Omatoimimatkailijalle

Marjushka_

Olen lähdössä joulukuussa yksin Bangkokiin. Nyt haluaisinkin kuulla hyviä vinkkejä, mitä siellä kannattaa tehdä/nähdä/kokea. Erityisesti budjettimatkailijalle sopivat vihjeet ovat kullanarvoisia. :)

Onko jollakin kokemusta edullisista mutta kohtuullisen tasoisista hostelleista tms.?

Olen suunnitellut reissaavani Bangkokista Pattayalle tai Rayongiin. Kuulisin mielelläni myös kokemuksia näistä paikoista.

6

1355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arvoisia

      Saat halvalla huoneen budjetti Guest Housesta, ei siellä ole retkeilymaja-tyyppisiä majapaikkoja. Mene Bangkokissa Khao San roadille. Se on ainoa budjettipaikka Bangkokissa. Siellä huone on 120 - 150 bathia, jopa 100 bathia. Vessa on silloin käytävällä.

      Pattaya on aina kalliimpi. Halvin huone on 200 bathia ja vessa on silloin sisällä mutta huone on ollut kunnostamatta 20 vuotta. Bussilla pääsee kätevästi. 140 bathia/3 h. Mene Khao San roadilta bussi no 511 Sai Thai Maille (=eteläinen bussiasema). Songthaew Pattayalla keskustaan 20 bathia. Pattayalla kannattaa mennä songthaewillä Jomtien Beachille. Pattayalla on helppo shoppailla kun pienellä alueella on kaikkea. Mutta opettele tinkimään! Itse en pidä tinkimisestä, mutta hintoja ei ole missään, joten on pakko. Pattayalla on mukava katsoa thai-nyrkkeilyä ja vain drinkki maksaa siellä.

      Omasta mielestäni näkemisen arvoista Thaimaassa on elefanttishow (Chiang Maissa) ja tiikeritemppeli (Kachanaburissa). Ja tutustuminen buddhalaisuuteen. Mene mietiskelykurssille esim Samuilla (Dipabhavan). Tai Suan Mokkh (10 pv retreat kuun alussa).

    • jaa-mää-vai

      Omien kokemusten perusteella paras Bangkokissa on alla oleva, huoneet 200b->

      http://www.kcguesthouse.com/index.html

      Khao San Road on melkoinen turistirysä, siellä on hauska käydä mutta en majoittuisi sinne.

      Nähtävyyksistä oikeastaan ainoa "pakollinen" on suuri palatsi, sen vieressä on Wat Pho jossa saa hyvän hieronnan ja myös mielenkiintoinen museo (National Museum). Samana päivänä voi myös käydä jokiveneellä Wat Arun:ssa. Viikonloppuna saa kaikki mahdolliset (ja mahdottomat) tuliaiset hankittua Chatuchak-torilta.

      Rayongissa on rantaa ja majoitusta vaikka kuinka paljon. Alue on hiljaista, viikonloppuisin täynnä paikallisia lomailijoita ja viikolla lähes autiota. Koh Samet:lla on vilkkaampaa.

      Pattayalla en ole käynyt koska olen kuullut paikasta niin paljon negatiivista enkä mitään positiivista...

      • alkuper.

        Voiko ko. paikasta varata huoneen etukäteen? Laittamasi linkin kautta avautuvilta sivuilta en löytänyt varausmahdollisuutta.


    • on erilainen

      kohde kuin annetaan ymmärtää.itse sanoin aikanaan etten koskaan lähde sinne,kävin kuitenkin tänä vuonna ja ensivuonna menen uudelleen...
      hintataso on todella edullinen esim.bangkok:n verrattuna,kyyti kadun päästä toiseen(esim.rantakatu päästä päähän) maksaa 10 batia kun hyppäät suoraan songtaon kyytiin,ostettavaa on paljon ja lähellä on todella paljon päiväretkikohteita.
      saarilla pääsee käymään(samet,chang),voit lentää phukettiin tai samuille,pääset helposti takaisin bangkok:n ja sieltä eteenpäin jos haluat käydä muuallakin.
      miinusta: sadat baarit jos ei ole "ryyppylomalla",thaimaalainen ystävällisyys alkaa olla kadonnutta sekä tietysti se että pattaya on täynnä venäläisiä,jotka käyttäytyvät töykeämmin kuin esim.suomessa käyvät venäläiset.pattayan ranta ei juuri houkuttele uimaan,saati jomptien,mutta onneksi pääsee lähisaarille tai kauemmas...
      oikein ihanaa lomaa!!!!

    • duu

      hostels bangkok tai hostels pattaya tai hotel haulla kyllä löytyy. Itse en asuisi Pattayalla Jomtien alueella...turismia(venäläisiä)vaan pohjois pattayalla.Mukavaa matkaa

    • Minä suosittelisin Bangkokista katua nimeltä Soi Ram Bhuttri. On aivan Khaosan Roadin tuntumassa, mutta paljon rauhallisempi. Kävin kesäkuussa katsomassa kys. kadun melkein kaikki guesthouset läpi, ja mielestäni paras hinta/laatusuhde oli Roof Garden -nimisessä paikassa. Sitä vielä pitää vanha Thai-pariskunta, joten rahat ei mene jonnekin ulkomaille. "fine" -room (fan) oli 400BHT, halvemmallakin huoneen olis saanut. Kannattaa aina käydä katsomassa huone ennenkuin sen ottaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      255
      2373
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1911
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      76
      1579
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      136
      1354
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1214
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1165
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      990
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe