Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

yleistietoa käytännöstä

aaaaaaaaaaa

menemme ensi kertaa Roomaan ja siksi kaipailisin vähän apuja jo siellä käyneiltä. Elikkäs, ovatko museot, nähtävyydet ja kaupat miten auki la-su ja ma?

käykö visa electron kaupoissa/ravintoloissa?
onko ravintoloissa vipit lisätty automaattisesti laskuun vai täytyykö ne itse lisätä?

onko normaaleja ruokamarketteja helppo löytää vai onko niitä vain jossain laitakaupungilla?

kiitos jos joku viitsii vastailla...

3

1227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rooman rouva

      viikonloppuisinkin. Pienemmät myymälät sulkevat muutamaksi viikoksi hinä-elokuun aikoihin. Supremarketit ovat auki joka päivä.

      Jokunen supermarket jotka tiedän keskustassa:

      Upim, Piazza Santa Maria Maggiore
      Forum Termini, Via Giolitti
      Di per Di, Via del Gesu sekä Via del Viminale
      Super Elite, Via del Cavour

      Useimmat meseot ovat auki viikonloppuisin. Vatikaanin museo on suljettu sunununtaisin.

      Visa Electronin käytöstä en valitettavasti tiedä mitään.

      Vipit ravintoloissa eivät ole pakollisia mutta nyrkkisäännöksi voi ottaa että hienommissa ravintoloissa antaa vippia noin 10% ja yksinkertaisimmissa noin 5%, sillä ehdolla että olette tyytyväinen ruokaan ja tarjoiluun. Mikään pakko se ei ole, eikä ole pakko syödä alku-, pää- sekä jälkiruokaa. Pääruuan (liha-kala) on valittava höysteet kuten peruna erikseen.


      Tässä oppaaksi eräs linkki:

      http://www.enjoyrome.com/tourist/cityguide/information.html

    • tietoa...

      Voi olla että tulee tiedot myöhässä, mutta tässä jotain:

      Terminin alla, Forum Terminissä Via Marseillen puoleisessa päädyssä on Conad, auki joka päivä kello 06-24. Yläkerrassa on molemmilla puolilla (Via Giovanni Giolitin ja Via Marseillen puolilla) DeSparit, mutta ne on vähän hankala löytää, joutuu kävelemään joko laitimmaisia junalaitureita pitkin melko pitkälle tai sitten aseman ulkopuolella sen vierustaa melkopitkälle kyseisiä katuja pitkin (kumman puolen Spariin sitten haluaakaan). Santa Maria Maggioren aukion laidalla on Upim, jonka alakerrassa on ruokapuoli. Myös Terminillä on Upim, mutta siinä ei ole ruokapuolta. Hiemompi ruokakauppa on Via Cavourilla, Elite.

      Harvassa ravintolassa käy Electron, mutta niissä kaupoissa joissa käy on Electronin merkki ovessa. Helpompi ehkä nostaa käteistä Bancomateista joita on melko taajaan, joissa käy Electron ja maksaa käteisellä. Euromaissa ei mene Electronilla nostettaessa mitään kuluja.

      • roomalainen

        "Euromaissa ei mene Electronilla nostettaessa mitään kuluja."

        ^^Riippuu ihan omasta pankista ja tilistà. Itsellàni on tili Osuuspankissa ja kun nostan Italiassa Bancomatista Visa Electronilla tàltà suomalaiselta tililtàni niin Op verottaa 1 €/nosto plus 2 tai 0,2 % (en muista tarkkaan) noston summasta. Eli kallista puuhaa. Joillakin nostot ei maksa enempàà kuin Suomessakaan, esim. joillakin Nordean asiakkailla on nàin.

        Noista museoista - useat museot on maanantaisin kiinni, vain muutama tunnetuin museo pitàà ovet auki. Kannattaa tarkistaa jostain pàivitetystà oppaasta tai itse museon tiedotteista. Esim. "paavin turva-paikka" Castello di San Angelo on kiinni maanantaina mutta Vatikaanin museo taitaa olla auki.
        Ruokakauppoihin ei tòrmàà ihan joka kulmalla keskustassa, mutta Terminin asemalla ainakin on ruokakauppa sekà Corneliassa (Corneliassa on bussiasema).
        Tippi tosissaan nykyààn sisàltyy aika hyvin valmiiksi ravintolan hintoihin mutta sità on silti hyvà jàttàà jonkin verran varsinkin jos ruoka on ollut hyvàà ja palvelu ystàvàllistà ja asiallista. Ei kuitenkaan yli 15 % eikà mitààn sentinkolikoita. Varsinkaan pienemmissà ja edullisimmissa paikoissa tuskin saat pahoja katseita jos et jàtà ollenkaan - varsinkin jos palvelu on ollut keskinkertaista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe