessa opettelua ja ponnisteluakin (ainakin jos kyseessä on windows ja linux) niin miksei näkisi vaivaa että selvittää asioita etukäteen?
Kyllähän täällä palstalla vastataan jos kysyjä esittää asiallisia kysymyksiä, vaikka montakin kysymystä.
Olen edelleen sitä mieltä että jakeluiden moninaisuus ja linuxin joustavuus kaiken suhteen on linuxin parasta antia, luonnollisesti monet monet vaihtoehdot luovat valinnanvaikeutta ja alkuun sekavuuttakin. Mutta olisiko hyvä että autokaupassa olisi vain yksi mosse (ei djmosse ;D) ja kun haluat vaihtaa autoa niin vaihdat mossen toiseen mosseen, aika köyhää. Autokaupassa on lukematon määrä eri merkkejä ja malleja ja asioiden selvittäminen vaatii joskus aikaa ja vaivaa, siihen pippelin pidentämiseen jaksaa suomalainen mies kyllä kuluttaa voimavaroja mutta esimerkiksi jakeluiden ominaisuuksien kanssa se ei onnistu hahhah.. ;DEi Linuxista ole oleellisesti enempää versioita kuin WinNT:stä. Eihän se ole muuta kuin kerneli ja tämän päälle on rakennettu useita käyttöjärjestelmiä. Oleellinen ero on se, että Linux on lisensoitu niin, että sitä käyttää useampi firma ja LSB-standardi tekee useimmista Linuxin päälle rakennetuista käyttöjärjestelmistä myös yhteensopivia. WinNT:tä löytyy vain Microsoftin käyttiksistä ja ovat myös yhteensopivia keskenään (Win32, .NET jne.)
LSB-yhteensopivat kyllä on kaikin puolin järkevämpi ratkaisu koska se on yhteinen standardi. Historia on osoittanut sen, että toimivissa ratkaisuissa tekniikan lisäksi tarvitaan myös se oikea politiikka millä varmistetaan tekniikka yhteiseksi standardiksi, sama se sitten että kuka sen toteuttaa.
- sotiiin
"Asensin tossa Sunin VirtualBox:iin Fedoran 9:n."
Fedora-jakelu (kuten muutkin Linuxit) eivät ole tarkoitettu ajettavaksi virtuaalikoneisiin, vaan tietokoneen käyttöjärjestelmäksi (jopa muiden käyttöjärjestelmien kanssa). - heh heh
Kuten yleensäkin, itse mokasit. Sitten itketään täällä... heh.
.......
Pitäsikö kaupoissakin olla kaiksta elintarvikkeista vaan yhtä laatua? Vain yksi automerkki, josta pari mallia? Ihmiset asuisisivat kaikki samalaisessa talossa?
Edellinen tuntuisi naurettavalta nykymaailmassa. Linuxin vahvuus on nimenomaan monipuolisuus ja muokattavuus. Jos rajoittunut mielesi ei kestä linuxin vapautta ja monipuolisuutta, käytä ihmeessä wintoosaa tai mäkkiä.- asennushirvityksen ihmettelijä
Toi Linuxin vahvuus on ollut jo kauan. Mistäköhän voisi johtua että Windows on edelleen useimman käyttäjän koneessa. Vaikka Linuxia saa ilmaiseksi. Ei tietokonevalmistajat väkisin Windowsia käyttäjien koneisiin työnnä. Koneisiin laitetaan sitä mitä kuluttajat haluaa.
Miksi sitten kuluttajat eivät ole halunneet useammin koneisiinsa Linuxia, hei senhän saa ilmaiseksi. Ainakin yhtenä syynä voisi sanoa, että työpaikoilla käytetään edelleen lähes pääsääntöoisesti Windowsia työasemissa. Kovin harvassa on ne yritykset, joissa Linux on käytössä työasemissa.
Ei yrityksissä ole mikään pakko Windowsia työasemissa käyttää, miksiköhän ne kuitenkin valitsevat sen?
Etenkin jos vertaa Linuxin käyttöä Windowsiin, voi todeta, että Windowsin tai mäkin käyttäjä oppii helposti käyttämään Linuxia. Jostain syystä kuitenkin se ei ole edelleenkään yleistynyt, vaikka sen piti jo olla varteenotettava vaihtoehto jo yli kymmenen vuotta sitten. asennushirvityksen ihmettelijä kirjoitti:
Toi Linuxin vahvuus on ollut jo kauan. Mistäköhän voisi johtua että Windows on edelleen useimman käyttäjän koneessa. Vaikka Linuxia saa ilmaiseksi. Ei tietokonevalmistajat väkisin Windowsia käyttäjien koneisiin työnnä. Koneisiin laitetaan sitä mitä kuluttajat haluaa.
Miksi sitten kuluttajat eivät ole halunneet useammin koneisiinsa Linuxia, hei senhän saa ilmaiseksi. Ainakin yhtenä syynä voisi sanoa, että työpaikoilla käytetään edelleen lähes pääsääntöoisesti Windowsia työasemissa. Kovin harvassa on ne yritykset, joissa Linux on käytössä työasemissa.
Ei yrityksissä ole mikään pakko Windowsia työasemissa käyttää, miksiköhän ne kuitenkin valitsevat sen?
Etenkin jos vertaa Linuxin käyttöä Windowsiin, voi todeta, että Windowsin tai mäkin käyttäjä oppii helposti käyttämään Linuxia. Jostain syystä kuitenkin se ei ole edelleenkään yleistynyt, vaikka sen piti jo olla varteenotettava vaihtoehto jo yli kymmenen vuotta sitten."Mistäköhän voisi johtua että Windows on edelleen useimman käyttäjän koneessa. Vaikka Linuxia saa ilmaiseksi. Ei tietokonevalmistajat väkisin Windowsia käyttäjien koneisiin työnnä. Koneisiin laitetaan sitä mitä kuluttajat haluaa."
Syynä on vendor lock-in. Markkinoilla on Windowseille tehtyä softaa mitä suuri osa kuluttajista haluaa käyttää, joten laitevalmistajien pitää MYÖS tarjota Windowseja. Microsoftilla taas on määrävä markkina-asema, ja jos laitevalmistaja alkaa tarjota muita käyttiksiä, Microsoft nostaa Windowsin hintaa tälle valmistajalle ja valmistajalta menisi katteet. Tästä syystä analyytikot on arvioineet, että kilpailevat käyttikset yleistyvät rajusti vasta sitten kun ovat saaneet vallattua yli 10% osuuden, että Microsoftilla ei ole otetta laitevalmistajiin.
"Jostain syystä kuitenkin se ei ole edelleenkään yleistynyt, vaikka sen piti jo olla varteenotettava vaihtoehto jo yli kymmenen vuotta sitten."
10 vuotta sitten Linux juurikin lujitti asemansa ohjelmistomarkkinoilla kun Oracle porttasi ohjelmistonsa Red Hatille. Ja onhan se perhanan yleistynyt. Tänä päivänä sulautetuista järjestelmistä mitä kehitetään tehdään lähes 80%:sti Linuxin päälle, supertietokoneista Linux -pohjainen käyttis löytyy 85%:sta, Suomen WWW-palvelimista 90% käyttää Linux -pohjaista käyttistä. Ja kyllähän se Linux nyt löytyy ties mistä Tomtomista, WLAN -purkista, palomuurista, reitittimestä, digiboksista, karaokelaitteista...
Jos tämä ei ole yleistymistä niin mitä sitten? Tavallisen kaduntallaajan käyttöön sopivat Linux -pohjaiset käyttikset on sitten uusi juttu, sillä niitä on ollut käytännössä vasta pari vuotta tarjolla. Suomessa WWW-tilastot näyttää Linux -pohjaisille 7% markkinaosuutta, eli käytännössä niitä työasemia. Yritysten työasemissa on vähemmän, koska siellä on Windowsien päälle rakennetut infrat joita ei helposti siirrä. Silti muutosta käy sielläkin tasaiseen tahtiin.
Linuxin vahvuus on mitä ilmeisin. Se on markkinoiden muokattavin ja varmaankin myös yleisin(*) kerneli ja siinä on erinomainen suorituskyky (puolen miljardin euron monoliittikerneli!) ja lisensointi on edullinen.
(*) Yleisyys niin, että kuinka monta suoritinydintä pyörittää Linuxia.- Microsoftin valtaa liioitel...
M-Kar kirjoitti:
"Mistäköhän voisi johtua että Windows on edelleen useimman käyttäjän koneessa. Vaikka Linuxia saa ilmaiseksi. Ei tietokonevalmistajat väkisin Windowsia käyttäjien koneisiin työnnä. Koneisiin laitetaan sitä mitä kuluttajat haluaa."
Syynä on vendor lock-in. Markkinoilla on Windowseille tehtyä softaa mitä suuri osa kuluttajista haluaa käyttää, joten laitevalmistajien pitää MYÖS tarjota Windowseja. Microsoftilla taas on määrävä markkina-asema, ja jos laitevalmistaja alkaa tarjota muita käyttiksiä, Microsoft nostaa Windowsin hintaa tälle valmistajalle ja valmistajalta menisi katteet. Tästä syystä analyytikot on arvioineet, että kilpailevat käyttikset yleistyvät rajusti vasta sitten kun ovat saaneet vallattua yli 10% osuuden, että Microsoftilla ei ole otetta laitevalmistajiin.
"Jostain syystä kuitenkin se ei ole edelleenkään yleistynyt, vaikka sen piti jo olla varteenotettava vaihtoehto jo yli kymmenen vuotta sitten."
10 vuotta sitten Linux juurikin lujitti asemansa ohjelmistomarkkinoilla kun Oracle porttasi ohjelmistonsa Red Hatille. Ja onhan se perhanan yleistynyt. Tänä päivänä sulautetuista järjestelmistä mitä kehitetään tehdään lähes 80%:sti Linuxin päälle, supertietokoneista Linux -pohjainen käyttis löytyy 85%:sta, Suomen WWW-palvelimista 90% käyttää Linux -pohjaista käyttistä. Ja kyllähän se Linux nyt löytyy ties mistä Tomtomista, WLAN -purkista, palomuurista, reitittimestä, digiboksista, karaokelaitteista...
Jos tämä ei ole yleistymistä niin mitä sitten? Tavallisen kaduntallaajan käyttöön sopivat Linux -pohjaiset käyttikset on sitten uusi juttu, sillä niitä on ollut käytännössä vasta pari vuotta tarjolla. Suomessa WWW-tilastot näyttää Linux -pohjaisille 7% markkinaosuutta, eli käytännössä niitä työasemia. Yritysten työasemissa on vähemmän, koska siellä on Windowsien päälle rakennetut infrat joita ei helposti siirrä. Silti muutosta käy sielläkin tasaiseen tahtiin.
Linuxin vahvuus on mitä ilmeisin. Se on markkinoiden muokattavin ja varmaankin myös yleisin(*) kerneli ja siinä on erinomainen suorituskyky (puolen miljardin euron monoliittikerneli!) ja lisensointi on edullinen.
(*) Yleisyys niin, että kuinka monta suoritinydintä pyörittää Linuxia."(*) Yleisyys niin, että kuinka monta suoritinydintä pyörittää Linuxia."
Ei vaan kuinka monta käyttäjää Linuxia verrattuna Windowsiin. Tämä ratkaisee pelin, koska menestys tulee ihmisten osaamisesta eikä pelivälineistä. On täysin väärä suunta lähteä edes ajattelemaan asiaa välinekeskeisesti. Ei sen enempää Linux-, kuin Microsoft-välienillä ole mitään itseisarvoa, ne ovat vain välineitä. Oleellista on vain käyttäjien osaaminen, mistä ympäristöstä se karttuu. Tämän osaamisen ympärille loppupeleissä tuotteen rakennetaan.
Ei ole mitään merkitystä sillä kuinka paljon prosessoreita pyörittää Linuxia, koska se tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti. Se on vain rautaa ja siirtyy äkkiä Kiinaan romutettavaksi, jos osaamisen painopiste muuttuu eli se kuinka paljon ihmisiä askartelee minkäkinlaisen teknologian ympärillä.
Ei todellakaan Microsoft voi hallita kaikkia maailman tietokonevalmistajia ja softavalmistajia. Jos joku valmistaja pystyy tarjoamaan todella kilpailukykyisen vaihtoehdon Microsoft-maailmalle, markkinat ottavat sen varmasti vastaan. Bisneksessä merkitsee vain raha, eikä Microsoft pysty estämään kaikkia maailman tietokonevalmistajia tekemästä omia ratkaisujaan.
Tästä hyvänä esimerkkinä oli Gatesin vierailu Suomessa, mies tuli tekemään bisnestä Nokian kanssa. Aivan tarkalleen en tiedä mitä tuli myymään. Kuulin eräältä nokialaiselta, että olis tullu Accesiä kauppaamaan Nokian kännyköihin. Edelleen Nokia porskuttaa eikä Microsoft ole voinut sitä estää.
Aivan sama pätee myös muutenkin markkinoilla. Jos esim, kiinalainen firma päättää ruveta valmistamaan tietokoneita ja tarjoaa vain Linux-kähyttöjärjestelmiä niihin, niin ei siihen mikään muu softavalmistaja voi mitään. Markkinat ratkaisevat menestyykö vai ei. Näin olisi jo käynyt jos Linux olisi ollut varteenotettava vaihtoehto pöytäkoneissa, koska ilmainen käyttöjärjestelmä on aika iso kustannusetu.
Todellisuudessa käyttäjät ovat tottuneet käyttämään Windowsia ja Linuxin täytyy olla samanlainen käytettävyydeltään sekä työasemissa, että palvelimissa, jotta voi nousta varteenotettavaksi kilpailijaksi. Microsoftin valtaa liioitel... kirjoitti:
"(*) Yleisyys niin, että kuinka monta suoritinydintä pyörittää Linuxia."
Ei vaan kuinka monta käyttäjää Linuxia verrattuna Windowsiin. Tämä ratkaisee pelin, koska menestys tulee ihmisten osaamisesta eikä pelivälineistä. On täysin väärä suunta lähteä edes ajattelemaan asiaa välinekeskeisesti. Ei sen enempää Linux-, kuin Microsoft-välienillä ole mitään itseisarvoa, ne ovat vain välineitä. Oleellista on vain käyttäjien osaaminen, mistä ympäristöstä se karttuu. Tämän osaamisen ympärille loppupeleissä tuotteen rakennetaan.
Ei ole mitään merkitystä sillä kuinka paljon prosessoreita pyörittää Linuxia, koska se tilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti. Se on vain rautaa ja siirtyy äkkiä Kiinaan romutettavaksi, jos osaamisen painopiste muuttuu eli se kuinka paljon ihmisiä askartelee minkäkinlaisen teknologian ympärillä.
Ei todellakaan Microsoft voi hallita kaikkia maailman tietokonevalmistajia ja softavalmistajia. Jos joku valmistaja pystyy tarjoamaan todella kilpailukykyisen vaihtoehdon Microsoft-maailmalle, markkinat ottavat sen varmasti vastaan. Bisneksessä merkitsee vain raha, eikä Microsoft pysty estämään kaikkia maailman tietokonevalmistajia tekemästä omia ratkaisujaan.
Tästä hyvänä esimerkkinä oli Gatesin vierailu Suomessa, mies tuli tekemään bisnestä Nokian kanssa. Aivan tarkalleen en tiedä mitä tuli myymään. Kuulin eräältä nokialaiselta, että olis tullu Accesiä kauppaamaan Nokian kännyköihin. Edelleen Nokia porskuttaa eikä Microsoft ole voinut sitä estää.
Aivan sama pätee myös muutenkin markkinoilla. Jos esim, kiinalainen firma päättää ruveta valmistamaan tietokoneita ja tarjoaa vain Linux-kähyttöjärjestelmiä niihin, niin ei siihen mikään muu softavalmistaja voi mitään. Markkinat ratkaisevat menestyykö vai ei. Näin olisi jo käynyt jos Linux olisi ollut varteenotettava vaihtoehto pöytäkoneissa, koska ilmainen käyttöjärjestelmä on aika iso kustannusetu.
Todellisuudessa käyttäjät ovat tottuneet käyttämään Windowsia ja Linuxin täytyy olla samanlainen käytettävyydeltään sekä työasemissa, että palvelimissa, jotta voi nousta varteenotettavaksi kilpailijaksi."Ei vaan kuinka monta käyttäjää Linuxia verrattuna Windowsiin. Tämä ratkaisee pelin, koska menestys tulee ihmisten osaamisesta eikä pelivälineistä."
Pari vuotta niin sitten on eniten käyttäjiä kun Linux -pohjaiset haastavat Symbianin.
"Jos joku valmistaja pystyy tarjoamaan todella kilpailukykyisen vaihtoehdon Microsoft-maailmalle, markkinat ottavat sen varmasti vastaan."
Aivan. Miniläppärit tulee tähän rakoon. Siitä huolimatta, että Microsoft sopimukseen kuuluu, että jos firma haluaa myydä Microsoftin käyttiksiä mihinkään, sen pitää laittaa kotisivulle teksti " suosittelee Windows Vista -käyttöjärjestelmää". Siitä huolimatta, että vaikka koko kone kuten esim. Asus EEE on suunniteltu modatulle Xandrosille.
"Bisneksessä merkitsee vain raha, eikä Microsoft pysty estämään kaikkia maailman tietokonevalmistajia tekemästä omia ratkaisujaan."
Tämä totta. Siksi Linux -pohjaisia koneita on tullut markkinoille usein sellaisilta jotka ei muuta tarjoa. Applekin tarjoaa vain Mac OS X:ää. Mutta nyt markkinat muuttumassa selvästi ja Microsoftin ote on heikentynyt.
"Aivan sama pätee myös muutenkin markkinoilla. Jos esim, kiinalainen firma päättää ruveta valmistamaan tietokoneita ja tarjoaa vain Linux-kähyttöjärjestelmiä niihin, niin ei siihen mikään muu softavalmistaja voi mitään."
Ongelma on edelleen se vendor-lock, että mikään suuri valmistaja ei tähän voi helposti lähteä, koska pitää voida tarjota MYÖS Windowseja koska moni käyttäjä on naimisissa Windows ohjelmien kanssa. Joutuisi sitten menettämään kaikki ne asiakkaat ketkä haluais Windowsia ja niitä on huomattavan paljon. Microsoftin kiristyskeino on se Win32:n kanssa naimisissa oleva suuri ihmismäärä ja laitevalmistajilla ei ole oikein ollut vaihtoehtona valita "Microsoft" tai "joku muu". Laitevalmistajat haluaa tarjota Microsoftin sekä muiden firmojen käyttöjärjestelmiä kysynnän mukaan.
Tätä on se määrävä markkina-asema ja EU sitten lyö kovasti kapuloita rattaisiin, että Microsoftin markkinaosuus pieninisi. Hienoin ratkaisu olisi se, että Windowsien hinnan pitäisi joko olla sama kaikille asiakkaille ja vieläpä niin, että erillismyynnissä ei ole hintaeroa tai sitten tietokoneet pitäisi myydä aina ilman esiasennettua käyttöjärjestelmää. Tätä kun harrastaisi niin pitkään, että laitevalmistajilla olisi vapaus ilman Microsoftin vendor lock-in:n turvin harrastamaa kiristystä valita vapaasti käyttiksensä, kilpailu toimisi. Ja kyllä, EU:lla on tälläisiä suunnitelmia kilpailun parantamiseksi käyttismarkkinoilla. He tekevät jonkun ratkaisun millä Microsoftin markkinaosuus tulee putoamaan euroopassa vähintään 10% nykyisestä työasemissa.
"Todellisuudessa käyttäjät ovat tottuneet käyttämään Windowsia ja Linuxin täytyy olla samanlainen käytettävyydeltään sekä työasemissa, että palvelimissa, jotta voi nousta varteenotettavaksi kilpailijaksi."
Microsoft on palvelin puolella usein haastaja.- miksipä ei näin?
M-Kar kirjoitti:
"Ei vaan kuinka monta käyttäjää Linuxia verrattuna Windowsiin. Tämä ratkaisee pelin, koska menestys tulee ihmisten osaamisesta eikä pelivälineistä."
Pari vuotta niin sitten on eniten käyttäjiä kun Linux -pohjaiset haastavat Symbianin.
"Jos joku valmistaja pystyy tarjoamaan todella kilpailukykyisen vaihtoehdon Microsoft-maailmalle, markkinat ottavat sen varmasti vastaan."
Aivan. Miniläppärit tulee tähän rakoon. Siitä huolimatta, että Microsoft sopimukseen kuuluu, että jos firma haluaa myydä Microsoftin käyttiksiä mihinkään, sen pitää laittaa kotisivulle teksti " suosittelee Windows Vista -käyttöjärjestelmää". Siitä huolimatta, että vaikka koko kone kuten esim. Asus EEE on suunniteltu modatulle Xandrosille.
"Bisneksessä merkitsee vain raha, eikä Microsoft pysty estämään kaikkia maailman tietokonevalmistajia tekemästä omia ratkaisujaan."
Tämä totta. Siksi Linux -pohjaisia koneita on tullut markkinoille usein sellaisilta jotka ei muuta tarjoa. Applekin tarjoaa vain Mac OS X:ää. Mutta nyt markkinat muuttumassa selvästi ja Microsoftin ote on heikentynyt.
"Aivan sama pätee myös muutenkin markkinoilla. Jos esim, kiinalainen firma päättää ruveta valmistamaan tietokoneita ja tarjoaa vain Linux-kähyttöjärjestelmiä niihin, niin ei siihen mikään muu softavalmistaja voi mitään."
Ongelma on edelleen se vendor-lock, että mikään suuri valmistaja ei tähän voi helposti lähteä, koska pitää voida tarjota MYÖS Windowseja koska moni käyttäjä on naimisissa Windows ohjelmien kanssa. Joutuisi sitten menettämään kaikki ne asiakkaat ketkä haluais Windowsia ja niitä on huomattavan paljon. Microsoftin kiristyskeino on se Win32:n kanssa naimisissa oleva suuri ihmismäärä ja laitevalmistajilla ei ole oikein ollut vaihtoehtona valita "Microsoft" tai "joku muu". Laitevalmistajat haluaa tarjota Microsoftin sekä muiden firmojen käyttöjärjestelmiä kysynnän mukaan.
Tätä on se määrävä markkina-asema ja EU sitten lyö kovasti kapuloita rattaisiin, että Microsoftin markkinaosuus pieninisi. Hienoin ratkaisu olisi se, että Windowsien hinnan pitäisi joko olla sama kaikille asiakkaille ja vieläpä niin, että erillismyynnissä ei ole hintaeroa tai sitten tietokoneet pitäisi myydä aina ilman esiasennettua käyttöjärjestelmää. Tätä kun harrastaisi niin pitkään, että laitevalmistajilla olisi vapaus ilman Microsoftin vendor lock-in:n turvin harrastamaa kiristystä valita vapaasti käyttiksensä, kilpailu toimisi. Ja kyllä, EU:lla on tälläisiä suunnitelmia kilpailun parantamiseksi käyttismarkkinoilla. He tekevät jonkun ratkaisun millä Microsoftin markkinaosuus tulee putoamaan euroopassa vähintään 10% nykyisestä työasemissa.
"Todellisuudessa käyttäjät ovat tottuneet käyttämään Windowsia ja Linuxin täytyy olla samanlainen käytettävyydeltään sekä työasemissa, että palvelimissa, jotta voi nousta varteenotettavaksi kilpailijaksi."
Microsoft on palvelin puolella usein haastaja.Että käyttöjärjestelmä ei enää olisikaan tällänen perinteinen softa, vaan mentäsiin vähän taaksepäin ja käyttiksen tehtävä olisi nää matalan tason jutut ja siinä olisikin heti virtuaalikonesofta jo käyttiksessä itsessään, johon asennettaisiin linuxit sun muut. Miksipä ei esim. voisi Linuxilla olla tämmönen vaihtoehto, eli täysin riisuttu versio, joka käynnistyessään heti avaisi virtuaalikoneen käyttöliittymän. Siihen voisi sitten heitellä mitä ikinä lystää ja vaihdella. Toi Sunin VirualBox olisi tossa aika kätevä, kun voi snapshotteja ottaa.
miksipä ei näin? kirjoitti:
Että käyttöjärjestelmä ei enää olisikaan tällänen perinteinen softa, vaan mentäsiin vähän taaksepäin ja käyttiksen tehtävä olisi nää matalan tason jutut ja siinä olisikin heti virtuaalikonesofta jo käyttiksessä itsessään, johon asennettaisiin linuxit sun muut. Miksipä ei esim. voisi Linuxilla olla tämmönen vaihtoehto, eli täysin riisuttu versio, joka käynnistyessään heti avaisi virtuaalikoneen käyttöliittymän. Siihen voisi sitten heitellä mitä ikinä lystää ja vaihdella. Toi Sunin VirualBox olisi tossa aika kätevä, kun voi snapshotteja ottaa.
"Että käyttöjärjestelmä ei enää olisikaan tällänen perinteinen softa, vaan mentäsiin vähän taaksepäin ja käyttiksen tehtävä olisi nää matalan tason jutut ja siinä olisikin heti virtuaalikonesofta jo käyttiksessä itsessään, johon asennettaisiin linuxit sun muut."
No siihenhän se on menossa. WMWare tekee nyt hyvää tiliä ja Microsoft on helisemässä kun pääelinkeinoa uhataan. On ajan kysymys milloin virtualisointi löytyy tietokoneen firmwaresta ja että sitten vain vaihtelee siinä päällä pyörivä käyttiksiä miten haluaa. Tietotekniikassa kun kaikki ongelmat ratkaistaan aina lisäämällä uusi abstraktiokerros ja tämä on hyvää vauhtia tapahtumassa.- P-Karjala vm 66
asennushirvityksen ihmettelijä kirjoitti:
Toi Linuxin vahvuus on ollut jo kauan. Mistäköhän voisi johtua että Windows on edelleen useimman käyttäjän koneessa. Vaikka Linuxia saa ilmaiseksi. Ei tietokonevalmistajat väkisin Windowsia käyttäjien koneisiin työnnä. Koneisiin laitetaan sitä mitä kuluttajat haluaa.
Miksi sitten kuluttajat eivät ole halunneet useammin koneisiinsa Linuxia, hei senhän saa ilmaiseksi. Ainakin yhtenä syynä voisi sanoa, että työpaikoilla käytetään edelleen lähes pääsääntöoisesti Windowsia työasemissa. Kovin harvassa on ne yritykset, joissa Linux on käytössä työasemissa.
Ei yrityksissä ole mikään pakko Windowsia työasemissa käyttää, miksiköhän ne kuitenkin valitsevat sen?
Etenkin jos vertaa Linuxin käyttöä Windowsiin, voi todeta, että Windowsin tai mäkin käyttäjä oppii helposti käyttämään Linuxia. Jostain syystä kuitenkin se ei ole edelleenkään yleistynyt, vaikka sen piti jo olla varteenotettava vaihtoehto jo yli kymmenen vuotta sitten."Toi Linuxin vahvuus on ollut jo kauan. Mistäköhän voisi johtua että Windows on edelleen useimman käyttäjän koneessa. Vaikka Linuxia saa ilmaiseksi "
No minä voisin olla hyvä esimerkki. Asensin ensi kerran Linux-käyttiksen kai vuonna 1999 tai 2000 en aivan tarkkaan muista ajankohtaa. Red Hat kyseessä. Aika monimutkainen, työläs homma joka olisi ilman kavereiden opastusta jäänyt kyllä onnistuneesti tekemättä.
Ja siihen aikaan ei ollut juurikaan tarjolla sovellusohjelmia. Niinpä jätin Linuxin koska näin ettei sillä ollut mitään antaa tavalliselle kotikäyttäjälle.
Niinpä elin hurskaassa käsityksessä, että tilanne olisi ollut sama myös myöhemmin kunnes kaverilta kuulin, että hänellä on koneessaan Ubuntu, joka pelaa hyvin ja että hänellä on kone täynnä toimivia sovellusohjelmia.
Kun vielä samoihin aikoihin Xp alkoi hyytyä omassa koneessani (tuttu juttu miljoonille) olin henkisesti kypsä asentamaan Linux ((Ubuntu)koneeseeni.
Ja ei toden totta ole tarvinnut päätöstä katua. Windows-käyttöjärjestelmälle on nyt todella kunnollinen vaihtoehto eikä se ole ainoastaan Ubuntu vaan Linuxista löytyy myös monia muita variaatioita.
Linuxin leviämisen suurimmat esteet ovat siis TIETÄMÄTTÖMYYS nykytilanteesta sekä PELKURUUS kokeilla jotain muuta kuin Windowsia. Näin minä asian näkisin.
Ensiksikin, käytit Fedoraa joka on Red Hatin ilmainen kehitysversio. Et "Linuxia". Toisekseen asensit sitä virtuaalikoneeseen jossa käytetään virtuaalikoneen tarjoamia ajureita.
Olet vain tyhmä ja et osaa. Hienoa kun Windowsien käyttäjät todistaa toistamiseen kuinka Linux -pohjaisia käyttää fiksujen ihmisten eliitti ja Microsoftin tuotteita käyttää alempiin luokkiin kuuluvat ali-ihmiset.- e.k.v
...mennä tuonne windows palstalle riehumaan kun w98 ei käynnisty mun virtuaali koneessa.
Vikahan ei voi olla siinä etten osaa, koska linux on hallussa. Vika on siis siinä että windows on p@ska? "Linux -pohjaisia käyttää fiksujen ihmisten eliitti ja Microsoftin tuotteita käyttää alempiin luokkiin kuuluvat ali-ihmiset"
Nyt tuli KOVAA tekstiä, alkaakohan tästä uudet kähinät uusilla kansallissosialistisilla aiheilla heh?
"alempiin luokkiin kuuluvat ali-ihmiset" Mahtavaa verbaalista ilmaisua M-Kar, yes!exergy kirjoitti:
"Linux -pohjaisia käyttää fiksujen ihmisten eliitti ja Microsoftin tuotteita käyttää alempiin luokkiin kuuluvat ali-ihmiset"
Nyt tuli KOVAA tekstiä, alkaakohan tästä uudet kähinät uusilla kansallissosialistisilla aiheilla heh?
"alempiin luokkiin kuuluvat ali-ihmiset" Mahtavaa verbaalista ilmaisua M-Kar, yes!"alempiin luokkiin kuuluvat ali-ihmiset" Mahtavaa verbaalista ilmaisua M-Kar, yes!
Noin näinhän se, kiistattomat todisteet puhuvat tämän puolesta!
1. Sähköpostin käyttö. Kuinka usein olette nähneet Linux -pohjaisia käyttiksiä käyttävän lähettävän jotain .doc -tiedostoja, kirjoittavan HTML muotoiltuja maileja tai laittavan mukaan yli 10 megan liiteitä? Väitän, että eipä juurikaan. Tälläistä henkisen kapasiteetin vajausta löytyy vain Microsoftin tuotteiden käyttäjiltä!
2. Haittaohjelmat. Kuinka usein olettenähneet Linux -pohjaisella käyttiksellä varustetun koneen saastuvan haittaohjelmista? Onko kyseessä joku satumaisen hieno tietoturva kun ei turvaohjelmiakaan tarvita vaan johtuisiko siitä, että Microsoftin tuotteita käyttää niin TYHMÄT ihmiset, että haittaohjelma bisnes kannattaa! "Klikkaa tähän niin näet ILMAISEKSI onko sinut blokattu Messengerissä!" ja Microsoftin asiakkaat klikkaa!
3. Ongelmien ratkaisu. Jos joku homma EI TOIMI niin kuinka usein olette nähneet Linux -pohjaisia käyttävän jäävän ihmettelemään vaan ottaa käyttöön vaikka jonkun toisen ohjelman? Katsokkaa vaikka suomi24 forumia! "Tää Movie Maker EI TOIMI, miten saan MOVIE MAKERIN kuntoon???" Kuinka usein näkee vastaavaa paskan virittämistä kuntoon Linux -pohjaisten käyttäjillä kun ohjelmia on yllin kyllin!
4. Read the fucking manual or use Google. Asensin hiljattain yhdelle naiselle Ubuntun kun oli Windows XP vähän tiltissä. Ei ole mikään nörde eikä sitä koneet kiinnosta mutta haluaa käyttää niitä ja oli vielä sen verran FIKSU, että halusi XP:n johonkin PAREMPAAN! (lue kohta 3). Asensin Ubuntun rinnalle koska ajattelin, että on parempi pistää korjattu versio sitten myöhemmin kun se 8.04 oli silloin vielä pikkuvikainen ja jos sitä Windows XP:tä olisi vaikka tarvinut vielä. Tein homman aika nopeasti enkä siirtänyt tiedostoja talteen mutta kun viikkoa myöhemmin kävin kylässä niin oli omineen siirtänyt musiikit yms. tarpeet Windows XP osiolta Ubuntu -osiolle, asentanu ohjelmia. Hitto, en minäkään ulkoa muista mikä se polku sinne NTFS osiolle on joten oli varmasti itse Googlannu. Fiksut ihmiset osaa lukea MANUAALIA!
---
Eipä tässä muuta, tietoyhteiskunnassa selviytyjien ja häviävien kuilu kasvaa ja eliitillä on joku muu kuin Microsoftin tietokoneessaan!- asennushässäkän ihmettelijä
"Olet vain tyhmä ja et osaa. Hienoa kun Windowsien käyttäjät todistaa toistamiseen kuinka Linux -pohjaisia käyttää fiksujen ihmisten eliitti ja Microsoftin tuotteita käyttää alempiin luokkiin kuuluvat ali-ihmiset. "
Tää on se asenne joka myös yllä olevalla on, mihin ei ole varaa silloin kun softa on jonkun bisnes. Vika ei ole jalassa jos kenkä ei sovi jalkaan. Aivan sama juttu on ohjelmistoissakin.
Ei nykyään ole todellakaan varaa hukata resursseja ylimääräisiin säätelyihin.
Itse asia jäi käsittelemättä koko tässä jutussa.
Noo ei kannata vaivautua, jos asenteet ei ole ihan kohdallaan.
Miettikääs hei ihan oikeasti miksi esim. Microsoftin MOSS on lyönyt kovaa läpi. Itse olin Microsoftin järjestämällä kurssilla asiasta ja siellä jopa Microsoftin oma väki esitti MOSS:ia kohtaan aika kovaa kritiikkiä. Asiakkaille ko. alustan päälle ratkaisuja kehittävät suunnittelijat antoivat myös kovaa kritiikkiä. Alustan päälle kehittäminen on erittäin työlästä.
Kuitenkin voi todeta, että Microsoftin pojat osaavat bisneksen. Ne osaavat tarjota asiakkaille tuotteita, eivätkä pidä asiakkaita idiootteina. On kaupalliset paineet ymmärtää asiakkaita, kun ympäristöjä kehitetään.
Olen itse seurannut Linuxin kehitystä siitä asti kun siinä ei ollut vielä graafista käyttöliittymää. Linux nousi maineeseen, kun sitä ruvettiin pitämään todellisena kilpailijana Microsoftille ja siitä on jo yli kymmennen vuotta kun odotettiin Linuxista todellista vastusta Microsoftille. Kuitenkin suurin osa tietokoneen käyttäjistä edelleen käyttävät Windowsia. - Viekö tietokone miestä?
M-Kar kirjoitti:
"alempiin luokkiin kuuluvat ali-ihmiset" Mahtavaa verbaalista ilmaisua M-Kar, yes!
Noin näinhän se, kiistattomat todisteet puhuvat tämän puolesta!
1. Sähköpostin käyttö. Kuinka usein olette nähneet Linux -pohjaisia käyttiksiä käyttävän lähettävän jotain .doc -tiedostoja, kirjoittavan HTML muotoiltuja maileja tai laittavan mukaan yli 10 megan liiteitä? Väitän, että eipä juurikaan. Tälläistä henkisen kapasiteetin vajausta löytyy vain Microsoftin tuotteiden käyttäjiltä!
2. Haittaohjelmat. Kuinka usein olettenähneet Linux -pohjaisella käyttiksellä varustetun koneen saastuvan haittaohjelmista? Onko kyseessä joku satumaisen hieno tietoturva kun ei turvaohjelmiakaan tarvita vaan johtuisiko siitä, että Microsoftin tuotteita käyttää niin TYHMÄT ihmiset, että haittaohjelma bisnes kannattaa! "Klikkaa tähän niin näet ILMAISEKSI onko sinut blokattu Messengerissä!" ja Microsoftin asiakkaat klikkaa!
3. Ongelmien ratkaisu. Jos joku homma EI TOIMI niin kuinka usein olette nähneet Linux -pohjaisia käyttävän jäävän ihmettelemään vaan ottaa käyttöön vaikka jonkun toisen ohjelman? Katsokkaa vaikka suomi24 forumia! "Tää Movie Maker EI TOIMI, miten saan MOVIE MAKERIN kuntoon???" Kuinka usein näkee vastaavaa paskan virittämistä kuntoon Linux -pohjaisten käyttäjillä kun ohjelmia on yllin kyllin!
4. Read the fucking manual or use Google. Asensin hiljattain yhdelle naiselle Ubuntun kun oli Windows XP vähän tiltissä. Ei ole mikään nörde eikä sitä koneet kiinnosta mutta haluaa käyttää niitä ja oli vielä sen verran FIKSU, että halusi XP:n johonkin PAREMPAAN! (lue kohta 3). Asensin Ubuntun rinnalle koska ajattelin, että on parempi pistää korjattu versio sitten myöhemmin kun se 8.04 oli silloin vielä pikkuvikainen ja jos sitä Windows XP:tä olisi vaikka tarvinut vielä. Tein homman aika nopeasti enkä siirtänyt tiedostoja talteen mutta kun viikkoa myöhemmin kävin kylässä niin oli omineen siirtänyt musiikit yms. tarpeet Windows XP osiolta Ubuntu -osiolle, asentanu ohjelmia. Hitto, en minäkään ulkoa muista mikä se polku sinne NTFS osiolle on joten oli varmasti itse Googlannu. Fiksut ihmiset osaa lukea MANUAALIA!
---
Eipä tässä muuta, tietoyhteiskunnassa selviytyjien ja häviävien kuilu kasvaa ja eliitillä on joku muu kuin Microsoftin tietokoneessaan!Sen verran kovaa tekstiä kirjoitat, että olis ehkä vähän terveellisempää vähäksi aikaa heittää noi tietokonejutut kokonaan arkielämästä sivuun ja ruveta harrastamaan jotain muuta, vaikka toisten ihmisten kanssa yhdessä. Olis terveellistä vähän avartaa maailmankuvaa ja suhtautumista toisiin ihmisiin.
Tollanen touhuaminen tietokoneiden kanssa ei ole aina mielentierveydelle terveellistä, kun alkaa tolla tavalla sauhuamaan. asennushässäkän ihmettelijä kirjoitti:
"Olet vain tyhmä ja et osaa. Hienoa kun Windowsien käyttäjät todistaa toistamiseen kuinka Linux -pohjaisia käyttää fiksujen ihmisten eliitti ja Microsoftin tuotteita käyttää alempiin luokkiin kuuluvat ali-ihmiset. "
Tää on se asenne joka myös yllä olevalla on, mihin ei ole varaa silloin kun softa on jonkun bisnes. Vika ei ole jalassa jos kenkä ei sovi jalkaan. Aivan sama juttu on ohjelmistoissakin.
Ei nykyään ole todellakaan varaa hukata resursseja ylimääräisiin säätelyihin.
Itse asia jäi käsittelemättä koko tässä jutussa.
Noo ei kannata vaivautua, jos asenteet ei ole ihan kohdallaan.
Miettikääs hei ihan oikeasti miksi esim. Microsoftin MOSS on lyönyt kovaa läpi. Itse olin Microsoftin järjestämällä kurssilla asiasta ja siellä jopa Microsoftin oma väki esitti MOSS:ia kohtaan aika kovaa kritiikkiä. Asiakkaille ko. alustan päälle ratkaisuja kehittävät suunnittelijat antoivat myös kovaa kritiikkiä. Alustan päälle kehittäminen on erittäin työlästä.
Kuitenkin voi todeta, että Microsoftin pojat osaavat bisneksen. Ne osaavat tarjota asiakkaille tuotteita, eivätkä pidä asiakkaita idiootteina. On kaupalliset paineet ymmärtää asiakkaita, kun ympäristöjä kehitetään.
Olen itse seurannut Linuxin kehitystä siitä asti kun siinä ei ollut vielä graafista käyttöliittymää. Linux nousi maineeseen, kun sitä ruvettiin pitämään todellisena kilpailijana Microsoftille ja siitä on jo yli kymmennen vuotta kun odotettiin Linuxista todellista vastusta Microsoftille. Kuitenkin suurin osa tietokoneen käyttäjistä edelleen käyttävät Windowsia."Ei nykyään ole todellakaan varaa hukata resursseja ylimääräisiin säätelyihin."
Joo. Siksi nykyään siirrytäänkin Microsoftin palapelisäätelystä parempiin käyttiksiin.
"Kuitenkin suurin osa tietokoneen käyttäjistä edelleen käyttävät Windowsia."
Suurin osa maailman suorintinytimistä taas varmaankin pyörittää Linuxia. Tosin pian Linux on käytetyin myös käyttäjien määrässä kun se alkaa yleistymään taskukoneissa ja ihmiset ostaa enemmän elektroniikkaa missä Linux on.- Olisi mukava leikkiä teidän...
Aika mielenkiintoinen toi ilmiö, kun ihmiset ajautuu omiin hiekkalaatikoihin leikkimään ja niiden reunat on vähän liian korkeella. Voisko vähän harjoitella tota joustamista ja toivotella vaan rohkeasti tyyliin tulkaa vaan meidänkin laatikolle leikkimään.
Monessa on sama hiekkalaatikkoleikki jossa kukin ryhmä leikkii omalla laatikollaan eikä mielellään hyväksytä toisen laatikon ryhmän leikkejä vaan leikkikööt ominensa.
Vastaavia leikkejä kuten Linux - Windows on esim. Java - PHP, Java - C#, linq - SQL, relaatiokannat - oliokannat yms... - Pitäisi vaan nöyrästi kopio...
M-Kar kirjoitti:
"Ei nykyään ole todellakaan varaa hukata resursseja ylimääräisiin säätelyihin."
Joo. Siksi nykyään siirrytäänkin Microsoftin palapelisäätelystä parempiin käyttiksiin.
"Kuitenkin suurin osa tietokoneen käyttäjistä edelleen käyttävät Windowsia."
Suurin osa maailman suorintinytimistä taas varmaankin pyörittää Linuxia. Tosin pian Linux on käytetyin myös käyttäjien määrässä kun se alkaa yleistymään taskukoneissa ja ihmiset ostaa enemmän elektroniikkaa missä Linux on.Samat tarinat, eikä siis mitään uutta Linux-rintamalla.
Microsoftin palapelisäätely onkin, sitä että sen säätely on helpommin omaksuttavissa, jostain syystä. On aivan naurettavan helppoa pistää pystyyn windows-verkko. Windows-maailmassa wizard-tyylinen sovellusten ja järjestelmien pystyttäminen on ollut pitkään käytössä.
Valitettavasti kun se sinun mainitsemasi "tyhmä/alempiarvoinen" käyttäjä on juuri se, joka ratkaisee pelin mikä käyttöjärjestelmä porskuttaa.
Käytettävyys on tärkein lenkki koko jutussa. Suurimmalla osalla tietokoneen käyttäjistä on käytettävyyden suhteen skeemat muodostuneet juuri Microsoft-maailmasta ja nimenomaan käyttöjärjestelmien ja sovellusten välisessä kilpailussa tämä on yksi ratkaiseva tekiä. Joko Microsoftin täytyy ryssiä oikein kunnolla, tai sitten Linux-maailman pitää kopioida käytettävyyteen liittyvät ratkaisut Micorosoft-maailmasta, jotta löytäisi tiensä kotikäyttäjien koneisiin ja yritysten työasemiin.
Microsoftin asenteessa on yksi lyömätön etu ollut tällä hetkellä kilpailussa ja se on se, että ne on ennakkoluulottomasti kopioineet kaikki omasta mielestään markkinoilla toimivat ratkaisut. Kaikki eivät tietenkään ole olleet hyvä, mutta jos tulosta mitataan niin suurin osa näyttää olleen.
Linux-maailmassa selvästi käytettävyys on lähestynyt Microsoft-maailmaa, kuitenkin asenne pitää paljon vielä muuttua ja ruveta suoraan kopioimaan hyviä ratkaisuja juuri niitä joilla Microsoft-tuotteita myydään. Pitäisi vaan nöyrästi kopio... kirjoitti:
Samat tarinat, eikä siis mitään uutta Linux-rintamalla.
Microsoftin palapelisäätely onkin, sitä että sen säätely on helpommin omaksuttavissa, jostain syystä. On aivan naurettavan helppoa pistää pystyyn windows-verkko. Windows-maailmassa wizard-tyylinen sovellusten ja järjestelmien pystyttäminen on ollut pitkään käytössä.
Valitettavasti kun se sinun mainitsemasi "tyhmä/alempiarvoinen" käyttäjä on juuri se, joka ratkaisee pelin mikä käyttöjärjestelmä porskuttaa.
Käytettävyys on tärkein lenkki koko jutussa. Suurimmalla osalla tietokoneen käyttäjistä on käytettävyyden suhteen skeemat muodostuneet juuri Microsoft-maailmasta ja nimenomaan käyttöjärjestelmien ja sovellusten välisessä kilpailussa tämä on yksi ratkaiseva tekiä. Joko Microsoftin täytyy ryssiä oikein kunnolla, tai sitten Linux-maailman pitää kopioida käytettävyyteen liittyvät ratkaisut Micorosoft-maailmasta, jotta löytäisi tiensä kotikäyttäjien koneisiin ja yritysten työasemiin.
Microsoftin asenteessa on yksi lyömätön etu ollut tällä hetkellä kilpailussa ja se on se, että ne on ennakkoluulottomasti kopioineet kaikki omasta mielestään markkinoilla toimivat ratkaisut. Kaikki eivät tietenkään ole olleet hyvä, mutta jos tulosta mitataan niin suurin osa näyttää olleen.
Linux-maailmassa selvästi käytettävyys on lähestynyt Microsoft-maailmaa, kuitenkin asenne pitää paljon vielä muuttua ja ruveta suoraan kopioimaan hyviä ratkaisuja juuri niitä joilla Microsoft-tuotteita myydään."Microsoftin palapelisäätely onkin, sitä että sen säätely on helpommin omaksuttavissa, jostain syystä."
Ei pidä paikkaansa. Olen asentanut käyttiksiä tietokoneummikoille, sekä Ubuntua, että Windows XP:tä ja kyllä se Ubuntu vaan on ihmisille helpompi.
"Windows-maailmassa wizard-tyylinen sovellusten ja järjestelmien pystyttäminen on ollut pitkään käytössä."
Ubuntumaailmassa on vielä helpompi tuo lisää/poista -ikkuna.
"Käytettävyys on tärkein lenkki koko jutussa."
Aivan. Ubuntu on helppokäyttöisempi kuin Windows Vista.
"Joko Microsoftin täytyy ryssiä oikein kunnolla, tai sitten Linux-maailman pitää kopioida käytettävyyteen liittyvät ratkaisut Micorosoft-maailmasta, jotta löytäisi tiensä kotikäyttäjien koneisiin ja yritysten työasemiin."
Johan se Microsoft ryssi tuon Vistan kanssa. Ja kas kummaa, Ubuntulla on nyt 5% markkinaosuus Suomessa vaikka on niin äärimäisen vähän saatavilla. Aika paljon syytä on siinä, että Vista on A) paska B) ei toimi ihmisten tietokoneissa C) tuli helvetin myöhässä ja XP alkoi lahoamaan jo vuosia sitten kun IE:tä ei päivitetty.- tulos ratkaisee koko homman
M-Kar kirjoitti:
"Microsoftin palapelisäätely onkin, sitä että sen säätely on helpommin omaksuttavissa, jostain syystä."
Ei pidä paikkaansa. Olen asentanut käyttiksiä tietokoneummikoille, sekä Ubuntua, että Windows XP:tä ja kyllä se Ubuntu vaan on ihmisille helpompi.
"Windows-maailmassa wizard-tyylinen sovellusten ja järjestelmien pystyttäminen on ollut pitkään käytössä."
Ubuntumaailmassa on vielä helpompi tuo lisää/poista -ikkuna.
"Käytettävyys on tärkein lenkki koko jutussa."
Aivan. Ubuntu on helppokäyttöisempi kuin Windows Vista.
"Joko Microsoftin täytyy ryssiä oikein kunnolla, tai sitten Linux-maailman pitää kopioida käytettävyyteen liittyvät ratkaisut Micorosoft-maailmasta, jotta löytäisi tiensä kotikäyttäjien koneisiin ja yritysten työasemiin."
Johan se Microsoft ryssi tuon Vistan kanssa. Ja kas kummaa, Ubuntulla on nyt 5% markkinaosuus Suomessa vaikka on niin äärimäisen vähän saatavilla. Aika paljon syytä on siinä, että Vista on A) paska B) ei toimi ihmisten tietokoneissa C) tuli helvetin myöhässä ja XP alkoi lahoamaan jo vuosia sitten kun IE:tä ei päivitetty.Vistahan on samanlainen käytettävyydeltään työasemissa kun xp:kin. Itse käytän Vistaa, eikä ainakaan mulla ole sen kanssa mitään ongelmia ollut.
Sujuvasti rupesin käyttämään sitä xp:n jälkeen.
Hei sun kannattaa oikeesti uskoa siihen, että Microsoft osaa tän bisneksen. Ne todellakin osaa sen ja kunnolla. Se näkyy suoraan viivan alla.
Ei ne todellakaan jämähdä johonkin tilanteeseen. Jos jossakin osa-alueessa ei näytä kehitystä tapahtuvan, se on vain näennäistä. Ei sinne pääse kurkkimaan mitä ne tekee.
Aikanaan Microsoft osti SQLServerin, eikä tästä kauaa ole kun ne osti sen erppinsäkin. Ne tarjoo koko sortimenttia asiakkaille ja asiakkaat ostaa. Sen näkee yrityksen tuloksesta.
Sama juttu on SAP:issa, jos on vähääkään kokemusta siitä, voi kyllä sanoa pari valittua sanaa. Kuitenkin bisneksenä aivan mieletön. Joku heitti kerran vitsinä, että taloustieteen Nobel pitäisi myöntää SAP:in kehittäjille. Ne vaan osaa sen bisneksen ja hyvin.
Leikitäämpä ajatuksella, että Linux olisi kokonaan kaupallinen ja saisi valita kumman ottaisi kaikki Linuxien kaupalliset oikeudet, vaiko vain jonkun Windowsin esim. xp:n tai Vistan?
Jos mitataan sillä mitä koko touhusta on jäänyt Microsoftilla viivan alle, ei liene vaikea valinta.
Muistan vielä sen ajan kun Linux oli tekstipohajisella käyttöliittymällä ja linuxnörtit katto vähän kieroon graafisia käyttöliittymiä. Aina kullakin aikakaudella on omat ennakkoluulonsa. tulos ratkaisee koko homman kirjoitti:
Vistahan on samanlainen käytettävyydeltään työasemissa kun xp:kin. Itse käytän Vistaa, eikä ainakaan mulla ole sen kanssa mitään ongelmia ollut.
Sujuvasti rupesin käyttämään sitä xp:n jälkeen.
Hei sun kannattaa oikeesti uskoa siihen, että Microsoft osaa tän bisneksen. Ne todellakin osaa sen ja kunnolla. Se näkyy suoraan viivan alla.
Ei ne todellakaan jämähdä johonkin tilanteeseen. Jos jossakin osa-alueessa ei näytä kehitystä tapahtuvan, se on vain näennäistä. Ei sinne pääse kurkkimaan mitä ne tekee.
Aikanaan Microsoft osti SQLServerin, eikä tästä kauaa ole kun ne osti sen erppinsäkin. Ne tarjoo koko sortimenttia asiakkaille ja asiakkaat ostaa. Sen näkee yrityksen tuloksesta.
Sama juttu on SAP:issa, jos on vähääkään kokemusta siitä, voi kyllä sanoa pari valittua sanaa. Kuitenkin bisneksenä aivan mieletön. Joku heitti kerran vitsinä, että taloustieteen Nobel pitäisi myöntää SAP:in kehittäjille. Ne vaan osaa sen bisneksen ja hyvin.
Leikitäämpä ajatuksella, että Linux olisi kokonaan kaupallinen ja saisi valita kumman ottaisi kaikki Linuxien kaupalliset oikeudet, vaiko vain jonkun Windowsin esim. xp:n tai Vistan?
Jos mitataan sillä mitä koko touhusta on jäänyt Microsoftilla viivan alle, ei liene vaikea valinta.
Muistan vielä sen ajan kun Linux oli tekstipohajisella käyttöliittymällä ja linuxnörtit katto vähän kieroon graafisia käyttöliittymiä. Aina kullakin aikakaudella on omat ennakkoluulonsa."Leikitäämpä ajatuksella, että Linux olisi kokonaan kaupallinen ja saisi valita kumman ottaisi kaikki Linuxien kaupalliset oikeudet, vaiko vain jonkun Windowsin esim. xp:n tai Vistan?"
Linux on 90%:sti kaupallinen. Sen verran siihen kerneliin tulee koodia alan firmoilta. Ja alan firmat tekee kyllä hyvää tulosta. Laske vaikka IBM, Red Hat, Novell ja sata muuta niin kyllä näiden tulos on viivan alla aika tajuttoman iso.
Kyllä minä tänä päivänä ottaisin Susen yrityksen työasemiin ja palvelimeen ellei ole erityistä tarvetta käyttää jotain muuta. Syynä on ihan pienempi TCO.- se ratkaisee
M-Kar kirjoitti:
"Leikitäämpä ajatuksella, että Linux olisi kokonaan kaupallinen ja saisi valita kumman ottaisi kaikki Linuxien kaupalliset oikeudet, vaiko vain jonkun Windowsin esim. xp:n tai Vistan?"
Linux on 90%:sti kaupallinen. Sen verran siihen kerneliin tulee koodia alan firmoilta. Ja alan firmat tekee kyllä hyvää tulosta. Laske vaikka IBM, Red Hat, Novell ja sata muuta niin kyllä näiden tulos on viivan alla aika tajuttoman iso.
Kyllä minä tänä päivänä ottaisin Susen yrityksen työasemiin ja palvelimeen ellei ole erityistä tarvetta käyttää jotain muuta. Syynä on ihan pienempi TCO.Minä ottaisin kyllä Windowsin, koska sillä varmasti tienaisi enemmän. Siinä bisnes on jo kunnossa. Se on bisneksenä jo pitkälle kehitetty juttu.
Tietenkin Linuxilla voi tehdä myös sitten muuta bisnestä ja jatkaa siitä eteenpäin. se ratkaisee kirjoitti:
Minä ottaisin kyllä Windowsin, koska sillä varmasti tienaisi enemmän. Siinä bisnes on jo kunnossa. Se on bisneksenä jo pitkälle kehitetty juttu.
Tietenkin Linuxilla voi tehdä myös sitten muuta bisnestä ja jatkaa siitä eteenpäin.Ei Windows bisneksellä tienaa oikein muut kuin Microsoft ja tietoturvaohjelmistoja valmistavat. Linux bisnes on paljon laajempi ja siinä liikkuu varmasti yhteensä enemmän rahaa. Se on sitä paitsi vakaammalla pohjalla kuin Windows bisnes. Windows bisnes on helisemässä nyt kun virtualisointi tulossa siihen käyttiksen ja hardwaren väliin, kehittäjät karkaavat avoimien defacto kirjastojen pariin. Microsoftin tuloista kun 95% tulee esiasennetuista ohjelmistoista joten se bisnes on aika riippuvainen siitä. Linuxbisnes ei ole näin haavoittuvainen.
- .....>
Ei vittu saa millään käymään bensiinillä!
- pelintekijä
Mukavampi näpsytellä Windowsin kanssa, kun löytyy paljon pelejä.
Komentorivikomentojen kanssa leikkiminen on tylsännäköstä puuhaa. On teilläki harrastukset. Pelaisitte mielummin jotaa.Mistähän käyttiksestä puhut? Ubuntulle saa oikein mukavasti pelejä. Mukana tulee itseasissa satoja.
- pelintekijä
M-Kar kirjoitti:
Mistähän käyttiksestä puhut? Ubuntulle saa oikein mukavasti pelejä. Mukana tulee itseasissa satoja.
on kaupan hyllyllä myynnissä. Kattavat valikoimat hyviä PC-pelejä.
pelintekijä kirjoitti:
on kaupan hyllyllä myynnissä. Kattavat valikoimat hyviä PC-pelejä.
"on kaupan hyllyllä myynnissä. Kattavat valikoimat hyviä PC-pelejä."
Id Softwaren ja Epic Megagamesin pelit esimerkiksi on saatavilla, samoin tää yksi kotimainen firma julkaisi pelinsä myös Linux -pohjaisille. Muitakin pelejä mitä kaupanhyllyllä myydään, on saatavilla Linux -pohjaisille. Valve on jo palkannut jengiä porttaamaan ja eiköhän ne loput seuraa perässä ketkä vielä tulevaisuudessa tee pelinsä tietokoneille. Suuren budjetin pelit nyt ovat siirtymässä noihin boxeihin mitä kutsutaan konsoleiksi.- pelintekijä
M-Kar kirjoitti:
"on kaupan hyllyllä myynnissä. Kattavat valikoimat hyviä PC-pelejä."
Id Softwaren ja Epic Megagamesin pelit esimerkiksi on saatavilla, samoin tää yksi kotimainen firma julkaisi pelinsä myös Linux -pohjaisille. Muitakin pelejä mitä kaupanhyllyllä myydään, on saatavilla Linux -pohjaisille. Valve on jo palkannut jengiä porttaamaan ja eiköhän ne loput seuraa perässä ketkä vielä tulevaisuudessa tee pelinsä tietokoneille. Suuren budjetin pelit nyt ovat siirtymässä noihin boxeihin mitä kutsutaan konsoleiksi.Onhan XBox:kin oikeesti PC-arkkitehtuuria, miksi ei voisi olla samalla lailla myös Linux-konsoleja. Jossain vaiheessa ei enää teho ole rajoittava tekijä, silloin voisi olla niinkin, että Linux-pohjaisessa pelikonsolissa ajettaisiin jotain windows, pleikkari ym. emulaattoreita tms. ja myös linux-pelejä. Siitä varmaan muut konsolivalmistajat tykkäsivät ;).
pelintekijä kirjoitti:
Onhan XBox:kin oikeesti PC-arkkitehtuuria, miksi ei voisi olla samalla lailla myös Linux-konsoleja. Jossain vaiheessa ei enää teho ole rajoittava tekijä, silloin voisi olla niinkin, että Linux-pohjaisessa pelikonsolissa ajettaisiin jotain windows, pleikkari ym. emulaattoreita tms. ja myös linux-pelejä. Siitä varmaan muut konsolivalmistajat tykkäsivät ;).
PS3. Siihen saa asennettua parikin Linux -pohjaista käyttistä. Mm. Ubuntun.
Linux -pohjainen pelikonsoli ei ole tyhmä ajatus, sillä Linuxin päälle löytyy sellainset mahtavat jutut kuin LSB-standardi, OpenGL ja jne. Pelivalmistajat on nyt helisemässä, koska pelialustojen määrä kasvaa tietokonepeleille ei ole mitään standardia formaattia. Vertaa vaikka DVD-leffaan tai CD-levyyn.
Yksi ratkaisu olisi virtuaalikone kuten joku Java tai sitten .NET tekniikkaa tai sitten olisi pelikonsolien rakentamista alan standardeilla. Se mitä tässä tarvittaisiin olisi teollisuusstandardi rajapinta peliohjelmoinnille ja mikä tahansa Sony, Microsoft, LG, Toshiba, JVC yms. voisi rakentaa pelilaitteen joka toteuttaisi rajapinnan, jotta pelejä ei tarvisi erikseen vääntää joka vitun alustalle. Tulisi sitten pelilaitteisiinkin kilpailua.
Vaikea kyllä sanoa, että onko se Java, .NET vaiko LSB mikä olisi lupaavin ratkaisu tulevaisuuden pelialustaksi. Java on vähän kökkö ja täynnä historian painolastia, eikä ole standardoitu. .NET:tiä taas toteuttaa lähinnä vain Microsoft eikä senkään Silverlight ole oikein vielä kypsynyt, ja .NET toteutuksissa on joku lisensöinti kun se tavukoodirajapinta on muuten ennemminkin vain paperilla. Avoin implementaatio mikä on täysin valmis, puuttuu vielä. LSB OpenGL olisi tällä hetkellä itseasiassa vahvin rajapinta pelikonsolin teollisuusstandardiksi.- --------->
Joo, Windowsista ei sitten muuhun olekaan kuin pelikoneeksi. Muuhun tarkoitukseen windows on ihan liian hankala ja vaikea. Mutta jos pelata mielii niin hankkikaa konsoli, ettei pelien takia tarvitse Windowsista kärsiä. PC-pelit alkavat olla jo mennyttä maailmaa, suosio laskee jatkuvasti ja Suomi Euroopan viimeisiä saarekkeita missä PC-pelejä myydään isommin.
- debiili ubuttaja
"Liinuksin" itsetarkoitus ei varmaankaan ole YLEISTYMINEN, kuten se on kirjoittajan vertailukohtana käyttämällä Microsoftilla.
On aivan turha ryhtyä käyttämään "Liinuksia", jos ei välitä perehtyä edes alkeisiin, vaan ensimmäinen reaktio on lähteä foorumeille valittamaan. On hyvä, että olet huomannut, että "Liinuks" ei ole ilmainen Microsoft. Olet siinä oikeassa. Nyt kun sen tiedät, voit palata MS:n käyttäjäksi; tai lopettaa valittamisen ja ottaa oikean asenteen.
Koska "Liinuks" ei ole ilmainen Microsoftin korvike/jäljittelijä, siinä ei ole sitä ainoata ja yhtä "Liinuksia", johon kaikki "paukut" olisi laitettu. Monimuotoisuus luo uutta, yhden vaihtoehdon ratkaisut, kuten MS, luovat vain puusilmäisyyttä ja niitä "ainoita oikeita vaihtoehtoja", joiden ulkopuolella ei nähdä mitään; ja jos nähdäänkin, niiden arvo kielletään, kun niistä ei mitään ymmärretä.- P-Karjala vm 66
En toden totta pidä itseäni nörttinä ja atk-asiantuntijana vaikka konetta on tullut käytettyä ja käyttiksiä asennettua jo 17 vuotta. Minulle Linuxiin siirtymisen kynnyksenä oli juuri takavuosien vaikea ja monimutkainen asennus (Red Hat). Siksi ainakin Ubuntun asentaminen on jo niin helppoa että sitä voi suositella sellaiselle, joka ei ole nörtti mutta joka on edes joskus asentanut jotain käyttäjärjestelmiä ja tietää edes suurinpiirtein mitä osiot ja osioiminen tarkoittaa.
Ts. ei siinä suurta tietämystä tarvitse. Toiset Linux-käyttöjärjestelmävaihtoehdot on tietysti asia erikseen enkä ota niihin kantaa.
- hpj
Ei kait kukaan olekaan oikeasti sitä mieltä, että Linux olisi desktopissa wintoosan veroinen, mitä peruskäyttöön tulee out-of-the-box?
Linuxin kehityksen ja yleistymisen päätarkoitus viime vuosiin asti on ollut serveripuolen kehittäminen yrityskäyttöön. Sitä kautta systeemi saadaan kehittymään kaikin puolin ja desktop- kehitys tulee välttämättä sen jälkeen.
Vaikka linuxiin on aina ollut desktop tarjolla, ei sen kehittämiseen, helppokäyttöisyyteen, ajureihin, hardware- tukeen yms. ole panostettu kovinkaan paljoa ennen viime vuosia.
Esim. markkinajohtaja Red Hat on tästä oiva esimerkki: RH:n serverialusta on ollut todella hyvä jo viimeiset 5v mutta heidän desktop- paketointinsa täyttä pa..aa.
Menee vielä muutama vuosi, että saadaan aikaan linux, jossa kaikki normaalikäyttäjän tarvitsemat asiat toimivat aina kaikissa raudoissa oikein ilman säätämistä.
Kaiken saa toimimaan nytkin tottakait, mutta se vaatii aina jotain säätämistä ja raudan kanssa tulee aina olla joko hyvä tuuri tai hyvä tieto. Jos ostat läppärin Gigantista ilman perehtymistä haluamasi linux- distron hw- tukeen, pitää sulla olla tosi hyvä tuuri, jos et törmää minkäänlaiseen virittelytarpeeseen näytön / suspend /hibernate /wlanin kanssa.
Kehittäminen ja testaaminen heterogeenisessä maailmassa vaatii rahaa ja yhteisöllä sitä ei ole, joten niin kauan, kun firmat eivät panosta desktop- puoleen, ei tuloksia tule kovinkaan nopeasti.
Onneksi nyt jo panostetaan tähänkin puoleen, mutta se ottaa aikansa..."Ei kait kukaan olekaan oikeasti sitä mieltä, että Linux olisi desktopissa wintoosan veroinen, mitä peruskäyttöön tulee out-of-the-box?"
Riippuu käyttiksestä. Ubuntuhan on esimerkiksi selvästi parempi. Samoin Suse Enterprise Desktop joskin se onkin enemmän yrityskäyttöön.
"Vaikka linuxiin on aina ollut desktop tarjolla, ei sen kehittämiseen, helppokäyttöisyyteen, ajureihin, hardware- tukeen yms. ole panostettu kovinkaan paljoa ennen viime vuosia."
Linux -pohjaisille tehtiin merkittävästi kehitystyötä vuosina 2001-2005 juurikin työasemakäyttöä ajatellen ja niin paljon, että vuonna 2006 pystyi hyvin sanomaan, että Linux -pohjaisista löytyi yhtä hyviä tai parempia työasemakäyttiksiä.
"Menee vielä muutama vuosi, että saadaan aikaan linux, jossa kaikki normaalikäyttäjän tarvitsemat asiat toimivat aina kaikissa raudoissa oikein ilman säätämistä."
Eihän se raudasta ole kiinni kun käyttöjärjestelmä on tietysti esiasennettuna. Samalla tavalla tulee ongelmia Microsoftin tuotteiden kanssa (ellei pahempia) jos niitä yritetään asentaa rautaan minkä suunnittelussa ei ole yhtään huomioitu miten Windowsit niissä pyörii. Nykypäivänä Ubuntu ja monet muut käyttikset ovat vähemmällä säätämisellä valmiita käyttöön kun alkaa asentaa. Itse pistin Ubuntun 30min siihen kuntoon, että kaikki toimi.- hpj
M-Kar kirjoitti:
"Ei kait kukaan olekaan oikeasti sitä mieltä, että Linux olisi desktopissa wintoosan veroinen, mitä peruskäyttöön tulee out-of-the-box?"
Riippuu käyttiksestä. Ubuntuhan on esimerkiksi selvästi parempi. Samoin Suse Enterprise Desktop joskin se onkin enemmän yrityskäyttöön.
"Vaikka linuxiin on aina ollut desktop tarjolla, ei sen kehittämiseen, helppokäyttöisyyteen, ajureihin, hardware- tukeen yms. ole panostettu kovinkaan paljoa ennen viime vuosia."
Linux -pohjaisille tehtiin merkittävästi kehitystyötä vuosina 2001-2005 juurikin työasemakäyttöä ajatellen ja niin paljon, että vuonna 2006 pystyi hyvin sanomaan, että Linux -pohjaisista löytyi yhtä hyviä tai parempia työasemakäyttiksiä.
"Menee vielä muutama vuosi, että saadaan aikaan linux, jossa kaikki normaalikäyttäjän tarvitsemat asiat toimivat aina kaikissa raudoissa oikein ilman säätämistä."
Eihän se raudasta ole kiinni kun käyttöjärjestelmä on tietysti esiasennettuna. Samalla tavalla tulee ongelmia Microsoftin tuotteiden kanssa (ellei pahempia) jos niitä yritetään asentaa rautaan minkä suunnittelussa ei ole yhtään huomioitu miten Windowsit niissä pyörii. Nykypäivänä Ubuntu ja monet muut käyttikset ovat vähemmällä säätämisellä valmiita käyttöön kun alkaa asentaa. Itse pistin Ubuntun 30min siihen kuntoon, että kaikki toimi.- eipä juuri riipu distrostakaan: toimiiko ubuntussa yle areena suoraan asennuksen jälkeen? Entä hollywood- dvd:t? Susen enterprisessa ei toimi ja Susen enterprise ei sisällä edes community- repoja ja jos niitä haluaa silti käyttää, ollaan more or less testing- tilassa. Kaikkiin mun käyttämiin on aina pitänyt itse lisätä libdvdcss/vlc/mplayer yms. Drm ei toimi millään. Lisäksi on iso nippu weppikauppoja, joita ei voi käyttää linuxista lainkaan, eli tarkoitin sanoa, että wintoosan tasolla ei olla tietenkään
- työasemakäyttiksen pitää osata multimedia ja muut perusasiat missä tahansa raudassa. Linux ei sitä vielä toteuta, eikä toteuttanut 2006:kaan ;) Jos työasemakäytöllä tarkoitettaan vain emailia ja weppiä, se on asia erikseen. Linuxin surkeus on desktopissa edelleen multimedia kokonaisuudessaan
- en puhu esiasennetuista koneista. Esimerkki: ostin vaimolle Toshiban kannettavan. Laitoin siihen Opensuse 10.3:n. HP:n monitoimikoneen sain toimimaan hplipillä, lexmarkia en kirveelläkään. Wlan toimii vain ndiswrapperilla siten, että omalla skriptillä rmmodaan ja modprobaan ndis- modulin suspendin yhteydessä ja noustessa sieltä, tai se menee jumiin.
Et ehkä tajunnut poinntiani, mutta se on summana se, että normaalikäyttäjillä on niin erilaista rautaa ja lisälaitteita on olemassa niin monenlaista pääosin wintoosaa varten suunniteltua saittia / kauppaa / palvelua, että linuxin kanssa on säätötarvetta. Osta Ipod ja käytä sitä linuxista siten, kuin wintoosasta ;) Tiedän gtkpodin ja gnupodin yms. mutta se ei ole sama asia... et voi käyttää itunes- kauppaa.
Maailma on tällä hetkellä vielä wintoosa-maailma ja on turha vielä väittää, että linux uisi siellä natiivisti. Linux- miehen on pakko ottaa huomioon asioita ja tehdä researchia, tai hänellä on oltava huomattavan hyvä tuuri.
Mainittakoon, etten itse ole käyttänyt kotona enkä duunissa muuta, kuin linuxia 2000- luvulla, joten en ole siinä mielessä aivan jäävi tätä arvioimaan ;) hpj kirjoitti:
- eipä juuri riipu distrostakaan: toimiiko ubuntussa yle areena suoraan asennuksen jälkeen? Entä hollywood- dvd:t? Susen enterprisessa ei toimi ja Susen enterprise ei sisällä edes community- repoja ja jos niitä haluaa silti käyttää, ollaan more or less testing- tilassa. Kaikkiin mun käyttämiin on aina pitänyt itse lisätä libdvdcss/vlc/mplayer yms. Drm ei toimi millään. Lisäksi on iso nippu weppikauppoja, joita ei voi käyttää linuxista lainkaan, eli tarkoitin sanoa, että wintoosan tasolla ei olla tietenkään
- työasemakäyttiksen pitää osata multimedia ja muut perusasiat missä tahansa raudassa. Linux ei sitä vielä toteuta, eikä toteuttanut 2006:kaan ;) Jos työasemakäytöllä tarkoitettaan vain emailia ja weppiä, se on asia erikseen. Linuxin surkeus on desktopissa edelleen multimedia kokonaisuudessaan
- en puhu esiasennetuista koneista. Esimerkki: ostin vaimolle Toshiban kannettavan. Laitoin siihen Opensuse 10.3:n. HP:n monitoimikoneen sain toimimaan hplipillä, lexmarkia en kirveelläkään. Wlan toimii vain ndiswrapperilla siten, että omalla skriptillä rmmodaan ja modprobaan ndis- modulin suspendin yhteydessä ja noustessa sieltä, tai se menee jumiin.
Et ehkä tajunnut poinntiani, mutta se on summana se, että normaalikäyttäjillä on niin erilaista rautaa ja lisälaitteita on olemassa niin monenlaista pääosin wintoosaa varten suunniteltua saittia / kauppaa / palvelua, että linuxin kanssa on säätötarvetta. Osta Ipod ja käytä sitä linuxista siten, kuin wintoosasta ;) Tiedän gtkpodin ja gnupodin yms. mutta se ei ole sama asia... et voi käyttää itunes- kauppaa.
Maailma on tällä hetkellä vielä wintoosa-maailma ja on turha vielä väittää, että linux uisi siellä natiivisti. Linux- miehen on pakko ottaa huomioon asioita ja tehdä researchia, tai hänellä on oltava huomattavan hyvä tuuri.
Mainittakoon, etten itse ole käyttänyt kotona enkä duunissa muuta, kuin linuxia 2000- luvulla, joten en ole siinä mielessä aivan jäävi tätä arvioimaan ;)"toimiiko ubuntussa yle areena suoraan asennuksen jälkeen?"
Toimiiko Windows Vistassa PDF:t asennuksen jälkeen?
"Entä hollywood- dvd:t?"
Toimiiko Windows Vistassa toimistopakettien tiedostot asennuksen jälkeen?
"- työasemakäyttiksen pitää osata multimedia ja muut perusasiat missä tahansa raudassa."
Niin osaakin. Ubuntussa toimii H.264 AVC Matroska, Vorbis, Flash, Java yms. perusasiat ja Windows Vistassa taas ei ole oikein mitään tukea. Eikä Windows Vista toimi "missä tahansa raudassa". Asenna vaikka PS3:n, tai mihin tahansa thinclienttiin tai muuten vaan epäyhteensopivaan koneeseen niin EI TOIMI. Windows Vista on kokonaisuudessaan surkeampi ja se osaa paljon vähemmän asioita kuin Ubuntu.
"Laitoin siihen Opensuse 10.3:n. HP:n monitoimikoneen sain toimimaan hplipillä, lexmarkia en kirveelläkään."
Osta yhteensopivat laitteet. Ei sitä Vistaankaan ole mikään pakko tunkea esim. PS3:n.
"Et ehkä tajunnut poinntiani, mutta se on summana se, että normaalikäyttäjillä on niin erilaista rautaa ja lisälaitteita on olemassa niin monenlaista pääosin wintoosaa varten suunniteltu"
Normaalikäyttäjillä taas on vielä suurempi tarve erilaisille ohjelmistoille ja tuelle erilaisille tiedostoille ja Windows Vista ei osaa mitään kun Ubuntussa on lähes kaikki valmiina. Tulee valtava säätötarve aina kun koneella pitäisi oikeasti tehdä jotain, näin siis ihan normaalikäyttäjillä. Mieti minkälainen research tarve tulee käyttäjillä jos nyt tarvitsee vaikka esim. lähettää kotisivut palvelimelle Windows Vistalla? Tai vaikka pienentää kuvia ennenkuin lähettää IRC Galleriaan. Tai halutaan katsoa joku video mutta Vista normaaliin tapaan ei osaa kun puuttuu joku kodekpäkki. Oho, tuli joku rar -tiedosto, millä tää avataan? Seuraile vaikka näitä keskustelualueita hieman niin näet valtaosan säätötarpeesta tulevan ihmisillä OHJELMISTOISTA mitä Windowseilla tarvitsee tehdä.
Ihmiset tarvii pirusti useammin uutta ohjelmaa johonkin tarpeeseen ja aika tuhraantuu ohjelmistojen päivitykseen tietoturvasyistä ennemmin kuin ostavat uutta webbikameraa tai muuta härveliä.- ----->
hpj kirjoitti:
- eipä juuri riipu distrostakaan: toimiiko ubuntussa yle areena suoraan asennuksen jälkeen? Entä hollywood- dvd:t? Susen enterprisessa ei toimi ja Susen enterprise ei sisällä edes community- repoja ja jos niitä haluaa silti käyttää, ollaan more or less testing- tilassa. Kaikkiin mun käyttämiin on aina pitänyt itse lisätä libdvdcss/vlc/mplayer yms. Drm ei toimi millään. Lisäksi on iso nippu weppikauppoja, joita ei voi käyttää linuxista lainkaan, eli tarkoitin sanoa, että wintoosan tasolla ei olla tietenkään
- työasemakäyttiksen pitää osata multimedia ja muut perusasiat missä tahansa raudassa. Linux ei sitä vielä toteuta, eikä toteuttanut 2006:kaan ;) Jos työasemakäytöllä tarkoitettaan vain emailia ja weppiä, se on asia erikseen. Linuxin surkeus on desktopissa edelleen multimedia kokonaisuudessaan
- en puhu esiasennetuista koneista. Esimerkki: ostin vaimolle Toshiban kannettavan. Laitoin siihen Opensuse 10.3:n. HP:n monitoimikoneen sain toimimaan hplipillä, lexmarkia en kirveelläkään. Wlan toimii vain ndiswrapperilla siten, että omalla skriptillä rmmodaan ja modprobaan ndis- modulin suspendin yhteydessä ja noustessa sieltä, tai se menee jumiin.
Et ehkä tajunnut poinntiani, mutta se on summana se, että normaalikäyttäjillä on niin erilaista rautaa ja lisälaitteita on olemassa niin monenlaista pääosin wintoosaa varten suunniteltua saittia / kauppaa / palvelua, että linuxin kanssa on säätötarvetta. Osta Ipod ja käytä sitä linuxista siten, kuin wintoosasta ;) Tiedän gtkpodin ja gnupodin yms. mutta se ei ole sama asia... et voi käyttää itunes- kauppaa.
Maailma on tällä hetkellä vielä wintoosa-maailma ja on turha vielä väittää, että linux uisi siellä natiivisti. Linux- miehen on pakko ottaa huomioon asioita ja tehdä researchia, tai hänellä on oltava huomattavan hyvä tuuri.
Mainittakoon, etten itse ole käyttänyt kotona enkä duunissa muuta, kuin linuxia 2000- luvulla, joten en ole siinä mielessä aivan jäävi tätä arvioimaan ;)Jumalatonta kodeekkien metsästystä se on Windowsissakin multimedian kanssa, katso vaikka Apua aloittelijalle palstaa... typerää leikkimistä kodeekkien ja kodeekkipakettien kanssa.
Tässäkin asiassa Ubuntu on huolettomampi, pari pakettia asentaa niin ikinä ei ole kodeekki ongelmia ja multimediat toistuvat ja niitä paketteja ei tarvi metsästää netistä kuten winukaan kodeekkeja vaan ne löytyy suoraan ohjelmalähteistä. Mun mielestä multimedian kassa ei ole mitään ongelmia ja ne on paremmin kunnossa Ubuntussa kuin Winukassa. - hpj
M-Kar kirjoitti:
"toimiiko ubuntussa yle areena suoraan asennuksen jälkeen?"
Toimiiko Windows Vistassa PDF:t asennuksen jälkeen?
"Entä hollywood- dvd:t?"
Toimiiko Windows Vistassa toimistopakettien tiedostot asennuksen jälkeen?
"- työasemakäyttiksen pitää osata multimedia ja muut perusasiat missä tahansa raudassa."
Niin osaakin. Ubuntussa toimii H.264 AVC Matroska, Vorbis, Flash, Java yms. perusasiat ja Windows Vistassa taas ei ole oikein mitään tukea. Eikä Windows Vista toimi "missä tahansa raudassa". Asenna vaikka PS3:n, tai mihin tahansa thinclienttiin tai muuten vaan epäyhteensopivaan koneeseen niin EI TOIMI. Windows Vista on kokonaisuudessaan surkeampi ja se osaa paljon vähemmän asioita kuin Ubuntu.
"Laitoin siihen Opensuse 10.3:n. HP:n monitoimikoneen sain toimimaan hplipillä, lexmarkia en kirveelläkään."
Osta yhteensopivat laitteet. Ei sitä Vistaankaan ole mikään pakko tunkea esim. PS3:n.
"Et ehkä tajunnut poinntiani, mutta se on summana se, että normaalikäyttäjillä on niin erilaista rautaa ja lisälaitteita on olemassa niin monenlaista pääosin wintoosaa varten suunniteltu"
Normaalikäyttäjillä taas on vielä suurempi tarve erilaisille ohjelmistoille ja tuelle erilaisille tiedostoille ja Windows Vista ei osaa mitään kun Ubuntussa on lähes kaikki valmiina. Tulee valtava säätötarve aina kun koneella pitäisi oikeasti tehdä jotain, näin siis ihan normaalikäyttäjillä. Mieti minkälainen research tarve tulee käyttäjillä jos nyt tarvitsee vaikka esim. lähettää kotisivut palvelimelle Windows Vistalla? Tai vaikka pienentää kuvia ennenkuin lähettää IRC Galleriaan. Tai halutaan katsoa joku video mutta Vista normaaliin tapaan ei osaa kun puuttuu joku kodekpäkki. Oho, tuli joku rar -tiedosto, millä tää avataan? Seuraile vaikka näitä keskustelualueita hieman niin näet valtaosan säätötarpeesta tulevan ihmisillä OHJELMISTOISTA mitä Windowseilla tarvitsee tehdä.
Ihmiset tarvii pirusti useammin uutta ohjelmaa johonkin tarpeeseen ja aika tuhraantuu ohjelmistojen päivitykseen tietoturvasyistä ennemmin kuin ostavat uutta webbikameraa tai muuta härveliä.Minulta on turha kysyä, toimiiko jo windowsissa - en ole Gatesin tuotoksia käyttänyt 8 vuoteen.
Voi olla sitten, kun kerran niin sanotte, että siellä ei sittenkään toimi asiat...
Olen olettanut, että esim. vista jo olisi toimiva paketti...
Se on tottakait sitten meidän kaikkien etu ja onnenlähde, jos todellakin Linux on jo desktopissakin kilpailukykyinen. hpj kirjoitti:
Minulta on turha kysyä, toimiiko jo windowsissa - en ole Gatesin tuotoksia käyttänyt 8 vuoteen.
Voi olla sitten, kun kerran niin sanotte, että siellä ei sittenkään toimi asiat...
Olen olettanut, että esim. vista jo olisi toimiva paketti...
Se on tottakait sitten meidän kaikkien etu ja onnenlähde, jos todellakin Linux on jo desktopissakin kilpailukykyinen."Minulta on turha kysyä, toimiiko jo windowsissa - en ole Gatesin tuotoksia käyttänyt 8 vuoteen."
No sehän sitten selittääkin jotain. Windowseihin on 8v aikana tullut uutta oleellista osaamistaitoa joku zip pakettien avaus pakkaus ja Windows Vistassa taisi olla joku torrenttilatauskin jopa. Muutenhan se on edelleen MS Paint/Notepad/Pasianssi/Wordpad -tasoa edelleen.- ja Microsoft
M-Kar kirjoitti:
"toimiiko ubuntussa yle areena suoraan asennuksen jälkeen?"
Toimiiko Windows Vistassa PDF:t asennuksen jälkeen?
"Entä hollywood- dvd:t?"
Toimiiko Windows Vistassa toimistopakettien tiedostot asennuksen jälkeen?
"- työasemakäyttiksen pitää osata multimedia ja muut perusasiat missä tahansa raudassa."
Niin osaakin. Ubuntussa toimii H.264 AVC Matroska, Vorbis, Flash, Java yms. perusasiat ja Windows Vistassa taas ei ole oikein mitään tukea. Eikä Windows Vista toimi "missä tahansa raudassa". Asenna vaikka PS3:n, tai mihin tahansa thinclienttiin tai muuten vaan epäyhteensopivaan koneeseen niin EI TOIMI. Windows Vista on kokonaisuudessaan surkeampi ja se osaa paljon vähemmän asioita kuin Ubuntu.
"Laitoin siihen Opensuse 10.3:n. HP:n monitoimikoneen sain toimimaan hplipillä, lexmarkia en kirveelläkään."
Osta yhteensopivat laitteet. Ei sitä Vistaankaan ole mikään pakko tunkea esim. PS3:n.
"Et ehkä tajunnut poinntiani, mutta se on summana se, että normaalikäyttäjillä on niin erilaista rautaa ja lisälaitteita on olemassa niin monenlaista pääosin wintoosaa varten suunniteltu"
Normaalikäyttäjillä taas on vielä suurempi tarve erilaisille ohjelmistoille ja tuelle erilaisille tiedostoille ja Windows Vista ei osaa mitään kun Ubuntussa on lähes kaikki valmiina. Tulee valtava säätötarve aina kun koneella pitäisi oikeasti tehdä jotain, näin siis ihan normaalikäyttäjillä. Mieti minkälainen research tarve tulee käyttäjillä jos nyt tarvitsee vaikka esim. lähettää kotisivut palvelimelle Windows Vistalla? Tai vaikka pienentää kuvia ennenkuin lähettää IRC Galleriaan. Tai halutaan katsoa joku video mutta Vista normaaliin tapaan ei osaa kun puuttuu joku kodekpäkki. Oho, tuli joku rar -tiedosto, millä tää avataan? Seuraile vaikka näitä keskustelualueita hieman niin näet valtaosan säätötarpeesta tulevan ihmisillä OHJELMISTOISTA mitä Windowseilla tarvitsee tehdä.
Ihmiset tarvii pirusti useammin uutta ohjelmaa johonkin tarpeeseen ja aika tuhraantuu ohjelmistojen päivitykseen tietoturvasyistä ennemmin kuin ostavat uutta webbikameraa tai muuta härveliä.Multimediapuolella vallitsee vääristynyt markkinatilanne.
- P-Karjala vm 66
Tietysti näillä palstoilla kuuluu myös kielteisiä kokemuksia, mutta kyllä itselleni Hewlett-Packardin koneeseen Ubuntun asentaminen sujui todella vaivattomasti ja suht. nopeasti. Ubuntu tunnisti kaikki ajurit, äänet, grafiikan, näytön...jne.
Jos olisin ollut hieman kokeneempi konfiguroija olisin varmaan tunnin sisällä saanut loputkin kuntoon kuten selaimen flash-jutut, kodekit ym. Mutta kaikenkaikkiaan ei ainakaan Ubuntun perusasentamisessa ollut mitään ongelmia.
Ehkä juuri siksi Ubuntun käyttäjien määrä ylitti jo vuosi sitten 6 miljoonan käyttäjän rajan ja kasvu jatkuu nopeana. - paznak
älä asenna mitääm Fedoraa, soon susi jo sanotaanko syntyesään.
- samaa mieltä
pähkäilen juuri miniläppärin ja linuksin kanssa, ja pitää löytää oikeä versio juuri omalle koneelle, joita on kymmeniä. Olisivat kehittäneet yhtä linuksia eteenpäin. Luultavasti nörtit eivät ole kovin yhteistyökykyisiä, kun kullakin on ollut "oma" ajatuksensa linuxin suhteen
- zxcvbnm
Linux (ja GNU ohjelmat) saivat suuren ohjelmataitoisen nörttimassan innostumaan juuri siksi että jokainen saattoi toteuttaa omia ideoitaan. Tällainen lähes anarkistinen tilanne sai aikaan räjähdysmäisen kehityksen. Eikä loppua näy.
Kuria ja järjestystä haluava voi aina ostaa Windowsin. Siinä yksi yritys määrää mitä käyttäjät haluavat eikä asiaa tarvitse liiemmin murehtia. - Jeesjees.
"Olisivat kehittäneet yhtä linuksia eteenpäin."
Ketkä?
Sä oot tyhmä!
- virtuoosille
Tuo virtuaalikone ei todellakaan sisällä mitään Nvidia -näytönohjainta, joten saa sitä yrittää saada toimimaan vaikka maailman tappiin. Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää.
Kuriositeettina mainitsen, että ROFL vaan eli pyörin maassa ja nauran kippurassa niin että mahaan sattuu.- KUTIstajaoo..
Oletko ikinä pysähtynyt ajattelemaan sitä, että kuin sekaisin pääsi saattaa olla? Etkö tajua kuinka käyt täysillä tyhjää? Olen aivan varma, että jos jatkat tuota tahtia turhien asioiden pähkäilyä, siitä seuraa burnout. Se on silloin jo vakava asia, et erota toisistaan edes kerneliä ja virveliä. Kovalevysi on silloin ihan täynnä siimasoppaa, sitä on joka paikassa, jopa prosessorin ytimessä. Sitten kun tajuat alkaa selvitämään sitä soppaa, niin siinä menee monta vuotta. Et mitähän jos välillä vähän lepäisit, koska vaikutat näin ammattilaisen silmissä hypomaaniselta, ja siitä voi olla lyhyt matka viimeiseen liekkiin.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä762701Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.
Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda2781545Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2461497- 871351
IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!
Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel3991311Nyt kun Pride on ohi 3.0
Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että3891253Esko Eerikäinen tatuoi kasvoihinsa rakkaan nimen - Kärkäs kommentti "Ritvasta" lävähti somessa
Ohhoh! Esko Eerikäinen on ottanut uuden tatuoinnin. Kyseessä ei ole mikä tahansa kuva minne tahansa, vaan Eerikäisen tat38997Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik2899Miksi Purra-graffiti ei nyt olekkaan naisvihaa?
"Pohtikaapa reaktiota, jos vastaava graffiti olisi tehty Sanna Marinista", kysyy Tere Sammallahti. Helsingin Suvilahden254812Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun316805