Miten estää salmonella tartunta?

Tanskanmatkaijlijat

Olemme lähdössä perheen kanssa Tanskaan pian ja mietimme, miten välttää siellä riehuva salmonella? Kun ei ole vielä ilmeisestikään selvinnyt, mistä se tauti tulee ja sairastumisia tulee jatkuvasti lisää, yli 4000 on jo sairaana. Vähän hirvittää lähteä pienten (2-4v) lasten kanssa siihen maahan nyt...joten auttakaa, miten voisimme välttää taudin?

12

4231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • köpiksenkipa

      Älkää matkustako Tanskaan,jos ei ole pakko.

      • Eimoi

        Ei moi


    • ruokaa..

      Kaikki ruoka ehdottoman kypsänä. Hedelmät ym. pullovedellä pestynä. Käsien desinfiointia ja pesua riittävästi. Siinäpä se. Ei se sieltä ilmasta hypi, joten huoletta vaan matkaan.

      • ei riitä Tanskan kantaan

        Viime vuosina Tanskassa ilmenneiden salmonellaa ei ole voinut välttää perinteisin keinoin. Osassa tapauksista liha on ollut ehdottoman kypsää ja ruuanlaitto hygienistä.
        Siipikarjan ja kananmunien suhteen on hyvä olla erityisen varovainen.
        Eli kait muutama tovi menee ilman eläintuotteita


      • kuule..
        ei riitä Tanskan kantaan kirjoitti:

        Viime vuosina Tanskassa ilmenneiden salmonellaa ei ole voinut välttää perinteisin keinoin. Osassa tapauksista liha on ollut ehdottoman kypsää ja ruuanlaitto hygienistä.
        Siipikarjan ja kananmunien suhteen on hyvä olla erityisen varovainen.
        Eli kait muutama tovi menee ilman eläintuotteita

        Jos ruoka on kokonaan kypsennettyä yli 60 asteeseen, niin takuuvarmasti siinä ei ole yhtään bakteeria, ei salmonellaakaan. Jos siitä kypsästä ruuasta on saanut tartunnan, niin se ei ole ollut kypsää, tai sitten se tartunta on tullut jostain muusta.


      • TSK
        kuule.. kirjoitti:

        Jos ruoka on kokonaan kypsennettyä yli 60 asteeseen, niin takuuvarmasti siinä ei ole yhtään bakteeria, ei salmonellaakaan. Jos siitä kypsästä ruuasta on saanut tartunnan, niin se ei ole ollut kypsää, tai sitten se tartunta on tullut jostain muusta.

        Väite, ettei 60 asteisessa ruoassa ole yhtään bakteeria, on jonkun mikrobiologiaa opiskelemattoman huuhaata. Suurin osa tautibakteereista ei toki lisäänny yli 60 asteessa, mutta kyllä niitä elossa on.

        Mitä tulee nimenomaan salmonellaan, niin salmonellan välttämiseksi ruoka (esim. siipikarjan liha) tulee kypsentää vähintään 75 C-asteeseen. 60 astetta ei siis riitä!

        Toisekseen on tietysti tärkeää, että ruokaa kypsennyksen jälkeenkin käsitellyt henkilö on pessyt kätensä.

        Salmonellaepidemian aikaan kannattaa julkisissa vessoissa käytyään itsekin pestä kädet kunnolla. Siis pestä, ei vain huuhtaista!

        Täytyy huomata, että liha- ja munatuotteiden lisäksi vaara voi piillä myös salaateissa (joita esim. käsitelty samalla leikkuulaudalla kuin raakaa kanaa) sekä etenkin iduissa. Idätyksessä salmonellabakteerit lisääntyvät helposti.


    • lääke

      Lääkäri kirjoittaa sinulle reseptin salmonellaa vastaan, lääke otetaan joka toinen päivä ( 3 pilleriä)lääke pitää ottaa ennen matkaa tietysti ja antaa sinulle 3 v suojan..aikuisille pilleri maksaa 30€/ 3 pilleriä..

    • yksinkertaista.

      syökää tuoretta ja kypsennettyä ruokaa ja huolehtikaa puhtaudesta.Aivan samat ohjeet toimii myös täällä Suomessa.Välttäkää kanaruokia.

    • Muista tämä ohje !!!

      Älä koskettele tai hiplaa paljain käsin eläinten ulosteita ja vältä niiden laittamista limakalvoille :))

    • Hensu

      No siis otatte rokotteen varmuudeksi muilta taudeilta,pesette käsiänne myös siellä tanskassa ja kun tulette pois,teette salmonella testin kun tulette sieltä pois. ette koske tanskassa mihinkään sellaiseen mihin ei ole pakko koskea.

    • kauhea kokemus

      Edellisten vinkkien lisäksi: pysykää erossa tanskalaisesta kansallisruuasta eli smörgareista eli voileivistä. Kanaa, kalkkunaa, kananmunaa, majoneesia ja tuoreita vihanneksia -kaikki käsipelillä koottuna leivän väliin. Ei hyvä. Hykerryttävän ruokamyrkytyksen voi saada myös katkaravuista, tonnikalasta ja simpukoista,jotka lämpimässä muhivat bakteereja. Varman päälle jos pelaa, niin viisainta on pysyä pastassa eri muodoissaan- kuiva raaka-aine ja taatusti valmistettuna kuuma. Lisäksi keitot. Juomavesi vain pulloista, ravintolassakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe