Kumpi!?!

~4ever~

Kumpi olisi parempi ns. ensimmäiseksi koiraksi? Kultsu vai labradorinnoutaja? Haluaisin toimeliaan koiran jonka kanssa voisi harrastaa näyttelyitä, tokoa, pk, agility.. kumpi olisi parempi?

4

447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Noutajista

      Mulla oli aikaisemmin kultainennoutaja. Se oli vilkas ja energinen. Olen kuullut, että kultsut ovat laiskistuneet kun jalostetaan ulkomuotoa yhä enemmän. Labbiksissa toisaalta sama ongelma. Nykyinen on labbis. Se on paljon raskastekoisempi kuin aikaisempi kultsu oli.

      Eräässä, muistaakseni Bruce Foglen koirakirjassa näin taulukon, jonka mukaan labbis olisi hivenen aktiivisempi kuin kultsu.

      Jos kovasti aiot harrastaa, on labbis varmaankin hyvä vaihtoehto.
      Motivoinnista ja yksilöstähän kaikki kuitenkin on eniten kiinni.

      Terveysasiat ovat sellaisia, että niihin tulee kiinnittäää valtavasti huomiota, myös muuhun kuin luiustoon ja silmiin, esim. allergioita tai epilepsiaa ilmenee joissakin linjoissa toisia enemmän.

    • jke

      Aika pieniä ovat erot nykyisten näyttelylinjaisten kultsujen ja labbisten välillä. Itselleni on muodostunut sellainen kuva (ei siis mikään absoluuttinen totuus) että labbikset häseltävät nuorina usein enemmän ja aikuistuvat ja rauhoittuvat hieman myöhemmällä iällä kuin kultsut. Labbikset ovat usein myös yltiösosiaalisempia kun taas kultaiset eivät aina niin paljon vieraista ihmisistä välitä.

      Erot ovat kuitenkin pieniä. Paljon merkityksellisempänä pidän tulevan koirasi vanhempia, niiden luonnetta. Se antaa eniten suuntaa sille, millainen pennusta on luultavasti tulossa.

      • ---------------------------...

        ovat nämä rodut keskenään. Minulla on enemmän kokemusta kultsuista, mutta jonkin verran myös labbiksista. Kenties labbiksissa tosiaan nuorempana on vielä enemmän riehupellen vikaa, mutta eivät kultsut paljon jälkeen jää ;-)

        Kultsun turkki vaatii tietysti jonkin verran enemmän hoitamista, koska karva on pitkää. Lapukalla turkki on ehkä hivenen säänkestävämpi ja helppohoitoisempi. Kultsun turkin hoitaminen ei ole kyllä itselleni koskaan ollut mikään ongelma.

        Et mainitse, aiotko ottaa uroksen vai nartun. Sillä on aika iso merkitys sen suhteen, millaisen koiran saat. Urosnoutajalla on tuossa vuoden iässä aika tavalla omaa tahtoa, olipa se sitten kultsu tai labbis. Toisaalta urokset ainakin pysyvät tosi nuorekkaina ihan vanhoiksi asti :-) Ehkä nartut rauhoittuvat enemmän, mutta yksilöllistä sekin.


    • 9 v kokemusta

      Ylisosiaalinen kultsun ollessa sosiaalinen labradori on ehdottomasti aktiivisempi ottamaan kantaa eri asiohin hyvässä ja pahassa.Labbiksen turkki helpompi hoitoinen kokemusta omasta labbiksesta ja naapurin kultsusta ym noutajista.Aktiiviseksi harrastuskoiraksi labradori on parempi vaatvampi opetettava kylläkin.kummankin koirarodun edustajat on ehdottomasti vietävä pentukouluun ja jatkokoulutukseen ellei halua omistajaansa taluttavaa koiraa.1 koiraksi kultsu on helpompi tapaus ei niin "häslä"vanhempana erot tasaantuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6570
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3928
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1819
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1528
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1505
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe