Onko koira perheenjäsen?

Utelias***

Moni koiran omistava sanoo lemmikkinsä olevan kuin perheenjäsen ja en minä sitä epäile, että asia niin koetaan. Koirat ovat usein ihastuttavia ja mahtavia kavereita. Mutta asiaa hieman miettittyäni pohdin onko asia todella näin. Me ihmiset päätämme monista sellaisista asioista koiriin liittyen, mitä emme tee ihmisille. Jalostuksessa päätämme minkä yksilön kanssa koiramme astutetaan. Tätä emme tee lapsillemme. Jos uroskoira on hankala, siltä saatetaan leikkaa seksuaalisuus pois. Jos narttukoiran juoksut hermostuttavat, siltäkin leikataan lisääntymisen mahdollisuus pois. Näitä asioita emme perheen jäsenille, jotka ovat ihmisiä.

Niitä kuljetaaan hihnoissa. Kuljetammeko lapsiamme pannassa ja hihnassa?

Kun lapset kasvavat aikuisiksi, ne pääsevät kokeilemaan siipiään ja elämään omaa elämäänsä. Koirat ja muut lemmikit eivät koskaan itsenäisty, ne ovat aina sidottuja omistajiinsa. Pienen vapauden riemun ne voivat kokea päästessään metsälenkillä vapaaksi, saadessaan iltaruuan, mutta vapaita ne eivät ole.

Jos koira on huonokäytöksinen, se saatetaan myydä eteenpäin. Perheenjäseniä ei voida myydä eteenpäin.

Onko koira siis perheenjäsen vai onko se jotain muuta?

14

2417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ^^4ni^^

      Koira on ehdottomasti perheen jäsen. sitä ei missään nimessä pitäisi ottaa pelkästään suloisuuden tai huvin vuoksi.. Itselläni ja perheelläni on ollut koiria pienestä asti ja ne ovat pysyneet aina kuolemaan tai lopetukseen asti (hyvin vanhoina).

      • <<<<

        JOS JOSKUS OIS KOIRIA.NAIMISISSA JA SITTEN KIHLOISSA < NIIN ILMAN MUITA < OIS JA SITTEN VIELÄ < MONIA ERI ROTUISIA KOIRIA JA SITTEN VIELÄ NÖFFI JA BERNHARDILAISOMISTAJANA OIS JA SITTEN


    • Miako00

      perheenjäsen, muttei ihminen.

    • meidän..

      koira on perheenjäsen, mutta kuitenkin koira. Emme myisi sitä eteenpäin tai luopuisi siitä, kuin pakon edessä.

      Mielestäni vertailu lapsiin ontuu ja pahasti, koska harva sanoo, että koira on kuin lapsi. Lapsi ja perheenjäsen on eri asioita.

      Perheenjäsen=osa perhettä.

    • Itteasiassa ihminen ei itekkää ajattele perusteellisesti kenen kanssa se lisääntyy, ihminen lisääntyy toisen kanssa koska sattuu tästä tykkäämään, ei ajatella periytyykö allergiat, iho ongelmat, huono selkä/näkö, reuma, epilepsia tai onko päässä vikaa. Mutta koska koira on tärkeä, sille ei haluta näitä ominaisuuksia joita kyllä omalle lapselle hyväksytään.. surullista mutta totta.

      Ei koiraa kuohita siksi että se on vain hankala, on niitte omien hormoonien kanssa koirallaki vaikea elää ku ei yhtää voi hallita halujaan ja mielialan vaihteluita, ei koira nauti siitä että sille huuetaan ku se ei malta kuunnella ku pitäs vaa saaha....;) ei koira sitä tahallaan tee. joten molempien elämää helpotetaan sillä,
      ja ihminen ei voi samanlaisissa tapauksissa leikkauttaa edes itse itseään. pitää olla vikaa jossain tai vähintään 3 lasta ennen kuin naisen voi sterilisoida edes omasta halustaan.

      koiran terveydelle on vaarallista päästää se irti jos ei osaa käskyjä, ja koiralla on remmi,siinä missä lasta pidetään kädestä.. ja lapsille on valjaita ;)

      lapsikin on kiinni vanhemmissaan tai ainakin jossain yhteyksissä, lapsi voi soittaa kotiin, koira ei joten sen tehtäväksi jää katseella kysyä vastauksia pulmiin. Vapautta ei oikeastaan voi määrittää tuolleen että ei voi olla vapaa jos asuu kotona.. en minä nää ainakaan nii, vapaus on mun mielestä sitä että voi olla oma itsensä, jos identiteettiin puuttuu väkisin ja yrittää sitä muokata, silloin ei voi olla vapaa.

      perheen jäseniään voi antaa eteenpäin, sen takia on orpokodit ja adoptiot.. ku lapsi ei ookkaa nii kiva enään. Ja monestikko sosiaalitoimiston toimesta on otettu huostaan lapsia joista ei huolehdita (lue, annetaan pois) tai vanhemmat voi sopia keskenään erotessaan kummalle lapset menevät..

      ei perheenjäsen oo sama asia ku lapsi, se voi olla myös sisko,veli, isä/äitipuoli..

      mutta jos minulta kysytään onko mulla perhettä, vastaan "on mies ja kolme koiraa" ;)

      siinä asiassa koiraa voi verrata lapsiin, että kumpaakaan ei voi eikä saa jättää oman onnensa nojaan ja molemmista pitää huolehtia kuolemaan asti.. (vanhemmat tekevät sitä lapsilleen vaikka lapsi olisi jo lähempänä viittäkymmentä ;))

      • jos koirat

        saisi vapaasti valita,kenen kans lisääntyisi,niin tääl olis tuhat kertaa terveempiä koiria!!!jumalauta,ihminen päättää et sakemannin täytyy olla niin luiskaperänen ,et paskominen ei enää onnistu,vaan anaalia joudutaan leikkaamaan, bulldogit ,boxerit ym ovat niin purentavikasia ettei puhettakaan et saisvat raukat ikin syötyä esim luuta kunnolla.ym ym..ETTÄ NIIN IH,MINEN PÄÄTTÄÄ ETTÄ VAIN TERVEET KOIRAT LISÄÄNTYY!!!!HAHAHEHEHEH. IHMINEN JALOSTAA KOIRAA VAIN JA AINOASTAA MIELLYTTÄMÄÄN ULKONÄÖLLISESTI Ja omien käyttötarkotustesa mukaisesti.sil ei ole kovinkaan paljon tekemist enää terveyden kans.


      • jos koirat kirjoitti:

        saisi vapaasti valita,kenen kans lisääntyisi,niin tääl olis tuhat kertaa terveempiä koiria!!!jumalauta,ihminen päättää et sakemannin täytyy olla niin luiskaperänen ,et paskominen ei enää onnistu,vaan anaalia joudutaan leikkaamaan, bulldogit ,boxerit ym ovat niin purentavikasia ettei puhettakaan et saisvat raukat ikin syötyä esim luuta kunnolla.ym ym..ETTÄ NIIN IH,MINEN PÄÄTTÄÄ ETTÄ VAIN TERVEET KOIRAT LISÄÄNTYY!!!!HAHAHEHEHEH. IHMINEN JALOSTAA KOIRAA VAIN JA AINOASTAA MIELLYTTÄMÄÄN ULKONÄÖLLISESTI Ja omien käyttötarkotustesa mukaisesti.sil ei ole kovinkaan paljon tekemist enää terveyden kans.

        ja jos narttu ei anna uroksen astua, narttu siemennetään..huh huh


    • hohhoij

      Junou.. koirat ovat laumaeläimiä. Ne tarvitsevat johtajan. Ne tarvitsevat johtajan aivan kuin lapset kasvattajan. Lapset kasvavat eri tavoin kuin koirat. Koirat jäävät laumaansa siihen hierarkiamittaan, missä ne ovat saaneet paikkansa pitää. Ja ne jäävät siihen mittaan, missä kokevat olevansa turvassa.

      Jalostuksessa pyrimme päästä tiettyyn pisteeseen tai lähelle sitä. Luomme siis rodusta juuri sen, mitä käyttötarkoitusta se ajaa. Jos koiralla X on hyvät geenit, haluamme yhdistää ne koiran kanssa Y, jolla myös on hyvät ominaisuudet. Jos koira on astutukseen sopimaton, se leikataan, ja näin ollen voidaan myös osittain karsia tiettyjä luonteenpiirteitä. Se on sekä koiralle että ihmiselle miellyttävämpää; koiran ei tarvitse kärsiä turhautuneisuudesta eikä ihmisen koiran juoksuista.

      Taajama alueet hihnassa. Olisiko mukavaa jos aggressiivinen koira tulisi vastaan? Ei taatusti. koirat kiinni ihmisten ilmoilla. Metsässä vapaana, kaukana kaupungin meluista, ah ihanaa!

      Lapset menevät, mutta koirat jäävät uskollisesti elämänsä loppuun asti laumaansa, johon ne kuuluvat. Koira on LAUMAELÄIN, ihmisen satoja vuosia pitämä ja kasvattama lemmikki, joka kärsii nykyään kulkukoirien muodossa kaduilla etsien roskiksista ja kaduilta syötävää kurjaan nälkäänsä.

      Meillä on äly, sinullakin ehkä, mutta koirilla turvana se lauma, jossa se on kasvanut tai johon se on otettu (hyväksytty).

      Get to use to it.

    • siis koira on perheenjäsen. sitä kunnioitetaan ja hoidetaan samalla tavalla kuin lapsiakin.
      myöskin lasten puolesta aikuinen joutuu päättämään asioita siihen ikään kun lapsi on aikuinen. lasten vanhetessa voi kuitenkin lasten kanssa keskustella asioista ja miettiä yhdessä mikä on parasta jne.
      koira on kuitenkin eläin joka ei osaa omaa parastaan ajatella, ymmärtää ja kertoa.
      koira pysyy tavallaan lapsen asemassa koko elämänsä josta omistaja/perhe pitää huolta.

      tapahtuuhan sitäkin että vanhemmat luopuvat lapsistaankin ja jättävät sijaiskotiin tai adoptoitavaksi.

      monet koirat pystyisivät olemaan ilman hihnaa. mutta koska on niin paljon koiria jotka ei pysty ja ihmisiä jotka pelkäävät niin lain mukaan koirien on oltava hihnassa. sitä ei yksittäinen ihminen pysty määräämään.

      ei ole monia vuosikymmeniä aikaa siitä kun ihmisiäkin sterilisoitiin väkisin.(enkä sitäpaitsi olisi sitä vastaan).

      esim. uroskoira ei tosiaankaan kaipaa pentuja.
      se astuu nartun koska sen luonto sanoo niin.

      ihminen on ihminen koska ihmisillä on kyky ajatella ja ratkoa asioita. eläimellä ei ihan samanlaista kykyä ole.

      mutta ikävä kyllä ihminen käyttää valtaansa väärin. ihmisen pitäisi käyttää järkeänsä suojellaakseen eläimiä. eläimet elävät meidän vallassamme ja meidän pitäisi pitää heistä huolta ja suojella heitä.

    • Anonyymi

      Koiraa ei tarvita mihinkään muuhun kuin viranomaistyöhön ja opaskoiriksi. Vitut se mikään perheenjäsen ole, lässynlää saatana!

    • Anonyymi

      Koira ei ole mikään perheenjäsen, kun se tulee tarpeeksi vanhaksi ja ei enää toimi metsässä, kunnon koiranomistaja vie sen metsään ja ampuu haulikolla takaraivoon ja hautaa metsästyskaverin luontoon, näin homma on toiminut iät ja ajat.

      • Anonyymi

        Aikuiset miehet vääntää itkua kun metsästystoveri ja PERHEENJÄSEN joutui suden suuhun


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aikuiset miehet vääntää itkua kun metsästystoveri ja PERHEENJÄSEN joutui suden suuhun

        Höperöitä, rakit raatelee ihmisiä yli 80 000 kertaa vuosittain ja tappavat toisia rakkeja monikertaisesti susiin verrattuna.


    • Anonyymi

      Naisille vaan parittelukumppani, ei dildoa kummempi.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe