Koko perheen kanssa saunaan!

outoako?

Minulle tuli vain mieleen tälläinen asia sillä monet ovat täällä hirveän tarkkoja siitäkin, että veljen kanssa ei voi olla alasti, esim juuri saunassa.
Olen 17-vuotias tyttö ja perheeseen kuuluu isä, äiti ja minun lisäkseni 9-vuotias veli ja 11-vuotias sisko.
Mökillä kun on ihan tavallinen mökkisauna missä vesi lämmitetään padassa ja siiä alhaalla pestään eli ei ole mitään pesuhuonetta erikseen. Ja lauteilla saunotaan sitten. No käymme siellä sitten koko perhe saunassa ja viim vuonna en käynyt ollenkaan sillä en halunnut näyttäytyä vanhempien varsinkaan isän edessä alasti, mutta nyt se on minusta ihan luonnollista.
En tietenkään siihen eteen viitsinyt mennä pesemän itseäni kun kaikki istuvat lauteilla vaikka muutkin niin tekevät vaan olin uimassa ja sitten istuin lauteilla, että muut lähtevät saunasta tai lähinnä isäni. En tiedä onko se hänestä mukavaa, että olemme kaikki samaan aikaan siellä vaikka kysyn aina tähän tyyliin, että "mahdutaanki me kaikki nyt sinne yhtä aikaa?"
Ei minua kyllä kiinnosta pahemmin katsella siellä kenenkään sukuelimiä toisin kuin eräät jotka täällä kirjoittavat.
Kyllähän sitä ennenkin vanhaa samassa saunassa oli niin mummut kuin lapset ja vaarit. Mutta ajat ovat tietysti muuttuneet.

Mitä mieltä olette asiasta? Menisittekö itse?

14

9702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eräs äiti..

      meillä käytiin yhdessä saunassa vaikka lapset
      olivatkin murrosiässä ja ohittaneet senkin.
      Tärkeää on se,miten kukin sen omalta kohdaltaan
      käsittelee,vapaaehtoisuuden pohjalta niin ihan
      ok.

    • Crystal_93

      Ei siinä mun mielest oo mitään pahaa/outoo/epänormaalii tms.
      Itsekin käyn saunassa äitini, isäni ja isoveljeni kanssa. Ikää veljelläni on 19.
      Joskus saatan käydä isäni kanssa kahdestaan saunassa. Tai sitten kahdestaan veljeni kanssa. Tai äidin. toinen isoveljeni (21) ei ole saunonut minun tai äitini kanssa varmaan kahteen tai kolmeen vuoteen.
      En näe perheen kanssa saunomisessa mitään pahaa. mielestäni se on pikemminkin tyhmää, että ei voi saunoa perheen kanssa. Ovathan kaikkien vanhemmat nähneet lapsensa alasti monen monta kertaa, sisarukset myös

    • jens877

      sun iskäs on sulle vaihtanu vaippoja ku oot ollu vauva ja vaikka mitä ja tuskin se sun paikkojas on kattellu sillonkaan, se on kuitenki faija.
      mun mielestä siin ei ole mitää pahaa mennä perheen kesken saunaan, sama kai se on että ollaanko ruokapöydän ääressä koko poppoo vai saunassa. vaikka eihän alastomuus oo kaikille helppo juttu ja onhan se jotenki karua nähä että oma tytär, tissit ja kaikki vaikka lähinnä siinä vissii tulee vaan surulline olo että näin ne vuodet vierii... eikä "on kyllä kimmosat tissit meijän tuulimarjukalla!". no mut se on jokasen oma asia mutta kyllähän ny saunominen on ihan normaalia !

    • -yksin saunoja-

      Meidän äiti pitää ihan hulluna ja seonneena naapurin äitiä kun niillä käydään yhdessä saunassa. Isä ei puhu mitään ja saunoo kai ihan tyytyväisenä kaljatölkin kans. Siskoista on tullu kauhean tarkkoja siitä, ettei vaan kukaan näe heitä alasti tai edes alusvaatteissa.

      Onkos tämmönen normaalia? Voitte miettiä sitäkin.

      • Herkkäpippeli

        No emmä tiiä mun korvissa kuullostaa vähän oudolta. Siis että ei kukaan perheenjäsen näe heita alasti tai alusvaatteissa vai joku ikkunoista jos ikkunoista joku näkis ymmärtäisin vähän mutta jos ei halu ett perheenjäsenet esim. Isä ja äiti näe omia lapsiaan alasti niin en ymmärrä mitä siinä on "vaarallista" kyllä äiti ja isä tietää mitä tytöillä ja pojilla on boksereitten ja pikkuhousujen alla :D


    • *Annabelle*

      Kun perheessämme oli 4 lasta joista kolme poikaa oli ihan luonnollista mennä veljieni kans saunaan mutta mua inhotti mennä isän kans saunaan.Meillä oli se yksi vuoro viikossa eikä aika olis muuten riittänyt niin oli pakko mennä yhtä aikaa.Nyt kun mulla on teini-ikäisiä ne käy erikseen saunassa.En ole kehdannut mennä lasteni kanssa enää saunaan.Juteltiin kerran poikien kanssa siitä ( ne on 18 ja 20 v )ja ne sanoi että kyllä ne vois tulla mun kanssa mut mä sanoin etten mä kehtaisi niitten kanssa,kun ovat jo miehiä.kai mä olen niin ujo ja hienotunteinen.

    • en kyl

      Eww eww eww!! Inhottaa! Mä inhoon saunoja! Mä inhoon mun perhettä!
      Kukaan ei oo nähny mua alasti sen jälkeen kun täytin 14. Näin on.

    • Maiju19

      Meilläkin ollaan aina saunottu koko perhe yhdessä, siis isä, äiti, pikkusisko ja minä. Se on jotenkin ollut ihan itsestäänselvyys meillä. Mulle se on ollut ihan ok eikä se häiritse. Vain yhdessä vaiheessa kun olin 15-16 ja kroppa kehittyi paljon ja sain paljon muotoja tuntui hiukan kiusalliselta saunoa isän kanssa. Se vaihe meni kuitenkin ohi aika nopeasti.

    • mut jokainen päättää ite

      joo, ei mun mielestä oo outoa, teini-ikäset lienee ainoita, jotka niitä sukupuolielimiä tuijottelee, aikuiset ovat niitä sen verran kattelleet, että harvoin niitä ainakaan tarkoituksella sen kummemmin tulee saunassa katteltua :)
      ja siis uteliaisuuttahan se nyt vaan on, ja jos ei mee liiallisuuksiin, ni ihan normaalia sekin.
      ja, tottakai jokainen voi valita paikkansa niin, että voi istua normaalisti. en mäkään nyt kiinni kenenkään vehkeisiin menis. heko!

      alastomuus on kuitenkin jokaiselle yksilöllinen asia, eikä sitte tietenkään pidäkään mennä, jos ittestä tuntuu oudolle. että sitä vartenhan se valinnan vapaus on, että saa valita.
      ja joo, siinä jossain vaiheessa tulee se normaalivaihe, et just miettiiki isänsä niin miehenä, et ei voiskaan olla alasti tms. sen nähden, okei, se on ihan normaalia sekin, ja kuuluuki olla niin, mutta mä en usko, että tein vanhemmat aattelee asiaa sit niin, koska äidille ja isälle sä oot aina niitten lapsi, vaikka oisit vanhempikin. näin se vaan on. eikä veljen ja siskon välillä kyllä pitäs mitään seksuaalista olla, jos nyt kyse on ihan normaaleista ihmisistä.

      nykyään on muutuunut se, että kaikesta yritetään tehdä seksiä ja pornoa ja kaikki tiet johtas muka seksiin, mutta se on kyllä yhtä sontaa. mulle saunassa käynti on ainakin aina ollut vaan sauna, suomalainen sauna ja that's it, emmä siellä oo tuijotellu muitten vehkeita vaikka oisin kimppasaunassa ollu muittenkin kun perheen kanssa.
      eikä sillä oo ollu mitään tekemistä, ei puheitten, tunnelman tai minkään tasolla seksin kanssa.
      ei kaikki alastomuus liity heti seksiin tai sukupuolielimiin, kun nekin on vaan yks osa ihmistä.

      että kyllä meistä jokainen tekee tätä maailmaa itse, ja ajaa omalta osaltaa maailmaa johonkin suuntaan. itse suosin sitä maanläheistä tyyliä, missä sauna on sauna ja ihmiset kokonaisuuksia, seksi vain osa elämää ja sitä ei tarvii ihan joka paikkaan sotkea.
      jokainen saa saunoa kenen kanssa vaan itse haluaa.

    • Herkkäpippeli

      Menisin kyllä en vaarin tai mummun kanssa mutt isä ja äidin kanssa kyllä ja pikkusiskokin ja joskus oon ollut vaan pikkusiskon kanssa saunassa ja suihkussa se 20v ja mä 24v eikä mitään siitä tai tietysti vähän pelleiltiin ja naurettii ja aikusten jutuista puhuttiin mutt ei muuta :)

    • Öööh

      Ymmärrän asiasi hyvin... En vain tiedä vastausta. Yritän miettiä, mutta en keksi mitään. Anteeksi, että tämä ei auttanut.

      • Anonyymi

        Kiitos tästä! :)


    • tyttö-16v

      Ei siinä saunomisessa mitään ihmettä ole. Voi jopa itsetunto parantua kun alastomuus on normaalia. Meidän mökillä on aina annettu pesemiselle tilaa ja rauha.Yhdessä saunotaan ja jokainen saa pestä rauhassa. Joku on kuitenkin aina vilvottelemassa. Jos on enempi porukkaa niin voidaan saunoa erilaisissa ryhmissä.

    • Äidinpoika

      Minä menen mieleläni saunaa, minä pitää kun mulla seiso ja äiskällä on. hauskaa poikaa ja läppäsee minua takapuolelle. nyt äiskäsi pesee poikansa ja minä sitä karkuun ja äiskä perääni. Kaikki nauravaat mulle, hassu poika teillä ne sanoo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3537
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1650
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe