Mitä mieltä olette

Ekaksi koiraksi

Eli siis olen koko elämäni halunnut oman koiran. Eläinten kanssa muutenkin olen ollut paljon tekemisissä koko ikäni. Muutaman vuoden olen ajatellut rotuna rotikkaa. Olen lukenut paljon kyseisestä rodusta, ja tiedän, että ne ovat haastavia. Juuri sitä mitä kaipaan. Mielestäni elämäntilanteeni on tällä hetkellä vakaa (vakituinen työ sekä vakituinen parisuhde). Olen ottanut yhteyttä pariin kasvattajaan. Mutta nyt alkaa tulla ristiriitaisia tunteita kun lukee esim. netistä kaikenlaisia tarinoita rottweilereista, ja tuttavat yrittää puhua etten hankkisi sellaista. Olen selvittänyt internetistä koirakoulutuksista, ja onneksi niitä riittää täälläpäin. Eli siis tulisin kouluttamaan koiraani todella paljon, ihan myös senkin takia ettei pääsisi dominoimaan. Mitä tehdä?

6

582

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JaanaHenna

      Miäkin olen miettinyt samaa. Uskon sinun pärjäävän koirasi kanssa. Ja muista, että omistajissa on aina vika noissa tapauksissa, eli tässä tapauksessa sinä:) Otta yhteyttä tänne ja kasvattajaan, jos tarvitset apua! Ja ystävillesi vain terkkuja;)

      • pajoooooo

        Moro. Tutustu rotuun "livenä"

        Minun tilanne oli että meillä on ollut aina sakemanneja kotona. Ensimmäiseksi omaksi koiraksi laitoin tuon naaras Rottweilerin ja.. EN OLE VAIHTAMASSA ENÄÄN ROTUA. Mene vaikka katsomaan oman paikkakuntanne koira tapahtumia niin siellä on ihan varmana näitä koiria


    • DataBet

      Sinulla näyttää olevan samansuuntaista ajattelua kuin Jaanahennalla;
      "... Olen 15 tyttö, ja haluaisin joskus tulevaisuudessa ottaa rotikan. Ja uskon, että kykenen siitä kunnon kansalaisen kasvattamaan..."

      Ja kuten sinä kirjoitit;
      "...Muutaman vuoden olen ajatellut rotuna rotikkaa..."

      Ensiksi pitää todeta se, että pitkä harkinta on oikea pointti.
      Toiseksi se että kumpikin miettii mitä jos?
      Kolmanneksi rodusta on otettu selvää.
      Neljänneksi kumpikin sitoutuu kouluttamaan koiransa.

      Näillä teidän asenteilla kun olisi jokainen koiraa harkitseva liikenteessä, ei sinunkaan tarvitsisi lukea näitä:
      "...Mutta nyt alkaa tulla ristiriitaisia tunteita kun lukee esim. netistä kaikenlaisia tarinoita rottweilereista, ja tuttavat yrittää puhua etten hankkisi sellaista..."

      Tutustu rotuun livenä, kiertele kenneleitä, kiertele paljon. Tutustu ja kysele kentän laidalta omistajilta, näin saat varmasti hyvän K-A:n mitä mieltä rodusta ollaan. Yhden tai kahden sana kun ei ole koko totuus. Netistä et sitä totuutta ainakaan löydä.

      Mitä mieltä olette Ekaksi koiraksi, oli kysymyksesi otsikossa.

      Ensimmäinen Rottweiler on aina se ensimmäinen kun se eteen tulee, siitä ei päästä mihinkään.

      Teidän ja Jaanahennan kummankin asenne on terve.
      Kun aloittaa jo nyt tutkimaan koirien tuloksia suvuista että myös ne ovat terveet, liittymällä esim. yhdistykseen.
      Kummallakin on loistava tulevaisuus Rottweilerinne kanssa.

      • DataBet

        "...Mitä mieltä olette Ekaksi koiraksi, oli kysymyksesi otsikossa.

        Ensimmäinen Rottweiler on aina se ensimmäinen kun se eteen tulee, siitä ei päästä mihinkään..."

        Luettuani tuon en ymmärtänyt sitä itsekkään, joten pointtia tuskin ymmärsi kukaan muukaan.

        Selvennykseksi.
        Tarkoitin sitä kun aina silloin tällöin kuulee juttuja ettei Rottweileria pitäisi ottaa ensimmäiseksi koiraksi. Ensin pitäisi kuulemma olla jotain muuta alla. Jos ajatellaan niin, että on ollut ns. alla "harjoituskoiria" spanelia, paimenkoiraa tai muuta rotua.

        Rottista ei voi verrata mihinkään muuhun, mutta sen uskallan sanoa, kokemuksesta. Kun koulutatte Rottweilerin hyvin, sen jälkeen tulette hämmästymään miten helppoa on kouluttaa muita rotuja. Tämä ei tarkoita sitä että Rottweiler olisi vaikea kouluttaa, sitä en tarkoittanut.

        Mutta kokemuksesta sanon, Rottiksen kanssa joudun tekemään kaksi kertaa enemmän töitä kouluttaessa kuin Dobermannin. Dobberi on huomattavasti parempi ottamaan käskyjä vastaan.

        Loppukaneettina.
        Rottiksen kun kouluttaa oikein hyvin, parempaa kaveria ei löydy.


    • NainenVantaa

      Minulla ei ole itselläni koskaan ollut rotikkaa, mutta läheinen ystäväni otti sellaisen. Seurasin läheltä sitä taistelua, jota koiran kouluttaminen vaati. Se oli kovaa työtä ja koira tuhosi uhossaan vastikään remontoidut lattiat ja seinät. Se suorastaan puri paloja seinästä.

      En väitä, että kaikki tekevät niin:)

      Minun mielipiteeni on, että ensimmäiseksi koiraksi ei kannattaisi ottaa rotikkaa. Tai jos nyt kuitenkin ottaa, pitäisi varmistaa, että koulutuksessa on mukana pätevä henkilö, joka tuntee kyseisen rodun ja sen vaatimukset. Ihan vaan varmistukseksi ja tueksi, koska rotu on niin haasteellinen.

      Olen aina ihaillut rotikkaa, mutta iän myötä olen tullut melko laiskaksi, joten oma puhtini ei enää riittäisi ko. rodun kouluttamiseen. Voin kuitenkin nähdä itseni ko. rodun "omistajana", sillä aikomukseni on joskus ottaa koira, joka etsii uutta kotia. Tällöin voisin hyvin ajatella hyvin koulutettua rotikkaa. Vielä kun saan selvitettyä, miten rotikka suhtautuu omistajanvaihdokseen:)

    • eiongelmia

      me otimme ekan koiramme kohta melkein kaks vuotta sitten ja rotuna oli rotikka, otimme rodusta selvää rotuun liittyvillä ja oikean totuuden rodusta kertovilla sivuilla emmekä säikähtäneet. asuimme kerrostalossa koiran otettua ja emme ole koskaan käyneet millään koirankoulutus kursseilla. koiramme on narttu, tosi lempeä, jos pysähdymme kadulle ja se näkee kaukaa tulevan ihmisen alkaa se heiluttamaan häntää ja juoksemaan kohti ihan kuin olis parhainkin tuttava. kertaakaan en ole nähnyt näyttävän hampaita tai muuta. Mielestäni rotikan ottamisessa olennaisin on se että sille on aikaa käyttää joka päivä lenkillä, satoi kaatamalla vettä tai mitä tahansa, mutta kunhan siellä lenkillä käy sen 1tunnin päivässä. Ja että huomiota on valmis antamaan muutenkin. Näillä eväillä ollaan me pärjätty neidin kanssa lisäksi että aimo annos hermoja välillä kun ei tahdo jotkin opit mennä perille kuten vetäminen lenkillä jolloin ollaan päätetty että senttiäkään ei liikuta ennen kuin hihna löystyy ja silloin on välillä ollut tahtojen taistoa. Että monet kirjoittavat rotikoista tuntemuksien perusteella ja sen perusteella mitä ovat kuulleet. Kannattaa kysyä suoraan kasvattajilta jotka kyllä tietävät rodun hyvät kuin että myös ne huonot puolet. Mutta monesti koiran huonon luonteen takana on omistaja, valitettavasti. Mutta on myös luonne vikaisia, mutta hei, mistä rodusta niitä ei löytyisi???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      461
      3391
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      456
      3324
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      136
      2931
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2262
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2130
    6. 192
      1487
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1377
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1246
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      86
      1242
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe