Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kokemuksia Japaninpystykorvasta?

Kiinnostunut..

Moi!
Ihan ensiksi sanon, että olen lukenut rotukuvauksia ja selaillut kasvattajien sivuja (ettei sinne käsketä painua lukemaan!). Nyt haluaisin ihmisten omia kokemuksia kyseisestä rodusta. Jokainen koira on yksilö, mutta millaisia yksilöitä ihmiset omistaa?
Millainen luonne, koulutettavuus ja hankintahinta? Asiallisia vastauksia, kiitos!

7

5178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hinni

      Meille tuli 2 viikkoa sitten japsi tyttö. Vielä tietenkään ei tuota voi kouluttaa kuin pissille menemistä, mutta istua osaa jo kun nostaa käden pystyyn ja antaa käskyn. On kyllä aika villi, kuten kaikki pennut luulisin! mutta kyllä meillä ainakin jo/vielä totellaan niin että kun sanoo ei niin lopettaa vaikkakin yrittää koetella rajoja kattoen että antaisko se nyt tehdä tuon asian. Muuten on kyllä aivan ihana, toinen koirani, ensimmäinen pentukoirani, olen kuullut että osaavat olla itsepäisiä, etenkin urokset ja siitä tuli sellainen että minun koirani ei ole sellainen ja vähän on nyt sellanen jännitys että kuinka hyvin sitä sitten onnistuu pennun kasvatuksessa!

      • ap.

        Onnea paljon! Saanko kysellä, mistä kennelistä hankit tyttösi ja paljonko japsipentu suunnilleen maksaa? Haukkuuko vauvelisi paljonkin ja oletteko harjoitelleet yksinoloa?


      • :))
        ap. kirjoitti:

        Onnea paljon! Saanko kysellä, mistä kennelistä hankit tyttösi ja paljonko japsipentu suunnilleen maksaa? Haukkuuko vauvelisi paljonkin ja oletteko harjoitelleet yksinoloa?

        ei hauku kuin leikkiessään toisen koirani kanssa ja joillekin vastaan tulijoille ulkona :) Yksin osaa olla IHMEEN hyvin, melkein heti tuli pikkuselle eteen se että ei aina kaikki ookkaan täällä kun itse menen ennen seitsemää kesällä töihin ja seuraa tulee noin 9-10 aikaan. Tyttö on thomdy toms kennelistä ja otin sen sijoitukseen, maksoin vakuutta 500e, jonka saan sitten ajallaaan takaisin kunhan ne pennut sitten syntyvät. Omaksi pentu olisi maksanut 1000e.

        Vähän kyllä "pelottaa" syksy, kun pitää olla pitkiä päiviä yksin, että miten sitten pärjää. Pitää yrittää päästä joka päivä jossain välissä käymään kotosalla.


    • ovat ihania

      Meillä on kohta 15-vuotias japaninpystykorva, joka on maailman ihanin koira maailmassa. Ainakin meidän japaninpystykorva on hyvin lojaali ja suojelevainen perhettä kohtaan ja oli helposti koulutettava. Pystykorvan ollessa kyseessä, tykkää koiramme pitää naapureiden iloksi ulkona haukkumiskonsertteja. :) Japaninpystykorvalla on aivan mahtava turkki, joka oikeasti kaipaa harjaamista ja hoitoa! Tässä rodussa huomaa, jos koiraa ei harjata! Muutaman vuoden päästä itselläni on aikomus ottaa taas japaninpystykorva.

    • jaljsdljflja

      Minulla on japsinarttu 7-vuotias. Ihana tyyppi, mutta erittäin mustasukkainen minusta sekä haukkuherkkä.
      Ensimmäisestä juoksusta oli tehtävä kodunpoisto ja toinen takapolvi leikattiin 5-vuotiaana.
      Edelleenkin vilkas ja leikkisä sekä helppo kouluttaa eikä karkaile.
      Hyvine ja huonoine puolineen TÄYDELLINEN hellyydenkipeä nallukka.

    • Hei!
      Minulla on lähes vuoden vanha japaninpystykorvauros, joka on olemukseltaan ja luonteeltaan kovin japanilainen iloinen ja ystävällisen hyväntahtoinen otus, joka vahtii kyllä. Japaninpystykorva näyttää olevan kova roolittumaan - ehkä japanilaiset kasvattavat koiransa roolittamalla ne kilteiksi japanilaisiksi: "Meidän perheessä hyvätapaiset koirat aina..." ja "Oletko tullut ajatelleeksi, että..."
      Kouluttaminen näkyy onnistuvan, mutten osaa verrata muihin rotuihin, kun edellisistä koiristani on jo kymmenisen vuotta aikaa. Pääongelma koulutuksessa näyttää olevan roolittuminen metsästyspystykorvaksi (-> jästipäisyys) tai vetokoiraksi (samojedit -> hihnassavetämistaipumus/-rooli), kun lähistöllä ei ole ollenkaan muita japseja.
      Mutta tosi kiva ja söpö otus, todellakin!
      Japaninpystykorvayhdistyksen sivuilla mainitaan pennun maksavan 900 euroa.

    • Minätäällä! ;)

      Meillä on 3v narttu japsi. Nelli on todella vilkas tapaus... Aamusta lähtien on kuin lentoon lähdössä, ja illalla ihan puhki, ja pari kertaa on nukahtanutkin syliini :D Nellin kaverina on suomenlapinkoira Netta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2344
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2029
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1863
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe