MISTÄ SAISIN OSTAA PITBULL TERRIERIN

JSaa

Olen kauan etsinyt pitbull pentua mutta ei niitä taho oikee saaha mistään. Neuvoja?

15

4058

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ftykiftg

      pitbull ei ole suomen kennelliiton hyväksymä rotu, ehkä sen takia ei niitä suomesta löydy. Koitappa ulkomailta.

    • Läpikivi

      Hei.

      Suomesta et tule aitoa paperillista pittiä löytämään. Kyllä niitä silloin tällöin Suomessakin on, mutta mahdollisuudet, että joku myisi sinulle sellaisen ovat äärimmäisen pienestä olemattomaan.

      Suuntaa katseesi ulkomaille, mieluiten rapakon taakse. Reilulla parilla tonnilla saat pennun tuotua Suomeen. Koira itsessään voi olla varsin halpakin, mutta muut kulut ovat sitäkin suurempia. Suosittelen, että menet paikan päälle hakemaan koiran, harva varteenotettava kasvattaja enää näinä päivinä lähettää koiria, on sen verran kova rumba nimittäin. Ota tarkoin selvää etukäteen, miten maahantuonti tapahtuu, se kun ei tosissaan ole ihan yksinkertainen prosessi.

      Mieti myös, että haluatko oikeasti oikean apbt:n. 98% netistä löytyvistä jenkkikenneleistä tarjoaa nykyään pitin nimellä ns. amerikan bullya, joka on siis tämä muskelimöhkö jolla ei juurikaan ole tekemistä aidon pitin kanssa. Varmin tae aitoudesta on rekisteröinti ajan tasalla olevassa järjestössä ja parhaillaan todella pitkä sukupuu. Jos kennelin sivulla näkyy leikattuja korvia ja todella lihaksikkaita koiria, et todennäköisesti katsele aitoja pittejä. Jos sen sijaan näet hoikkia pienehköjä koiria joilla on vielä korvat päässä ja pitkä sukupuu, on edessäsi mahdollisesti ihan ehta pitti.

      Jos päädyt lähteä kyseiseen rumbaan niin onnittelen, tulet saamaan aivan mahtavan koiran. Mutta muista, että jos tosissaan haluat pitin, älä tyydy korvikkeisiin. Pittienkin ulkonäköjalostus on melko yleistä maailmalla, mikä lyhyesti ilmaistuna tarkoittaa, että parin sukupolven jälkeen näitä koiria ei oikein voi enää pitiksi kutsua. Pitin hommaaminen on erittäin työlästä, mikä on itseasiassa mielestäni hemputin hyvä juttu, karsiipahan pois ne jotka eivät viitsi nähdä tiedon ja koiran hankkimisen vaivaa. Viimeinen asia mitä tämä upea rotu kaipaa, on ihmiset jotka hommaavat näitä koiria köykäisin perustein. Pitti on kyllä helppo ja mukava koira hoitaa, mutta valitettavan moni luulee pitin olevan aivan muuta kuin mitä se todellisuudessa on . Jos etsit agressiivista vahtia tai näyttävää koiraa, pitti on erittäin huono valinta, oikea pitti kun ei ole kumpaakaan. Kauniita ne kyllä on.

      • JSaa

        Saisikohan ruotsista?


      • ertertertert
        JSaa kirjoitti:

        Saisikohan ruotsista?

        Tuskin. Pulma on siinä, että pitbullkasvattajat eivät mainosta koiriaan. Ainakaan täällä pohjolassa. Eli jos näet jotain ilmoituksia missä myydään pitbulleja, niin ne ovat 100% sekarotuisia koiria. Jos tunnet Ruotsissa jonkun kasvattajan niin sitten on eri asia. Sekarotuisten myyjien yleisin argumetti rekisteröintipaperien puuttumiselle on se, että pitbull on sekarotuisen asemassa esim. Suomessa. Totuus on se , että näiden imbesillien koirat on oikeasti sekarotuisia, mutta he haluavat tienata rahaa huijaamalla.


      • Läpikivi
        JSaa kirjoitti:

        Saisikohan ruotsista?

        Eli kuten tuossa joku toinenkin ehti vastata, tuskin Ruotsistakaan löytyy. Euroopassa on muutamia ihan varteenotettavia kenneleitä, mutta nekin pitävät melko matalaa profiilia, enkä minä aio ruveta niiden yhteystietoja täällä levittelemään.

        Älä ota tätä epäkohteliaisuutena, mutta pittipiirit on ihan hyvästä syystä aika sisäänpäin lämpeäviä. Tämä siksi, että pittiin rotuna kohdistuu niin älyttömiä luuloja/ ennakkokäsitteitä, että on oikeasti koirille ja niiden omistajille huomattavasti parempi, kun tieto on vähän kiven alla. Kauhuskenaariona on se, että jos pittejä löytyy helposti ja halvalla niin vääränlaiset ihmiset ostaisivat niitä väärästä syystä -pahimmassa tapauksessa aikeinaan tappeluttaa koiraa. Sitä tietoa kuitenkin löytyy ja jaetaankin harrastajien keskuudessa, mutta ennen kuin tuo tietovirta lähtää solisemaan, vaaditaan kyselijältä osoitus siitä, että hän tietää mitä on tekemässä ja että nämä teot ovat terveellä pohjalla ie. edes pieni osoitus siitä, että on lukenut pitbulleista ja tietää alustavasti missä mennään. Jos jonain päivänä omistat pitin tulet kyllä taatusti huomaamaan miksi tämä on hyvä menettelytapa. Useimmat "pitti-tulokkaat" ovat käyneet läpi tämän "koeajan" mistä on ihan oikeasti hyötyä. Itse olen ainakin jälkikäteen tyytyväinen alkuun saamastani kohtelusta. Tulipahan oikeasti luettua ja otettua kunnolla asioista selvää. Suurempaa karhunpalvelusta rodulle ei voi tehdä kuin ottaa pitti vääränlaiseen kotiin ja vääränlaisella asenteella. Pahimmassa tapauksessa siitä päätyy lööppi iltalehteen ja kaiken maailman kattilanpaukuttajat sitten sekoavat totaalisesti. Toivon että ymmärrät tämän.

        Mutta kuten muakin aikoinaan jeesattiin, niin mielelläni pyrin olemaan avuksi tuossa proggiksessa. Kerro vaikka alkuun, että miksi juuri pitti ja mitä koiralta odotat, ja minkälaista linjaa olet hakemassa.


      • sathy..

        esim. Dunkel kennels ja pitbull.fi. Paperillisia pittejä ja _suomesta_


      • keppi
        sathy.. kirjoitti:

        esim. Dunkel kennels ja pitbull.fi. Paperillisia pittejä ja _suomesta_

        ihmettelen.. kuinka vielä joku suomessa voi puhua dunkeleista varteenotettavina kasvattajina.. kysynpä vaan. ja tuohon sathyn toimintaankaan en luottais kyllä ihan helpolla


      • love the breed
        sathy.. kirjoitti:

        esim. Dunkel kennels ja pitbull.fi. Paperillisia pittejä ja _suomesta_

        tältä helvetin herra dunkelilta ei kannata ostaa kyllä yhtään mitää kaverista on video kuvaa kun hän myy pittejään taistelu käyttöön ja kehuskelee kuinka hyviä hänen koiransa on kehässä http://www.youtube.com/watch?v=mdpMGp0lXzM tossa dokkari


    • Nimetön

      Ei oikeaa pitbullpentua suomesta silti saa, vaikka aitoja pittejä Suomessa onkin jonkun verran. Ja tosta toisesta mainitusta kennelistä voi lukea lisää täältä: http://www.registerofmerit.com/forums/scratch-line/4867-dunkel-kennels.html
      Kyllä ulkomaille olisi suunnatava jos oikean haluaa.. Tämän ketjun aloittaja ei ole ehkä kovin tosissään kun ei ole etsinyt tietoakaan ilmeisesti ollenkaan, koska muuten tietäisi että parempi hankkia pitbull jenkeistä!

    • pitti....

      elikkäs virosta, ruotsista tai venäjältä saa pittejä... meilläkin kotosalla 14kk vanha pitti ukko =)

      • Nimetön

        Meillä on nyt pitti se on 1v ja 3,5kk

        ihana koira ei parempaa voisi olla


      • meilläkin

        pittinä myyty mikälie sekarotuinen koira. Aivan upea tapaus vaikka aito APBT se ei kyllä ole. Ja tällä en tarkoita sitä ettei kyseisistä maista aitoa mitenkään voisi saada, mutta vaikeaa se kuitenkin on. Etelä- ja keskieuroopasta voisi helpommin löytyä aitojen APBT:den kasvattajia.

        Ennen kaikkea älä mene halpaa vaan tutki asiaa ennenkuin menet ostamaan naapurikylän Penalta jonkin pittiä muistuttavan koiran, kun Pena kuitenkin sanoo että koira pitti on.


      • onkohan nyt näin?

        eli siis en usko että virosta saa ihan atoa pittiä, jotain sekarotuisia joo mutta ei virosta virallisia saa. EN oo varma saako ruotistakaa tai venäjältä ?


    • Mussun-nussun

      Läpikivi kirjoittaa asiaa - olin paasaamassa samaa juttua mutta Läpikivi kirjoitti paremmin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2979
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      417
      2861
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      100
      2256
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      91
      2103
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1914
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1854
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1850
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      152
      1818
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      330
      1711
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1652
    Aihe