Veronan opperajuhlille

manneri

Hei!
Ollaan lähdössä parin viikon päästä Pohjois-Italiaan ja tekisi mieli käväistä myös Veronan oopperajuhlilla. Ollaan liikkeellä vuokra-autolla. Mietitään nyt vain, että kannattaako majoittua itse Veronaan vai pääseekö sieltä julkisilla kätevästi vielä oopperan jälkeen esim. garda-järven suuntaan? Ilmeisesti matkatoimistot järjestävät kyytejä, mutta pääseekö tällaiset omatoimimatkailijat niiden bussien kyytiin?
Entä kannattaako liput ostaa jo ennakkoon Suomesta netin kautta vai vasta paikan päältä? Sinne kiviportaille varmaan suunnitellaan paikkoja...

1

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jotain vinkkejä

      Kannattaa mennä Veronaan ja oopperaan, se on hieno elämys!

      Julkisesta liikenteestä Gardalta ei ole tarkempaa tietoa, mutta kun esim. Aida päättyy lähempänä kahta yöllä, ei vakiovuoroja kulje.

      Gardajärven seudulta on oopperapaketteja bussikuljetuksineen, tässä yksi esimerkki järjestäjistä, omaa kokemusta ei ole: http://www.montebaldo.com/ Kyydin osuus on noin 30 euroa/hlö.

      Jos olette omatoimisesti autolla liikkeellä eikä pieni kävely haittaa, harkitkaa, että ajatte Veronaan ja jätätte auton vähän keskustan ulkopuolelle. Esim. Porta Palion luona on maksuton parkkipaikka, josta on 1-1,5 km Arenalle. Paikka löytyy kartoista/satelliittikuvista, se rajoittuu katuihin Viale Colonnello Galliano, Piazzetta Porta Palio ja Circonvallazione Pietro Maroncelli.
      Kauempana stadionin luona on lisää maksuttomia paikkoja. Katujen varsilla saa myös pysäköidä aika edullisesti: esim. historiallisesta keskustasta joen toisella puolella hinta on 1 e/tunti ma-la muistaakseni klo 8-20. Lippuautomaatti huolii maksua pari tuntia kerrallaan.

      Oopperailtaa suunnitellessa kannattaa tutustua Arenan sivuihin http://www.arena.it

      Edulliset paikat kivirappusilla ovat ihan ok, tosin selän takana ovat ylemmällä rivillä istuvien jalat. Kun näillä paikoilla ei ole paikkanumeroita, vaan lippu ostetaan vain tiettyyn lohkoon, alkaa kisa parhaista paikoista, kun ovet avataan pari tuntia ennen näytöstä.

      Stressittömin vaihtoehto on varata numeroidut paikat, niissä on metalliset selkänojalliset istuimet ja kalleimmilla permantopaikoilla pehmeät tuolit.

      Arenan nettisivuilta tilaaminen toimii hyvin, varausvahvistus tulee sähköpostilla ja sitä vastaan noudetaan liput Arenan takaa lipputoimistosta viimeistään tuntia ennen näytöstä ennen. Nettivarauksessa tulee varausmaksu 11,50 e.

      Valitettavasti ei ole kokemusta siitä, miten paikkoja on saatavilla esim. esityspäivänä.

      Näytökseen mennessä kannattaa ottaa muovipullossa vettä mukaan, jos (kun) on kuuma. Arenan ohjeissa sanotaan ettei pulloja saa viedä katsomoon, mutta rajoitus koskee lasipulloja. Arenalla saa 5 eurolla pienen pullon vettä, myynnissä on myös muita juomia.
      Kiikarit kannattaa ottaa mukaan, jos haluaa katsoa tarkemmin pukuja ym. yksityiskohtia.

      Verona on hieno kaupunki, joten jos vaan on aikaa, suosittelen varaamaan päivän kaupunkiin tutustumiseen. Ns. veronakortti päiväksi maksaa 8 euroa ja sillä saa käydä useissa museoissa ja ajaa busseilla vapaasti. Jos menee oopperaan, ei ehkä kuitenkaan samana päivänä kannata aamusta iltaan koluta museoita.

      Tässäpä jotain, suosittelen vielä lukaisemaan tripadvisorin Veronan foorumia, siellä on lisää vinkkejä.

      Mukavaa matkaa ja oopperakokemusta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe