Rasvasta terveyttä

Suomalaisen maataloustuen on väitetty tuottavan suomalaisille kansansairauksia. On erheellisesti väitetty mm. lihantuotannon tukemisen olevan syynä sydän- ja verisuonitauteihin. Tosiasiassa rasva on terveellistä. Ohessa on Duodecimin terveyskirjaston tietoa terveellisestä rasvan nauttimisesta:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=ako00013

Huomataan, että rasvojen riittävä nauttiminen varmistaa A-,D- ja E-vitamiinien saannin. Elimistön hormonitasapainon ylläpitäminen vaatii rasvojen nauttimista, joten liiallinen rasvoista pidättäytyminen ei anna terveyslisää.

Suomalainen rypsiöljy on parempi pehmeiden rasvojen lähde kuin oliiviöljy, joten miksi lopettaisimme kotimaisen maatalouden tukemisen?

Kolesteroli on ihmisen elimistölle elintärkeä yhdiste. Sitä saadaan vain eläinkunnan tuotteista. Lue linkki kolesterolista:
http://www.tohtori.fi/?page=5999474&id=9262765

Lainaus edellisestä:"Kolesteroli on ihmisen elintoiminnoille välttämätön rasvaliukoinen aine. Se on solukalvojen tärkeä rakenneosa, jota elimistö tarvitsee myös monien hormonien, D-vitamiinin sekä sappihappojen tuotantoon."

On lisäksi huomattava, että kolesterolia tarvitaan D-vitamiinin tuotantoon. Ko. vitamiini on meillä kortilla. D-vitamiinisynteesiin tarvittavaa auringonvaloa meillä ei ole riittävästi joten maitoon lisätty D-vitamiini ja riittävä eläinrasvojen nauttiminen ovat terveyden kannalta ensiarvoisen tärkeitä. Kuten muistamme D-vitamiini parantaa kalsiumin imeytymistä ravinnosta , mikä taas ehkäisee osteoporoosin syntymistä.

Terveyskirjastot ja terveysalan ammattilaiset ovat vasta hiljattain ryhtyneet korostamaan liikunnan terveydellistä merkitystä. Aikaisemmin ollaan oltu sairauden hoitoon orientoituneita nyt on edistytty terveyden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Eläinkunnan tuotteita tulee nauttia riittävästi ja samalla on varmistettava kulutuksen ja saannin oikea suhde.

Nykyisin on elintarviketeollisuus vastannut kuluttajien vaatimuksiin vähärasvaisilla tuotteilla. Jopa makkaroita saa vähärasvaisina vaihtoehtoina. Teollisuudella ja tuottajilla olisikin yhteinen intressi markkinoida liikuntaa ja kuntoilua voimakkaasti terveellisen ruokavalion yhtenä osana. Mitä enemmän saadaan ihmiset kuluttamaan energiaa sitä enemmän myös ruokaa saadaan myytyä.

14

727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HK-Scanin hallituksen puheenjohtaja Markku Aalto vaatii koko lihaketjulle lisää hintaa. Muuten kotimaista lihantuotantoa uhkaa näivettyminen. Kotimaisen tuotannon loputtua ulkomailta tuodun lihan hinta nousee pilviin ja samalla laatu syöksyy pohjamutiin . kts. ao. linkki:
      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/07/fi_FI/hk_scanin_aalto/

      Kotimainen liha on paitsi raha- myös terveyskysymys. Ulkomaiset ruokaskandaalit mm. tansakalainen salmonellaepidemia nostavat kotimaisen lihan arvostusta. Sen pitäisi näkyä myös hinnassa, lihantuottajat eivät pysty toimimaan pelkästään tukien varassa. Nyt on kuluttajilla tuhannen taalan paikka suosia suomalaista ja samalla panostaa omaan terveyteen.

      • kun,

        sinun täytyy jo itsensä kanssa vängätä asioista kun muut ei viitsi enää kirjoitella sinun rasvajuttuihin joihin ihmiset kuolee ja sairastuu vakavasti.


      • kun, kirjoitti:

        sinun täytyy jo itsensä kanssa vängätä asioista kun muut ei viitsi enää kirjoitella sinun rasvajuttuihin joihin ihmiset kuolee ja sairastuu vakavasti.

        Eipä tarvitse kinata , koska kaikki ovat samaa mieltä rasvan terveellisyydestä. Mitäs totuuteen on enää lisättävää? Rasvan terveydestä puhuvat puolestaan tutkimustulokset, eihän niitä voi kiistää.

        Samalla kaikki ovat yhtä mieltä maataloustukien terveyttä edistävästä roolista. Kohta palataan astialle sokerin terveysvaikutuksista...


      • sinun syytä
        Akkre kirjoitti:

        Eipä tarvitse kinata , koska kaikki ovat samaa mieltä rasvan terveellisyydestä. Mitäs totuuteen on enää lisättävää? Rasvan terveydestä puhuvat puolestaan tutkimustulokset, eihän niitä voi kiistää.

        Samalla kaikki ovat yhtä mieltä maataloustukien terveyttä edistävästä roolista. Kohta palataan astialle sokerin terveysvaikutuksista...

        Olisikohan sinun syytä ottaa yhteyttä johonkin asiantuntijaan...


    • Pinsiön vaari

      Jos haluatte kolestroliarvonne kuntoon ettekä ole allergisia kananmunalle tehkää näin.Keitto alle viisi minuuttia. Ja sitten 2-3 tälläistä hyydytettyä munaa "ääntä kohti" joka päivä! Arvot kääntyy hyväksi ja suhdeluvut kohdalleen.
      Virossa ei neuvostoaikana saanut tarpeeksi maitoa
      joten osteoporoosi oli suuri uhka. Siellä kuivattiin munankuoret,murskattiin ne hienoksi ja
      käsiteltiin hapolla (sitruunahappoa sai apteekista).Kalkki tuli sellaiseen muotoon että imeytyi.Tiedoksi mutta joku maitoallerginen voi kokeillakkin.

      • Vielä lisää terveysvinkkejä. Omega-kananmunat sisältävät ihmisille elintärkeitä omega-3 rasvahappoja, lue linkki:
        http://www.laitilamuna.fi/omegainfo.htm

        Lainaus edellisestä:"Omega-3-rasvahappojen riittävän saannin on havaittu vaikuttavan myönteisesti myös sydän- ja verisuonitautien vaaratekijöihin. Vaikutukset kohdistuvat sekä verenkiertoon että veren rasva- arvoihin. Omega-3-rasvahappojen riittävän saannin on tutkimuksissa havaittu mm. vähentävän verisuonten seinämien paksuuntumista ja lisäävän niiden joustavuutta, vähentävän verihiutaleiden kasautumista, alentavan verenpainetta, alentavan veren rasva- eli triglyseridipitoisuutta ja muuttavan verenkierrossa kulkevien kolesterolipartikkeleiden (VLDL, LDL, HDL) suhteita terveyden kannalta myönteisempään suuntaan."

        Kananmunien tuottajahinnat ovat nyt alhaalla johtuen suurista tuotantomääristä. Sen vuoksi olisi vienti saatava vetämään entistä paremmin. Valttina on munien salmonellattomuus. Lisäksi olisi kehitettävä uusia jatkojalostusvaihtoehtoja vientiä varten.
        http://www.mmmtike.fi/fi/index/tiedotteet/2006/060302_maito_munat_tuotanto_hinnat2005.htm

        Kananmunia voidaan käyttää ruoanvalmistuksessa monipuolisesti:
        http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/BAF270647FBBC6ADC22565BC002D31A2?opendocument&ryhma=2

        Vientiä varten olisi tutkittava eri maiden perinteisiä ruokia ja ruoanvalmistustapoja. Josko niistä löytyisi uusia vientimahdollisuuksia...


      • myös sitä
        Akkre kirjoitti:

        Vielä lisää terveysvinkkejä. Omega-kananmunat sisältävät ihmisille elintärkeitä omega-3 rasvahappoja, lue linkki:
        http://www.laitilamuna.fi/omegainfo.htm

        Lainaus edellisestä:"Omega-3-rasvahappojen riittävän saannin on havaittu vaikuttavan myönteisesti myös sydän- ja verisuonitautien vaaratekijöihin. Vaikutukset kohdistuvat sekä verenkiertoon että veren rasva- arvoihin. Omega-3-rasvahappojen riittävän saannin on tutkimuksissa havaittu mm. vähentävän verisuonten seinämien paksuuntumista ja lisäävän niiden joustavuutta, vähentävän verihiutaleiden kasautumista, alentavan verenpainetta, alentavan veren rasva- eli triglyseridipitoisuutta ja muuttavan verenkierrossa kulkevien kolesterolipartikkeleiden (VLDL, LDL, HDL) suhteita terveyden kannalta myönteisempään suuntaan."

        Kananmunien tuottajahinnat ovat nyt alhaalla johtuen suurista tuotantomääristä. Sen vuoksi olisi vienti saatava vetämään entistä paremmin. Valttina on munien salmonellattomuus. Lisäksi olisi kehitettävä uusia jatkojalostusvaihtoehtoja vientiä varten.
        http://www.mmmtike.fi/fi/index/tiedotteet/2006/060302_maito_munat_tuotanto_hinnat2005.htm

        Kananmunia voidaan käyttää ruoanvalmistuksessa monipuolisesti:
        http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/BAF270647FBBC6ADC22565BC002D31A2?opendocument&ryhma=2

        Vientiä varten olisi tutkittava eri maiden perinteisiä ruokia ja ruoanvalmistustapoja. Josko niistä löytyisi uusia vientimahdollisuuksia...

        hengenvaarallista kolestrolia, miten uskallat mainostaa ja kehottaa syömään vaarallista ruokaa.


      • reppanaa
        Akkre kirjoitti:

        Vielä lisää terveysvinkkejä. Omega-kananmunat sisältävät ihmisille elintärkeitä omega-3 rasvahappoja, lue linkki:
        http://www.laitilamuna.fi/omegainfo.htm

        Lainaus edellisestä:"Omega-3-rasvahappojen riittävän saannin on havaittu vaikuttavan myönteisesti myös sydän- ja verisuonitautien vaaratekijöihin. Vaikutukset kohdistuvat sekä verenkiertoon että veren rasva- arvoihin. Omega-3-rasvahappojen riittävän saannin on tutkimuksissa havaittu mm. vähentävän verisuonten seinämien paksuuntumista ja lisäävän niiden joustavuutta, vähentävän verihiutaleiden kasautumista, alentavan verenpainetta, alentavan veren rasva- eli triglyseridipitoisuutta ja muuttavan verenkierrossa kulkevien kolesterolipartikkeleiden (VLDL, LDL, HDL) suhteita terveyden kannalta myönteisempään suuntaan."

        Kananmunien tuottajahinnat ovat nyt alhaalla johtuen suurista tuotantomääristä. Sen vuoksi olisi vienti saatava vetämään entistä paremmin. Valttina on munien salmonellattomuus. Lisäksi olisi kehitettävä uusia jatkojalostusvaihtoehtoja vientiä varten.
        http://www.mmmtike.fi/fi/index/tiedotteet/2006/060302_maito_munat_tuotanto_hinnat2005.htm

        Kananmunia voidaan käyttää ruoanvalmistuksessa monipuolisesti:
        http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/BAF270647FBBC6ADC22565BC002D31A2?opendocument&ryhma=2

        Vientiä varten olisi tutkittava eri maiden perinteisiä ruokia ja ruoanvalmistustapoja. Josko niistä löytyisi uusia vientimahdollisuuksia...

        Eikö sinusta ole ollenkaan edesvastuutonta tuoda esille tällaisia ajatuksiasi/väittämiä? Vuosikymmenien ajan on massamme ja muualla maailmassa tutkittu ja todettu aivan päinvastaisia ravintotottumuksia suositeltaviksi ja terveellisiksi.

        Ota pieni perustiedon oppitunti vaikkapa Kansanterveyslaitokselta, sydäntautiliitolta,p aikalliselta kansanopistolta tai itseltään Kansanterveyslaitoksen johtaja Pekka Puskalta.

        Lopeta jo tuo narsistinen päteminen!


      • terveellistä
        Akkre kirjoitti:

        Vielä lisää terveysvinkkejä. Omega-kananmunat sisältävät ihmisille elintärkeitä omega-3 rasvahappoja, lue linkki:
        http://www.laitilamuna.fi/omegainfo.htm

        Lainaus edellisestä:"Omega-3-rasvahappojen riittävän saannin on havaittu vaikuttavan myönteisesti myös sydän- ja verisuonitautien vaaratekijöihin. Vaikutukset kohdistuvat sekä verenkiertoon että veren rasva- arvoihin. Omega-3-rasvahappojen riittävän saannin on tutkimuksissa havaittu mm. vähentävän verisuonten seinämien paksuuntumista ja lisäävän niiden joustavuutta, vähentävän verihiutaleiden kasautumista, alentavan verenpainetta, alentavan veren rasva- eli triglyseridipitoisuutta ja muuttavan verenkierrossa kulkevien kolesterolipartikkeleiden (VLDL, LDL, HDL) suhteita terveyden kannalta myönteisempään suuntaan."

        Kananmunien tuottajahinnat ovat nyt alhaalla johtuen suurista tuotantomääristä. Sen vuoksi olisi vienti saatava vetämään entistä paremmin. Valttina on munien salmonellattomuus. Lisäksi olisi kehitettävä uusia jatkojalostusvaihtoehtoja vientiä varten.
        http://www.mmmtike.fi/fi/index/tiedotteet/2006/060302_maito_munat_tuotanto_hinnat2005.htm

        Kananmunia voidaan käyttää ruoanvalmistuksessa monipuolisesti:
        http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/BAF270647FBBC6ADC22565BC002D31A2?opendocument&ryhma=2

        Vientiä varten olisi tutkittava eri maiden perinteisiä ruokia ja ruoanvalmistustapoja. Josko niistä löytyisi uusia vientimahdollisuuksia...

        Keitetyn kananmunan päälle perinteisesti suolaa ja voita sekä menojuomaksi tietysti täysmaitoa. Eikö olekin tämä sinun ravitsemuskäsitys suositeltavaa ja terveellistä?
        Ja tietysti yhteiskunta tukemaan näiden tuottamista ja tukemaan myös niiden nauttimisesta aiheutuneita kansansairauksia.


      • täytyy myös
        terveellistä kirjoitti:

        Keitetyn kananmunan päälle perinteisesti suolaa ja voita sekä menojuomaksi tietysti täysmaitoa. Eikö olekin tämä sinun ravitsemuskäsitys suositeltavaa ja terveellistä?
        Ja tietysti yhteiskunta tukemaan näiden tuottamista ja tukemaan myös niiden nauttimisesta aiheutuneita kansansairauksia.

        lisätä liikuntaa.Kun harrastaa liikuntaa viikoittain, niin kohtuullisesti syötynä kaikkia ruokaympyrässä olevia ruokia voi syödä.


      • myös sitä kirjoitti:

        hengenvaarallista kolestrolia, miten uskallat mainostaa ja kehottaa syömään vaarallista ruokaa.

        Totuus kolesterolista on aivan toisenlainen kuin mikä on muodostunut yleiseksi käsitykseksi .Ihmisen elimistöhän tarvitsee kolesterolia, kts. seuraava linkki:
        http://www.avoin.helsinki.fi/materiaalit/ravitsemustiede/01_ravintoass.shtml

        HYY:n ravitsemustieteen sivusto on mainio tietopankki oikeista ravitsemusperiaatteista. Lainaus kolesterolin tehtävistä." Ravinnosta saadaan kolesterolia, mutta sitä muodostuu myös elimistössä. Se ylläpitää solukalvojen rakennetta ja toimii esiasteena steroidihormoneille kuten aldosteronille, kortisolille ja sukupuolihormoneille. Lisäksi kolesteroli on iholla auringonvalon vaikutuksesta muodostuvan D-vitamiinin esiaste. Maksassa kolesterolista muodostuu rasvojen ruoansulatuksessa tarvittavia sappihappoja."

        Kuten huomaat niin kolesteroli ei ole myrkky vaan elimistön tärkeä rakennusaine. Se toimii esiasteena mm. D-vitamiinisynteesille, joka taas on tärkeä kalsiumin imeytymiselle, joka taas ehkäisee osteoporoosia. Nyt on vaan käynyt niin , että ihmiset eivät ole paneutuneet ravintoasioihin ja luulevat rasvan ja kolesterolin olevan kiellettyjä aineita. Siitä seuraa taas negatiivinen kytkentä suomalaiseen maatalouteen , lihan- ja kananmunien tuotantoon . Siitä taas johdatetaan mielleyhtymät maataloustukiin, joilla tuetaan näiden epäterveellisten elintarvikkeiden tuotantoa.

        TOTUUShan on se, että ko. ruoka-aineet eivät ole epäterveellisiä, mutta niiden väärä käyttö on. Ts. kulutuksen ja saannin suhde pitää olla tasapainossa. On naivia ajatella, että näiden tuotteiden tukemisen lopettamisella vähennetään tuotantoa ja sitä kautta ihmiset kuluttavat niitä vähemmän ja pysyvät terveenä.

        Kuluttajien on parannettava omia kansalaistaitojaan ja opeteltava syömään oikein suhteessa kuluttamiseen. Ja vielä terveyden kannalta oikeassa suhteessa tarvittavia ravintoaineita. Tietoa, valistusta ja opetusta on yllin kyllin tarjolla kun vain viitsii pitää aistit vastaanottavaisina. Jo peruskoulussa saa niin hyvän terveyspaketin, että sillä pärjää läpi elämän. Se kyllä vaatii myös valistuneet vanhemmat, jotka osaavat ajatella lastensa parasta.

        Nythän EU kantaa kortensa kekoon ajamalla kouluihin ilmaisia hedelmävälipaloja. Asia on kannatettava, varsinkin kun se toteutetaan kotimaisia hedelmiä , juureksia ja marjoja suosien. Ei mitään tarjouskilpailuja ulkolaisille ylituotantoerille.

        Kortisolista vielä, Duodecim: "kortisoli

        hydrokortisoni; tärkein ihmisen lisämunuaiskuoren erittämä glukokortikoidi eli hiilihydraattiaineenvaihduntaan vaikuttava steroidihormoni; käytetään myös tulehdusreaktioita hillitsevänä lääkkeenä; ks. steroidi, glukokortikoidi"

        Kortisoli vaikuttaa siis hiilihydraattiaineenvaihduntaan ja on siinä mielessä tärkeä yhdiste metabolisen oireyhtymän ennaltaehkäisyssä. Kts. MBO:
        http://www3.jkl.fi/sotepa/mbo/etu.shtml

        Toisaalta MBO:ssa poikkeavat rasva-arvot ovat enemmänkin liiallisten eläinrasvojen käytön seurausta, mutta oikeassa suhteessa kulutukseen nautitut eläinrasvat edesauttavat hiilihydraattiaineenvaihdunnan tasapainoa.

        Kuten huomaat, niin valtion uudet ravitsemussuositukset ovat samoilla linjoilla kuin minä:
        http://www.viisitahtea.fi/content/view/683/40/


      • reppanaa kirjoitti:

        Eikö sinusta ole ollenkaan edesvastuutonta tuoda esille tällaisia ajatuksiasi/väittämiä? Vuosikymmenien ajan on massamme ja muualla maailmassa tutkittu ja todettu aivan päinvastaisia ravintotottumuksia suositeltaviksi ja terveellisiksi.

        Ota pieni perustiedon oppitunti vaikkapa Kansanterveyslaitokselta, sydäntautiliitolta,p aikalliselta kansanopistolta tai itseltään Kansanterveyslaitoksen johtaja Pekka Puskalta.

        Lopeta jo tuo narsistinen päteminen!

        Kuten voit havaita, niin uudet ravitsemussuositukset ovat tulleet samoille linjoille kuin minä:
        http://www.viisitahtea.fi/content/view/683/40/


      • terveellistä kirjoitti:

        Keitetyn kananmunan päälle perinteisesti suolaa ja voita sekä menojuomaksi tietysti täysmaitoa. Eikö olekin tämä sinun ravitsemuskäsitys suositeltavaa ja terveellistä?
        Ja tietysti yhteiskunta tukemaan näiden tuottamista ja tukemaan myös niiden nauttimisesta aiheutuneita kansansairauksia.

        Lue viestini tarkemmin , ettei tule taas sitä luulluun ymmärtämistä.

        Kohtuullisesti sekaravintoa ja riittävästi liikuntaa ja ruumiillista työtä, siinä resepti terveelliseen elämään.

        Mitäs sanot Karoliinisen instituutin tutkimuksesta, jossa todettiin golffaajilla olevan ikäryhmissään pienimmän kuolleisuuden? Ja vielä siitä, että mitä pienempi tasoitus sitä pidempi ja terveempi elämä. Onko se niin, että rikkaat elävät pidempään ja terveimpänä, koska niillä on köyhiä enemmän rahaa lääkäripalveluihin ?

        Tiedän joitakin maajusseja , jotka pelaavat golfia, mitäs siihen sanot ? Eikö ole törkeyden huippu, pelaavat golfia maataloustuilla?


      • Pinsiön vaari
        reppanaa kirjoitti:

        Eikö sinusta ole ollenkaan edesvastuutonta tuoda esille tällaisia ajatuksiasi/väittämiä? Vuosikymmenien ajan on massamme ja muualla maailmassa tutkittu ja todettu aivan päinvastaisia ravintotottumuksia suositeltaviksi ja terveellisiksi.

        Ota pieni perustiedon oppitunti vaikkapa Kansanterveyslaitokselta, sydäntautiliitolta,p aikalliselta kansanopistolta tai itseltään Kansanterveyslaitoksen johtaja Pekka Puskalta.

        Lopeta jo tuo narsistinen päteminen!

        Akkre on oikealla asialla. Juhannuksen tienoilla tuli 20 vuotta täyteen kun isoissa päivälehdissä kysyttiin löytyykö tutkimustuloksia voin epäterveellisyydestä? Mainitsemasi tahot eikä muutkaan ole vielä vastanneet!
        Uutta tietoa sitävastoin on saatu. Mm naisten rintasyöpä ja eturauhassyöpä on vähäisempää voin syöjien keskuudessa.
        Liian rasvan syönti se epäterveellistä on ja vähäinen liikunta! Tai oikeastaan liiat kalorit. Edes hyydytetyillä munilla ei ylensyönnin virheitä voi korjata!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3372
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      45
      3174
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      122
      2678
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2538
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1953
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1850
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1636
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      86
      1477
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1320
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1189
    Aihe