Miten estää salmonella tartunta?

Tanskanmatkaijlijat

Olemme lähdössä perheen kanssa Tanskaan pian ja mietimme, miten välttää siellä riehuva salmonella? Kun ei ole vielä ilmeisestikään selvinnyt, mistä se tauti tulee ja sairastumisia tulee jatkuvasti lisää, yli 4000 on jo sairaana. Vähän hirvittää lähteä pienten (2-4v) lasten kanssa siihen maahan nyt...joten auttakaa, miten voisimme välttää taudin?

12

4338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • köpiksenkipa

      Älkää matkustako Tanskaan,jos ei ole pakko.

      • Eimoi

        Ei moi


    • ruokaa..

      Kaikki ruoka ehdottoman kypsänä. Hedelmät ym. pullovedellä pestynä. Käsien desinfiointia ja pesua riittävästi. Siinäpä se. Ei se sieltä ilmasta hypi, joten huoletta vaan matkaan.

      • ei riitä Tanskan kantaan

        Viime vuosina Tanskassa ilmenneiden salmonellaa ei ole voinut välttää perinteisin keinoin. Osassa tapauksista liha on ollut ehdottoman kypsää ja ruuanlaitto hygienistä.
        Siipikarjan ja kananmunien suhteen on hyvä olla erityisen varovainen.
        Eli kait muutama tovi menee ilman eläintuotteita


      • kuule..
        ei riitä Tanskan kantaan kirjoitti:

        Viime vuosina Tanskassa ilmenneiden salmonellaa ei ole voinut välttää perinteisin keinoin. Osassa tapauksista liha on ollut ehdottoman kypsää ja ruuanlaitto hygienistä.
        Siipikarjan ja kananmunien suhteen on hyvä olla erityisen varovainen.
        Eli kait muutama tovi menee ilman eläintuotteita

        Jos ruoka on kokonaan kypsennettyä yli 60 asteeseen, niin takuuvarmasti siinä ei ole yhtään bakteeria, ei salmonellaakaan. Jos siitä kypsästä ruuasta on saanut tartunnan, niin se ei ole ollut kypsää, tai sitten se tartunta on tullut jostain muusta.


      • TSK
        kuule.. kirjoitti:

        Jos ruoka on kokonaan kypsennettyä yli 60 asteeseen, niin takuuvarmasti siinä ei ole yhtään bakteeria, ei salmonellaakaan. Jos siitä kypsästä ruuasta on saanut tartunnan, niin se ei ole ollut kypsää, tai sitten se tartunta on tullut jostain muusta.

        Väite, ettei 60 asteisessa ruoassa ole yhtään bakteeria, on jonkun mikrobiologiaa opiskelemattoman huuhaata. Suurin osa tautibakteereista ei toki lisäänny yli 60 asteessa, mutta kyllä niitä elossa on.

        Mitä tulee nimenomaan salmonellaan, niin salmonellan välttämiseksi ruoka (esim. siipikarjan liha) tulee kypsentää vähintään 75 C-asteeseen. 60 astetta ei siis riitä!

        Toisekseen on tietysti tärkeää, että ruokaa kypsennyksen jälkeenkin käsitellyt henkilö on pessyt kätensä.

        Salmonellaepidemian aikaan kannattaa julkisissa vessoissa käytyään itsekin pestä kädet kunnolla. Siis pestä, ei vain huuhtaista!

        Täytyy huomata, että liha- ja munatuotteiden lisäksi vaara voi piillä myös salaateissa (joita esim. käsitelty samalla leikkuulaudalla kuin raakaa kanaa) sekä etenkin iduissa. Idätyksessä salmonellabakteerit lisääntyvät helposti.


    • lääke

      Lääkäri kirjoittaa sinulle reseptin salmonellaa vastaan, lääke otetaan joka toinen päivä ( 3 pilleriä)lääke pitää ottaa ennen matkaa tietysti ja antaa sinulle 3 v suojan..aikuisille pilleri maksaa 30€/ 3 pilleriä..

    • yksinkertaista.

      syökää tuoretta ja kypsennettyä ruokaa ja huolehtikaa puhtaudesta.Aivan samat ohjeet toimii myös täällä Suomessa.Välttäkää kanaruokia.

    • Muista tämä ohje !!!

      Älä koskettele tai hiplaa paljain käsin eläinten ulosteita ja vältä niiden laittamista limakalvoille :))

    • Hensu

      No siis otatte rokotteen varmuudeksi muilta taudeilta,pesette käsiänne myös siellä tanskassa ja kun tulette pois,teette salmonella testin kun tulette sieltä pois. ette koske tanskassa mihinkään sellaiseen mihin ei ole pakko koskea.

    • kauhea kokemus

      Edellisten vinkkien lisäksi: pysykää erossa tanskalaisesta kansallisruuasta eli smörgareista eli voileivistä. Kanaa, kalkkunaa, kananmunaa, majoneesia ja tuoreita vihanneksia -kaikki käsipelillä koottuna leivän väliin. Ei hyvä. Hykerryttävän ruokamyrkytyksen voi saada myös katkaravuista, tonnikalasta ja simpukoista,jotka lämpimässä muhivat bakteereja. Varman päälle jos pelaa, niin viisainta on pysyä pastassa eri muodoissaan- kuiva raaka-aine ja taatusti valmistettuna kuuma. Lisäksi keitot. Juomavesi vain pulloista, ravintolassakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvää syntymäpäivää Sanna 40 vee!!!!

      ᕼᗩᑭᑭY ᗷIᖇTᕼᗞᗩY Sister ❣️🥰 🎉🎂✨🍰🥳 🥳🎂🥂 🎉🎊🎁🎈🎂
      Maailman menoa
      127
      5705
    2. Mikä on vaikeinta siinä, että menetti yhteyden kaivattuun, jota vielä ajattelee?

      Mikä jäi kaihertamaan? Jos jokin olisi voinut mennä toisin, mitä se olisi ollut? Mitä olisit toivonut vielä ehtiväsi san
      Ikävä
      395
      2469
    3. Kerro kaivattusi etunimi

      Miehille..
      Ikävä
      131
      2400
    4. Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää

      Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv
      Maailman menoa
      4
      2042
    5. Kerro kaivattusi etunimi

      Naisille
      Ikävä
      56
      956
    6. Onhan tää tyhmää ajatella sua kun tuskin ees muistat mua

      Hyvää yötä sinne jonnekin. 💔
      Ikävä
      10
      922
    7. Kun ei numeroa

      niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍
      Ikävä
      8
      912
    8. Mikä musta tekee

      Oikein haluttavan sun silmissä? Mä en ymmärrä. Parasta aika mennyt ko ohi 😃
      Ikävä
      51
      872
    9. Millainen on

      Ihanne kumppani
      Ikävä
      76
      795
    10. Temusta tilaamiseen tulee muutos

      Alle 150 euron tullivapaus poistuu. Vihdoinkin kankea EU saa jotakin aikaiseksi. https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/
      Maailman menoa
      101
      755
    Aihe